Astrobloggen

Vad pågår alla Våg-ascendenter?

Horoskop

Okej. Nu måste vi prata om det här. Många av er vet att jag skriver personliga ”natal charts” (personliga horoskop) som man kan beställa av mig på mail (scorpiorisingvr@gmail.com), och det här håller jag på med lite hela tiden eftersom det blev så populärt när jag började bloggen. Vanligtvis är det en blandad kompott människor som mailar mig, med ascendenter all over the place, men sedan i somras har jag hälften av alla beställningar jag fått, 50%, haft Vågen i ascendenten. Jag är förvisso ingen statistiker, men vad är det som pågår här? Nåt är det ju? Det gör mig också lite extra fundersam eftersom jag också märkt av en stark trend av Våg-ascendenter i min vardag. Sisådär en 10 stycken har mer eller mindre dykt upp. Vad kan ligga bakom det här? Är Vågen den vanligaste ascendenten eller är det jag som enbart tilltalar Våg-ascendenter? Är det bara Våg-ascendenter som läser min blogg? Kommer jag bli en Våg-ascendent?

Skämt åsido, lite lustigt känns det. Jag undrar om det hela är kopplat till förmörkelserna vi haft i Väduren och Vågen, eller om det finns någon annan förklaring. Eller om det bara är slump. Men om jag trodde på slump skulle jag väl knappast ha den här bloggen så för mig räcker det inte riktigt… Vad tror ni? Får se till att vara lite extra försiktig nu när ascendent-guiden för Vågen står på tur… Xoxo

Kommentera - 6 kommentarer
Föregående artikel Ascendent-guide…

Ascendent-guide: Skorpionen

Skorpionen, Ascendent

Ascendent i Skorpionen

När en Skorpion-ascendent äntrar rummet så märks det. Inte för att de låter mycket, de är oftast sist med att göra väsen av sig, men för att deras närvaro är hög. Väldigt hög. Det brukar sägas att man antingen älskar eller hatar en Skorpion-ascendent, och att anledningen är att de kräver en hel del respekt. Om detta är sant eller inte är svårt att avgöra, men visst finns det många Skorpion-ascendenter som rentav skrämmer andra en aning. Oavsett hur de beter sig, ibland är de tysta och nästan ödmjuka och andra gånger högljudda och dramatiska, så har de en kraftfull beslutsamhet som inte går att ta miste på. Få vågar sig på att försöka lura eller pusha runt någon med ascendenten i Skorpionen.

Nu låter det kanske som att det här är en enbart medveten strategi. Verkligen inte. Skorpion-ascendenten är förvisso en mästare på strategi, men många av dem har faktiskt inte den blekaste aning om att de har en sådan här effekt på andra. Vad de istället upplever är att de ofta ser rakt igenom ytligheter och sociala spel, och går rätt på kärnan. De kan komma in på en middag med främlingar och genast lista ut vem som är kär i vem, vem som gömmer något och vilka som snart kommer göra slut. För dem runt omkring är det här ibland en läskig egenskap, andra älskar spänningen eller till och med uppskattar denna kunskap. För ärligt, det kan ju alltid vara bra att ha någon som läser mellan raderna åt en när man behöver…

Dessa individer kan skämta om mycket, gärna precis där det både kittlar och gör lite ont, men inte sin egen integritet. Deras behov av kontroll är stort, och det gäller både saker, människor och ibland till och med tankar och känslor. Ofta har de en inbyggd förmåga till strategi, skyndar långsamt, och tar sällan förhastade beslut eller agera på impuls. Och de misstycker ofta om de ser att du inte gör samma sak. Kanske är det därför Skorpion-ascendenten ofta dras till varandra i vänskap. Tillsammans kan de hjälpa varandra med strategier, analysera risker och möjligheter och skämta en aning elakt när ingen annan hör. Låter det som någon du vill bråka med? Nej, om jag kan ge ett råd så är det att vara lojal och pålitlig mot din vän med Skorpionen i ascendenten. De kan förlåta, men glömmer aldrig.

För att ta reda på din ascendent, följ denna länk.

