Astrobloggen

Söndags-horoskop?

Horoskop

Hallå sötnosar. Märkte ni det nya som hänt? Att jag publicerade Veckans horoskop redan i söndagskväll? Hoppas att ni gillade den uppdateringen för det blir det fortsättning på. Jag är hemkommen till Brooklyn och dricker svalnat kaffe i den 30-gradiga hettan. Det har precis nu inatt firats J’ouvert på gatorna i Flatbush där jag bor lite tillfälligt hos en vän, och idag är det amerikanska Labour Day, dagen före hösten är officiellt igång och semestern är över.

Vi håller på att uppdatera lite här på bloggen. Bland annat har jag fått nya fina bilder av världens bästa porträttfotograf Olof Grind (instagram) och den här ovan är bara ett exempel. Sen kommer vi möblera om lite i länkarna häruppe, och då undrar jag såklart om det är något specifikt ni tänker på som vore bättre med bloggen? Vi tänker såklart göra allting lättare att hitta, men all er input är högt uppskattad. Okej det var nyhetsuppdateringen för nu. I övrigt är Merkurius på väg in i Vågen, en aspekt som gör oss lite mer analytiska och förnuftiga. Goda nyheter för alla som börjar jobba och plugga nu. Xoxo

Kommentera - 2 kommentarer
Föregående artikel Veckans horoskop…

Veckans horoskop 1 september - 7 september

Darlings! Ni missade väl inte att Veckans horoskop dök upp redan under söndagskvällen den här veckan? Det är en ny grej jag tänkte testa ett tag, vad säger ni om det? Kommentera gärna! Xoxo

Väduren
21 mars – 20 april
En intressant vecka väntar där en arbetsuppgift ger dig insyn i hur du behöver använda din energi på jobbet eller i dina studier, kära Vädur. Insikten om vad du är bra på och vad du behöver ta vara på för att utveckla dina talanger visar sig och det här kan hjälpa dig att förstå bättre vad eller hur du ska jobba med saker i framtiden. Allt för att få komma till rätta med din egen kreativitet. En partner kan komma att lära känna en ny sida av dig, och ni kan knyta närmare band till varandra.

Mest romantiska dagar: 2, 5 & 6 september
Lyssna på: Aleks – Kör Bara

 

Oxen
21 april – 21 maj
Det är hög tid för romantik, kära Oxe, och det rör sig mycket i en flirt eller relation nu. En allvarligare sida kan visa sig mellan partners som bor långt ifrån varandra, planerar att resa ihop eller att flytta ihop, och för vissa Oxar kan det här bli något av en prövning. Venus i Jungfrun hjälper dig att hålla hoppet högt framåt helgen, och gör saker lätta mellan er. För flirtande Oxar är det en bra idé att bjuda ut någon på en lite seriösare dejt för att visa lite mer av vem du är. Ta med din sötnos till din favoritplats eller visa din favoritfilm. Avsätt tid under helgen för att hjälpa en vän med något praktiskt, en flytt eller korrläsning av uppsatser till exempel.

Mest romantiska dag: 3, 5 & 6 september
Lyssna på: Rosh – Karma

 

Tvillingarna
22 maj – 21 juni
Ett smart move denna vecka är att göra någon slags investering på hemmaplan, kära Tvilling. Teckna en försäkring, köpa hem en bra skrivbordsstol för långa sessioner framför datorn eller byta dyra abonnemang vars bindningstid löpt ut är alla mycket goda idéer. Det är även läge att se till att skaffa lite fina saker till hemmet, one-of-a-kind second hand-fynd står högt på listan. Positiva vibbar i ditt kärleksliv väcker inspiration framåt helgen och gör det samtidigt enkelt för dig att få jobb gjort.

Mest romantiska dagar: 2, 5 & 6 september
Lyssna på: Vashti Bunyan – Holy Smoke

 

Kräftan
22 juni – 22 juli
Vilka mysiga dagar du har framför dig, kära Kräfta, där du som har en partner kan föreställa dig hela erat fantastiska framtida liv ihop med lätthet, och där singlar har råd att ta några extra drinkar ute bland sötnosar, eller blir introducerad för spännande främlingar av bekanta. För Kräftor som pluggar är det en perfekt vecka att sitta på biblioteket och kombinera läsande och flirtande, eller kanske bjuda hem sötnosen i klassen med samma aktiviteter i sikte…

Mest romantiska dagar: 3, 5 & 6 september
Lyssna på: AnnaMelina – För Oss

 

Lejonet
23 juli – 23 augusti
Mycket att göra, kära Lejon? Ingen anledning till oro, du får hjälp av Pluto att städa undan hela att-göra-listan denna vecka. Inte nog med att du lyckas lösa en del ekonomiska oroligheter, du lyckas dessutom med bravur klara av arbetsuppgifter och andra prövningar som väntar dig. Om du ska börja ett nytt jobb eller starta en termin så har du turen på din sida nu för att det ska bli som du vill och hoppas. Om du behöver leda en grupp är det lättare än någonsin. Andra följer din minsta vink.

