sofia-ponten-header

Dagens Horoskop: 7 oktober

Dagens Horoskop, Horoskop, Scorpio Rising, Astrobloggen, Astrologi

 

Gullisar! Hur mår ni? Denna Scorpio har, tack vare Merkurius, sprungit filmiskt gatlopp på flygplatser, sluppit betala på bussar men missat tåg och varit allmänt slarvig de senaste dagarna. Om det också kan vara en dos jetlag, och många känslor i luften överlag, kan vi låta vara osagt. Huvudsaken är att även när livet är tufft, kan en hitta vägar ut (även om en får flyga över Atlanten med blodsmak i munnen och svetten rinnande nerför ryggen).

Jag avslöjade redan igår om de aspekter som skulle komma att påverka den här dagen: dels Saturnus och Merkurius, som för något förvirrande, men positiva samtal under den tidiga natten, och så Mars och Neptunus rent magiskt kreativa möte under tidig morgon. Med andra ord finns det stor och stark förändringspotential under denna dag. Med månen i Lejonet finns det dessutom stora möjligheter att ta en ledande roll, visa tydligt var en står och säga sina åsikter högt. Här finns inga anledningar att skämmas eller hålla sig undan. Det är en gyllene tid för att vara kreativ och påbörja alla sorters projekt. Eller varför inte flirta för den delen… Många Fiskar och Jungfruar är lite extra charmiga idag.

Och nu är det bara två dagar kvar med Merkurius i retrograd kvar. Har ni några planer på firande? Jag planerar på att komma ikapp med att svara på en drös kommentarer som ligger och väntar på mig. Berätta hur dagen blir sötnosar! Xoxo

Mer av Scorpio Rising:
Höstastro 2015
Månadens Kärlekshoroskop
Årshoroskop 2015 – alla stjärntecken!
Så funkar astrologi
Populära horoskop: alla astro-, sex- &kärleksguider
facebook.com/scorpiorisings

Dagens Horoskop: 6 oktober

astrobloggen

Dagens Horoskop, Horoskop, Scorpio Rising, Astrobloggen, Astrologi

Hej gullisar. Hur mår ni? Hur känns veckan? Vi har en stor härlig sak som väntar denna vecka, och det är att Merkurius äntligen slutar gå i retrograd på fredag kväll, och hur mycket lättare blir inte livet då? Jag har stora förhoppningar. Äntligen kanske min post och mina paket kan komma fram som de ska?

Annars är idag en ganska spännande, och komplicerad dag. Solen i Vågen och Pluto i Stenbocken är inte på de bästa av humör, och bråkar om vem som ska bestämma egentligen. Solen ber snällt, och Pluto kräver. Det är inte läge att sätta sig upp emot någon som är en auktoritet helt enkelt – även när vi känner att vi egentligen vet bättre än dem. Tror du att du ändå har rätt och behöver stå på dig? Gör det med kontroll, utan ilska, och klara argument.

Men det är inte dagens enda aspekt. Sen under kvällen, egentligen under natten till onsdagen, för Saturnus i Skytten och Merkurius i Vågen ett konstruktivt samtal, och även om Merkurius inte är att lita på till 100% just nu, så lyckas de snurra fram goda nyheter på något sätt ändå. Så chansen är stor att vi vaknar med en hel del energi imorgon, och en oväntad lösning på ett konstigt problem. Ännu starkare blir denna trend av att Mars i Jungfrun och Neptunus i Fiskarna står i linje med varandra, och ger enormt tillskott av kreativ kraft nu. Men som sagt, detta sker under natten till onsdag. Så se fram emot en intressant morgondag, och ta det lite extra lugnt idag. Xoxo

Mer av Scorpio Rising:
Höstastro 2015
Månadens Kärlekshoroskop
Årshoroskop 2015 – alla stjärntecken!
Så funkar astrologi
Populära horoskop: alla astro-, sex- &kärleksguider
facebook.com/scorpiorisings

Veckans Horoskop 5 oktober – 11 oktober

Väduren
21 mars – 20 april
Veckan inleds med en del oro inför framtiden, kära Vädur, och även om vissa små problem får sin lösning nästan i samma stund som de dyker upp, så behöver du hjälp från någon som står dig nära att fundera över vart du är på väg. Svaren kommer snabbare än du tror dock, och en plötsligt boost av energi ger dig kraft att genomföra de planer du redan satt igång. Du kan uppleva att du inte litar på din magkänsla lika starkt som vanligt, utan utsätter dig själv för extra prövningar för att undvika misstag. En nära person hjälper dig att sätta saker i perspektiv – men inte alls på det sätt du förväntar dig.