Fler ascendentastron hittar du här:

SkorpionenSkyttenStenbockenVattumannenFiskarna

Kommentera - 5 kommentarer
Nästa artikeln Vad pågår alla V…
Föregående artikel Veckans horoskop…

Veckans horoskop 20 oktober - 26 oktober

Väduren
21 mars – 20 april
Veckan börjar med en smak av helgen, det vill säga att det blåser romantiska och mysiga vindar kring dig, kära Vädur. Inte otrevligt alls. Slutet av veckan, och framförallt helgen blir dock intensiva på ett helt annat sätt. Plötsligt handlar allting om en kommande och stor investering, och kanske börjar du fundera över hur du ska kunna steppa upp på jobbet för att få saker att gå ihop. Det blir en spännande vecka och helg där mycket händer samtidigt.

Mest romantiska dag: 20 oktober
Lyssna på: The Pharcyde – Otha Fish

 

Oxen
21 april – 21 maj
Ditt fokus vandrar så långsamt denna vecka, kära Oxe, från jobb och ekonomi till att allt plötsligt kretsar kring en relation. Ett nytt samarbete med någon på jobbet kan bli aktuellt, men allra troligast och hoppfullast är att en relation tar ett stort kliv framåt och gör dig omskakad men överlycklig. Det är verkligen dags för dig att ta vara på de romantiska tendenser som råder nu, både som singel och som stabil partner.

Mest romantiska dagar: 23, 24, 25 & 26 oktober
Lyssna på: Lone – Dream Girl/Sky Surfer

 

Tvillingarna
22 maj – 21 juni
Det är väl mest en flirt eller kärlek som upptar din energi nu, kära Tvilling, och det är kanske lika härligt som jobbigt, men njut av detta bitterljuva i början av veckan, för snart får du annat att tänka på. Ju närmare du kommer helgen, desto mer har du att tänka på. En förändring i skola eller på jobb gör att du börjar fundera över om du verkligen fokuserar på rätt saker, eller om det är dags för att byta strategi helt. Förändringen kan helt klart leda till en mycket behagligare vardag för dig.

Mest romantiska dagar: 20 & 25 oktober
Lyssna på: Jay Electronica – Exhibit C

 

Kräftan
22 juni – 22 juli
Veckan börjar i lugnt tempo, men kanske känner du att något stort är på gång, kära Kräfta. Det är det. En stor förändring i ditt kärleksliv, en nystart eller ett stort steg framåt, väntar. Vanligtvis kräver planeterna att du agerar lite extra för att förändringar ska bli av, men den här gången verkar allt pusha dig framåt av sig själv. En rejäl crush får äntligen fäste i ditt liv, och många Kräftor går rakt in i en relation under helgen. Så spännande!

Mest romantiska dagar: 23, 24, 25 & 26 oktober
Lyssna på: Chromatics – Cherry

 

Lejonet
23 juli – 23 augusti
Det pirrar i din mage när du tänker på någon speciell, kära Lejon, och det gör det under hela första delen av denna vecka. Kanske har ni precis haft en mysig helg ihop till och med. Men så kommer nästa helg och flyttar fokus snabbt. Allt handlar om din boendesituation eller din familj nu, och goda nyheter haglar över dig. Ett stort avslöjande från en familjemedlem eller chansen att få flytta in i drömboendet kan dyka upp. Mycket att fira nu, även om du känner dig lite överväldigad.

Mest romantiska dag: 20 oktober
Lyssna på: Nebay Meles – Sen Kväll Ung Natt

 

Jungfrun
24 augusti – 22 september
Det som börjar som en vanlig vecka slutar som något helt annat nu, kära Jungfru. Du jobbar på, fixar och grejer, men så framåt helgen börjar det hända saker. Ett syskon kan bjuda in till en rolig aktivitet eller komma med glada nyheter, men du kan också själv bli lite pirrig i magen av en flirt, eller känna ett stort behov att träffa nya människor. Någon sådan ny människa kan göra livet väldigt spännande och roligt nu, och ta med dig på små äventyr som du inte ens visste att du längtade efter.