Mest romantiska dagar: 2 & 5 september
Lyssna på: Merely – Princess Hervor

 

Jungfrun
24 augusti – 22 september
Det är dags att ta ett stort kliv framåt i en romans, kära Jungfru. Visa vad du känner, bjud ut på ordentlig dejt, samla mod att bara säga hej eller våga tacka ja till en hemlig beundrares uppvaktning. För de Jungfruar som dejtar någon är det lättare att öppna upp sig nu, och speciellt framåt helgen är det dig som andras blickar fastnar på. Du har råd att vara generös med både känslor och materiella ting, så dela gärna med dig av båda. Ett samtal om pengar går också bra nu, speciellt om du delar ekonomi med någon annan eller behöver be om att få tillbaka pengar du lånat ut.

Mest romantiska dagar: 1, 3, 5 & 6 september
Lyssna på: Zhala – I’m In Love

 

Vågen
23 september – 22 oktober
Det är inte helt dags att ta av sig mysbyxorna än, kära Våg. Att dra ned på tempot är a och o nu, även om många Vågar är ute och letar lägenhet, rum eller möbler nu. En vän blir nyckeln till att lyckas ordna saker i och kring din hem- eller boendesituation, så involvera gärna någon du vet kan hjälpa dig få saker på plats. Håll i övrigt schemat tomt, för det kommer behövas många tupplurar och myskvällar denna vecka. Rent mentalt är det hög aktivitet hos dig och du kan med lätthet skriva på kontrakt eller jobba framför datorn, men i övrigt är det vilopuls som gäller.

Mest romantiska dag: Ingen tyvärr
Lyssna på: BOOTS – My Heart Is A Stone Today

 

Skorpionen
23 oktober – 21 november
En vän och du återupptar vänskapen, eller får äntligen ses efter ett långt uppehåll, och det är minst sagt efterlängtat, kära Skorpion. Ni känner båda behov av kvalitetstid och upptåg, och det blir en härlig blandning av utekvällar och mysiga te-drickar-stunder. Romantiskt har du lätt att öppna dig nu, och vågar kanske satsa på något eller någon du förut varit lite skeptisk till. En ny strategi i ditt kärleksliv verkar trolig, och en vän är stöttande, eller kanske till och med avgörande.

Mest romantiska dagar: 1, 2, 3, 5 & 6 september
Lyssna på: Prince – Clouds

 

Skytten
22 november – 21 december
Ära och berömmelse, kära Skytt, är veckans mål. Du satsar allt på jobb och studier nu, och kan förvänta dig goda nyheter speciellt om du söker jobb och behöver lite mer stabilitet i din ekonomi. Involvera gärna en vän i dina planer, om du behöver någon som till exempel kan läsa igenom en jobbansökan eller en uppsats och komma med konstruktiv kritik. Håll dig öppen för dennes idéer och förslag på förändringar, för även om du inte känner dig helt bekväm med dem kan de ha insikter som trots att de känns främmande, beskriver dig eller dina tankar bättre än du tror.

Mest romantiska dag: Ingen tyvärr
Lyssna på: Marie Queenie Lyons – See And Don’t See

 

Stenbocken
22 december – 19 januari
Det är bra glid för dig hela veckan, kära Stenbock, och du ror flera projekt och planer i hamn nu. På jobbet eller i skolan får du bra gehör för dina idéer, så planera gärna in så många viktiga möten du bara kan. Studievägledaren kan ge dig gott om pepp, du kan lätt charma en chef eller en projektledare och du har gått om förslag för att lösa även de knepigaste problemen. En flirt på jobbet kan dyka upp, men det gäller att agera fort för dig. Tveka inte om sötnosen verkar intresserad, den här chansen går snabbt förbi.

Mest romantiska dagar: 1, 3, 5 & 6 september
Lyssna på: Tella Viv – Brilliance

 

Vattumannen
20 januari – 18 februari
Det blir en mindre social och mer praktisk vecka, kära Vattuman. Du hinner garanterat med lite romantiskt mys om du vill, men det blir troligen på hemmaplan och under väldigt lugna former. I övrigt är det fokus på att få saker gjorda, kanske träna och tänka lite på hälsan, planera in ett besök på vårdcentralen om det behövs, och i största allmänhet beta av en del vardagsfix. Om du behöver spara pengar inför en resa eller ett framtida äventyr är det dags att lägga undan dem nu.

