Astrobloggen

Helgastro 24 oktober - 26 oktober

Horoskop

Det här är en av de mest spännande helgerna på länge, darlings, ärligt talat något av en nagelbitare. Jag är spänd och upprymd å allas vägnar liksom, och om saker inte redan hänt så kommer de närmaste dagarna bli ännu mer intressanta. Vad är det som händer då? Jo, solen och månen mötes i Skorpionen, och månen täcker en del av solen, vilket leder till en partiell solförmörkelse. Samtidigt är det här också det vi kallar nymånen i Skorpionen, det vill säga Skorpionens ”nyår”. Och inte nog med det. Venus går samtidigt in i Skorpionen och gör solen och månen sällskap, vilket innebär att att alla tre planeterna tar en aktiv del i förändringar och processer. Även Neptunus, som står i Fiskarna, står i en fin vinkel till det hela, och det är fina saker som pågår däruppe. Att Saturnus befinner sig i Skorpionen gör den här helgen alltmer efterlängtad. Alla dessa aspekter inträffar nämligen långt från Saturnus, och har därför större chans att liva upp ett område i livet som känts rätt dystert och kallt ett tag…

Väduren får en öppning att reda ut en ekonomisk situation, och det ser ut som att det kan komma att bli mycket lättare än du trott. Kanske har du räknat fel eller underskattat någon annans förtroende till dig, men det ser ut som att du inte kommer behöva oroa dig över finanserna länge till. Du kan istället sjunka ner i en helg av lyx och unn. Oxen gör sig redo för att ta ett stort steg i en relation, och många Oxar kommer utan förberedelse hamna i ett långt snack om känslor – eller bara uppvisande av känslor. Någon annans känslor för dig bubblar över, eller du kan inte hålla saker inne längre. Hela din tankevärld kretsar kring denna nära relation nu, och vad den skulle kunna bli. Tvillingarna är färdiga med att jobba ostrukturerat och utan att ha dina egna inre behov som prioritet. Nu blir det till att sluta lägga tid på skitsaker, styra upp och faktiskt se till att det projekt du drömmer om att få genomföra blir av. Du må vara spontan, men även en Tvilling har behov av en ordnad vardag ibland, och du är inte den som tycker om att slösa tid.

Kräftan får vara redo att få hela sin romantiska värld upp och nedvänd nu. Det kan glimra till av lust och längtan hos den kärlekstörstande Kräftan av bara en enda blick från någon, andra Kräftor får höra de där orden de längtat så länge efter att få höra. Om det finns en speciell person i ditt liv är det lika bra att låsa in er för hela helgen, och om det inte finns någon väntar något på dig där ute, kanske bara ett leende och ett hej, men ändå något. Lejonet åker gärna hem till föräldrarna den här helgen, håller sig nära sin familj och gamla vänner, och det kan komma nyheter från dessa personer som du längtat efter att få höra dem säga. För Lejon som länge letat efter bostad kan andra efterlängtade nyheter dyka upp, eller kanske får du äntligen en lösning på ett frågetecken kring din boendesituation som stressat dig. Jungfrun kan ta mod till sig och vara lite extra spontan den här helgen. Det är en perfekt tid för att träffa nya människor eller åka iväg för att hälsa på till exempel ett syskon. Vissa Jungfruar får goda nyheter om ett projekt de jobbat med, och kan glatt fira med alla sina vänner. Är du sugen på att flirta så finns det inget som stoppar dig nu.

Vågen kan nöjt se fram emot nästa veckas lön, för någon verkar ha gett det där lilla extra och har en extra tjock plånbok nu. Du kan också ha lyckats landa ett extrajobb som du ser fram emot, och som samtidigt betalar bra. Som vanligt kan du tacka din naturliga charm för alla extra stålar. Skorpionen har en omtumlande helg av känslor, tankar och kanske framförallt, en hel del pirrande i magtrakten. Det närmar sig födelsedagstid, och det kunde inte börja bättre än med de nyheterna, känslorna eller insikterna du nås av nu. Det här är en helg där du hela tiden verkar få små tecken på att du är på rätt väg. Lyssna på dem. Avfärda dem inte. Och följ magkänslan. Den är stark hos dig nu. Skytten stänger av, stänger ner, tar en lång stund för sig själv nu. Volymen dras ned och känslorna börjar bubbla. Allting i ditt liv som känns fel kommer upp till ytan nu, och det är dags att fundera över vad du faktiskt längtar efter, för det går att förändra saker. Den här helgen är startskotten till stora, inre förändringar hos dig. Efter att i flera år känt att de känns omöjliga, vågar du kanske äntligen satsa, eller i alla fall byta attityd.

