Astrobloggen

Hi Scorpio

Horoskop

Illustration Ekaterina Koroleva / Badasstrology

Det var ju himla spännande att höra alla era tankar kring Vågarna förra månaden, och nu undrar jag såklart om det finns lika mycket tankar och åsikter kring Skorpionen? Hehe, jag misstänker att svaret är JA. Skorpionen tenderar vara ett sånt där tecken som ALLA har åsikter om – inte minst Skorpioner själva. Jag vågar knappt börja listan, hemlighetsfulla, mystiska, intensiva, kontrollerande… Eller vad säger ni? Vad har ni för teorier, tankar, känslor och kanske framförallt erfarenheter av Skorpioner? Glöm inte berätta vilket tecken ni är själva! Xoxo

Kommentera - 24 kommentarer
Föregående artikel Ascendent-guide…

Ascendent-guide: Vågen

Vågen, Ascendent

Ascendenten i Vågen

Det finns få sociala magneter som drar till sig människor så lättsamt och inbjudande som Våg-ascendenten. Dessa individer är öppna, analytiska, välkomnande och ger ofta andra stort utrymme utan att försvinna in i mängden. De saknar absolut inte vilja, men är alltid redo att modifiera sin vilja utifrån andras behov. På det sättet är det lätt för dem att bli kompis med nästan vem som helst, och deras stora bekantskapskrets är ofta ännu en anledning till att många vill vara nära dem. De fungerar som spindlar i nät, ofta utan att helt inse sin egen roll i dessa nät.

Våg-ascendenten lägger ner mycket tid på hur de ser ut, och det syns. De har ofta en specifik stil, och är nästan alltid ”rätt klädda”. Att kalla dem fåfänga är långt ifrån sant, utan det här handlar om att de har en estetisk läggning och liksom vet exakt vad och hur de vill uttrycka sig. De är snabba på att plocka upp trender – fast det betyder inte att de väljer att följa dem. För Våg-ascendenten är det viktigt att göra rätt val, och de navigerar ständigt stilmässigt utifrån en inre estetisk kompass.

Förutom att dessa individer är ovanligt trevliga och behagliga att vara kring, och därför hela tiden lockar människor till sig, så kan de ofta sitta på en del inre problem som är svårare att spåra. Ibland vet de nämligen inte helt vilka de själva är. Det låter flummigt, men många Våg-ascendenter är stora grubblare som ständigt uppfinner sig själva, testar sig själva och försöker förstå sig på sig själva. Det här har att göra med deras strävan efter balans och harmoni, och beroende på vilket soltecken personen har, så kan det här bli mer eller mindre svårt att åstadkomma.

Våg-ascendenten är diplomatisk och rättvis och handlar sällan i konflikt, men det finns en manipulativ och övertygande sida hos Våg-ascendenten som andra över tid kan komma att irritera sig på. Det har inte att göra med att de vill lura andra så mycket som att de vill att alla ska vara överens men samtidigt få sin vilja igenom. Det här, i kombination med deras svårighet att säga saker rakt ut i kniviga situationer (eller mindre kniviga, som typ vilket fik man ska gå till…) kan göra att de ofta slingrar sig, säger saker med kroppsspråk och tonläge hellre än rakt ut, eller bara i tystnad väntar på att någon annan ska säga rätt sak så de kan säga ”ja!”. Våg-ascendenten vill alltid vara den-där-schysta-personen, även när de faktiskt måste berätta något jobbigt eller ta ett trist beslut. De vill gärna vara i relationer, och gärna ha aktiva partners som håller högt tempo. Många Våg-ascendenter har en lång rad av olika partners i sitt liv, men så fort de har kommit över att allt är någon annans fel så fort något går fel, kan deras relationer blir mer stabila.

För att ta reda på din ascendent, följ denna länk.