Mest romantiska dag: 2 september
Lyssna på: Little Jinder feat. Rebecca & Fiona – Vita Bergens Klockor

 

Fiskarna
19 februari – 20 mars
Du har gott om idéer för hur din vardag ska se ut denna höst, kära Fisk, och dessa bör du ta vara på. Signa upp på ett gym, gå med i en förening eller odla ett intresse. Det är dessutom en stark vecka både för romantik och socialisering, och du fylls av en ”hösten kanske inte blir så dålig trots allt!”-känsla som inte går av för hackor. Speciellt för Fiskar som har en partner är det en perfekt tid att investera lite extra i varandra, göra tydliga planer och kanske påbörja parallella sparkonton för att kunna göra roliga saker ihop.

Mest romantiska dagar: 1, 3, 5 & 6 september
Lyssna på: Kelela, Le1f & P Morris – OICU

Kommentera - 9 kommentarer
Nästa artikeln Söndags-horoskop?
Föregående artikel Video: Stjärntec…

Video: Stjärntecknen när de bråkar

 

Haha. Jag har tidigare postat både en video med Debra Silvermann där hon spelar upp alla 12 stjärntecken, och en med Alyssa Sharpe där hon talar om vad hon avskyr mest hos varje tecken, och nu har jag hittat denna pärla där de två slår ihop sina kloka astro-iakttagelser och kort går igenom hur stjärntecknen reagerar i bråk. Kanske en aning kulturtypiskt för amerikaner, får mig att fundera på hur den svenska motsvarigheten skulle se ut, men roligt hur som helst! Eller vad säger ni? Någon som blir arg över en orättvis porträttering kanske? Hehe. Xoxo

Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Veckans horoskop…
Föregående artikel Helgastro 29 aug…

Helgastro 29 augusti - 31 augusti

Horoskop

Darlings! Det är en lurig helg som väntar oss. Neptunus och solen har en liten stand-off, och det här innebär att saker som vi inte haft en helt klar bild av plötsligt får sin förklaring. Hemligheter vi burit på kommer ut i ljuset, något vi längtat efter länge blir till ett akut behov, eller ett beteende vi varit helt omedvetna om att vi har blir tydligt för oss. Neptunus är en drömsk och ”luddig” planet, och när solen skiner som allra starkast på Neptunus är vi tvungna att se saker i vitögat, på gott och ont…

Väduren blir tvungen att facea en del realiteter, och kanske till och med gå med på att göra en stor förändring. Troligast är det något jobbrelaterat, men det kan också vara en hemlighet kring din hälsa eller en insikt i vad du behöver göra för att du ska må bra. Om en chef eller en kompis gör den där grejen som alltid irriterar dig och påpekar något du gör fel, ignorera dina impulser och försök fundera på vad det egentligen är ett uttryck för. Eftertänksamhet lönar sig nu! Oxen ställs inför att en relation får sig en prövning när du och din någon ser helt olika på en situation. Något du ser som enbart goda nyheter kan landa väldigt illa hos denna någon, och missförstånden haglar. Du kan också själv börja tvivla på något du tror och hoppas på, och vara tvungen att överge en övertygelse. I värsta fall är du tvungen att ta distans även från en vän. Tvillingarna får sig lite reality checks kring sin framtid. Du kanske inser att din yrkesbana inte är så spikrak som du hoppas, att du missat ett viktigt ansökningsdatum eller att utbildningen du vill gå inte ges där du vill bo. Något i din hemmiljö går inte ihop med det du drömmer om att göra. Ett problem du inte direkt längtar efter att ta itu med.

Kräftan får framförallt problem om du får för dig att göra minsta lilla resa. Resor som är till för att bara ha kul blir gärna helt fel om du inte har en perfekt plan för hur du ska spendera tiden, och praktiska resor blir främst kantade av missade tider och känslan av att hela tiden ligga steget efter. Men det finns positiva vibbar också! En date kan bli helgens höjdpunkt om din inträffar som av en slump, gärna genom en bekant. Lejonet bör kolla över sina finanser både en och två gånger denna helg, för det ser ut som att det inte är något annat än missförstånd som jagar dig här. Fel på inkomster, fel på utgifter, och framförallt bör du dubbelkolla att du inte har missat att betala någon räkning. Otrevliga påminnelseavgifter hänger i luften. Jungfrun får hålla koll på sitt tålamod istället, för det går lätt alldeles för snabbt att tro att du vet exakt vad som pågår mellan dig och en sötnos du gillar eller har en relation med, men det är omöjligt för dig att veta vad hen tänker på nu. Håll dig så cool du kan och se till att hålla reda på vad din egen hjärna hittar på nu, och vad som faktiskt händer runt omkring dig.

