Astrobloggen
Annons

Vänskapsastro: Väduren

Darlings! Efterlängtade vänskapsastron är på väg in! Det är väldigt viktigt att när ni läser vänskapsastron också tar in era ascendenter, månar och om ni är Vädurar bör ni också titta på var er Merkurius samt Uranus står. Håll utkik på Scorpio Rising för resten av vänskapshoroskopen!

Vänskapsastro, Väduren

BFF’S – Tvillingarna, Vattumannen, Vågen

Vädurens bästisar hittar vi ofta i Tvillingarna, Vattumannen och ibland Vågen. Det här är klassiska polare som Väduren vänder sig till i vått och torrt för stöd, tröst och för att fira goda nyheter. Dessa vänskaper är bubbliga, pratiga, snabba och intensiva, om än inga direkta höjdare på att planera och styra upp saker. Men alla fester blir roligare när Väduren i sällskap med dessa tecken är där, och de har en tendens att verkligen sätta fart på diskussioner runt ett middagsbord. Väduren älskar att diskutera livet med dessa tecken, och samtalen rör sig blixtsnabbt mellan högt och lågt.

Vänskapsastro, Väduren

For fun - Lejonet, Skytten, Vågen

Med Lejonet och Skytten kommer Väduren ofta väldigt väl överens, även om dessa vänskaper har en viss antydan till att bli lite mindre djuplodande. Dessa har som allra roligast ihop när de bor ihop, reser ihop eller pluggar ihop, och behöver någon form av sammanhang för att kunna bli allra mest givande. Även Vågen tillhör ibland den här kategorin. Lejonet och Väduren kan jobba extremt bra ihop, Skytten är perfekt för Väduren att gå på fest eller plugga tillsammans med, och Vågen är en given sambo för Väduren.

Vänskapsastro, Väduren

Mindre tippat men väldigt fint - Oxen, Fiskarna

De ovanligaste vänskaperna är ibland de djupaste, och därför ska man vara extra mån om dessa. När Väduren blir kommer bra överens med en Oxe eller en Fisk så kan det finnas ett extra anslag av magi i vänskapen. Oxen kan bli en efterlängtad trygghet för Väduren, någon som kan hjälpa till att planera saker och få tankar att bli till handling. Fisken kan å sin sida hjälpa Väduren att få ett emotionellt utlopp, prata känslor och komma underfund med sig själv mer. Dessa vänskaper är ovanliga, men tack vare det kan de också bli några av de mest ögonöppnande.

Vänskapsastro, Väduren

Nästan aldrig – Jungfrun, Skorpionen

Om det är något som Väduren har svårt att förstå sig på är det Jungfruns perfektionism och Skorpionens kontrollbehov. Det här är vänskapsrelationer som oftast blir lite stela, praktiska och sällan berör några djupare ämnen i livet. De kan vara hur lika som helst, gilla exakt samma saker, och fortfarande aldrig riktigt hitta samma rytm. Väduren har svårt att ta Jungfrun på allvar när hen organiserar sin vardag i detaljerade mått, och Skorpionen framstår som bara för komplicerad. Men! Jungfrun och Väduren kan ha en otroligt givande relation på jobbet eller i den praktiska vardagen, och Skorpionen och Väduren kan dela mycket om de båda har varit med om något djupt omvälvande tillsammans, eller växt upp ihop.

Vänskapsastro, Väduren

Så fel att det blir rätt? – Stenbocken, Kräftan

Med Stenbocken och Kräftan delar Väduren få saker. Väduren och Stenbocken kan båda verka väldigt ambitiösa och drivna, men har otroligt olika uppfattningar om hur man tar sig fram i världen. De verkar aldrig dela perspektiv, och om de har båda starka övertygelser som de sällan är redo att kompromissa. Men, om det uppstår glädje och värme mellan dessa kan det bli så spännande att de inte kan låta bli varandra. Med Kräftan är det den otroliga känsligheten som gör att Väduren backar lite, eller blir så fascinerad att det är svårt att låta bli. Kräftan kan röra om något inuti Väduren som Väduren själv inte förstår sig på, vilket kan skapa starka band – eller bara en djup oförståelse mellan de båda. Det här är en extremt ovanlig vänskap.