Fler ascendentastron hittar du här:

VågenSkorpionenSkytten,
StenbockenVattumannenFiskarna

Kommentera - 5 kommentarer
Nästa artikeln Hi Scorpio
Föregående artikel Veckans horoskop…

Veckans horoskop 27 oktober - 2 november

Väduren
21 mars – 20 april
Den här veckan för med sig en stark känsla av ”nej nu jävlar” när det kommer till jobb, kära Vädur, och du visar mer än gärna vad du går för. Om du funderat på att söka nytt jobb får du fart under fötterna nu. Det känns viktigare att följa en personlig dröm än att bara få saker att funka nu. Som tur är verkar du ha oväntad hjälp i några du inte visste vill se dig lyckas. Helgen blir mysig och romantisk, perfekt för en första dejt med någon.

Mest romantiska dagar: 27, 30 & 31 oktober, 1 november
Lyssna på: Beatrice Eli feat. Rudie – The Last Time

 

Oxen
21 april – 21 maj
Om du går i skolan så är det här din revansch-vecka, kära Oxe, där du kan visa att du verkligen kan mer. Många Oxar dyker in på bibliotek och stannar där hela veckan för att skriva den bästa uppsatsen eller få alla rätt på provet. Du får stöd av dina bästisar, de du pluggar eller jobbar med eller av en partner, och för en stund verkar livet vara precis så som det ska vara. För den ressugna Oxen är det här en guldvecka att åka eller boka biljetter.

Mest romantiska dagar: 27, 28 & 29 oktober, 1 november
Lyssna på: Ka – Lost Prophet Report

 

Tvillingarna
22 maj – 21 juni
Ett stort inköp ändrade precis landskapet i din ekonomi lite, kära Tvilling, och det kan bli till att leva under lite ekonomisk press nu tills balansen är återställd. Tur att du har en så lysande jobb-vecka framför dig, där du får saker gjorda som vore det ingenting, men framförallt får massor av beröm och kan ge dig själv high fives mest hela tiden. En flirt hör oväntat av sig till helgen.

Mest romantiska dagar: 27, 30 & 31 oktober, 1 november
Lyssna på: Joy – Kattliv

 

Kräftan
22 juni – 22 juli
Det är inte ofta du känner såhär, men du är redo att trycka på gasen, kära Kräfta. Ja, det är klart, det gäller ju en relation och där vill du ju gärna att saker ska hända snabbare än på något annat område i livet. Se upp för att ställa för många krav för snabbt på en partner eller flirt, eller kanske även en bästis. Det här gäller framförallt Kräftor som håller på att planera framtiden med plugg, resor eller flyttar. Andra kommer behöva lite tid för att ta ett beslut. Lita istället på att du kan ta ditt beslut själv. Din magkänsla är stark.

Mest romantiska dagar: 27, 28 & 29 oktober, 1 november
Lyssna på: Tinashe feat. Devonté Hynes – Bet

 

Lejonet
23 juli – 23 augusti
Du kavlar upp ärmarna denna vecka, kära Lejon, och lägger i en växel till. Andra trodde inte du kunde, men den här veckan kommer du gasa värre än du gasat på länge. Träning, strul på jobbet, läxor eller en flytt, du har siktet inställt och väjer inte för något. En vill helt enkelt inte bråka med dig nu, för du backar inte, och ditt vinnarleende får man inte bort i första taget. En bostadssituation kan lösa sig nu, och du kan till och med vinna på affären.

Mest romantiska dagar: 27, 30 & 31 oktober, 1 november
Lyssna på: Blue Oyster Club – Don’t Fear The Reaper

 

Jungfrun
24 augusti – 22 september
Den här veckan släpper även den blygaste Jungfrun på sin rodnad. Fjärilar i magen och allmänna kärlekssymptom blir uppenbara nu, och du har svårt att passivt vänta in vad som ska hända, kära Jungfru. Istället är det nu som du måste få prata med, röra vid eller förklara vad du känner för den du är lite extra förtjust i. Om det inte finns någon sådan i nuläget så är chanserna att träffa någon extra stora nu. Njut av denna romantiska vecka.