Mest romantiska dagar: 23, 24, 25 & 26 oktober
Lyssna på: Sum Comfort feat. Duvchi – My Friend

 

Vågen
23 september – 22 oktober
Du har haft en väldigt givande månad rent socialt sett, men nu är det dags att få en givande månad också vad gäller inkomst, kära Våg. En oväntad bonus, en ny chans till inkomst eller kanske en (eventuellt försenad) födelsedagspresent gör att du plötsligt känner dig rik. Om du har chans att löneförhandla är det bara att krydda dina krav så mycket du vågar, för planeterna är mer än givmilda nu. De verkar vilja försätta dig i en helt nu ekonomisk situation.

Mest romantiska dag: 20 oktober
Lyssna på: Silvana Imam & Nebay Meles – Astma (RMH Remix)

 

Skorpionen
23 oktober – 21 november
Är du redo att komma ut ur din gömma en stund, kära Skorpion? Det spelar faktiskt ingen roll om du säger ja eller nej, för andra krafter verkar ha bestämt att det faktiskt är dags. Du får den här veckan chansen att visa upp dig från din bästa sida, och får ett erbjudande du antingen inte kan tacka nej till, eller som du verkligen kan behöva för att förhandla alternativt hissa upp självförtroendet en bit. Nu är en perfekt tid att påbörja något du drömt om att göra länge, oavsett om det handlar om jobb, kärlek eller helt andra saker.

Mest romantiska dagar: 23, 24, 25 & 26 oktober
Lyssna på: Nicki Minaj feat. Cam’Ron & Rick Ross – I Am Your Leader

 

Skytten
22 november – 21 december
Är du i insikts-mode, kära Skytt? Det verkar som att du närmar dig en sådan, och den ser ut att ha kraften att få dig att tappa balansen en liten stund. Kanske bubblar känslor upp som du själv inte varit medveten om, eller så vågar du äntligen förklara för någon annan vad du känner, längtar efter eller behöver. Det är inte alltid lätt för dig att prata om känslor på något djupare sätt, så ta chansen nu att verkligen uttrycka dig. Det kan bli starten på en viktig förändring i ditt liv.

Mest romantiska dagar: 20 & 25 oktober
Lyssna på: Carol – So Low

 

Stenbocken
22 december – 19 januari
Du har tänkt mycket på jobbet på sistone, kära Stenbock, men nu är det dags att lägga undan alla ambitioner en stund. Kanske har du en hjärtefråga du velat engagera dig i länge, eller så har du en vän du längtat efter att få prata med, och ni kan ta er relation till en helt ny nivå nu. Om du behöver hjälp av en vän, eller en vän behöver hjälp av dig, så är det här den perfekta veckan för att verkligen finnas där för varandra. Visa hen att en lojalare vänskap än din finns inte.

Mest romantiska dag: 23, 24, 25 & 26 oktober
Lyssna på: Brandy feat. Mc Lyte, YoYo & Queen Latifah – I Wanna Be Down (Remix)

 

Vattumannen
20 januari – 18 februari
Om det är något område i ditt liv som du skulle vilja klaga på en del just nu, kära Vattuman, så är det troligen jobb-relaterat. Så fantastiskt underbart att denna vecka gör entré då! Den här veckan kan ditt arbetsliv eller förutsättningarna för din framtid förändras på ett fantastiskt sätt, kanske träffar du en person som kan hjälpa dig fixa jobb, eller inser vad det är du faktiskt vill göra. I slutet av denna vecka har du i vilket fall som helst en helt ny pepp på framtiden.

Mest romantiska dagar: 20 & 25 oktober
Lyssna på: Drake – 0 to 100 / The Catch Up

 

Fiskarna
19 februari – 20 mars
Du har längtat ett tag efter att få komma ut ur din bubbla, kära Fisk, och nu börjar det se ut som att du får möjlighet att antingen se världen (dags att boka en resa?) eller får tid att gå en kvällskurs eller en utbildning du peppat på. Du kan också få kontakt med någon som bor utomlands och som förgyller ditt liv lite extra. Se fram emot nya perspektiv och förhoppningar på framtiden som ger dig energi för att ta dig igenom resten av 2014.

