Astrobloggen
Annons

Spring, spring!

Horoskop

Veckan fortsätter tumla fram och få verkar imponerade av den. Hur var påsken förresten? Var ni ute och reste? Hade ni en okej helg?

Apropå det väldigt omdiskuterade inlägget om vilket tecken ni har svårast att förstå er på och min analys av denna diskussion så skrev Oxe en väldigt intressant kommentar: Kan Merkurius spela in kring detta, alltså jag tänkte att man måste ju kommunicera för att ens försöka förstå sig på varandra. Jag har min Merkurius i Tvillingarna och kan faktiskt inte peka ut ett tecken som inte går att förstå sig på mer än något annat.

Bingo! Självklart spelar Merkurius, planeten som handlar om kommunikation, stor roll för hur vi förstår oss på varandra. Vad säger ni om ni funderar på var er Merkurius står, råkar ni också ha många vänner som är samma tecken? Eller har ni kanske en speciell dragning eller förkärlek till dessa tecken? På samma tema så har jag nu, under påsken, börjat skriva efterlängtade vänskapsastron! Först ut var Väduren, och under kommande veckor kommer jag skriva om alla tecken.

K  undrar hur den här bloggen startade. Funny story! Det är faktiskt en väldigt otippad historia. Mitt astrologi-intresse vaknade till liv i New York under 2011, och när jag kom tillbaka till Sverige för att fortsätta gå på universitetet så kunde jag inte sluta prata om astrologi. Jag gissade mina föreläsares tecken och gjorde mina kompisar galna med att aldrig sluta prata om var deras månar stod. När sommaren kom började jag fundera på om jag inte behövde ett utlopp för det här intresset som inte tog livet av alla mina vänskaper och som samtidigt kunde fungera lite som ett extrajobb, så jag… Okej det här kommer låta galet, men jag googlade ”jobb+astrolog” och där var hon, Linnea Iskasson som driver VeckoRevyns site, och jag mailade på en gång. Och i juli 2012 var bloggen uppe! Sedan dess har läsarantalet ökat för varje månad, jag har lärt mig mer och mer tack vare er, och till och med fått stadiga följare vars liv jag följer med spänning. Tada!

Och apropå att vi hållit på så länge, här är en liten throwback till allt kul vi haft! Yay! Xoxo

Spotify-lista för Scorpio Risings alla Veckans horoskop låtar 2012

Samboguide - Så är det att bo med stjärntecknen!

Astrospecial: Så tröstar stjärntecknen!

Så beter sig stjärntecknen när de är arga

Hur är tecknen när de är upprörda?

Stjärntecknens kroppsspråk – hur rör sig tecknen?

Alla teckens sexhoroskop – läs alla teckens sexastro!

Passar era tecken ihop? Lathundsguiden berättar what’s hot and what’s not!

Alla teckens kärleksastron – allt om hur kompatibla era tecken är!

Motivationsastro – vad får ditt tecken att kicka gång?

Dejtingastro – hur dejtar de olika tecknen?

Astroguide: Hur kommunicerar tecknen?

Astroguide: Stil- och modeastro!

Flirtguide – Så vet du om din flirt vill mer!

Flirtguide pt.II – Så fångar du din flirt! 

Inredningsastro: hur inreder tecknen?

Jobbastro: Vilket yrke passar ditt tecken? 

Semesterhoroskop: hitta ditt teckens drömsemester!

Kommentera - 4 kommentarer
Föregående artikel Never have sex…
Annons

Never have sex, always make love

Horoskop

Darlings. Hur mår ni? Jag vet att april är tuffare än vad många hoppas på. Min roommate Magnus stirrar på mig varje dag och utbrister ”april is CRAZY!” och jag fortsätter säga till honom andas lugnt, ligg lågt, en dag i taget. Hur har veckans första dagar varit? Ni har klarat av några av de värsta dagarna, så håll i er och kämpa på.