Stenbocken har kanske inte haft en stark övertygelse på länge, känt ett en idé får dig att gå igång, och kanske inte känt dig som att du hör till vare sig det ena eller andra lägret i olika frågor. Den här helgen förändras det. Inte bara är det en väldigt social helg, där du inte känner krav eller obehag, utan saker är bara roliga. Dessutom kan du känna att du faktiskt tror väldigt starkt på något, och tar äntligen beslutet att engagera dig mer aktivt i det. Vattumannen samlar jobb-poäng och börjar äntligen se den förändring du längtat efter. Nya uppgifter, en ny roll på jobbet, eller ett nytt jobb börjar kanske bli verklighet. Uppdatera CV:t, scanna alla jobbsidor, men fråga framförallt runt, öppet och ogenerat, för någonstans väntar en öppning på dig nu. Fiskarna har en såndär helg som börjar precis som vanligt, men känns som att den slutar i en helt annan värld. Någon eller något öppnar ögonen på dig nu, och plötsligt är det som att färger är klarare och luften friskare. Kärlek eller vänskap – den här helgen lämnar ingen Fisk oberörd.

Få mer av Scorpio Rising:
facebook.com/scorpiorisings
scorpiorisingvr@gmail.com
instagram.com/scorpiorisings
twitter.com/scorpiorisings

Kommentera - 1 kommentar
Föregående artikel Det vilda okända

Det vilda okända

Horoskop

I veckan fyllde en av mina New York-bästisar år, en äkta Vågion, och jag slog på stort och lagade vegetariska köttbullar med potatismos och lingonsylt och självklart kladdkaka (hej Sverige). Hon fick också gulliga godisar i alla olika former, men också ett sånt här fint kort för Vågen (hennes sol står fortfarande i Vågen). Är de inte väldigt fina? De kommer från The Wild Unknown, samma företag som gjort de här fina tarot-korten som jag bloggat om tidigare. Möjligtvis finns det att köpa i Sverige och inte bara online, någon som vet? Sedan kan man såklart alltid göra egna tarot-kort, som jag och mina vänner gjorde min förra födelsedag, efter det att vi ätit amerikanska pannkakor med allas stjärntecken dekorerade i pannkakorna (för att veta hur man åstadkommer denna magi, följ den här länken). Och hur fina är inte de? Också väldigt fina. Tips för er nästa middag när ni är rastlösa men ändå inte vill lämna bordet. För att använda tarot-korten kan ni alltid googla och hitta på lite själva, det leder alltid till spännande tolkningar… Xoxo

Horoskop

Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Helgastro 24 okt…
Föregående artikel Solförmörkelse c…

Solförmörkelse coming up

astrobloggen

Horoskop

Hallå darlings. Hehe älskar ändå denna bild. Men det är ju inte sant, såklart inte. Jag trodde till exempel att jag hade klarat mig undan helt den här gången, men så igår kväll kom halsont och lite ont i kroppen. Merkurius retrograd levererar igen…  Dessutom har något extremt litet skräp fastnat i mitt öga? Och varit där i över tolv timmar, medan jag sovit och allt? Har ni varit med om detta? Det är kanske det mest irriterande någonsin. Tänker skylla detta på Merkurius också. Hytta med näven mot himlen.

Sent inatt, på gränsen till fredag, så inträffar den omtalade partiella solförmörkelsen i Skorpionen. Det här är som en extra stark nymåne ungefär, och det blir spännande att höra hur den drabbar er. Det mysiga är att den har bra sällskap av Venus som står i samma gradtal, och håller sig en bra bit från Saturnus som också står i Skorpionen. Kort och gott, den här förmörkelsen vill oss väl. Jag kommer skriva mer om hur detta påverkar oss i helgastrot som kommer upp imorgon, så håll i hattarna.

Kommentera - 4 kommentarer
Nästa artikeln Det vilda okända
Föregående artikel Vad pågår alla V…

Vad pågår alla Våg-ascendenter?