Vågen kan känna sig lite överväldigad nu och behöva ta en riktigt, riktigt, riktigt lugn helg. Alltså, så lugn att vilopulsen går ner några slag till. Alla medel tillåtna. Om du känner dig minsta krasslig eller får ett sms om en fika och inte genast känner ”jaaa!!”, så låt bli. Den här helgen ger planeterna dig inte bara frikort, utan insisterar, på att du inte klär på dig riktiga kläder om du inte absolut måste. Skorpionen kan lätt känna sig irriterad på en grupp vänner, så försök att undvika alltför många gruppaktiviteter nu. Ett kompisgäng känner plötsligt inte alls kul och något du alltid trott på eller brunnit för känns plötsligt rätt meningslöst. Ni kan också misslyckas totalt i att mötas upp, vilket också kan få ditt tålamod att sina, eller bara alla vara i helt olika sinnesstämningar. Försök att umgås en och en nu. Skytten bör hålla saker för sig själv nu. Speciellt om du har ett nytt projekt eller mål på gång som du verkligen peppar för, är det klokt att hålla det väldigt low key. Skvaller rör sig också fort nu, och gärna med många överdrifter, så undvik att hamna i situationer där du misstänker att andra kan få för sig att snacka loss. Förhåll dig skeptisk till allt som låter sensationellt nu.

Stenbocken vill gärna samla så mycket information som möjligt om saker nu, och speciellt om du håller på med ett kreativt projekt där det är lätt att bli exalterad av det kreativa jobbet, och glömma praktiska detaljer. Om du har kontakt med någon som bor utomlands, vän eller inte, är det speciellt viktigt att tänka efter. Typ, vad är klockan där om jag ringer nu och hur mycket är egentligen deras valuta värd i svenska pengar. Vattumannen får passa sig för att erbjuda sig att ta notan i baren eller kasta sig över ett rea-fynd, för det kommer lätt fram att din kompis bjudit en sötnos på dyra drinkar och satt dem på er nota eller att rea-fyndet egentligen var en höstnyhet. Men även när det handlar om sparkonton och pengar i madrassen får du vara uppmärksam, pengar har en tendens att bara försvinna nu. Fiskarna är inne i en bubbla där allting plötsligt blir kristallklart och du verkar kunna se din egen framtid framför dig. Peppande och härligt, men se upp för att alltför snabbt vilja göra någon annan till en del av denna framtid utan att ha diskuterat med dem först. Kanske vill inte de flyga till ett avlägset land och starta om hela livet prick nu, utan behöver några år först.

Kommentera - 5 kommentarer
Nästa artikeln Video: Stjärntec…
Föregående artikel Höstastro 2014

Höstastro 2014

Höstastro, Horoskop

Väduren

Augusti har gett dig mängder av energi och kärlek, kära Vädur, och när september kommer är du verkligen på väg in i höstvardagen med gott självförtroende. Du förvånar dig själv genom att utmana dig själv, och går en fin och givande höst till mötes. Ditt arbetsliv får en kick framåt efter att ha varit lite svårt att styra ett tag, och det kommer fler positiva nyheter. Med nymånen i Vågen i slutet av månaden blir det tur i kärlek, och du kommer garanterat bli överraskad av vad denna måne för med sig. Månadens stökigaste period kommer en vecka in i oktober, där både jobb och kärlek plötsligt verkar omöjliga att få ordning på, men ta det cool. Slutet av månaden översköljer dig med värme och romantik igen och plåstrar om dig, samtidigt som du också presenteras med en alldeles fantastisk chans att göra en ekonomisk vinst eller lovande investering. Livet får en stark finansiell betoning även i november. Någon i din närhet kan känna sig givmild, och utvecklingen på ditt konto gör dig minst sagt nöjd. En relation kan få sig en otrevlig överraskning i mitten av månaden, och både Vädurar med och utan partners kan känna sig romantiskt utmanade. En kreativ push och lite tid för dig själv kan hjälpa dig genom höstmörkret. Kanske känns det som att du skulle behöva resa iväg under vintermånaden? Kör på! Det ser ut som att en jobbresa kan ta dig långt bort, något som kan skapa lite besvikelse i en romantisk relation. Men i början av december har du chansen att gottgöra detta genom att strössla kärlek och överraskningar över någon speciell. I mitten av december avtar tempot på jobbet och en relation går från att vara en ständig källa till förvåning till att bli en naturlig del av din vardag.