Apropå allt detta så skrev Tvilling: Så som jag minns de, skrev du för ett tag sen att vi själva måste uträtta alla våra handlingarna. Planeterna ger oss bara förutsättningarna. Gäller de bara bra grejer eller är de dåliga också? De jag menar är att de kanske är möjligt att undvika det du skriver om i veckans horoskop genom att ligga lite lågt. Inte ta allt för djupa diskutioner med dem man tror de är störst chans att hamna i en tvist med osv.

Och mitt svar är, absolut är det så! Att ligga lågt är ofta ett råd jag vill ge när planeterna bråkar. Men hörni! Ibland kan det också vara så, ibland ibland ibland, att vi är i en destruktiv situation eller relation och själva måste bryta. Då kan det faktiskt vara bra att planeterna är på krigsstigen och hjälper oss pusha i de allra jobbigaste terrängerna. Så tycker i alla fall jag om att tänka på det. Dessutom är det alltid skönt att få skylla på dem i efterhand om saker går snett… Någon som känner igen sig i detta?

Oxe och Vädur tog oberoende av varandra upp en väldigt, väldigt intressant fråga. De skriver att: Jag är född i slutet av april och tycker mig se ett mönster i mitt liv att stora omvälvande händelser alltid sker i april och oftast har sin start i mars? och Har för övrigt noterat en tydlig trend de senaste åren, nämligen att i mars och april brukar jag ha det tufft vad gäller relationer. Oavsett om den är stabil, ny eller ”av-och-på”. Brukar bli många grubblande nätter och jobbig väntan på besked eller helt enkelt en massa drama. Sedan, framåt sommaren lättar det upp och all ångest känns nästan som bortblåst. 

Slump eller inte? Svårt att säga, men att det händer stora personliga omvälvningar just när vi fyller år är knappast konstigt. Ni minns kanske hur jag brukar prata om nymånen, speciellt nymånen som inträffar i det tecken ni är födda i? Att denna nymåne är som ert personliga nyår? För mig hänger det här ihop. När vi närmar oss vår födelsedag så har månen fullgjort sin bana av nymånar och fullmånar i varje tecken, och vi börjar närma oss en full cirkel. Den bana som påbörjades året innan, vid den första nymånen för ditt nya år, avslutas och du är redo för nystart. Sedan har vi ju massor av andra faktorer som att våren är en väldigt speciell tid och väldigt känslosam för de allra flesta av oss, speciellt om man bor i Sverige och är ganska trött på en miljard år av mörker och vinterjackor (detsamma gäller förresten för Brooklyn). Vad säger ni andra?

Skorpion undrar om det är vanligt att Skorpioner är players. Hm… Jag vill spontant säga nej här, men jag kan samtidigt se varför en del Skorpioner kan få detta rykte. Det är inte lätt att komma en Skorpion nära, och så länge man inte har en etablerad eller uttalad relation eller överenskommelse med en Skorpion så kan de hålla en del hemligheter. När Skorpionen däremot har bestämt sig för något eller någon, så slutar leken genast. Att Skorpioner spelar spel eller dejtar flera samtidigt är Skorpionens sätt att testa sig fram. Ironiskt nog är det de främst letar efter lojalitet.

Berätta hur ni mår darlings, Scorpio är lite orolig inför den här veckan och hoppas att alla fina läsare mår bra därute. Xoxo

Kommentera - 24 kommentarer
Nästa artikeln Spring, spring!
Föregående artikel Veckans horoskop…
Annons

Veckans horoskop 21 april - 27 april

Darlings! Den här veckan är lite speciell, ett kardinalt kors bestående av Pluto i Stenbocken, Uranus i Väduren, Jupiter i Kräftan och Mars i Vågen är aktivt under veckans första dagar, och alla planeterna är på dåligt humör. Denna kombination är väldigt oförutsägbar och explosiv, så Veckans horoskop kan uppfattas som en aning luddigt. Var förberedd på att de allra flesta och det allra mesta är aningens spänt nu! Xoxo

 

Väduren
21 mars – 20 april
En arg chef på jobbet, saker som går sönder hemma, en partner som surar, eller något du länge hoppats på som inte blir av alls – alla dessa områden är riskzoner nu, kära Vädur. Veckans tre första dagar är allra värst, så bara andas djupt och undvik alla sorts konfrontationer. Slutet av veckan lättar trycket och du får lite tid för dig själv att ta igen dig på, och kan se fram emot lite goda nyheter vad gäller inkomst.