Horoskop

Okej. Nu måste vi prata om det här. Många av er vet att jag skriver personliga ”natal charts” (personliga horoskop) som man kan beställa av mig på mail (scorpiorisingvr@gmail.com), och det här håller jag på med lite hela tiden eftersom det blev så populärt när jag började bloggen. Vanligtvis är det en blandad kompott människor som mailar mig, med ascendenter all over the place, men sedan i somras har jag hälften av alla beställningar jag fått, 50%, haft Vågen i ascendenten. Jag är förvisso ingen statistiker, men vad är det som pågår här? Nåt är det ju? Det gör mig också lite extra fundersam eftersom jag också märkt av en stark trend av Våg-ascendenter i min vardag. Sisådär en 10 stycken har mer eller mindre dykt upp. Vad kan ligga bakom det här? Är Vågen den vanligaste ascendenten eller är det jag som enbart tilltalar Våg-ascendenter? Är det bara Våg-ascendenter som läser min blogg? Kommer jag bli en Våg-ascendent?

Skämt åsido, lite lustigt känns det. Jag undrar om det hela är kopplat till förmörkelserna vi haft i Väduren och Vågen, eller om det finns någon annan förklaring. Eller om det bara är slump. Men om jag trodde på slump skulle jag väl knappast ha den här bloggen så för mig räcker det inte riktigt… Vad tror ni? Får se till att vara lite extra försiktig nu när ascendent-guiden för Vågen står på tur… Xoxo

Kommentera - 6 kommentarer
Nästa artikeln Solförmörkelse c…
Föregående artikel Ascendent-guide…

Ascendent-guide: Skorpionen

Skorpionen, Ascendent

Ascendent i Skorpionen

När en Skorpion-ascendent äntrar rummet så märks det. Inte för att de låter mycket, de är oftast sist med att göra väsen av sig, men för att deras närvaro är hög. Väldigt hög. Det brukar sägas att man antingen älskar eller hatar en Skorpion-ascendent, och att anledningen är att de kräver en hel del respekt. Om detta är sant eller inte är svårt att avgöra, men visst finns det många Skorpion-ascendenter som rentav skrämmer andra en aning. Oavsett hur de beter sig, ibland är de tysta och nästan ödmjuka och andra gånger högljudda och dramatiska, så har de en kraftfull beslutsamhet som inte går att ta miste på. Få vågar sig på att försöka lura eller pusha runt någon med ascendenten i Skorpionen.

Nu låter det kanske som att det här är en enbart medveten strategi. Verkligen inte. Skorpion-ascendenten är förvisso en mästare på strategi, men många av dem har faktiskt inte den blekaste aning om att de har en sådan här effekt på andra. Vad de istället upplever är att de ofta ser rakt igenom ytligheter och sociala spel, och går rätt på kärnan. De kan komma in på en middag med främlingar och genast lista ut vem som är kär i vem, vem som gömmer något och vilka som snart kommer göra slut. För dem runt omkring är det här ibland en läskig egenskap, andra älskar spänningen eller till och med uppskattar denna kunskap. För ärligt, det kan ju alltid vara bra att ha någon som läser mellan raderna åt en när man behöver…

Dessa individer kan skämta om mycket, gärna precis där det både kittlar och gör lite ont, men inte sin egen integritet. Deras behov av kontroll är stort, och det gäller både saker, människor och ibland till och med tankar och känslor. Ofta har de en inbyggd förmåga till strategi, skyndar långsamt, och tar sällan förhastade beslut eller agera på impuls. Och de misstycker ofta om de ser att du inte gör samma sak. Kanske är det därför Skorpion-ascendenten ofta dras till varandra i vänskap. Tillsammans kan de hjälpa varandra med strategier, analysera risker och möjligheter och skämta en aning elakt när ingen annan hör. Låter det som någon du vill bråka med? Nej, om jag kan ge ett råd så är det att vara lojal och pålitlig mot din vän med Skorpionen i ascendenten. De kan förlåta, men glömmer aldrig.

För att ta reda på din ascendent, följ denna länk.