 

Oxen

Dags att förbereda dig på att det flyttar in lite ny, intensiv kärlek i ditt liv, kära Oxe. I september dyker en crush kopplad till ditt jobb eller skola upp, och speciellt för Oxar som precis flyttat kan det här bli väldigt intensivt, för känslorna kommer som från ingenstans. Ett projekt tillsammans med andra avslutas och ger energi, och det blir nya tongångar i ditt liv. Du är på väg att lära dig mycket om dig själv, men framförallt om världen. Om du precis börjat plugga kommer många sena timmar spenderas på biblioteket, och det jobbas hårt av alla Oxar överallt. Ge dig själv tid att vila upp, för oktober blir också högintensivt. Du kan med gott samvete växla in några av träningspassen mot att ligga i soffan i slutet av månaden. En relation får sig också en riktig omskakning, på bästa sätt, och du kommer närmare en person än du tidigare kunnat ana. En flirt kan visa sig plötsligt bli seriös, men många Oxar kan också bestämma sig för att flytta ihop med någon. När november är här blir ett personligt mål uppfyllt, oberoende av ditt kärleksliv. En vänskap som känts mer som jobb än nöje återfår sin vanliga charm. Du har en lysande period vad gäller ekonomi nu, och en ny inkomstkälla eller möjlighet till löneförhandling kan dyka upp. Ta alla finansiella chanser som ges nu. Om en partner eller bästis föreslår en resa ihop rekommenderar jag att du tackar ja, det kan göra er båda gott att lämna hemmet en stund. I mitten av december bör du dock vara på hemmaplan igen, för att undvika att helt ta slut på krafterna. Det är dags att gå in i mysläge igen efter en intensiv höst.

 

Tvillingarna

Du går en produktiv höst till mötes, kära Tvilling, där det blir mycket skrivande, minglande och kanske även resande. Augusti var väldigt aktivt men september kommer med en lugnare ton, kära Tvilling. Det blir fokus på hemmakvällar med bästisar, även om det fortfarande kan hända oväntade saker kring dig. En bit in i månaden kommer allt jobb du lagt ner att ge dig goda nyheter, och i slutet av månaden blir det hett i ditt kärleksliv. En intensiv crush golvar dig och kan göra att vissa vänner undrar var du tog vägen. Se upp för att lova bort dig för mycket i början av oktober, irritation hänger i luften, och du kommer hinna med att både vara nykär och en bra kompis innan perioden är slut. Just under den här månaden ser du ut att slå alla rekord i produktivitet. Både vad gäller jobb, personliga projekt och träning. Speciellt de sista dagarna i oktober och första dagarna i november har du chans att göra en del genombrott, vilket du kommer se frukten av i mitten av november. Ta det dock lugnt en stund en vecka in i november, och fokusera på din egen mentala hälsa. Hemmakvällar med film kan behövas. I december börjar du fundera mer seriöst över någon du tycker om. Kanske är det dags att sätta etiketter på er två? Trots vintermörkret är du på glatt humör, träffar människor och minglar hela tiden. Om du inte redan har en speciell person i ditt liv är chansen stor att du träffar någon nu. Smsande, chattande och messande med denna blir din stora hobby nu.

 

Höstastro, Horoskop

Kräftan

Under sommaren kunde du stabilisera en inkomst, kära Kräfta. Skönt att se att det området är under ordning! Då kan du glatt välkomna att september bjuder på romantik. Saker som varit ansträngda i en relation börjar långsamt röra på sig, och ni vågar båda prata om vad ni känner och tänker. Det här gör att du kanske börjar fundera på din hemsituation, och om du nyligen flyttat eller planerar att göra det så har du planeterna på din sida, oavsett om en partner är inblandad eller inte. Jobbet bjuder på en stor utmaning i början av oktober, vilket sliter en aning på dig, men om du hittar rätt i dimman kommer du ut som en vinnare. Det här är en av höstens allra mest romantiska tider för dig, och bokstavligt talat vad som helst kan hända. En kärlek du trodde dött ut kan vakna upp ur sin koma, eller du snubblar in i någon helt ny och väcks ur din egen slummer. Det är också en fin period för dig att återuppta kontakten med vänner du längtar efter men inte träffat på länge. I november kan en resa med en vän bli fantastisk, även fast ditt schema se omöjlig fullt ut. Det blir ett intensivt slut på månaden, då en relation tar mycket fokus. Trots att du jobbar hårt nu verkar det som att pengarna rinner dig ur händerna – men av härliga anledningar: någon du vill vara med vill gärna spendera tid med dig, och ni går säkerligen ut och njuter av livet tillsammans. Det kan det vara värt, för i december vänder det och både pengar och jobb rullar på oklanderligt. Jobbet ser ut att nästan ta över ditt liv med fantastiska möjligheter och utmaningar. Se till att få lite ledigt också!