Mest romantiska dagar: 6, 7 & 11 oktober
Lyssna på: Jhene Aiko, The Weeknd & Frank Ocean – Runaway (A JAYBeatz Mashup)
Mer omVäduren
Vädurens årshoroskop 2015 / Höstastro 2015

 

Oxen
21 april – 21 maj
Kärleksproblem? En vän hjälper och stöttar dig medan du försöker reda ut vad som pågår, kära Oxe. Stark längtan efter någon känns nästan som plågeri i början av veckan, men kanske kan denna distans också väcka nya tankar. Om du jagar någon som spelar svår får du nu tid och utrymme att verkligen fundera på hur livet ihop skulle kunna se ut för er två. Men allt är inte omöjligt när det kommer till kärlek, tvärtom, du får flera tillfällen att visa intresse, eller ta emot visat intresse, och saker blir mycket mer harmoniska än du anar. Det gör det också lättare för dig att fokusera på jobb eller uppgifter som du helst skjutit upp de senaste veckorna.

Mest romantiska dagar: 6, 7, 8 & 11 oktober
Lyssna på: BOOTS – EST
Mer omOxen
Oxens årshoroskop 2015 / Höstastro 2015

 

Tvillingarna
22 maj – 21 juni
Du inleder veckan med att fundera över din ekonomiska situation, kära Tvilling, och kan bli lite obehagligt överraskad om du haft tankarna på annat håll den senaste tiden. Kanske har pengarna rullat lite väl lätt ur din hand. De goda nyheterna är dock att du har bra flyt på jobbet, att du kan få stöd från din familj nu, och att ditt kärleksliv blir mindre förvirrat i slutet av veckan. Klarare besked från en flirt, eller mindre drama mellan dig och en partner ger er båda tid att landa mer i er relation, istället för att tassa på tå eller undra vad den andra egentligen tänker och tycker. Se upp bara med att dra in din sötnos eller partner för mycket i ditt liv, och visa att du också är intresserad av vad som pågår i hens.

Mest romantiska dagar: 7 & 11 oktober
Lyssna på: Tityo – Solna
Mer omTvillingarna
Tvillingarnas årshoroskop 2015 / Höstastro 2015

 

Kräftan
22 juni – 22 juli
Snurrig stämning mellan dig och en av dina närmsta, bästa, kan uppstå i början av veckan, kära Kräfta, och det gäller att du ger denna person lite känsla av space. Din förmåga att känna dig hemma kan lätt göra din sötnos, partner eller bästis lite stressad, och känna sig lite trängd. Visa att din närhet inte betyder att du är beroende av dem, utan istället handlar om gemenskap och kärlek. Du visar gärna med stora gester vad en speciell person betyder för dem nu, och detta får oväntat positiva konsekvenser. Någon är redo att visa dig allt mer känslor och lojalitet i slutet av veckan. En vecka med fokus på relationer alltså – där du behöver visa din självständighet och kärlek samtidigt.

Mest romantiska dagar: 6, 7, 8 & 11 oktober
Lyssna på: Florence + The Machine – Where Are Ü Now (Skrillex & Diplo cover)
Mer omKräftan
Kräftans årshoroskop 2015 / Höstastro 2015

 

Lejonet
23 juli – 23 augusti
Du är aktsam kring vad du har just nu, kära Lejon, och låter ingen komma och ta över dina projekt, trampa på någon du tycker om eller bråka med de dina. Om en konflikt blossat upp på jobbet, och kanske inte ens rör dig, kan du ändå inte låta bli att gå in för att skapa rättvisa. Nära och kära som behöver dig just nu kan räkna med att du gör mer än du kan för att stötta dem. För dig är det ingen match, du visar din kärlek genom agerande nu, och står upp för alla som behöver dig. Om det uppstått ett missförstånd som ingen kan reda ut, så kan du reda ut det. Känslorna kan gå varma denna vecka, men din envishet kommer väl till pass. Stå på dig.

Mest romantiska dagar: 7 & 11 oktober
Lyssna påAugust Alsina feat. Jeezy – Home
Mer omLejonet
Lejonets årshoroskop 2015 / Höstastro 2015

 

Jungfrun
24 augusti – 22 september
Du är inne i en av dina mer kreativa perioder, kära Jungfru, och ser ljust på saker och ting nu. Veckan kan kännas lite tuff till en början, då en sötnos eller någon du tycker om känns långt borta, men du har samtidigt ett helt förråd fullproppat av känslor att bearbeta på egen hand, eller uttrycka genom ett kreativt projekt. Någon som står dig nära finns samtidigt i din närhet och sätter ett positivt ljus på tillvaron och hjälper dig se de möjligheter som öppnar sig just nu. Romantiken blir starkare igen i slutet av veckan, och många Jungfruar blir plötsligt uppvaktade från flera håll samtidigt.

