Astrobloggen

Mercy

astrobloggen

Horoskop

Hej gullisar. Jag är lite ledsen över valresultatet, hur mår ni? Men lika stilla som det känns att Sverige står just nu, står det på himlen. Inga stora rörelser denna vecka, även om Mars just i helgen rörde sig in i Skytten för att stanna där till den 25 oktober, vilket ger oss ny energi på ett nytt område i våra liv. Mars i Skorpionen under augusti och september rörde till det för en del av oss, då planeten bråkade en del med Saturnus. Med Mars i Skytten blir det mer aktivitet mellan Mars och Uranus, överraskningsplaneten som står i Väduren, vilket garanterat blir roligare och lättsammare. Hur känner ni annars inför veckan, darlings? Några frågor eller förhoppningar? Berätta allt! Xoxo

Kommentera
Föregående artikel Ascendent-guide…

Ascendent-guide: Fiskarna

Fiskarna, Ascendent

Ascendenten i Fiskarna

Fisken rör sig i världen som i vattnet, fritt och obegränsat. Följer strömmen ibland, men kan lika snabbt vända helt och ta nya simtag. Och har inte hellre svårt att ändra sig, anpassa sig och är ständigt uppmärksam på förändringar. Fisk-acendenten är en känslosam individ som eftersträvar fredlighet och omtänksamhet. De har lika öppna hjärtan som sinnen, och kan ta en diskussion med vem som helst och vad som helst. Inte sällan påminner de om kameleonter som utan att vara opålitliga bara glider in i vilket sammanhang som helst. Deras kreativa sida är svår att ignorera, och väldigt ofta är deras första tolkning av en situation konstnärlig och bred. Mjuka och drömmande har de svårt att hålla sig objektiva, och därför är beslutsfattande sällan deras starkaste sida, och de vill sannerligen inte placeras in i ett fack. Snarare kan de från en dag till en annan uppfattas som väldigt olika av de som inte känner dem väl.

Fisk-ascendenten är en sökare som inte tycker om att stänga dörrar eller möjligheter, eftersom de känner sig fram i livet och inte vill vara bunden till något. De har sällan mycket till övers för att förhålla sig till fakta och den hårda, kalla verkligheten, för utan sitt drömmande känner de sig lätt nakna och som att deras mänsklighet tagits ifrån dem. De är sällan själva dramatiska, men har inget emot lite drama i sitt liv. Letar du struktur i en Fisk-ascendents vardag kommer du få leta med mikroskop och förstoringsglas.

Medan deras huvud tycks befinna sig bland molnen söker de Fisk-ascendenten ofta efter någon som kan hålla fast deras fötter vid jorden. De tycker om att få vara två, att ha någon annan att lita på när de svävar eller virvlar bort för långt i drömmandet, och en stabil partner är den absoluta drömmen. Men denna partner måste vara redo att ta på sig ansvar för praktiska ting, saker som de själva anser rent obehagliga.  Deras oemotståndliga charm och lugnande inverkan, som om något mjukt och fluffigt ständigt låg runt dem, gör att andra dras till dessa individer, och inte sällan har de ett speciellt utseende och manér som utmärker dem.

För att ta reda på din ascendent, följ denna länk.

Kommentera - 7 kommentarer
Nästa artikeln Mercy
Föregående artikel Veckans horoskop…

Veckans horoskop 15 september - 21 september

Väduren
21 mars – 20 april
Du går en väldigt social vecka till mötes, kära Vädur. Samtalen blir många, långa och alldeles säkert kommer du känna av att du eller andra runt omkring dig är lite extra sugna på att diskutera saker och utmana dina perspektiv på saker. Om du går in e en bokaffär nu kan du lätt komma ut bärandes en hyllmeter eller två. Mitten av veckan är du extra stark och produktiv och får saker gjorda i ett nafs, och kanske blir det till och med ekonomisk utdelning på det.