 

Lejonet

Augusti var din absoluta favoritmånad i år, men även september blir kul och du kommer kunna bli rejält positivt överraskad. En resa ser ut att bli aktuell, eller kanske får du spontanbesök av en långväga gäst. En produktiv period ligger framför dig, och du är ditt allra mest nyfikna jag. Du tenderar att tacka ja till utmaningar såväl som inbjudningar nu, och knyter många nya kontakter. Många Lejon får också chansen att resa – tacka inte nej, men se till att du reser efter den 8 oktober, eftersom en intensiv fullmåne kan sätta käppar i hjulet för din nyvunna entusiasm. Den största romantiska pushen kommer i slutet av oktober, och det är en allmänt inspirerad tid. Njut av den! Om du saknar din familj eller känner ett starkt behov av att flytta kommer årets bästa läge under tidiga november. Boka en hembiljett för att krama dina nära eller hör runt om var det finns lediga rum och lägenheter. Vissa Lejon ser slutet på ett jobbuppdrag närma sig, och kan börja längta efter att se och göra nytt. En kreativ idé du har kan visa sig lönsam, så du har flera möjligheter att göra förändringar i ditt liv som du längtar efter. En ordentligt crush gör livet lite roligare i december. Du blir helt uppslukad av någon, och det ser ut som att planer på att fira jul tillsammans kan dyka upp. Om det inte blir en kärlek som tar över ditt liv, så blir roliga överraskningar det som kännetecknar dig, och personer som du tidigare sett som nya vänskaper blir självklara delar av ditt liv.

 

Jungfrun

Det blir en lugn avslutning på sommaren för dig, kära Jungfru, och för dig som har funderingar kring en relation kommer svaret på dina frågor i början av september. Men även om en eller relation får sin upplösning eller blir lite seriösare, pågår det även en hel del parallellt plansmidande hos dig, och det innebär att du tänker mycket på pengar. Vad gäller ekonomi har du en stark och lovande månad framför dig, och att spontant löneförhandla eller söka en extra inkomst lönar sig i slutet av månaden. Det är klokt att tänka igenom dina besparingar, för oktober kan överraska med otrevliga räkningar. Vad gäller romantik har speciellt singel-Jungfrun chansen att ta tag i en flirt och förvandla den till något mer substantiellt i oktober. Livet känns lite extra kul om du får tid över för att umgås med ett syskon, som kanske bestämt sig för att flytta närmare dig, eller om du står inför att skriva på ett kontrakt för något du hoppats på länge. Överlag är det en bra period för dig att resa runt lite, träffa nya människor och kanske hoppa på en kurs eller utbildning. För Jungfruar i en relation så kan en gnista ha saknats mellan er, men när november kommer är magin tillbaka. Det blir nystart även på hemmaplanet och i ditt privatliv, och du planerar för hur du ska förvalta denna nyvunna inspiration. Kanske en ny rumskamrat, ett nytt boende eller en samboskap som du längtat efter får ta plats i ditt liv. Det svåraste blir att ta få tid för dig själv nu, och kanske stressar det dig en aning. Ge förändringen lite tid. I december har du så bra fart på jobbet och får högsta betyg på projekt efter projekt, och det i samband med att ditt sparkonto mår extra bra nu gör livet lätt. Men just denna månaden får kärleken vänta lite tills 2015 tar sig runt hörnet.

 

Höstastro, Horoskop

Vågen

Du har socialiserat så du nästan inte orkar umgås mer, kära Våg, och det är dags att vila lite, och framförallt samla energi så att du kan ta emot de överraskande nyheter som kommer i början av september: en hemlighet någon bär på, en partner eller en vän, blir tongivande och avslöjande för hösten. Planeterna är så vänligt riktade mot dig nu att det kan kännas som att du fyller år mest hela tiden, och det bästa du kan göra är att njuta av och ta tillvara på det här ordentligt. I oktober är du festens mittpunkt igen, uppvaktad och uppskattad av alla, och även om det kan bli stormigt framförallt i en relation i början av månaden, så övervinner din charm alla hinder nu. Nya vänskaper blir viktiga, men oktober är också en strålande period för dig vad gäller pengar. Du kan nå ett personligt sparmål och göra ett riktigt klipp. Ta det lite extra cool i början av november, och försök att inte blanda kärlek och vänner. Bjud till exempel inte in både en hotad bästis och en känslig flirt till samma middag eller hemmafest, utan spendera tid med dessa separat just nu. November fylls också av en hel del jobbmingel, och det snackas framtid och knyts kontakter. I december är du redo att byta ut kollegor och studievänner mot gamla bästisar och totala främlingar igen, och är tillbaka i sommarens sociala läge. Flirtandet går på högvarv och chansen att träffa någon ny är stor. Ta vara på den här sociala perioden nu, för snart blir det lite torka på den fronten.