Kommentera - 1 kommentar
Föregående artikel Helgastro 18 apr…
Annons

Helgastro 18 april - 20 april

Horoskop

Darlings! Det är dags för helg, och efter en tuff, tuffare, tuffast vecka så vet jag att ni hoppas på goda nyheter – jag ska göra mitt bästa men april är inte en okomplicerad månad. Medan Saturnus föder en liten måne så fortsätter Pluto i Stenbocken, Jupiter i Kräftan, Mars i Vågen och Uranus i Väduren att avslöja sanningar och ställa varandra mot väggen i ett, i längden hjälpsamt, men stökigt bråk. Som tur är finns det en del småsaker att se fram emot under helgen, även om de är bra små…

Väduren gör klokt i att under fredagen lägga mycket krut på att få så många pluspoäng på jobbet som möjligt, de kan vara bra att ha under den kommande veckan! Lördagen är en bra dag för att fundera över investeringar och att prata ut med någon du har en nära relation med, medan söndagen kommer med en mindre uppskattad nyhet från familj eller jobb. Oxen kan njuta av en social fredag med viktiga vänner som kan hjälpa till att lösa upp inre knutar. Lördagen ser ut att bli romantisk alternativt produktiv då du och en gammal vän väcker ett gammalt projekt eller intresse till liv. Söndagen blir rejält stökig, och undvik att resa eller planera resor just nu. Tvillingarna kan genom en vän eller annan inflytelserik bekant få besked om ett nytt uppdrag nu, en välkommen utmaning. Under lördagen blandas jobb med nöje och en romans kan göra sig påmind. Söndagen kan leda till bråk med en vän, och frågor kring pengar ser ut att spela en av huvudrollerna.

Kräftan kan glädjas över romans och möjlighet till en hel del flirtande både fredag och lördag, och även en del goda nyheter på jobbet. På söndagen slår dock saker till och det är bäst att sätta på sig krockkuddar. Dåliga nyheter på jobbet influerar din relation till en samarbetspartner eller en romantisk relation och det här är bara början – en tuff vecka är på väg in. Lejonet får roligast den här helgen om du ser till att befinna dig på något slags hemmaplan, gärna med familj, och prata minnen, hur det går i skolan och framtida resor. Under söndagen rekommenderar jag att bara ta det lugnt, inte träna, inte jobba, inte vara ambitiös överhuvudtaget utan helst bara göra ingenting. Boka inga utlandsresor nu. Jungfrun har under fredagen och lördagen chansen att förverkliga en dröm om en relation, en crush kan bli seriös nu och du har dessutom goda förutsättningar för att gå ekonomiskt plus. Men håll i slantarna – på söndagen börjar något röra på sig som du inte var beredd på, och det kan bli dyrt.

Vågen kan få en hel del gjort under fredagen, och tar troligen med sig jobbet hem, eller får andra saker gjorda vilket lättar upp att-göra-listan en hel del. Lördagen blir Vågens favoritdag, där goda ekonomiska nyheter korsas med romantik i luften och det känns som att saker som stått stilla ett tag rör på sig en aning. Orosmolnen som tornar upp sig inför kommande vecka ser ut att fokusera mycket på jobb, men akta dig så att inte oron tar över och blir problemet. Skorpionen har pirr i magen under både fredag och lördag och tack vare att du har en crush eller någon speciell att hålla tankarna på kan du få en hel del saker gjort, och dessutom känns saker lite roligare överlag. Sweet! Söndagen verkar dock innehålla en del dåliga nyheter om både saker du måste få gjorda i tid, och en resa eller eventuellt skoluppgift som är eller blir mer komplicerad än du trott. Skytten kan komma att prata ut med en nära vän som du inte haft den bästa kontakten med på sistone, och kanske är det dags att ta sig hem till henom för att visa på god vilja och omtanke. När söndagen gör intåg gör din ekonomiska situation en tvärvändning och det verkar som att det blir mycket budgetar att tänka på under kommande vecka. En romantisk relation knakar också i fogarna. Kämpa!