Fler ascendentastron hittar du här:

SkorpionenSkyttenStenbockenVattumannenFiskarna

Kommentera - 6 kommentarer
Nästa artikeln Vad pågår alla V…
Föregående artikel Veckans horoskop…

Veckans horoskop 20 oktober - 26 oktober

Väduren
21 mars – 20 april
Veckan börjar med en smak av helgen, det vill säga att det blåser romantiska och mysiga vindar kring dig, kära Vädur. Inte otrevligt alls. Slutet av veckan, och framförallt helgen blir dock intensiva på ett helt annat sätt. Plötsligt handlar allting om en kommande och stor investering, och kanske börjar du fundera över hur du ska kunna steppa upp på jobbet för att få saker att gå ihop. Det blir en spännande vecka och helg där mycket händer samtidigt.

Mest romantiska dag: 20 oktober
Lyssna på: The Pharcyde – Otha Fish

 

Oxen
21 april – 21 maj
Ditt fokus vandrar så långsamt denna vecka, kära Oxe, från jobb och ekonomi till att allt plötsligt kretsar kring en relation. Ett nytt samarbete med någon på jobbet kan bli aktuellt, men allra troligast och hoppfullast är att en relation tar ett stort kliv framåt och gör dig omskakad men överlycklig. Det är verkligen dags för dig att ta vara på de romantiska tendenser som råder nu, både som singel och som stabil partner.

Mest romantiska dagar: 23, 24, 25 & 26 oktober
Lyssna på: Lone – Dream Girl/Sky Surfer

 

Tvillingarna
22 maj – 21 juni
Det är väl mest en flirt eller kärlek som upptar din energi nu, kära Tvilling, och det är kanske lika härligt som jobbigt, men njut av detta bitterljuva i början av veckan, för snart får du annat att tänka på. Ju närmare du kommer helgen, desto mer har du att tänka på. En förändring i skola eller på jobb gör att du börjar fundera över om du verkligen fokuserar på rätt saker, eller om det är dags för att byta strategi helt. Förändringen kan helt klart leda till en mycket behagligare vardag för dig.

Mest romantiska dagar: 20 & 25 oktober
Lyssna på: Jay Electronica – Exhibit C

 

Kräftan
22 juni – 22 juli
Veckan börjar i lugnt tempo, men kanske känner du att något stort är på gång, kära Kräfta. Det är det. En stor förändring i ditt kärleksliv, en nystart eller ett stort steg framåt, väntar. Vanligtvis kräver planeterna att du agerar lite extra för att förändringar ska bli av, men den här gången verkar allt pusha dig framåt av sig själv. En rejäl crush får äntligen fäste i ditt liv, och många Kräftor går rakt in i en relation under helgen. Så spännande!

Mest romantiska dagar: 23, 24, 25 & 26 oktober
Lyssna på: Chromatics – Cherry

 

Lejonet
23 juli – 23 augusti
Det pirrar i din mage när du tänker på någon speciell, kära Lejon, och det gör det under hela första delen av denna vecka. Kanske har ni precis haft en mysig helg ihop till och med. Men så kommer nästa helg och flyttar fokus snabbt. Allt handlar om din boendesituation eller din familj nu, och goda nyheter haglar över dig. Ett stort avslöjande från en familjemedlem eller chansen att få flytta in i drömboendet kan dyka upp. Mycket att fira nu, även om du känner dig lite överväldigad.

Mest romantiska dag: 20 oktober
Lyssna på: Nebay Meles – Sen Kväll Ung Natt

 

Jungfrun
24 augusti – 22 september
Det som börjar som en vanlig vecka slutar som något helt annat nu, kära Jungfru. Du jobbar på, fixar och grejer, men så framåt helgen börjar det hända saker. Ett syskon kan bjuda in till en rolig aktivitet eller komma med glada nyheter, men du kan också själv bli lite pirrig i magen av en flirt, eller känna ett stort behov att träffa nya människor. Någon sådan ny människa kan göra livet väldigt spännande och roligt nu, och ta med dig på små äventyr som du inte ens visste att du längtade efter.

Mest romantiska dagar: 23, 24, 25 & 26 oktober
Lyssna på: Sum Comfort feat. Duvchi – My Friend

 

Vågen
23 september – 22 oktober
Du har haft en väldigt givande månad rent socialt sett, men nu är det dags att få en givande månad också vad gäller inkomst, kära Våg. En oväntad bonus, en ny chans till inkomst eller kanske en (eventuellt försenad) födelsedagspresent gör att du plötsligt känner dig rik. Om du har chans att löneförhandla är det bara att krydda dina krav så mycket du vågar, för planeterna är mer än givmilda nu. De verkar vilja försätta dig i en helt nu ekonomisk situation.