Mest romantiska dag: Ingen tyvärr
Lyssna på: Katy Perry feat. Juicy J – Dark Horse

 

Oxen
21 april – 21 maj
Du har en intensiv perfektionistisk ådra i dig, kära Oxe, men den här veckan rekommenderar jag dig att nöjda dig med lagom bra. Du har lätt för att pusha dig själv hårt och slita ut dig utan att märka av det över detaljer bara du tänker på. Håll överlag förväntningar låga denna vecka, på både dina och andras prestationer. Andra är på dåligt humör nu. I slutet av veckan är de flesta på bra humör igen, och du får äntligen mysa med dina bästisar.

Mest romantiska dagar: 24 & 25 april
Lyssna på: Lykke Li – Gunshot

 

Tvillingarna
22 maj – 21 juni
Dags att täcka ditt känsloliv i isbitar och leka tysta leken, kära Tvilling. I början av veckan är det ingen idé att försöka prata en vän till rätta eller förklara din kärlek till en crush. Alla viktiga samtal får vänta nu och det är locket på som gäller. När mitten av veckan passerat kan du börja jobba på ett projekt som du hoppas kan få din framtid att blomstra.

Mest romantiska dag: Ingen tyvärr
Lyssna på: Low Leaf – Rise Up

 

Kräftan
22 juni – 22 juli
Det är dålig stämning hemma och det är dålig stämning på jobbet, och att prata ut med en partner kommer inte på fråga. Det här är inte din favoritvecka, kära Kräfta. Trots att du känner att du har kontroll på saker, att livet går som du hoppats på, så verkar det som att andra inte lyckats stå stadigt på benen och deras misstag sätter stopp för dig. Mitt tips: ta ingenting personligt! Alla gör sitt bästa och bättre dagar kommer. Helgen har hög mys-faktor med vänner och en person du varit nyfiken på en längre tid kan dyka upp.

Mest romantiska dagar: 24 & 25 april
Lyssna på: WIFE – Heart Is A Far Light

 

Lejonet
23 juli – 23 augusti
Jag har tjatat om det här länge nu, kära Lejon, men resor är extra krångliga nu. En långväga resplan såväl som pendling är extra påfrestande nu. Det är inte heller en vecka där du bör påbörja en ny sorts träning eller göra något radikalt för din hälsa – små steg är viktiga nu. Se över detaljer i alla projekt och planer du har. Slutet av veckan ljusnar saker en aning, speciellt vad gäller en framtidsdröm.

Mest romantiska dag: 26 april
Lyssna på: Low Leaf – Set Me Free

 

Jungfrun
24 augusti – 22 september
Det fortsätter vara jobbigt vad gäller pengar, kära Jungfru, men den här veckan kan också bli tuff vad gäller en flirt eller crush, och/eller en nära vän. Många är stressade och kräver ytterst lite för att bli knäckta och ledsna, så var försiktig med alla du bryr dig om lite extra. Om du inte orkar ta hand om andra kan det vara bra att hålla dig för dig själv nu. Helgen kan bli rysligt romantisk, speciellt för dig som har en mer eller mindre seriös partner. Mys!

Mest romantiska dagar: 24 & 25 april
Lyssna på: Christmaz feat. Adam Kanyama – Legal Kingz

 

Vågen
23 september – 22 oktober
Förra veckans oroligheter gör sig påminda även denna vecka, kära Våg. Var förra veckan odramatisk och lugn? Tur för dig! Alla andra Vågar som läser detta kanske drar ett djupt oroat andetag, men ta det cool! Det behöver inte bli alltför dålig stämning hemma/med en partner/på jobbet utan du kan klara dig undan om du bara håller låg profil. Undvik bråk förutom om du medlar, och se fram emot en kreativ och vilsam helg.