Stenbocken är redo att bjuda på hemmafest för vänner och syskon, eller är hemma över påsken och njuter av det sociala flödet av gamla vänner och kusiner. Fredagen är speciellt fin, men för mycket av det goda är inte alltid bra, och framåt söndagen verkar det kunna rasa in en hel del oväntade nyheter som framförallt påverkar en nära relation, troligen romantisk. Djupa andetag nu. Vattumannen går en lugn helg till mötes, kanske lite goda nyheter kring ett jobb dyker upp eller du har lite extra kul med ett syskon. När söndagen kommer kan det dock vara bra om du sätter igång fantasin och förbereder dig på allt möjligt som kan gå fel nu. En konflikt hänger i luften och någon verkar sitta på information du inte hade en aning om. Fiskarna har otroligt flyt vad gäller flirtande nu, det är som att det ångar om dig, och både fredag och lördag kan du njuta av uppmärksamhet och roligt med vänner. Din ekonomi har varit lite hårdare ansatt än ditt kärleksliv på sistone, och på söndagen verkar det som att din finansiella situation får sig en extra törn…

Hoppas helgen blir lugn, fin och bra, hörni. Berätta hur det går tack! Och ja, ett Veckans horoskop kommer på måndag morgon trots att det är helg. Xoxo

Kommentera - 19 kommentarer
Nästa artikeln Vänskapsastro: V…
Föregående artikel Astroguide: Så ä…
Annons

Astroguide: Så är det att bo med stjärntecknen!

Oavsett om ni är i en romantisk relation eller enbart delar kök och badrum så kommer du känna igen dig i den här guiden om alla stjärntecknens hem-beteende. Hur är det att vara sambo, i alla dess former, med de olika stjärntecknen? Scorpio berättar… Obs! Läs gärna utifrån både sol, ascendent och måne!

 

Horoskop

Horoskop

Väduren

I hemmet kan Väduren släppa loss sin äkta inre freak. Du trodde inte Väduren kunde bli mer freak än vad hen är ute i vanliga livet? Du trodde fel. Du som bor med en Vädur kommer få träffa en intensiv entertainer som har en hel del udda beteenden att bjuda på… Skratt är Vädurens viktigaste ingrediens till en bra hemmiljö, och hen kommer garanterat ge dig en hel del att skratta åt.

 

Horoskop

Horoskop

Oxen

Det finns två saker med hemmet som Oxen inte bara bryr sig om, utan som snarare fungerar som en förlängd del av dem som personer. Det ena är soffan, och lycka till med att få dem att lämna dem om de hunnit sätta sig ner. Det enda undantaget är om de är hungriga – köket är helig mark för Oxen. Försök att få dem att lämna sin soffa eller fokusera på något annat än maten de lagar och du kommer bli ignorerad som du aldrig blivit ignorerad förr.

 

Horoskop

Horoskop

Tvillingarna

Med tummen mitt i handen skulle Tvillingarna helst att hem fungerade av sig själv, automatiskt på något sätt. Tvillingarna är inget stort fan av att lägga tid och energi i sitt hem utan vill hellre vara aktiv utanför hemmet, så när de väl kommer hem har de en tendens att, ärligt talat, sluta fungera. Tvillingarna spiller, tappar, snubblar och orkar ingenting. Och de har ofta tillräckligt lite skam i kroppen för att be dig hjälpa dem med precis allt. Det är förvånande att de ens orkar ta sig till badrummet på egen hand. Lite som små barn!

 

Horoskop

Horoskop

Horoskop

Kräftan

Har Kräftan kommit hem? Då är det dags att skapa utrymme så de kan bli sig själva igen. Kräftan tar in så mycket information under sina dagar ute i stora världen utan att bearbeta den direkt, och när hen kommer hem behöver de en lång stund för sig själva i viloläge eller med 100% fokus mat innan de börjar bli sig själva igen. Tips? Stör ej. När de tagit hand om sig själva kommer du garanterat få se en annan sida av dem, där de är proffs på att också ta hand om dig. Massage, någon?