Mest romantiska dagar: 27, 28 & 29 oktober, 1 & 2 november
Lyssna på: Clean Bandit feat. Jess Glynne – Rather Be

 

Vågen
23 september – 22 oktober
Om du planerar en flytt så kommer peppen smygande, kära Våg. Du börjar kanske packa redan nu, sortera eller kolla upp flyttfirmor. Många Vågar har också precis fått härliga besked direkt in på bankkontot, så kanske köper du redan nu en symbolisk flyttpresent till dig själv. Vissa Vågar spenderar också lite extra mycket tid i sällskap eller nära kontakt med familjen nu, och det kan bli ovanligt intensivt. Försök att hålla förväntningar låga om du har några. Familj är familj, så försök ta dem för vilka de är.

Mest romantiska dagar: 27, 30 & 31 oktober, 1 november
Lyssna på: S.Maharba – Memorial

 

Skorpionen
23 oktober – 21 november
Du har en rolig vecka framför dig, kära Skorpion, där du är ovanligt nyfiken, pratig och nästan bubblig. Du har fullt av idéer och inspiration som du vill omvandla till praktik, och andra tar för givet att du med den där energin är nykär. Det kanske du också är, Skorpionen har en bra kärleksvecka framför sig, men du är också bara allmänt pepp på livet och alla dess möjligheter. Det här är en ovanlig attityd hos dig, så lev ut den till fullo!

Mest romantiska dagar: 27, 28 & 29 oktober, 1 & 2 november
Lyssna på: I LOVE MAKONNEN feat. Drake – Tuesday

 

Skytten
22 november – 21 december
Helgen gav dig en del ledtrådar, kära Skytt, vad gäller din framtid och vad du längtar efter, så ge dig själv tid den här veckan att fundera på vad de handlade om. Den här veckan har ett lugnt tempo, det blir en hel del hemmamys och det kanske är tur, för du sitter ofta med hakan i handen och bara tänker. På framtiden, på var du bor, på vad du vill och på vart du är på väg. Men glöm inte att vädra tankarna också, framförallt till helgen har du chansen att ha ett givande samtal med en vän som känner dig bättre än du själv.

Mest romantiska dagar: 27, 30 & 31 oktober, 1 november
Lyssna på: Teengirl Fantasy feat. Lafawndah – Lung

 

Stenbocken
22 december – 19 januari
Nej, nu är det slut på att lata sig, nu har du bestämt dig för att få saker gjorda, och nu blir de gjorda, kära Stenbock. Du har energin för att avsluta varenda litet påbörjat projekt nu, och ännu mer för att starta nya. Många Stenbockar samarbetar med vänner och syskon nu, och det verkar vara ett vinnande koncept minst sagt. Att kombinera nytta med nöje är ett vinnarkoncept för dig, och kanske det enda du vet, eftersom nytta är nöje för dig. Njut av din egen energi denna vecka.

Mest romantiska dag: 27, 28 & 29 oktober, 1 november
Lyssna på: Quay Dash – Ain’t Gon Stop It

 

Vattumannen
20 januari – 18 februari
Ett jobberbjudande, en chans till högre lön eller insikter kring vad du vill göra i framtiden gör dig alldeles pirrig, kära Vattuman, och du kan knappt hålla dig från att räkna ut vad det skulle bli i fickpengar, var du kan söka jobb eller vilka kläder som skulle passa på jobbet. Men ta det också lugnt stora delar av veckan, för du har en tendens att köra på lite väl hårt just nu. Planera in ett par tre hemmakvällar, minst.

