Astrobloggen

Vänskapsastro: Stenbocken

Darlings! Det är viktigt att när ni läser vänskapsastron att ni också läser er ascendent och måne och om ni är Stenbockar bör ni också titta på i vilket tecken er Merkurius, Mars samt Pluto  står.

 

Vänskapsastro, Stenbocken

BFF’S – Skorpionen, Fiskarna, Kräftan

Stenbockens inställning till vänskap är ibland en ganska komplicerad historia, då Stenbocken sällan verkar intresserad av saker som känslor eller relationer. Men bakom den driftiga masken som är all business, finns en lojal vän för livet. Skorpionen är Stenbockens absoluta favorit. De är smarta och strategiska, samtidigt som de direkt förstår Stenbockens aningens komplicerade inställning till känslor. De ser Stenbockens dubbla behov som en utmaning och tecken på djup, och dömer inte ens deras jakt av social status utan engagerar sig gärna i den. Humorn mellan dessa två är dock den viktigaste ingrediensen för deras livslånga band. Fiskarna är en annan vinnare i Stenbockens vänskapslotteri. Fiskens sätt att se världen som en helhet skapar trygghet hos Stenbocken att släppa fram både känslor och drömmar, samtidigt som Stenbocken inte tappar fotfästet. Fiskens öppenhet verkar ofta overklig för Stenbocken, och kan bli ett irriterat område. Men som bästisar kan dessa två mysa som inga andra. Med Kräftan får Stenbocken moraliskt stöd i alla sina beslut – dessa två kan stöta och blöta länge. Stenbocken är bra på att visa uppskattning för den omhändertagande instinkten hos Kräftan, vilket gör den här vänskapen harmonisk för båda. Viss stolthet hos dessa två kan dock göra det svårt för dem att erkänna precis hur mycket de betyder för varandra…

Vänskapsastro, Stenbocken

For fun - Oxen, Jungfrun

Det gemensamma draget mellan Stenbocken och Oxen är deras ömsesidiga respekt för varandras respektive ambitioner. En Stenbock och en Oxe skulle inte drömma om att se ner på varandra, utan mäter ofta sin styrka ihop och känner snabbt att de är av samma skrot och korn. De tävlar snarare om varandras respekt, vilket ofta skapar snabba meningsutbyten och ett roligt tempo för de som är i närheten. När det skär sig handlar det ofta om att båda tycker den andra är lite för lat, feg, jobbar för mycket eller oambitiös. Med Jungfrun uppstår inte lika mycket olikheter och konflikt på grund av kraftmätning, utan ett mer avslappnat umgänge. Stenbocken känner sig sällan utmanad, utan drivs mer in i ett vänskapligt mys där anekdoter och lustiga situationer de båda råkat ut för ofta blir tongivande.

Vänskapsastro, Stenbocken

Mindre tippat men väldigt fint – Väduren, Vågen

Väduren har en personlighet som till viss del gör att Stenbocken känner sig lite nervös, ibland till och med skeptisk. Deras rastlöshet gör Stenbocken orolig att de inte ska ”hinna klart” och det är nål-i-höstack-sällan som en Vädur kan få Stenbocken att visa sin känsligare sida. Vad dessa däremot har är ett gemensamt behov av mål och ambitioner, och om Stenbocken är av den typ som imponeras av snabba lösningar och att se möjligheter istället för problem så kan det här bli en produktiv vänskap som båda är nöjda med. Med Vågen finns en mer finkänslig stämning där Stenbocken kan få hjälp att dividera kring olika problem, som nästan alltid existerar på jobbet, och Vågen är den diplomatiska röst som imponerar på Stenbocken med sin rättvisa. Stenbocken känner sig ofta som en bättre person efter ett djupare snack med Vågen.

Vänskapsastro, Stenbocken

Nästan aldrig – Vattumannen, Skytten

Sällan har jag sett så dålig stämning uppstå som mellan Stenbocken och Vattumannen. Vattumannens rebelliska behov av att aldrig göra som någon annan, alltid töja på sociala regler och gå sin egen väg gör Stenbocken lätt irriterad. Till en början kan vänskapen blomstra, Stenbocken tänker på Vattumannens oberäkneliga sida som en rolig grej, och skryter nästan om den. Men så fort den drabbar Stenbocken själv, eller någon av Stenbockens andra viktiga delar i livet, så kan denna vänskap bli iskall, snabbt. Med Skytten är storyn väldigt lik, men dessa två kan uppleva en mer kärleksliknande hybris ihop, innan de utmanar varandra på olika sätt för att snart inse att de ser världen på alltför olika sätt. Inte sällan råkar dessa två i en konflikt där Stenbocken snabbt blir bränd, en bränna som kan sitta kvar i många år.