Mest romantiska dagar: 19, 20 & 21 september
Lyssna på: The Radio Dept. – Death To Facism

 

Oxen
21 april – 21 maj
Du är inte den som gärna spenderar pengar i onödan, kära Oxe, men du kommer tyvärr uppleva att saker blir lite dyrare för dig nu. Kanske är det höstkylan som som tilltar och gör det nödvändigt att uppdatera garderoben, men räkningar överlag kan också bli högre än vanligt nu. För roligare nyheter får du fokusera på en romans som får dig att känna dig lite rik. Denna någon kan vilja ta ett steg i en seriösare riktning nu.

Mest romantiska dag: 17 & 21 september
Lyssna på: Boots – Mercy

 

Tvillingarna
22 maj – 21 juni
För alla Tvillingar som har en stabil bae blir det en rolig och lustfylld vecka, man kan nog till och med beskriva den som riktigt het. Du är överlag väldigt sugen på att vara lite extra nära någon nu, kära Tvilling, så om det finns någon som inte har något att kramas med dig så bör du absolut uppsöka denna person. Du är också lite extra bekväm nu, och när du har klarat av dagens alla måsten, något du sätter stor prioritet på nu, ser du gärna att andra kommer hem till dig, snarare än att du ska behöva gå till dem.

Mest romantiska dagar: 15, 19 & 20 september
Lyssna på: Mikael Seifu – Tuff Ruff

 

Kräftan
22 juni – 22 juli
Det finns ingen tid för rast nu, kära Kräfta. Du har fått upp tempot rejält och på jobbet eller i skolan går du fram som en ångvält och får mer gjort än någon annan, före någon annan. Det är också en perfekt vecka för att testa på en ny träningsform eller helt enkelt börja träna igen. Kanske är det en crush som gör dig så inspirerad och motiverad, för ditt känsloliv går också på högvarv nu.

Mest romantiska dagar: 16, 17 & 21 september
Lyssna på: Les Sins – Bother

 

Lejonet
23 juli – 23 augusti
En crush stiger dig helt åt huvudet, kära Lejon, och du verkar inte kunna tänka på något annat än denna sötnos. Att bjuda ut någon är en väldigt bra idé nu, men du kan också börja med att fråga, och planera dejten till nästa vecka (speciellt 25 september), din tur i kärlek är stor nu. Lite fix i hemmet är också en god idé nu, du kan gärna göra en investering i något du saknat att ha i din vardag. Kanske något fint du kan visa upp för din nya flirt när hen kommer hem till dig inom en snar framtid?

Mest romantiska dagar: 15, 19, 20 & 21 september
Lyssna på: La Femme – Oh Baby Doll

 

Jungfrun
24 augusti – 22 september
Kanske är du fullt upp med att flytta, kära Jungfrun, eller så är det dags för en rejält utrensning i ditt hem. Det blir att göra sig av med gamla kläder, möblera om, hitta nytt och flytta runt som gäller nu, och du har knappt hunnit organisera om i bokhyllan innan du får för dig att flytta sängen. Men tappa inte bort dig i ditt eget hemmastök, för det är också en väldigt flirtig vecka, och någon som är på besök kan fånga ditt intresse nu.

Mest romantiska dagar: 16, 17 & 21 september
Lyssna på: Tops – Rings Of Saturn

 

Vågen
23 september – 22 oktober
Det är inte försent att vara ute i höstsolen och du är på jakt efter nya intryck, kära Våg, och en kort tripp eller tid ute bland folk är en väldigt bra idé nu. Föreslå för vänner och kollegor att ni gör saker efter jobbet eller skolan och var gärna den som presenterar nya personer för varandra. Andra dras till dig nu och är nyfikna på ditt liv, du upplevs som den som har koll nu. Ta vara på det!