 

Skorpionen

Med hösten kommer en romantisk medvind, kära Skorpion, och om du haft en flirt länge utan att våga ta nästa steg verkar det som att september ger dig rätt inspiration. Du får dessutom äntligen fart på ett projekt som gått alldeles för segt för din smak, och det här ger tillbaka känslan av kontroll för dig. Du njuter av att gräva ner dig i jobb och har knappt tid för andra, men se upp så att du inte helt glömmer bort att vara social. Vänner eller syskon hjälper dig igenom en skakig vecka i början av oktober, där inget går som det ska för dig. Tack vare dem tar du dig ut på andra sidan och blir lika produktiv igen, något din plånbok också uppskattar. När födelsedagen och november närmar sig får du ny luft under vingarna och vågar kanske satsa lite mer på en dröm du har. Romantiskt sett har du fortfarande bra flyt och lyckas dra till dig flera sötnosar samtidigt. Det verkar som att någon du haft ögonen på under en längre tid är redo för dig nu, och kan överraska med att uppvakta dig för omväxlings skull. Det kan bli riktigt allvarliga tongångar i ditt kärleksliv nu. I december blir temat pengar, och tack vare de många frön du sått under hösten verkar det som att du får skörda rejält nu. Ett lyft på jobbet är också högst troligt nu, speciellt under decembers första vecka. Efter detta kan du luta dig tillbaka och bara njuta av de framgångar hösten bjudit på.

 

Skytten

Sommaren har gjort dig på löjligt gott humör, kära Skytt, och det är inte konstigt. Du har varit i ditt totala esse, och dina framtidsplaner är vattentäta vid det här laget. I september visar sig din ekonomi vara på stadig framfart efter lite stillastående, och det haglar dessutom nya vänner och bekantskaper över dig. I början av oktober kan du få det lite hett om öronen när det blir bråk mellan dig och en romantisk partner, men försök undvika att ta några definitiva beslut om er relation nu. I slutet av månaden är du oemotståndlig för de flesta, och lite mer i fas med att bestämma dig för vad du behöver. Samtidigt vill du inget annat än att vara bekväm och ge dig själv så mycket kärlek du bara kan. Under november blir det hårt jobb då du måste bli färdig med något du jobbat hårt med och kämpat för under lång tid, vilket du sedan gärna firar på hemmaplan med dina närmaste. I slutet av månaden har du dessutom samlat på dig tillräckligt med energi för att kanske till och med gå ut och flirta. Födelsedagstiden blir rolig i år, för du befinner dig mentalt på bästa humör, och omges av bra personer och en hel del kärlek. Sedan 2011 har ditt kärleksliv bestått av många intensiva och oväntade kärleksaffärer, och december utgör inget undantag. Skillnaden är att en relation som hittills känts lite opålitlig och kaotisk plötsligt börjar kristalliseras till en mer seriös entitet, och du verkar inte ha något emot detta. Tvärtom är du först med att säga hur du känner.

 

Höstastro, Horoskop

Stenbocken

En lång resa väntar dig i och med att vi drar oss mot hösten, kära Stenbock, och denna resa kan vara symbolisk såväl som fysisk. Några Stenbockar gör sig redo för att påbörja studier, medan andra är på väg mot en flygplats. Det här kan bli en viktig chans för dig att skaffa en ny vardag, med ett nytt hem och nya vänner. Du har dessutom råd att leva lite över din vanliga budget nu, då ditt sparkonto ser välmående ut. I oktober kan du och en vän jobba ihop på ett projekt ni båda brinner för. Det här samarbetet får hjälp från oväntat håll, troligen är det en släkting eller barndomsvän som ställer upp, eventuellt med ekonomiskt stöd. Ta emot hjälpen, men var beredd på att ge något i gengäld om du vill undvika konflikt. Se också till att få lite ensamtid i slutet av månaden, för att påminna dig själv om att du klarar av saker på egen hand. I november når du en ny social peak i ditt liv, en ny förening, kurs eller via kompisars kompisar hittar du nya personer och idéer som peppar dig. Du  får saker gjorda och har ändå tid över, och en hel del pekar på att en romans kan bli oväntat aktiv tack vare din energi. Extra aktivt kan det bli om du också bestämmer dig för att resa runt en aning nu. Använd tiden på bästa sätt, den här månaden kan bli en av årets roligaste. I december blir det till att gå ner i varv och ta fram mjukisbyxorna på vid första bästa tillfälle. Du stannar mer än gärna hemma så fort en chans ges. Kanske känner du att du behöver spara lite pengar och undviker att gå ut alltför mycket, men sanningen är också att du faktiskt är trött och behöver lite vila. Möjligen vet du också redan att våren kommer bli lite mindre generös rent ekonomisk, och behöver fundera lite kring den. Oavsett vilket så är det högsta mysfaktor på dig nu, med undantag för en del träning. Gärna yoga.