Vänskapsastro, Stenbocken

Så fel att det blir rätt? – Tvillingarna, Lejonet

Stenbocken hinner sällan med i Tvillingarnas snabba vändningar, och just detta kan göra att relationen förblir spännande nog att fortsätta. Tvillingen är för Stenbocken en utmaning att klara av, och en perfekt sådan efter som Tvillingen inte har några problem med att vända sin världsbild ut och in under en eftermiddag medan de diskuterar livet, för att nästa gång ha en helt ny uppfattning om saker och ting. Deras sociala förmåga och mingel-lusta imponerar också på Stenbocken. Med Lejonet är det också denna sociala bit som lockar. Lejonet och Stenbocken delar behovet av att synas och bli uppmärksammade, och kan tillsammans spendera timmar med att skvallra och lägga upp strategier för att nätverka under en fest. Ibland har dessa tur och vänskapen överlever även de tysta, stillsamma stunder då andra inte är i närheten att imponera på, men lika ofta uppstår en kylig, tystare stämning där kommunikationen haltar.

 

Vänskapsastro, Stenbocken

I against I – Stenbocken

Ta fram alla måttband i världen, två Stenbockar tänker mäta sig mot varandra. Dessa två betraktar varandra som hot, och kommer troligen göra det långt in i vänskapen. Den bästa förutsättningen för två Stenbockar är att de båda är varandras motsatser på alla sätt – så de inte konkurrerar om samma saker. Den här vänskapen kan för andra upplevas som frostig och stel, men den har en sak som talar för den starkt – tid. Ingen av dessa två ger upp på den andra, och i slutet på ålderns höst är det ofta dessa två som sitter och diskuterar livet över en kaffe, som bästisar och bundis.

Fler Vänskapsastron:

VädurenOxenTvillingarna 

KräftanLejonetJungfrun

VågenSkorpionenSkytten

StenbockenVattumannen, Fiskarna

 

Kommentera - 1 kommentar
Föregående artikel Allt om månen

Allt om månen

Horoskop

Här är en intressant liten guide som jag hittade på badasstrology, som jag följer mest för nöjes skull eftersom deras guider ofta är lika obegripliga som de är fulla av sanning. Men just den här slogs jag av hur väl den stämde. Oroa er inte, jag kommer skriva mer om våra måntecken och hur de kan påverka oss, men det här kan fungera som en första introduktion. För att kolla upp ert måntecken kan ni bara googla loss, eller kolla här! Ni behöver inte veta exakt tid för måntecken, men det hjälper. Fråga gärna i en kommentar om ni inte lyckas få rätsida på det hela. Vad säger ni om guiden? Ni får alltså tänka på hur ert soltecken beskrivs och så lägga till denna aspekt. Xoxo

Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Vänskapsastro: S…
Föregående artikel Veckans horoskop…

Veckans horoskop 28 juli - 3 augusti

Väduren
21 mars – 20 april
En lugnare vecka är på väg, kära Vädur, där fokus fortsätter ligga på en nyförälskelse eller flirt. Förutom att detta är veckans stora tema som troligen konsumerar dig rejält, så kommer du också märka av en del av andra saker i ditt liv. Till exempel invigs veckan med en utmaning där du måste hitta balans mellan boende och jobb, där ett beslut du tar kan överraska även dig själv. Helgen handlar främst om att ta bara ta det lugnt, men för att upprätthålla lugnet gäller det att du inte för får dig att bråka med en crush eller partner om pengar…

Mest romantiska dagar: 1 & 2 augusti
Lyssna på: Christian Falk feat. Demetreus – Make It Right

 

Oxen
21 april – 21 maj
En person du trodde att du kände väl kan överraska dig genom att ställa dig mot väggen, kräva svar och vilja ha tydliga besked, och du kan känna trycket från människor runt omkring att försvara dig. Lägg inte alltför mycket tid på detta, kära Oxe, för din energi mår bäst om den får stanna hos dig på dina villkor. Se till att göra din vecka så bekväm som möjligt för dig själv. Helgen blir roligare, oavsett om du spenderar den hemma själv med en film eller ute i skymningen med tonvis av folk.