Mest romantiska dag: 15 september
Lyssna på: Leikeli47 – F*ck The Summer Up

 

Skorpionen
23 oktober – 21 november
Du har en riktigt bra vecka framför dig, kära Skorpion. Även om den senaste tiden varit lite lurig, så lär du dig att ta att saker inte blir som du tänkt dig med en klackspark, och gör det bästa du kan av situationen. Kanske till och med att en känsla av att inget kan knäcka dig börjar växa nu. Du har bra karma vad gäller ekonomi nu också, och även om det ibland känns som att bankkortet brinner av dina inköp så har du samtidigt ett jämt inflöde.

Mest romantiska dagar: 17 & 21 september
Lyssna på: Flying Lotus feat. Kendrick Lamar – Never Catch Me

 

Skytten
22 november – 21 december
Det är få saker som kan få dig att sakta ner just nu, kära Skytt. Det mesta går som på räls nu, och just nu har du så många planeter på din sida att jag verkligen hoppas du utnyttjar dem. Mars gick precis in i Skytten, vilket alltid ger en extra boost av energi på precis alla plan. Romantiskt är du storslagen nu och visar mer än gärna vad du känner, och samtidigt bär du på en hel del hemliga planer som du kan jobba på utan påverkan utifrån. Att träna lite extra är också en bra idé nu.

Mest romantiska dagar: 15, 19, 20 & 21 september
Lyssna på: Ison & Fille – Haffa

 

Stenbocken
22 december – 19 januari
Ett litet sug att vara ärlig kan göra sig känt, kära Stenbock, och du känner att det är dags att berätta för någon hur du egentligen tänker eller hur saker ligger till. Det är viktigt och bra, för när det här lossnar kan du gå vidare. Ett intensivt och upplyftande samtal med en vän kan hjälpa dig nu, hen vågar säga de tuffa sakerna utan att du tar det personligt. Mycket kärlek och hopp väntar runt hörnet.

Mest romantiska dagar: 16, 17 & 21 september
Lyssna på: Feist – I Feel It All (Gonzales Remix)

 

Vattumannen
20 januari – 18 februari
Du har massor av utrymme för nya människor i ditt liv, kära Vattuman, och går gärna in lite extra för att utveckla vänskaper nu. En ny krets tar emot dig med öppna armar, och du är överlycklig över era delade intressen. Den är veckan kan mycket hända för dig och du vågar mer och mer uttrycka dig och dina tankar. Du har också en spännande arbetsvecka där hårt arbete blir belönat.

Mest romantiska dagar: 15 & 16 september
Lyssna på: Taxi Taxi! – Same Side Of The Moon

 

Fiskarna
19 februari – 20 mars
En person som står dig nära kan överraska och öppna sig för dig nu, kära Fisk, och det som kommer ut fördjupar er relation ytterligare. Ni kan komma överens på ett plan du tidigare trodde var omöjligt, och det i sig är helt klart lite magiskt. Du har annars fullr fokus på jobb och har riktigt flyt vad gäller detta nu, och samma sak gäller studier. En tuff tenta eller uppsats kan ha oroat sig, men denna vecka har du chansen att komma över denna känsla och visa vad du går för.

Mest romantiska dagar: 15, 17 & 21 september
Lyssna på: Jay Electronica – Exhibit C

Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Ascendent-guide…
Föregående artikel Samtid framtid n…

Samtid framtid nutid

Det här är ingen politisk blogg, men ni som följer den vet att jag bryr mig om människor och orättvisor. Ofta tänker jag att det fina med astrologi är att det är ett verktyg för att förstå alla sorters människor. Det betyder inte att man älskar alla, eller har rätt att ogilla vissa. Det betyder bara att alla är lika, att alla är olika. Att mänskligheten är en liten slump i universums stora kropp.

Att alla är lika mycket värda. Det är en så enkel princip. Det är lätt för oss att säga att vi inte gillar vissa saker, baserat på okunskap. Men vi har egentligen bara ett val som människor – att använda den kunskap vi har för att göra så gott som möjligt. Annars är vi körda. Astrologi är ett försök att förstå sig på människor genom att använda universum. Och vet man mer om astrologi vet man att ingen individ kan likställas med sitt tecken. För ingen är bara en sak. Alla individer är något mer. Det finns så mycket vi inte vet, och vi får aldrig tro att vi är, kan eller vet bättre än någon annan.