Mest romantiska dagar: 27, 30 & 31 oktober, 1 november
Lyssna på: Chet Faker – Gold

 

Fiskarna
19 februari – 20 mars
Det kan bli känslig stämning med en vän denna vecka, kära Fisk, och ett bråk kan närma sig med stormsteg om ni inte båda försöker ta det väldigt cool. Kanske ställer denna vän lite för höga krav på dig och er vänskap just nu, och det bästa är om du kan vara tydlig med att det inte är läge. Många Fiskar håller på att skissa på intensiva framtidsdrömmar, bokar resor och söker utbildningar, och du ser för en gångs skull oerhört realistiskt på detta. Bråket kan handla om detta, vilket är en anledning till att kanske inte berätta för alla om vad du funderar på just nu…

Mest romantiska dagar: 27, 28 & 29 oktober, 1 & 2 november
Lyssna på: Kanye West – Say You Will

 

Få mer av Scorpio Rising:
facebook.com/scorpiorisings
scorpiorisingvr@gmail.com
instagram.com/scorpiorisings
twitter.com/scorpiorisings

Kommentera - 9 kommentarer
Nästa artikeln Ascendent-guide…
Föregående artikel 3, 2, 1... Cheers!

3, 2, 1... Cheers!

Horoskop

Vi klarade det. Merkurius retrograd är äntligen över. Jag är förvisso fortfarande sjuk, men nu slutar det äntligen strula med banker, telefoner, datorer, bussar och tåg för den här gången. Så en stor klapp på axeln till oss, ikväll blir det noll problem att dela ut nummer till sötnosar vi träffar eller att komma i tid till middagar och biografer. Och en så spännande helg som denna, är uppskattningen för detta minst sagt dubbel, eller hur? Xoxo darlings.

 

Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Veckans horoskop…
Föregående artikel 3 timmar kvar
Kommentera
Nästa artikeln 3, 2, 1... Cheers!
Föregående artikel Helgastro 24 okt…

Helgastro 24 oktober - 26 oktober

Horoskop

Det här är en av de mest spännande helgerna på länge, darlings, ärligt talat något av en nagelbitare. Jag är spänd och upprymd å allas vägnar liksom, och om saker inte redan hänt så kommer de närmaste dagarna bli ännu mer intressanta. Vad är det som händer då? Jo, solen och månen mötes i Skorpionen, och månen täcker en del av solen, vilket leder till en partiell solförmörkelse. Samtidigt är det här också det vi kallar nymånen i Skorpionen, det vill säga Skorpionens ”nyår”. Och inte nog med det. Venus går samtidigt in i Skorpionen och gör solen och månen sällskap, vilket innebär att att alla tre planeterna tar en aktiv del i förändringar och processer. Även Neptunus, som står i Fiskarna, står i en fin vinkel till det hela, och det är fina saker som pågår däruppe. Att Saturnus befinner sig i Skorpionen gör den här helgen alltmer efterlängtad. Alla dessa aspekter inträffar nämligen långt från Saturnus, och har därför större chans att liva upp ett område i livet som känts rätt dystert och kallt ett tag…

Väduren får en öppning att reda ut en ekonomisk situation, och det ser ut som att det kan komma att bli mycket lättare än du trott. Kanske har du räknat fel eller underskattat någon annans förtroende till dig, men det ser ut som att du inte kommer behöva oroa dig över finanserna länge till. Du kan istället sjunka ner i en helg av lyx och unn. Oxen gör sig redo för att ta ett stort steg i en relation, och många Oxar kommer utan förberedelse hamna i ett långt snack om känslor – eller bara uppvisande av känslor. Någon annans känslor för dig bubblar över, eller du kan inte hålla saker inne längre. Hela din tankevärld kretsar kring denna nära relation nu, och vad den skulle kunna bli. Tvillingarna är färdiga med att jobba ostrukturerat och utan att ha dina egna inre behov som prioritet. Nu blir det till att sluta lägga tid på skitsaker, styra upp och faktiskt se till att det projekt du drömmer om att få genomföra blir av. Du må vara spontan, men även en Tvilling har behov av en ordnad vardag ibland, och du är inte den som tycker om att slösa tid.