Mest romantiska dagar: 6, 7, 8 & 11 oktober
Lyssna på: Angel Haze – No Bueno
Mer omJungfrun
Jungfruns årshoroskop 2015 / Höstastro 2015

 

Vågen
23 september – 22 oktober
Det kan kännas som att du helt tappat fokus i början av veckan, kära Våg, och ingenting är som det ska. Samtidigt gör denna förvirring att du hamnar i helt nya situationer med nya människor som visar sig få dig både att skratta och känna dig inspirerad. Något gott kommer garanterat av livets alla snurrigheter nu. Det är ingen idé att du försöker få någon slags kontroll förrän framåt helgen nu, utan rulla istället med smällarna och låt livet vara precis så absurt som det just nu känns. Ett inre lugn kommer av att låta kaoset bero, och kanske kan du öppna dörren precis lagom mycket för att låta en sötnos slinka in nu.

Mest romantiska dagar: 7 & 11 oktober
Lyssna på: Ji Nilsson – I’m Her
Mer omVågen
Vågens årshoroskop 2015 / Höstastro 2015

 

Skorpionen
23 oktober – 21 november
Trots att du i början av veckan inte alls är intresserad av att socialisera, kära Skorpion, och snarare bara irriterar dig på människor som vill småprata med dig, så kommer en social medvind i slutet av denna krångliga vecka. Och inte nog med det. Varma romantiska känslor vaknar nu, och du känner dig omgiven av fina personer och omtanke. Mitt i ditt snurriga finns det någon som förstår kaoset och hjälper dig sätta det i rätt kontext. Plötsligt är du redo att träffa alla möjliga gamla och nya vänner, prata om livet och skratta åt det som tidigare i veckan irriterade.

Mest romantiska dagar: 6, 7, 8 & 11 oktober
Lyssna på: Joss Stone – Girl They Won’t Believe It
Mer omSkorpionen
Skorpionens årshoroskop 2015 / Höstastro 2015

 

Skytten
22 november – 21 december
Framtid, framtid, framtid, kära Skytt. I början av veckan tänker du på den när du jämför dig med vänner, tänker på dina inkomster och oroar dig för vart du är på väg. Inte jättehärlig motivation. Lite roligare blir det senare in i veckan, när du börjar se möjligheter för dig att hitta en plats, antingen en arbetsplats men kanske också mer av en roll för dig själv där du vill vara. Hur du jobbar kan kännas lika viktigt som var just nu. Din familj eller de/den du bor med ger också gott om motivation att satsa på det du verkligen vill, och även om du får konstiga råd i början av veckan från vänner, så ser du klart och tydligt vad de egentligen menar framåt helgen.

Mest romantiska dagar: 7 & 11 oktober
Lyssna på: Hoosam feat. I-Smile, Fille & Amin – Vågorna
Mer omSkytten
Skyttens årshoroskop 2015 / Höstastro 2015

 

Stenbocken
22 december – 19 januari
När det går riktigt bra för någon i din närhet är du självklart glad, kära Stenbock, men det är svårt att inte också undra varför ”det” inte händer för dig. Det är okej att känna så, speciellt som det ger dig en utmaning att jobba emot dessa känslor, och skapa någonting istället. Ett spontant projekt får plötsligt fart, en galen idé låter genomförbar, och du vågar sikta riktigt högt nu. En sak i taget bara, prata inte för högt om dina nya planer förrän du känner att de är mer stabila, eventuellt framåt helgen. För Stenbockar som befinner sig i ett kritiskt läge med en flirt så blir denna vecka väldigt upplysande och intressant på alla sätt.

Mest romantiska dagar: 6, 7, 8 & 11 oktober
Lyssna på: Solange feat. D’Angelo Lacy – Sleep In The Park (Twin Shadow Remodel)
Mer omStenbocken
Stenbockens årshoroskop 2015 / Höstastro 2015

 

Vattumannen
20 januari – 18 februari
Början av denna vecka kan kännas tuff, kära Vattuman, då du känner det som att tillvaron går emot dig och att planer inte blir som de ska. Något gnager dig inombords. Men ju längre in i veckan vi kommer, desto lättare och roligare blir den, och när mitten av veckan kommer med goda nyheter angående din ekonomi, ett projekt du är investerad i eller en djup längtan får bekräftelse, blir saker genast bättre. Du ser möjligheter istället för problem, trots att detta låter otroligt. Om du får chans att göra en investering nu – ta den. Även ett litet sparkonto kan växa sig stort nu.