Orättvisor är ingen fiktion. Jag skräms av dem överallt, men det är viktigt att inte vara rädd. Det är viktigt att hålla sig till det man tror på, fakta och alla människors lika värde. I somras vandrade jag av och an längs en strand på Kreta och lyssnade till samtiden, stod på konserter i Göteborg och Stockholm och såg Sveriges framtid förkroppsligas. Hörde röster och såg hopp.

Det här inlägget är inget annat än en uppmaning att komma ihåg alla människors lika värde. Att det inte finns någon poäng i att skylla sin personliga rädsla på någon annan, och att ilska och våld med hjälp av mänsklig intelligens kan förbli två olika saker. Det finns alltid många andra saker man kan göra, men det viktigaste, det jag tänker allra mest på idag, är att aldrig tumma på andra människors värde. Att fakta måste gå före oro, att mod måste gå före rädsla.

Nu går Sverige till val. Jag har redan röstat. Jag hoppas att ni som kan och får också gör det, och att ni röstar för att ni tror på mänskligheten, på allas lika värde. Att ni, som jag, är trötta på att läsa om hat, hot och om människor som i valtider vrider på begrepp tills de inte längre betyder någonting alls. Att ni är trötta på att vara rädda, att ni tror att det finns kärlek. Att det det finns en värdefull framtid, att samtiden ligger i våra händer och att vi i nutid kan göra fantastiska saker av den. Att det finns hopp, inte bara rubriker. En sak som astrologi lärt mig mer än något annat är att livet är i ständig förändring. Ingenting är stillastående, färdigt eller för evigt. Ju tidigare vi kan ta till oss den lärdomen, desto lättare blir det att vara aktiv i den förändringen. Desto lättare blir det att hoppas, våga och visa att man bryr sig. Desto lättare blir det att leva. Hoppas ni får en fin söndag. Oavsett vad som händer, så vaknar vi på måndag till ett Sverige i förändring. Frågan är vilken sorts förändring vi vill ha.

Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Veckans horoskop…
Föregående artikel Helgastro 12 sep…

Helgastro 12 september - 14 september

astrobloggen

Horoskop

En sak kan jag garanterat säga att jag vet om denna helg, och det är att när den är över så har Sverige gått till val och tagit ett gemensamt beslut om våran framtid. Det i sig är spännande som aldrig förr, men ni kanske vill höra lite om vad händer på ett personligt plan? Jag kan inte garantera dessa saker lika självsäkert, men här är vad planeterna pratar om:

Väduren inleder helgen med ett roligt samtal  med en crush eller en rolig dejt, och ni båda lär er något nytt om varandra. Framåt lördagskväll väcks ett behov hos dig att ta dig ut ur en bubbla du känner att du befinner dig i, och helt enkelt göra något helt nytt. Det är lite varning på vad du kan ta dig för den här kvällen, men du får säkerligen kul. Oxens helg präglas av tankar på en relation och det kan bli en aning jobbigt, då vissa av er har tvivel som gjort er ganska skeptiska den senaste tiden. Du och din partner kan behöva en lyxig stund tillsammans på söndag för att verkligen laga ihop varandra. För Oxar utan partners kan det bli en flirtig och intressant helg. Tvillingarna är redo att gå ut den här helgen, titta på folk och gärna säga hej till någon som är lite extra söt. En flirt kan snabbt leda till något mer nu, och en vän kan överraska genom att hjälpa till och underlätta på alla möjliga sätt. Hen verkar smidigt liksom bana väg för er två och plötsligt är det bara ni två som sitter ifred och pratar. Glöm inte att tacka.