Mest romantiska dag: Ingen tyvärr
Lyssna på: baba stiltz – ` ` ` ` ` ` ` -SAY- ´ ´ ´ ´ ´ ´ ´ ´

 

Skorpionen
23 oktober – 21 november
Det här kan bli en väldigt känslomässigt intensiv vecka, kära Skorpion. På ytan kan det se ut som att du inte varit med om något speciellt, men det verkar som att en hel del gamla minnen, känslor och påminnelser om gamla situationer dyker upp från ingenstans. Undvik gärna att resa om det går. Du har kort stubin nu, så försök att inte utsätta dig för saker du vet tenderar irritera dig. Helgen har potential att bli väldigt romantisk och mysig, men ta inte ut något i förskott.

Mest romantiska dag: 25 april
Lyssna på: Disclosure feat. London Grammar - Help Me Lose My Mind

 

Skytten
22 november – 21 december
Konflikter härjar runt dig, kära Skytt, och det bästa du kan göra är att hålla dig så långt i utkanten av dem som möjligt. Du har lätt att säga lite för mycket lite för snabbt nu, vilket inte kommer göra något bättre. Håll också hårt i plånboken nu, du har lätt att hamna i ekonomiskt krisläge om du inte ser över vad du lägger dina pengar på. Helgen gör du klokt i att lägga på att färdigställa ett projekt, och att låsa in sig på hemmaplan är inte dumt alls.

Mest romantiska dag: Ingen tyvärr
Lyssna på: Teyana Taylor – Sorry

 

Stenbocken
22 december – 19 januari
Jag fortsätter att peka på en stor förändring som är på gång på ditt jobb, kära Stenbock. Det är inte heller lugnt på hemmafronten, vilket gör den här veckan lite extra påfrestande. Kämpa på och håll dig så positiv det bara går, framåt helgen har du chansen att göra lite romantiska framsteg och få en hel del skratt, trots att de flesta är griniga just nu.

Mest romantiska dagar: 24 & 25 april
Lyssna på: Kevin Gates – Satellites

 

Vattumannen
20 januari – 18 februari
Stress, stress, stress, kära Vattuman, den kom från ingenstans och som vanligt när man inte har tid för att något ska gå fel, så går i princip allt lite lagom fel. Det är extra stressigt och påfrestande för den Vattuman som reser just nu. Om du ska resa, se till att rejält med extra tid på tågstationen eller flygplatsen. Det är betydligt lugnare för den Vattuman som stannar hemma i helgen, som ser ut att kunna göra ett eller två rejäla pang-fynd.

Mest romantiska dag: Ingen tyvärr
Lyssna på: Avalon Emerson – Church of SoMa (HNNY Remix)

 

Fiskarna
19 februari – 20 mars
Dålig stämning sprider sig över din ekonomi, kära Fisk, och det här kan göra den allra mildaste Fisk lite extra grinig nu. Det kan också uppstå missförstånd med en flirt, vilket kan såra dig lite extra nu. Var försiktig och ta hand om dig själv nu. Den som vet vad som vore allra bäst för dig är ett syskon eller en syskon-liknande vän/kusin som du kan vända dig till under helgen.

Mest romantiska dagar: 24 & 25 april
Lyssna på: Disclosure feat. Sam Smith - Latch

Kommentera - 6 kommentarer
Nästa artikeln Never have sex…
Föregående artikel Vänskapsastro: V…
Annons

Vänskapsastro: Väduren

Darlings! Efterlängtade vänskapsastron är på väg in! Det är väldigt viktigt att när ni läser vänskapsastron också tar in era ascendenter, månar och om ni är Vädurar bör ni också titta på var er Merkurius samt Uranus står. Håll utkik på Scorpio Rising för resten av vänskapshoroskopen!