Mest romantiska dagar: 23, 24, 25 & 26 oktober
Lyssna på: PARTYNEXTDOOR – Sex On The Beach

 

Har du en privat fråga till Scorpio Rising?
Maila till scorpiorisingvr@gmail.com

facebook.com/scorpiorisings
instagram.com/scorpiorisings
twitter.com/scorpiorisings

Kommentera - 10 kommentarer
Nästa artikeln Ascendent-guide…
Föregående artikel Mean-scopes

Mean-scopes

astrobloggen

Horoskop

Sannolikheten att jag postat den här förut är ganska stor, men en av er läsare påminde mig och hur rolig och ändå väldigt sanningsenlig är den inte? Speciellt när man är arg på någon kan man verkligen känna att sanningshalten är hög. Fast hoppas såklart helgen är dramafri och harmonisk som sig bör? Xoxo

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Veckans horoskop…
Föregående artikel Helgastro 17 okt…

Helgastro 17 oktober - 19 oktober

Horoskop

Den här helgen befinner vi oss mellan två förmörkelser, och därför hoppas jag ni tar lite extra vara på de här dagarna. Saker kan förändras snabbt under förmörkelser, även partiella solförmörkelser som den som kommer den 23 oktober är. Men kom ihåg att Merkurius fortfarande är i retrograd, så även vattentäta planer kan bli översvämmade av missförstånd och strul.

Väduren kan låta någon annan sätta agendan denna helg, och följa med på allt de föreslår. Partner, flirt eller vän, någon har roliga planer för er två. Om du gillar någon som du inte hört av och du fortfarande inte hört något på fredag eftermiddag är det dags att du själv tar tag i saken och hör av dig. Oxen har helgen till trots ingen lust att sitta och lata sig, och om det inte blir ett träningspass eller två så ser du nog till att bli av med lite skol- eller jobbuppgifter. Som allra mest produktiv är du fredagkväll av alla kvällar, resten av helgen kan det bli väldigt långa, sköna sovmorgonar. Tvillingarna har siktet inställt på en sötnos och släpper denne vare sig med blick eller tanke. Många Tvillingar som helst är singlar funderar till och med på långsiktiga relationer. Flirtande och mag-fjärilarna går på högvarv och men var försiktigt med att säga för mycket för snabbt. Alla är inte lika snabba som du.

Kräftan ser få anledningar att lämna hemmet denna helg, och vill mest bara mysa. Om det ska till att komma utomhus så är det av enbart för att på något sätt röra på dig lite, men överlag verkar det som att du hellre pysslar med diverse matlagning, sängliggande, filmmysande. Med någon du gillar? Varför inte. Lejonet tar stöd mot en vän eller syskon och vågar med dennes hjälp äntligen uttrycka sina känslor gentemot en crush. Det viktigaste är annars att du får stor social stimulans denna helg, och kanske fyller en Våg-bästis, partner eller flirt år? I så fall är du den första att ordna överraskningsbesök eller fest. Jungfrun har en lugn och nöjd helg där du räknar guldmynt och funderar över hur du kan ha det så gott ställt just nu. Kanske faller inspirationen på och du gör lite extra jobb för att tjäna ännu lite cash. Mycket vill ha mer!

Vågen har en löjligt rolig helg framför sig som involverar lite utflykter och resande, där det blir till att träffa gamla vänner och kanske ett efterlängtat syskon. Du kan bli väldigt inspirerad att göra en drastisk förändring vad gäller ditt utseende, och även om detta är en god idé – vänta lite. Det blir inte som du tänkt dig. Skorpionen är lite orolig för sin ekonomi, inte sällan är denna oro irrationell, men det känns denna månad som att pengarna bara rinner mellan dina fingrar. Din försvarsmetod blir att vara så passiv och sparsam som möjligt, på alla plan. Den här helgen är den tystlåtna personen i hörnet med en liten flaska vin på festen alltid en Skorpion. Skytten saknar inte inspiration denna helg och samlar alla sina bästisar på en spontan fest eller middagsbjudning. Alla ska garanterat med om du får bestämma, och det gör du oavsett om någon ber dig eller inte. Fredagen blir en kväll att minnas.