Mest romantiska dagar: 30 juli, 1 augusti
Lyssna på: Imperiet – …Som Eld

 

Tvillingarna
22 maj – 21 juni
Du har fullt upp, kära Tvilling, och är inte ett dugg sugen på att engagera dig i frågor kring pengar, men är lite tvungen just nu. Se också upp för ett missförstånd med en vän, se till exempel till att försöka reagera så positivt som möjligt på olika idéer och överraskningar. Ta det lugnt framåt helgen vad gäller pengar, ju mer du duckar och blundar för din ekonomi, desto sämre mår den.

Mest romantiska dag: 2 augusti
Lyssna på: Christian Falk feat. Robyn – C.C.C.

 

Kräftan
22 juni – 22 juli
En intensiv vecka på ingång, kära Kräfta, så stålsätt dig. Finanserna är som de ska, men i relationerna kan det bli allt skakigare. Någon verkar vilja ha ett tydligt besked från dig, eller kanske målar du in dig själv i ett hörn, oavsett vilket kan stämningen bli spänd. Helgen kan plåstra om de flesta konflikter, men undvik att diskutera pengar eller praktikaliteter med den det varit spänt med, det uppskattas inte.

Mest romantiska dagar: 30 juli, 1 augusti
Lyssna på: Christian Falk feat. Neneh Cherry – Moody

 

Lejonet
23 juli – 23 augusti
Du är på väg ut ur en lång period av lite halv-slummer, kära Lejon, och du har precis blivit bekväm i startgroparna. Det kan hända att du inte kan fokusera på just något som någon annan säger nu, utan att allt fokus hamnar på dig själv. Go for it – du kommer behöva klura ut saker kring arbete och hem den här veckan och det kommer kräva energi nog. Helgen kan ställa upp ett stort hinder för att ditt vardagsliv ska vara så smooth som du vill, ha tålamod.

Mest romantiska dagar: 30 juli, 1 & 2 augusti
Lyssna på: Christian Falk feat. Robyn & Ola Salo – Dream On

 

Jungfrun
24 augusti – 22 september
Kanske att du ändå är lite sugen på att umgås med andra nu, kära Jungfru, och kanske är det till och med dags att göra en liten utflykt för att träffa lite vänner? För vissa Jungfruar kommer det lite tuffa kärleks-motgångar i början på veckan, vilket bäddar för en riktig get-away-helg med vänner eller syskon. En ny flirt hjälper såklart, som plåster på de eventuella såren.

Mest romantiska dagar: 30 juli & 1 augusti
Lyssna på: Christian Falk – Daylight

 

Vågen
23 september – 22 oktober
Långa dagar av sol, bad, vänner eller i alla fall kvällar eller annan ledig tid väntar, kära Våg, och förutom de vanliga små missförstånden som många timmar av grupphäng väcker, vem betalade det där eller kanske funderingar kring om du verkligen vill vara kvar på ditt jobb eller inte, så är veckan relativt lugn för dig. De mesta problem eller funderingar du har vädrar du med vänner och tar du in deras råd utan att tänka ”jobbet först” så kan veckan bli värd guld. Att engagera dig lite extra i en ny grupp vänner är ingen dum idé.

Mest romantiska dag: 2 augusti
Lyssna på: Falcon & Sleepy feat. Lil’ Pro & Chess

 

Skorpionen
23 oktober – 21 november
En aningens förvirrande, men i sitt kaos kanske också klargörande, vecka är på väg, kära Skorpion. Du får tid eller är tvungen att fundera över ditt jobb och din framtid, antingen på en mini-semester med en nära vän eller något syskon, eller bakom receptionsdisken på ditt trökiga sommarjobb. Motgångar eller insikter kan göra dig känslig för om du verkligen är på rätt väg eller inte, och din magkänsla guidar dig nu. Lyssna på den.