Kräftan får vara redo att få hela sin romantiska värld upp och nedvänd nu. Det kan glimra till av lust och längtan hos den kärlekstörstande Kräftan av bara en enda blick från någon, andra Kräftor får höra de där orden de längtat så länge efter att få höra. Om det finns en speciell person i ditt liv är det lika bra att låsa in er för hela helgen, och om det inte finns någon väntar något på dig där ute, kanske bara ett leende och ett hej, men ändå något. Lejonet åker gärna hem till föräldrarna den här helgen, håller sig nära sin familj och gamla vänner, och det kan komma nyheter från dessa personer som du längtat efter att få höra dem säga. För Lejon som länge letat efter bostad kan andra efterlängtade nyheter dyka upp, eller kanske får du äntligen en lösning på ett frågetecken kring din boendesituation som stressat dig. Jungfrun kan ta mod till sig och vara lite extra spontan den här helgen. Det är en perfekt tid för att träffa nya människor eller åka iväg för att hälsa på till exempel ett syskon. Vissa Jungfruar får goda nyheter om ett projekt de jobbat med, och kan glatt fira med alla sina vänner. Är du sugen på att flirta så finns det inget som stoppar dig nu.

Vågen kan nöjt se fram emot nästa veckas lön, för någon verkar ha gett det där lilla extra och har en extra tjock plånbok nu. Du kan också ha lyckats landa ett extrajobb som du ser fram emot, och som samtidigt betalar bra. Som vanligt kan du tacka din naturliga charm för alla extra stålar. Skorpionen har en omtumlande helg av känslor, tankar och kanske framförallt, en hel del pirrande i magtrakten. Det närmar sig födelsedagstid, och det kunde inte börja bättre än med de nyheterna, känslorna eller insikterna du nås av nu. Det här är en helg där du hela tiden verkar få små tecken på att du är på rätt väg. Lyssna på dem. Avfärda dem inte. Och följ magkänslan. Den är stark hos dig nu. Skytten stänger av, stänger ner, tar en lång stund för sig själv nu. Volymen dras ned och känslorna börjar bubbla. Allting i ditt liv som känns fel kommer upp till ytan nu, och det är dags att fundera över vad du faktiskt längtar efter, för det går att förändra saker. Den här helgen är startskotten till stora, inre förändringar hos dig. Efter att i flera år känt att de känns omöjliga, vågar du kanske äntligen satsa, eller i alla fall byta attityd.

Stenbocken har kanske inte haft en stark övertygelse på länge, känt ett en idé får dig att gå igång, och kanske inte känt dig som att du hör till vare sig det ena eller andra lägret i olika frågor. Den här helgen förändras det. Inte bara är det en väldigt social helg, där du inte känner krav eller obehag, utan saker är bara roliga. Dessutom kan du känna att du faktiskt tror väldigt starkt på något, och tar äntligen beslutet att engagera dig mer aktivt i det. Vattumannen samlar jobb-poäng och börjar äntligen se den förändring du längtat efter. Nya uppgifter, en ny roll på jobbet, eller ett nytt jobb börjar kanske bli verklighet. Uppdatera CV:t, scanna alla jobbsidor, men fråga framförallt runt, öppet och ogenerat, för någonstans väntar en öppning på dig nu. Fiskarna har en såndär helg som börjar precis som vanligt, men känns som att den slutar i en helt annan värld. Någon eller något öppnar ögonen på dig nu, och plötsligt är det som att färger är klarare och luften friskare. Kärlek eller vänskap – den här helgen lämnar ingen Fisk oberörd.

Få mer av Scorpio Rising:
facebook.com/scorpiorisings
scorpiorisingvr@gmail.com
instagram.com/scorpiorisings
twitter.com/scorpiorisings

Kommentera - 10 kommentarer
Nästa artikeln 3 timmar kvar
Föregående artikel Det vilda okända