Kräftan dealar med känslor som ser ut att komma från ett romantiskt håll, och för vissa av er är det tråkiga känslor som gäller. För att bota dessa föreslår jag att bjuda hem en bunt bästisar och gärna syskon eller barndomsvänner för att snacka ut och så småningom tänka på annat. När helgen är över ser det ut som att dina tankar är på ett helt annat håll. Lejonet är ute och rör på sig, och undviker helst att vara hemma. För Lejon med partners blir det gärna en resa med hen. Du känner dig rik och kan bjuda på det mesta. En flirt kan visa sig leda till något mer för singel-Lejonet, som också vågar bjuda, och det kan bli en övernattning eller två. Mys! Jungfrun kan behöva reda ut saker med ett syskon eller liknande, och även om det tar emot så är det enda alternativet. Det kan bli några hårda ord som hänger i luften, speciellt om ni två måste prata pengar. Lita på din magkänsla dock, och se till att du när saker blåst över kan bjuda till och visa din kärlek också.

Vågen kan lätt falla pladask för någon nu, utan att själv riktigt fatta vad som hände. En bästis blir plötsligt intressant på helt andra plan, eller du får en intensiv känsla av nykär trots att du och din partner redan har något ganska stabilt. Ta med denna någon ut på lördagskvällen för att lyfta nivån ytterligare. Singel-Vågen bör gå ut lördag oavsett status, vad som helst kan hända. Skorpionen ger alla sina vänner ett sanningens ord nu. Ingen verkar gå fri från att få veta exakt vad du tycker och tänker, och även om du ibland är lite väl hård så är det kärlek du visar, och det går också fram. Framåt söndagen börjar du bli lite ödmjukare igen, och vågar kanske berätta lite för andra om vad du känner också. Vem vet – kanske har de några sanningar att bjuda på tillbaka. Skytten får en helt okej fredag med vänner och kanske lite flirtande om du har tur, men det är på lördag energin smäller till och du verkligen vaknar till liv. Allt går i 150 nu och du blir helt klart den som får andra att vakna. Bjud in till fest, prata om livet, jobba på ett projekt. Din ork verkar aldrig ta slut.

Stenbocken har resor på hjärnan och är kanske ute på en liten tripp as we speak, men har siktet inställt på platser ännu längre bort. En vänskap kan kräva lite mer engagemang från dig än vanligt, ett tema som återkommer hela hösten och som du spenderar en hel del tid att tänka kring. Helgens stora bonus blir söndagen, då du får ägna dig åt det du tycker bäst om och bara njuta. Vattumannen tar chansen att engagera sig i något helt nytt, en ny grupp vänner eller ett intresse som du nyligen skaffat dig och går all-in. Andra kan vara nära att vilja säga att dig att hålla truten i slutet av helgen, om det inte vore för att du är så charmig i all din nördighet. Du kan tryggt snacka vidare och nörda på. Fiskarna tar en lugn helg, varvar ner och tänker på framtiden. Speciellt i slutet av helgen blir du riktigt peppad på en framtidsplan du har, och verkar redo att genomföra den vid första bästa tillfälle. För Fiskar med en partner blir helgen lite extra fin och mysig, och ni umgås gärna i grupp nu.

Kommentera
Nästa artikeln Samtid framtid n…
Föregående artikel Vakna?

Vakna?

astrobloggen

Horoskop

Sweeties! Vi hade tyvärr stora problem med siten idag, så det här inlägget kommer lite sent, men hellre sent än aldrig. Jag undrar hur ni haft det idag? Det har nämligen sett lyxigt lovande ut på himlen, speciellt nu under kvällen. Allvarliga frågor som tagit stor tid för oss fick äntligen lite ljus över sig och ordnade till sig. En vän till mig som letat boende hittade ett hem, en annan som oroat sig över sin framtid fick positiva besked. Så hur var er torsdag? Förutom att den var lite tråkig eftersom ni inte kunde sträckläsa er favoritblogg Scorpio Rising… Men det löste sig ju till slut och imorgon kommer ni utan problem att kunna läsa Helgastrot som vanligt. Det om något är väl goda besked? Xoxo

Kommentera - 8 kommentarer
Nästa artikeln Helgastro 12 sep…
Föregående artikel Ascendent-astron…