Mest romantiska dagar: 28 & 30 juli, 1 augusti
Lyssna på: Imperiet – Du Ska Va President

 

Skytten
22 november – 21 december
Om du inte redan gjort slag i saken och hoppat på ett plan långt bort eller en utbildning du är peppad på så kan det här vara en bra vecka att undersöka hur du vill vidga dina vyer, kära Skytt. Ett naturligt inflöde av nya människor och ny kunskap är essentiellt för dig nu. Veckan kan kantstöta en romans litegranna, så håll tungan rätt i mun för att inte säga fel sak vid fel tidpunkt. Framåt helgen är det till och med att rekommendera att du får lite ensamtid – perfekt för att skriva listor och smida planer!

Mest romantiska dag: 2 augusti
Lyssna på: Imperiet – Var E Vargen

 

Stenbocken
22 december – 19 januari
En frustration över någon du spenderar mycket tid med, en partner eller kanske en bästis, kulminerar och du kräver ett slags snack, kära Stenbock. Bra där, se bara till att vara så konstruktiv och tydlig du bara kan. För att få saker att bli lite mysigare igen kan ni två behöva influx av andra människor, eller kanske helt enkelt spendera tid med helt andra personer än varandra. Ta det lite försiktigt på lördagen bara – någon i din omgivning kan ha lite problem med din mindre generösa sida…

Mest romantiska dagar: 30 juli, 1 augusti
Lyssna på: Christian Falk feat. Robyn – Remember

 

Vattumannen
20 januari – 18 februari
Du har väl sällan lagt så mycket tid på en annan som just nu, kära Vattuman, och till och med din självständighet verkar lite blekare än vanligt. Men oavsett hur roligt du har med en ny vän eller hur underbar din nya partner är så har veckan en del orosmoment framför sig. En överraskning från en vän eller ett syskon gör början av veckan spänd, och kanske känner du för en paus från precis allt. Framåt helgen har din energi återhämtat sig, men se upp för att skjuta upp jobb du vet att du måste göra. Någon kan bli besviken.

Mest romantiska dag: 2 augusti
Lyssna på: Imperiet – Märk Hur Vår Skugga

 

Fiskarna
19 februari – 20 mars
En riktig mysvecka, kära Fisk, även om den börjar på ett lite krävande och otympligt vis. En vän sätter lite press på dig, en vän som du har lite extra känslor för, och som du blir lite extra känslig kring. Prata försiktigt ut om saker, speciellt om pengar spelar huvudrollen i detta drama. Helgen kan bli en aning utmanande för den Fisk som är ute på en lång resa, och jobb kan sätta käppar i hjulen för inplanerade äventyr.

Mest romantiska dagar: 30 juli, 1 augusti
Lyssna på: Christian Falk feat. Jevetta Steele – Calling You

Kommentera - 6 kommentarer
Nästa artikeln Allt om månen
Föregående artikel Geia!

Geia!

Horoskop

Hej från Grekland. Jag åker från en strand i Hälsingland till en annan strand på Kreta. Solen är lika varm överallt, men vattnet har olika färg. Hur mår ni? Hur har helgens nymåne i Lejonet behandlat er? Den var som allra intensivast igår.

Förra veckan inträffade två förändringar på himlen också, som hamnat lite i skymundan på grund av all intensiv fokus på Jupiter, men ni kommer garanterat märka av båda två. Lördag kväll förra veckan slutade Saturnus att gå i retrograd. Saturnus har backat i sina egna spår (från jorden sett) sedan den 3 mars i år, och när Saturnus backar så blir vardagliga problem lite färre. Det är ofta en lättnad, men kan också skapa lite förvirring och frustration. Ibland vill Saturnus nämligen att vi ska se tillbaka på gamla misstag, gå igenom vad som hände och överväga framtida metoder. Ni kan jämföra årets Saturnus-retrograd med förra årets, då planeten fortfarande står i Skorpionen.

Och så natten till tisdag förra veckan började Uranus att gå i retrograd istället. Det här är också ganska goda nyheter, då Uranus är överraskningarnas och de snabba utvecklingarnas planet. När Uranus går i retrograd kan vi förvisso råka på en del tråkiga, plötsliga hinder som inte sällan dyker upp från en relation eller situation som vi redan lämnat bakom oss, men oftast innebär det här att planeten tar sig lite tid att pausa och lugna ner sin mer explosiva ådra. Det kan bli lite tråkigt, tyst, utan Uranus, men det kan också bli ett bra tillfälle att odla lite eget lugn. Uranus står i rastlösa och spontana Väduren, så lite lugn är ingen dålig sak, eller vad säger ni? Xoxo!