Vänskapsastro, Väduren

BFF’S – Tvillingarna, Vattumannen, Vågen

Vädurens bästisar hittar vi ofta i Tvillingarna, Vattumannen och ibland Vågen. Det här är klassiska polare som Väduren vänder sig till i vått och torrt för stöd, tröst och för att fira goda nyheter. Dessa vänskaper är bubbliga, pratiga, snabba och intensiva, om än inga direkta höjdare på att planera och styra upp saker. Men alla fester blir roligare när Väduren i sällskap med dessa tecken är där, och de har en tendens att verkligen sätta fart på diskussioner runt ett middagsbord. Väduren älskar att diskutera livet med dessa tecken, och samtalen rör sig blixtsnabbt mellan högt och lågt.

Vänskapsastro, Väduren

For fun - Lejonet, Skytten, Vågen

Med Lejonet och Skytten kommer Väduren ofta väldigt väl överens, även om dessa vänskaper har en viss antydan till att bli lite mindre djuplodande. Dessa har som allra roligast ihop när de bor ihop, reser ihop eller pluggar ihop, och behöver någon form av sammanhang för att kunna bli allra mest givande. Även Vågen tillhör ibland den här kategorin. Lejonet och Väduren kan jobba extremt bra ihop, Skytten är perfekt för Väduren att gå på fest eller plugga tillsammans med, och Vågen är en given sambo för Väduren.

Vänskapsastro, Väduren

Mindre tippat men väldigt fint - Oxen, Fiskarna

De ovanligaste vänskaperna är ibland de djupaste, och därför ska man vara extra mån om dessa. När Väduren blir kommer bra överens med en Oxe eller en Fisk så kan det finnas ett extra anslag av magi i vänskapen. Oxen kan bli en efterlängtad trygghet för Väduren, någon som kan hjälpa till att planera saker och få tankar att bli till handling. Fisken kan å sin sida hjälpa Väduren att få ett emotionellt utlopp, prata känslor och komma underfund med sig själv mer. Dessa vänskaper är ovanliga, men tack vare det kan de också bli några av de mest ögonöppnande.

Vänskapsastro, Väduren

Nästan aldrig – Jungfrun, Skorpionen

Om det är något som Väduren har svårt att förstå sig på är det Jungfruns perfektionism och Skorpionens kontrollbehov. Det här är vänskapsrelationer som oftast blir lite stela, praktiska och sällan berör några djupare ämnen i livet. De kan vara hur lika som helst, gilla exakt samma saker, och fortfarande aldrig riktigt hitta samma rytm. Väduren har svårt att ta Jungfrun på allvar när hen organiserar sin vardag i detaljerade mått, och Skorpionen framstår som bara för komplicerad. Men! Jungfrun och Väduren kan ha en otroligt givande relation på jobbet eller i den praktiska vardagen, och Skorpionen och Väduren kan dela mycket om de båda har varit med om något djupt omvälvande tillsammans, eller växt upp ihop.

Vänskapsastro, Väduren

Så fel att det blir rätt? – Stenbocken, Kräftan

Med Stenbocken och Kräftan delar Väduren få saker. Väduren och Stenbocken kan båda verka väldigt ambitiösa och drivna, men har otroligt olika uppfattningar om hur man tar sig fram i världen. De verkar aldrig dela perspektiv, och om de har båda starka övertygelser som de sällan är redo att kompromissa. Men, om det uppstår glädje och värme mellan dessa kan det bli så spännande att de inte kan låta bli varandra. Med Kräftan är det den otroliga känsligheten som gör att Väduren backar lite, eller blir så fascinerad att det är svårt att låta bli. Kräftan kan röra om något inuti Väduren som Väduren själv inte förstår sig på, vilket kan skapa starka band – eller bara en djup oförståelse mellan de båda. Det här är en extremt ovanlig vänskap.

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Veckans horoskop…
Föregående artikel Helgastro 18 apr…