Mest romantiska dag: 20 oktober
Lyssna på: Silvana Imam & Nebay Meles – Astma (RMH Remix)

 

Skorpionen
23 oktober – 21 november
Är du redo att komma ut ur din gömma en stund, kära Skorpion? Det spelar faktiskt ingen roll om du säger ja eller nej, för andra krafter verkar ha bestämt att det faktiskt är dags. Du får den här veckan chansen att visa upp dig från din bästa sida, och får ett erbjudande du antingen inte kan tacka nej till, eller som du verkligen kan behöva för att förhandla alternativt hissa upp självförtroendet en bit. Nu är en perfekt tid att påbörja något du drömt om att göra länge, oavsett om det handlar om jobb, kärlek eller helt andra saker.

Mest romantiska dagar: 23, 24, 25 & 26 oktober
Lyssna på: Nicki Minaj feat. Cam’Ron & Rick Ross – I Am Your Leader

 

Skytten
22 november – 21 december
Är du i insikts-mode, kära Skytt? Det verkar som att du närmar dig en sådan, och den ser ut att ha kraften att få dig att tappa balansen en liten stund. Kanske bubblar känslor upp som du själv inte varit medveten om, eller så vågar du äntligen förklara för någon annan vad du känner, längtar efter eller behöver. Det är inte alltid lätt för dig att prata om känslor på något djupare sätt, så ta chansen nu att verkligen uttrycka dig. Det kan bli starten på en viktig förändring i ditt liv.

Mest romantiska dagar: 20 & 25 oktober
Lyssna på: Carol – So Low

 

Stenbocken
22 december – 19 januari
Du har tänkt mycket på jobbet på sistone, kära Stenbock, men nu är det dags att lägga undan alla ambitioner en stund. Kanske har du en hjärtefråga du velat engagera dig i länge, eller så har du en vän du längtat efter att få prata med, och ni kan ta er relation till en helt ny nivå nu. Om du behöver hjälp av en vän, eller en vän behöver hjälp av dig, så är det här den perfekta veckan för att verkligen finnas där för varandra. Visa hen att en lojalare vänskap än din finns inte.

Mest romantiska dag: 23, 24, 25 & 26 oktober
Lyssna på: Brandy feat. Mc Lyte, YoYo & Queen Latifah – I Wanna Be Down (Remix)

 

Vattumannen
20 januari – 18 februari
Om det är något område i ditt liv som du skulle vilja klaga på en del just nu, kära Vattuman, så är det troligen jobb-relaterat. Så fantastiskt underbart att denna vecka gör entré då! Den här veckan kan ditt arbetsliv eller förutsättningarna för din framtid förändras på ett fantastiskt sätt, kanske träffar du en person som kan hjälpa dig fixa jobb, eller inser vad det är du faktiskt vill göra. I slutet av denna vecka har du i vilket fall som helst en helt ny pepp på framtiden.

Mest romantiska dagar: 20 & 25 oktober
Lyssna på: Drake – 0 to 100 / The Catch Up

 

Fiskarna
19 februari – 20 mars
Du har längtat ett tag efter att få komma ut ur din bubbla, kära Fisk, och nu börjar det se ut som att du får möjlighet att antingen se världen (dags att boka en resa?) eller får tid att gå en kvällskurs eller en utbildning du peppat på. Du kan också få kontakt med någon som bor utomlands och som förgyller ditt liv lite extra. Se fram emot nya perspektiv och förhoppningar på framtiden som ger dig energi för att ta dig igenom resten av 2014.

Mest romantiska dagar: 23, 24, 25 & 26 oktober
Lyssna på: PARTYNEXTDOOR – Sex On The Beach

 

Har du en privat fråga till Scorpio Rising?
Maila till scorpiorisingvr@gmail.com

facebook.com/scorpiorisings
instagram.com/scorpiorisings
twitter.com/scorpiorisings

Kommentera - 10 kommentarer
Nästa artikeln Ascendent-guide…
Föregående artikel Mean-scopes