Kommentera
Nästa artikeln Veckans horoskop…
Föregående artikel Helgastro 25 jul…

Helgastro 25 juli - 27 juli

Horoskop

Ah, det är så mycket som händer i Lejonet nu. Solen, Jupiter och den här helgen nymånen, alla trängs de i Lejonet och möblerar på sätt och vis om hela himlen, eller i alla fall våra liv. Så den här helgen fortsätter i samma givmilda tema som förra veckan, förra helgen och den här veckan. Låter det som upprepningar? Se det som incitament att inte ge upp! Xoxo.

Väduren kan snacka sig genom en bostadsdeal, men har främst huvudet fullt av kärlek och romantik, och en specifik person får långsamt mer och mer plats i ditt liv. Oxen berättar om sina känslor för någon vilket kan leda till en del intensiv diskussion, men finner lugn och trygghet i din hemmiljö. Tvillingarna packar gärna en liten väska och drar iväg någonstans, och lyckas snacka dig loss från en tråkig arbetsuppgift.

Kräftan får ett väldigt positivt lönebesked, men gör sig också redo att verkligen visa någon vad du verkligen känner. Lejonet går på högvarv och ser enbart möjligheter nu, alternativt vaknar från en lång och envis slummer och börjar förstå vad nästa livssteg skulle kunna vara. Jungfrun får hjälp av en vän att prata ut med någon, eventuellt ett syskon, och kan sedan ta en lugn helg med mycket fokus på eget välmående.

Vågen drar ner på både flirtandet och tempot en aning och lägger mer tid på att ta sovmorgon och träffa en lagom mängd vänner. Ett nytt intresse kan väckas nu. Skorpionen plockar istället upp farten och gör sig redo för att avancera på jobbet inom kort. Skytten samlar inspiration på hög och ser få gränser nu, och för en gångs skull är det klokt att drömma stort även för en Skytt.

Stenbocken har en del sociala plikter att fullfölja vilket känns lite motigt till en början, men kan visa sig uppfriskande. Att se över din budget och möjlighet till sparande är inte heller dumt nu. Vattumannen nästlar in sig allt mer och mer i en relation och har en person som högsta prioritet nu. Ett samarbete ser lika lovande ut som en romantisk relation. Fiskarna får mycket gjort på kort tid, trots hettan, och kan resten av tiden hinna med både flirtande och socialiserande. En bra helg.

Kommentera - 3 kommentarer
Nästa artikeln Geia!
Föregående artikel Löjligt fint

Löjligt fint

Horoskop

Darlings. Hur har ni det? Det är mycket Lejon-fokus nu. Jupiter i Lejonet, solen har nyligen gått in i Lejonet vilket betyder att en rad Lejon gör sig redo för födelsedagsfirande, och dessutom kommer helgen med en nymåne i Lejonet. Att solen i sig är extra glad att kika fram är vare sig särskilt konstigt (om man ska vara lite överdrivet astrologisk så kan man ju alltid dra paralleller till att solen styr Lejonet) eller något direkt minus får man väl säga. Jag har det löjligt bra vid norrlandskusten och simmar runt i ett hav som sällan varit varmare. Men inte nog med att de flesta av oss bubblar lite extra av solglädje, solen bjöd på dubbla anledningar att fira idag. Dör bara en och en halv timme sen i skrivande stund, så hände något fint på himlen. Nämligen detta:

Horoskop

Jupiter, nyss instigen i Lejonet, och solen, Lejonets egen favoritstjärna, möttes och stod i linje med varandra, vilket enbart sker en gång per år och är minst sagt en intensiv lyckoträff. Förra året möttes solen och Jupiter i Tvillingarna, och om ni kan tänka tillbaka kring den 19 juni, 2013 och vad som pågick då så kan ni kanske få någon slags hum om hur Jupiter påverkar just er. Det här anses vara en av de starkaste och mest positiva stunderna under hela 2014, så upp tillbevis – berätta allt! Xoxo

Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Helgastro 25 jul…
Föregående artikel Vänskapsastro: S…