 

Horoskop

Horoskop

Lejonet

Lejonet vill att varje dag ska vara en spektakulär superdag där allt bara är perfekt. Städa? Kom igen, hur tråkigt är inte det. Handla? Nä lägg av. Lejonet utvecklar lätt en lite udda relation till dessa vardagliga, tråkiga saker som gör att de snarare blir ännu jobbigare än de redan är, som en slags tyst protest mot att hen måste göra dem. Någonstans långt inne uppfattar nog Lejonet dem som en aning orättvisa…

 

Horoskop

Horoskop

Jungfrun

Bo med en Jungfru? Dags att bli ren, renare än renast! Jungfrun älskar ett rent hem, älskar att städa och älskar att saker har sin plats. Det finns inte en chans att bo med en Jungfru och inte märka av den lite väl intensiva relationen med diskmedel, tvättmedel, tvål och såpa som hen har. För att inte tala om de specifika metoder Jungfrun använder när hen städar och fixar. Du kanske inte visste att det fanns tre olika tvättsvampar för tre olika användningsområden? Låt Jungfrun förklara för dig…

 

Horoskop

Horoskop

Horoskop

Vågen

Vågen njuter, som Jungfrun, av att bo rent, men har en lite mindre allvarlig attityd. När Vågen är hemma är det play-time, och hen vill inte bara att det är fint för sin egen del, utan också för att ni ska kunna bjuda in så många människor som möjligt. Alla era kompisar måste komma såklart! Och du har nog fler än en gång upplevt att du öppnar dörren och möter en dansande Våg, eller en dansande Våg  och alla hens vänner…

 

Horoskop

Horoskop

Skorpionen

Välkommen till Skorpionens krypin. Här finns cirka en miljard små regler som Skorpionen aldrig kommer berätta för dig rakt ut, och om du bryter mot dem kommer du kanske inte veta det någonsin, men du kan också få veta det väldigt tydligt om du bryter mot för många. Skorpionens kontrollbehov sträcker sig från skorna i hallen till vilka galjar som används till vilka plagg, var du ställer dina saker till vilken sked hen äter sin frukostyoghurt med. Skorpionen är ofta medveten om att det är lite galet det här, men kan inte låta bli att märka att du precis ställde mjölken på fel hylla i kylskåpet.

 

Horoskop

Horoskop

Skytten

Skytten är en innovatör av rang som helt enkelt inte har tid med ”små skitsaker”. Det finns så många nya böcker i bokhyllan att läsa, så många nya maträtter att prata om att laga men kanske inte riktigt ha ork att laga och så många spännande saker att köpa till ert hem att att-göra-listan med lite mer grundläggande saker inte riktigt hinns med. Skytten fixar problem på sitt eget sätt, och när det inte funkar så rycker hen på axlarna och tänker på nästa långväga resa eller roliga projekt. Det andra löser sig! Plus. En Skytts hem är ofta väldigt fint och tilltalande, eftersom Skytten är en mästare på att spotta loppisfynd och skapa en tillåtande, kreativ miljö.

 

Horoskop

Horoskop

Horoskop

Stenbocken

Är Stenbocken hemma är det dags att chilla med frågor om hur dagen varit, hur det var på jobbet, vad hen vill äta, göra och i princip alla frågor om något överhuvudtaget. Stenbocken jobbar hårt och när de kommer hem har de ofta fortfarande jobbet på hjärnan, och det tar en stund innan de blir sig själva igen. Ge dem några minuter och de kan snart börja prata om saker igen – så länge det inte är jobb…

 

Horoskop

Horoskop

Horoskop

Vattumannen

Hemmatid är gyllene egentid för Vattumannen, och kanske det bästa hen vet är att få vara ensam hemma. Det är inte helt lätt att dela boende med en Vattuman, eftersom de ofta transformeras så fort de kommer innanför dörren till sitt hem. De går in i sin egen bubbla, gör sina egna grejer och låter sidor av sig själva komma fram som andra kanske inte skulle tro dem om. Vattumannen på hemmaplan har ofta intressen som att dansa naken, sträcktitta på någon tv-serie utan att röra sig på timmar, googla exakt allt de tänkt på under hela dagen, och tja… inte direkt städa. Vattumannen kan ha en hel del skit i hörnen, så passa dig för att sätta dig på den där odiskade matlådan under kudden…

 

Horoskop

Horoskop

Horoskop

Fiskarna

Fisken är något av en trestegs-individ när det gäller att komma hem. Efter att ha fått lite egentid, hängett sig åt sin favoritmeditation och återfunnit sig själv är hen redo att ge sig in i en social virvelvind. Fiskarnas bästa vän på hemmaplan är deras telefon. Av alla sätt man idag kan höra av sig till någon på så älskar Fiskarna att höra sin bästis, mammas eller senaste spans röst, och ringer därför mer än gärna och gör något många idag inte gör – pratar länge i telefon från sin bekväma säng eller soffa. Samtalen kan pågå i timmar om allt mellan himmel och jord.