Stenbocken har roligt på jobbet och har inget emot att jobba över några extra timmar denna helg, och även om allt inte går smärtfritt så känner du dig nöjd när du gjort ett bra jobb och det är värt varje omväg och bakläxa. Men slit inte hela helgen, du behöver mycket energi i bagaget även nästa vecka. Vattumannen har på fredagen chansen att rätta till några snedsteg i skolan vilket gör hela helgen mycket roligare. Och rolig blir den, för dina vänner är mer än peppade på att få njuta av ditt sällskap mer eller mindre varje timme. Telefonen går varm nu. Fiskarna funderar mycket på jobb nu, på hur du kan avancera eller få drömjobbet, och om du inte redan sett en snabb utveckling här, så kan helgen, framförallt fredagen, ge massor av ledtrådar. Även problem på arbetsplatsen som du lidit av på olika sätt ser ut att kunna lugna ner sig och lösa sig nu, så att du får ut det du förtjänar av hela situation.

Kommentera - 5 kommentarer
Nästa artikeln Mean-scopes
Föregående artikel Baby

Baby

Horoskop

Darlings! Jag har suttit och svarat på en massa kommentarer, och även om jag inte är helt klar än så ville jag lyfta några av frågorna och svaren lite extra. Och om ni ställt en fråga bland kommentarerna, håll koll för nu är svaren på väg!

Anna E  är Skorpion och fyller strax 27 år, hon skriver: Jag har känt av Saturnus påverkan senaste två åren, och sen har jag fått höra att man även påverkas av Saturnus mellan man är 27 och 31 år. Stämmer det? Innebär det att jag i sånt fall kommer känna av Saturnus några år till? Det vill säga efter Saturnus lämnar Skorpionens tecken. Det Anna pratar om är Saturn return, alltså Saturnus återvändo. Det här handlar om att Saturnus återvänder till den plats där den stod då man föddes, vilket tar ungefär 28,5 år. Man upplever som oftast sin Saturn return när man är runt 28 men oftare 29 år. Att du är Skorpion har ingenting med saken att göra, mer än att du känner av Saturnus närvaro i Skorpionen nu. Om du fyller 27 nu så står din Saturnus troligen i mitten av Skytten, och din Saturn return kommer inte påbörjas förrän om två år. Så du får en paus från Saturnus från det att planeten lämnar Skorpionen i slutet av december, tills din Saturn return gör sig redo. Är det någon av er därute som har upplevt sin Saturn return? Jag är ganska mitt i min egen och ja, det kan man väl säga känns en del…

Virgo undrar jag ifall en persons soltecken har någon påverkan på tecknet man har. Virgo själv är till exempel jungfru och tycker inte att hen till fullo känner sig som ett Lejon i Venus, även om mycket stämmer bra överens. Och absolut! Det är alltid svårt att säga ”såhär är den som har månen i det eller Venus i det”, för det beror alltid på hur deras chart är uppbyggd, men man kan alltid känna igen sig en aning. Men vi är ju trots allt alla komplexa individer med en massa olika sidor.

Stenbock har svårt att bli av med en Stenbock som hen gjort slut med, och som är omöjlig att bli av med. I mitt kommunikationsastro kan ni läsa mer om hur de olika tecknen vanligtvis gör slut, men kanske är det dags för en ”så gör du slut med en…” version? Vad säger ni? Är det någon därute som har erfarenhet av att göra slut med en Stenbock och kan ge några bra tips? Mitt enda tips är att till 100% ignorera.

Och så vill jag påminna er, eller berätta för oinvigda, att när det kommer till att läsa sitt horoskop för kommande vecka, månad, år eller helg, så ska ni alltid läsa ert ”vanliga” horoskop (stjärntecken), men sedan även er ascendent. Om du är cusp (född mellan två tecken) ska du gärna läsa båda, först det din sol står i (det tecken du ”är”) och sedan det andra tecknet. Jag säger alltid att ni inte bör läsa ert måntecken, men jag kan ju såklart inte bestämma över er helt… Xoxo

Kommentera - 11 kommentarer
Nästa artikeln Helgastro 17 okt…
Föregående artikel Ascendent-guide…