Mest romantiska dagar: 7 & 11 oktober
Lyssna påJJ – Fågelsången
Mer omVattumannen
Vattumannens årshoroskop 2015 / Höstastro 2015

 

Fiskarna
19 februari – 20 mars
Ett missförstånd mellan dig och en vän skaver, kära Fisk, och gör början av veckan lite tung för dig. Samtidigt lyckas du vara en stjärna på jobbet, och positiva nyheter väntar också i kärlekslivet. Någon visar ett vilt intresse för dig, och det är både smickrande och härligt. Romantiken blir ännu starkare framåt helgen, så passa på att öppna upp och visa ditt intresse, eller varför inte – bjuda ut någon du är nyfiken på. Se bara upp för romanser på jobbet, de kan snabbt visa sig alltför komplicerade. Bättre någon du vet väldigt lite om, men vill veta allt om.

Mest romantiska dagar: 6, 7, 8 & 11 oktober
Lyssna på: Noonie Bao – I’m In Love
Mer omFiskarna
Fiskarnas årshoroskop 2015 / Höstastro 2015

 

Alla årshoroskop för 2015:
VädurenOxenTvillingarna
KräftanLejonetJungfrun
VågenSkorpionenSkytten
StenbockenVattumannenFiskarna

Mer från Scorpio Rising:
Årshoroskop 2015 – alla stjärntecken!
Månadens Kärlekshoroskop
Populära horoskop: alla astro-, sex- &kärleksguider
facebook.com/scorpiorisings
scorpiorisingvr@gmail.com
instagram.com/scorpioponten
twitter.com/scorpiorisings

Astroguide: Midheaven i Skytten

astrobloggen

Midheaven, Skytten

Midheaven i Skytten har huvudet på skaft. Deras intuition är stark och de har en förmåga att se in i framtiden, att kunna planera strategiskt över en lång period framåt, och att hitta vägar för att komma dit de vill. De samlar på kunskap och älskar att dela med sig av den, och hamnar därför ofta i någon lärande roll i sitt liv, oavsett om det är privat eller professionellt.

När de är yngre dras dessa individer ofta åt olika håll med snabba byten, och har intressen och drömmar all over the place. Ju äldre de blir, desto mer arbetar de in alla dessa perspektiv i sitt liv. De slutar aldrig se på livet som en lång lektion i livskunskap, och många fortsätter att plugga livet igenom. De tackar aldrig nej till ett äventyr, och tar sig mer än gärna an en utmaning som kräver någon sorts specialkunskap (typ klättring). Fenomenala multi-taskers håller midheaven i Skytten många bollar i luften samtidigt, och deras ambition kretsar alltid kring att skaffa erfarenheter och upplevelser, och nästan aldrig kring något materiellt.

Trots att dessa individer är öppna inför världen, så kan de vara otroligt envisa med vad de vet och tycker. Diskussioner kan pågå i timmar, och de lyssnar inte på något de inte blir djupt övertygade om, men de är tuffa i en argumentation. Inte sällan intar de en hållning, bara för att testa motståndet. Deras bestämda åsikter hamnar ofta kring andlighet, filosofi, religion eller andra livsåskådningsfrågor. De inspirerar ofta andra, och kan ibland bli något av en ledargestalt för en grupp.

Orädda att blanda olika tankesätt och vetenskaper hamnar Skytten i midheaven ofta inom tvärvetenskapliga ämnen. De jobbar bäst när de känner sig oberoende, kan resa fritt och får mentala utmaningar. Orädda för hårt arbete och med spridda intressen, så byter de ofta bana en eller två gånger i sitt liv. De jobbar gärna med politik, som skådespelare, med skrivande, undervisning, marknadsföring eller försäljning. Emellanåt kan de känna sig rebelliska mot en chef eller handledare, men är alltid redo att sluta fred efter även det största bråk.

Ibland är tankarna på vad som komma skall så absorberande för midheaven i Skytten, att de glömmer att ta vara på det de har i nuet. De kan behöva planera in och jobba med att hitta tid och plats för reflektion, uppskatta vad de har, och njuta av dagen. Men som de eviga sökare de är, vilar de oftast inte förrän de hittat det de söker. Din midheaven kan du ta reda på här.

Fler midheaven:
VädurenOxenTvillingarna,
KräftanLejonetJungfrun,
VågenSkorpionenSkytten,
Stenbocken, Vattumannen, Fiskarna

Mer av Scorpio Rising:
Så Funkar Astrologi
Alla Måntecken
Alla Ascendentastron
Allt om ditt stjärntecken
Månadens Kärlekshoroskop
Årshoroskop 2015 – alla stjärntecken!
Populära horoskop: alla astro-, sex- &kärleksguider
facebook.com/scorpiorisings
scorpiorisingvr@gmail.com
instagram.com/scorpioponten
twitter.com/scorpiorising