Kommentera - 9 kommentarer
Nästa artikeln Helgastro 18 apr…
Föregående artikel Hej Gäris!
Annons

Hej Gäris!

Horoskop

Okej, rakt på sak, dears. Hur har fullmånen behandlat er? Har ni märkt av något kaos? Jag har garanterat gjort det… Berätta vad som händer! Har ni partyhatt och gillar läget eller är ni redo att byta liv?

Oxe undrar varför hen inte är sådär som Oxen beskrivs, det vill säga som en stabil och lugn person. Jag har fått en del andra frågor på samma tema, vilket får mig att tänka på ett ganska vanligs slarvfel som dyker upp när man håller på med eller pratar om astrologi. Istället för att prata om hur folk är, ska man försöka tänka det mer som vad tecknen längtar efter, behöver och eftersträvar. Ibland gör vi det lätt för oss och säger att ett tecken är på ett visst sätt, fastän vad vi menar är vad tecknet fokuserar på och behöver. Förstår ni vad jag menar? Låter det rimligt?

Tvilling asc Kräfta undrar hur fullmånen och april överlag, som inte är så lite stökig, drabbar de som är singlar och inte träffar någon alls eller har någon action på kärleksfronten över huvud taget. Blir det värre eller lika trist som vanligt? Bra fråga! Nej, det kommer knappast gå bakåt för alla som redan är på noll, utan det blir istället samma stiltje. Dock finns det ett undantag – om det finns ett ex med i bilden som på något sätt varit på tapeten under våren, så kan denna individ absolut dyka upp och sätta saker ur balans, speciellt gäller detta Vädurar och Tvillingar. Någon som känner igen sig?

3 grejer till jag vill säga. En påminnelse: när det gäller att läsa framtidshoroskop, till exempel kärlekshoroskopet, så är det både sol (båda om man är cusp) och ascendent som gäller! I karaktärshoroskop är det lite olika beroende på vad horoskopet berör, men jag skriver vilket tecken du ska kika på. Karaktärshoroskop? Ja, till exempel:

Alla teckens sexhoroskop – läs alla teckens sexastro!

Astrospecial: Så tröstar stjärntecknen!

Så beter sig stjärntecknen när de är arga

Hur är tecknen när de är upprörda?

Stjärntecknens kroppsspråk – hur rör sig tecknen?

Motivationsastro – vad får ditt tecken att kicka gång?

Dejtingastro – hur dejtar de olika tecknen?

Astroguide: Hur kommunicerar tecknen?

Astroguide: Stil- och modeastro!

Flirtguide – Så vet du om din flirt vill mer!

Flirtguide pt.II – Så fångar du din flirt! 

Inredningsastro: hur inreder tecknen?

Jobbastro: Vilket yrke passar ditt tecken? 

Semesterhoroskop: hitta ditt teckens drömsemester!

Horoskop

En annan grej. Tjejen till vänster på bilden ovan var en av mina bästisar när jag var barn, vi hade varsin kattunge från samma kull och lekte cirka jämt. Vi hade höga ideal (med en loppis ville vi rädda världen) och hon fick alltid olika bud om vilket tecken hon var, född den 23 september på Jungvågs-cuspen (din sol står i Vågen, Emilia!). Igår var hon på TV och pratade om de ideal hon fortsatt hålla högt. Med projektet Grrrl Collection så har hon och hennes kollega Malin hållit liv i Riot Grrrl, en musik- och idéscen som var väldigt tongivande när jag växte upp. Mycket bra program! Kolla här för att se det på SVTPlay.

Horoskop

Den sista saken jag ville uppmärksamma er om är att Amnesty har en site där man kan skicka vykort till människor som utsatts för orättvisa. Samar i Irak erkände under tortyr att hon mördat tre individer, trots att hon är oskyldig, medan den riktiga mördaren går skyldig. Nu väntar en eventuell dödsdom på henne. Jag skrev ett vykort till henne för att hålla hoppet om rättvisa vid liv. Det kan behövas i stormiga fullmåne-tider. Xoxo darlings

Kommentera - 10 kommentarer
Nästa artikeln Astroguide: Så ä…
Föregående artikel Du är inte det t…