Semesterhoroskop – vart borde ditt tecken resa?

Sista minuten? En tom vecka i augusti? Än är inte sommaren slut! Och varje tecken har sin favoritscen, sin drömdestination. Ett Lejon vill synas mycket och en Vädur vill kunna röra sig konstant. Innan sommaren är över har du fortfarande chansen att hitta din ultimata plats för rekreation, kreation eller bara kul och nöjen. Här listar jag de ultimata semestrarna för alla tecken.

 

Väduren, Semesterastro

Väduren – Machu Picchu, Peru

Ah, kära Vädur. Självklart ska du få komma ut och vandra, se utsikter och prata med nya människor. Jag vill se dig snöra på dig vandringskängorna och ta dig upp till Machu Picchu, den välbevarade förcolombianska och heliga inka-staden som idag ligger i Peru. Vandringen är lång men du slipper bära mat och tält själv. Musklerna får jobba (yay!) och i slutänden väntar en magisk utsikt. När du tröttnat på den (det vill säga tio minuter senare…) kan du ta dig till Lima och simma lite i havet, sola lite på stranden, dricka lite drinkar och prata med trevliga Peruianer.

 

Oxen, Semsesterastro

Oxen – Ligurien, Italien

Kultur och mat var det va? You got it Oxen, ta dig till Italien och strax utanför Genova på västkusten i Ligurien, till lilla Santa Margherita Liguria, en fiskarby med vackra byggnader, trädgårdar, god (italiensk!) mat och – sa jag att det är vackert? Du har nära till både stadsliv, klippor och gott kaffe. Läs din bok! Skriv din bok! Vandra bland växter och fundera över många minuter du kan sova i solstolen innan du behöver beställa nästa glas vin. Njut, Oxen!

 

Tvillingarna, Semsesterastro

Tvillingarna – Hongkong, Kina

Stranden är så överskattad, eller hur? Absolut, den är fantastisk första dagen. Men sedan är Tvillingen mätt, känner sig fast, orkar inte vända på sig var 20 minut och har redan pratat med alla fruktförsäljare. Därför tar Tvillingen nästa plan till Hongkong. Här är nattdiset lika överväldigande bland skyskraporna och som de absurda upplevelserna är många. Mellan varven andas ni ut på ett vältempererat hotellrum och diskuterar sedan era upplevelser på en båttur längs stadens kajer. Så mycket för öga, öra och huvud för att hålla till och med en Tvilling utmattad och uppfylld i veckor framöver.

 

Kräftan, Semsesterastro

Kräftan – Aqaba, Jordanien

Ta med din nära och flyg till Jordanien, sikta mot Aqaba och välj valfritt hotell nära havsstranden. För jobbigt att simma? Ta en tur till Döda Havet, flyt runt en stund, skrubba dig ren i leran, åk in till stadens souk, rid lite kamel, njut av gästfrihet och av ditt sällskap. Något nytt, något gammalt och något varmt. Inga stora, jobbiga överraskningar eller alltför stora folkmassor, men intima och spännande möten. Inte en tråkig minut. Perfekt för en Kräfta.

 

Lejonet, Semsesterastro

Lejonet – Buenos Aires, Argentina

I Buenos Aires finns både hetta, svalka och storstad. Perfekt. Ett Lejon vill både synas och höras och i Buenos Aires finns ingen som har något mot denna läggning. Det finns mycket att se och göra, men lika mycket hinner du synas medan du gör. Interaktion är lätt och alla vill höra historierna du bär med dig. Festa loss, dansa loss, prata loss och glöm inte (nej det gör du såklart inte) – lapa all sol du kan däremellan.

 

Jungfrun, Semsesterastro

Jungfrun – Lofoten, Norge

Solen går aldrig ner vid Lofoten. Och stigarna tar aldrig slut. Luften tar aldrig slut. Utsikten tar aldrig slut. Ett stillsamt, lugnt vandrande för att tömma huvudet och återfå energi är perfekt för dig, min Jungfru. Prata med några fiskare, heja på andra vandrare längs leden, gör upp din egen eld och ta en båttur på jakt efter späckhuggare och stanna uppe hela tillsammans med solen och ditt sällskap. En perfekt själsrenare för den alltid lika funderande Jungfrun.

 

Vågen, Semsesterastro

Vågen – Bali, Indonesien

Bali får stå för balans, kära Våg. I allt ditt å ena sidan, å andra sidan, och din omsorg för alla andra kan det vara skönt att få tänka på bara dig själv en stund och hitta mark under fötterna. Åk hit och cykla bland risfälten, ta båtturer, res runt ön och klättra på klippor – eller bara sitt still, drick grönt te och var med dig själv. Vilka andra anledningar behöver du? Åk!

 

Skorpionen, Semsesterastro

Skorpionen – Côte D’Azur, Frankrike

En perfekt getaway för den något lyx-cravande Skorpionen är Franska Rivieran. Solnedgångarna, strandpromenerarna (som du tittar på hellre än joinar) och den goda maten kan locka ut dig ur ditt skal en stund. Dessutom har du plenty att titta på medan du dricker förmiddagskaffe på strandserveringarna. Skratta åt franska hattar och bråkande servitörer. Besök flera orter och undersök vilken som har mest lyxpotential för framtida återbesök – Cannes, Nice eller kanske Antibes?

 

Skytten, Semsesterastro

Skytten – Madagaskar

Skytten behöver komma ut i naturen oftare än andra för att känna sig riktigt i harmoni med livet. Både djur och natur sporrar Skytten och en tripp till Madagaskar ger båda. Sitt under vattenfall eller kryp ihop i djungeln. Håll dig vaken under natten och se djur du inte trodde fanns. Men ta med dig någon som kan hålla dig sällskap – en Skytt vill sällan vandra ensam.

 

Stenbocken, Semsesterastro

Stenbocken – Lhasa, Tibet

Efter en lång vandring kommer du äntligen fram till Lhasa, den heliga staden i Tibet, evise Stenbock. Du har överlevt det farligt höga lufttrycket och får äntligen sitta ner och dricka en kopp te med några munkar. Det politiska läget är fortfarande spänt och det är just det som gör dig intresserad. I bakgrunden seglar Himalayas bergstoppar och du börjar genast planera en klättring upp för världens högsta berg.

 

Vattumannen, Semsesterastro

Vattumannen – Transsibiriska Järnvägen

Från St Petersburg går Transsibiriska järnvägen österut med tre val från Valdivostok. Du väljer att åka genom Mongoliet för att slutligen landa i Peking, du nyfikne Vattuman. Under färden finns chanser att stanna på olika platser, träffa olika människor, besöka historiska monument och självklart dricka en och annan vodka. Se till att din resepartner är din bästa, och inget kan gå fel under de timmar ni glider fram och diskuterar livet, framtiden och det ni ser. Men ta med favoritserien på datorn också. Många timmar tåg blir det.

 

Fiskarna, Semsesterastro

Fiskarna – Istanbul, Turkiet

I Istanbul möter Europa Asien. Detta slutar aldrig fascinera dig, kära Fisk. Du dricker kaffe i Europa och går på marknad i Asien. Du ser på solnedgången från båten på Bosporen mitt emellan och träffar en hel generation blandningar av människor som alla flyttat till Istanbul på grund av dessa kulturmöten. Det är storstad och två kontinenter samtidigt – kan det bli mycket bättre för dig, universella Fisk? Go for it.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..