 

Vattumannen

En framtidsplan du kämpat för går i lås i september, kära Vattuman, och det blir en självklar anledning att fira. För Vattumän som är i en relation är livet nästan för bra denna månad, och kanske ska ni undvika deppiga singlar som har lätt till avundsjuka, för deras skull. För många Vattumän är det helt enkelt svårt att tänka på något annat än en crush just nu, och om det inte stämmer när september börjar så ökar chansen för varje dag som går och du närmar dig oktober. De Vattumän som reser i både september och oktober har en magisk tid, men också de som pluggar får en hel del aha-upplevelser. Ett bråk med ett syskon eller en irriterad stämning överlag kan dyka upp, men fall inte för frestelsen. Ett harmoniskt slut på månaden väntar runt hörnet. Kanske haffar du till och med ett drömjobb. I november verkar någon vilja dig väldigt väl, och ger dig en chans att göra om något du inte klarat av tidigare. Ett projekt du har på hemmaplan rör sig också framåt med goda resultat. En relation kan få det lite bakhalt i mitten av månaden, vilket sätter käppar i hjulet för dina egna projekt. Visa omtanke utan att ge upp. När december gör entré vaknar din sociala törst med kraft. Kanske dyker en ny bekantskap upp som blir din stora vänskaps-crush, men en vänskap kan också utvecklas till just en äkta crush nu, för det cirkulerar många starka romantiska känslor kring dig nu. Kanske kan en vän presentera dig för någon speciell, för du är helt klart redo att bara vara kär. Om du redan har en partner har ni en ljuvlig månad framför er.

 

Fiskarna

Vilken höst, kära Fisk! Det har knappt blivit september förrän du når ett livsmål och en liten dröm ser ut att gå i uppfyllelse. Återupptäckten av ett gammalt intresse eller en vänskap gör dig också på bästa humör, även om du mest av allt funderar på och jobbar med hur ekonomin ska gå runt. Plötsliga inkomster ersätts av lika plötsliga utgifter, så håll i dig till efter mitten av oktober innan du gör några stora impulsköp. Kraft lägger du istället klokast på jobb, och för de Fiskar som letar nytt jobb är det en bra period att visa vad du går för. Andra imponeras av din drivkraft och optimism i både september och oktober. Strategiskt tänkande hjälper dig att plöja dig genom hösten, och i oktober får du lite lön för mödan, i form av nöjen och romantik. En lång resa kan göra livet extra roligt nu, och alla chanser du har att se nya platser och träffa nya människor får tummen upp. Trots att allt detta låter roligt och härligt så är det mitten av november som ger dig stjärnglansen tillbaka på riktigt, och du känner dig redo att ta världen med storm. Den här månaden blir explosiv och avslöjande för dig, en tid då du kan dra vissa härliga slutsatser om hur mycket du är värd (massvis av massor!). Om du i december letar efter jobb, bör du genast göra det känt bland alla dina vänner, var de än bor, för de kan hjälpa dig. Även för problem på jobbet är det dina vänner du bör vända dig till. Du är ett under av produktivitet, och kan se oväntade men positiva resultat på ditt lönekonto tack vare detta. En bit in i december kan du behöva dra ned tempot en aning och hellre bjuda hem folk än gå ut och mingla, mysiga hemmakvällar blir roligare och bättre än kalla, blöta utekvällar.

Kommentera - 14 kommentarer
Nästa artikeln Helgastro 29 aug…
Föregående artikel Poetic Justice

Poetic Justice

astrobloggen

Horoskop

Foto: Olof Grind

Solen gick nyligen in i Jungfrun, ett tecken som kännetecknas av praktiska lösningar, hälsa, dagliga rutiner och realism. Det är med andra ord inte konstigt att Jungfrun avslutar sommaren och inleder hösten. Igår inträffade nymånen i Jungfrun, och just efter denna är månens influenser som allra starkast. Så nu är ingen dum tid att tänka lite extra på vanor och rutiner, planer och målbilder. Nya träningsvanor? Nymånen i Jungfrun hjälper. Dra igång ett projekt eller söka jobb? Nymånen i Jungfrun är expert. Försöka lägga upp hösten så du hinner allt du vill? Nymånen i Jungfrun kan du lita på.

Samtidigt möts Saturnus och Mars just nu i Skorpionen. Ett tufft möte som jag ser att några av er läsare känt av, men också ett nödvändigt möte. Varje år ska dessa två mötas och bråka, och om de inte genast kommer överens och därmed kan pusha fram en förändring som är nödvändig, så kan det gnissla till rätt rejält. Med nymånen i Jungfrun hoppas jag ändå att dessa två varit relativt vänliga mot er. Vad säger ni? Har ni märkt av något av detta? Och höstastrot är på gång! Vilken dag som helst nu ligger det uppe… Xoxo

Kommentera - 6 kommentarer
Nästa artikeln Höstastro 2014
Föregående artikel Veckans horoskop…