Inredningsspecial: hur inreder tecknen?

Jag har en nära vän, förvisso en cusp, som är född väldigt nära min födelsedag. Bara tre dagar ifrån varandra, på samma sjukhus. Första gången jag var hemma hos honom blev jag så himla förvånad. Det var så himla fint. Inte alls som jag trodde att det skulle se ut. Men vadå fint, många bor ju fint? Så kom jag på vad det var. Det såg typ ut som hemma hos mig. Kan det vara så att olika tecken inreder på olika sätt? Why not!

 

Väduren, inredning, horoskop, astroblogg, Scorpio Rising

Väduren – förvaring och färg

Färg kanske är att ta i, men även om Väduren älskar vitt och rent, för att snabbare kunna få saker gjorda, behöver de också de där få färginslagen för att känna att deras omgivning lever. Blommor är viktiga, levande växter och husdjur är aldrig främmande, och hellre ska det kännas originellt och smart än dyrt och pråligt. Enkla, smarta men inte alltid självklara föremål hittar man ofta i en Vädurs hem, små saker som de har mer emotionella band till, kanske spontana inköp från en resa eller loppisrunda, som ändå verkar betyda hela världen för dem fastän de inte har tid att damma dem. Förvaring är något Väduren älskar – att ha massa grejer framme hela tiden är ju superirriterande – och kan spendera timmar att hitta bästa lösningen för. ”Förvaring, det är lösning på allt Sofia” sa en av mina bästa vänner, Vädur, till mig en gång. Och tyckte nog på riktigt att hon hittat meningen med livet. Hur många små burkar och hyllor hon släpat hem från loppisar vet nog ingen. 

 

Oxen, inredning, horoskop, astroblogg, Scorpio Rising

Oxen – lugnt och tryggt

En Oxe behöver sitt hem för att slappna av. Det ska finnas minst en extremt skön stol, eller soffa, ett tilltalande kök för långa timmar av matlagning, eller snabbkaffe-drickande beroende på hur matintresserad Oxen är, och musiken ska gå att spela högt. Alltså, väldigt högt. Dansa av sig efter jobbet eller bara sjunka ihop under musiken är viktigt för Oxens välmående, och i köket ska helst ett gäng fina flaskor vin få plats. Oxen behöver inga extravaganser, men att det är skönt, lugnt och tryggt hemma. Man ska lätt kunna njuta och inga störande objekt tack. Starka färger eller komplicerade inredningar kan man hitta på hotell eller i museum, och det räcker för Oxen. Så länge det luktar gott hemma är allt bra.

 

Tvillingarna, inredning, horoskop, astroblogg, Scorpio Rising

Tvillingarna – socialt och stimulerande

Många Tvillingar gör allt i sängen. Läser, jobbar, tittar, skriver, söker jobb och lär känna nya människor. Det finns inga gränser för denna otroligt praktiska möbel! Men när man inte lever i sängen är det alltid bra med ett rum som rymmer och tillåter många människor, ett kök till exempel, så att man kan få bjuda in alla spännande människor man träffar hela tiden. Det är ganska enkelt inrett hos Tvillingen, för många saker måste man ju ta hand om när man flyttar eller drar iväg utomlands, och det räcker med några få fina loppisfynd för att ha det man behöver. Stolarna är ofta gåvor från vänner, lamporna loppisfynd och böckerna det enda som egentligen tar plats. Så länge det finns stora fönster att titta ut från och mycket utrymme för spontanitet är Tvillingen nöjd.

 

Kräftan, inredning, horoskop, astroblogg, Scorpio Rising

Kräftan – köket och krypinet

Kräftan älskar sin säng på ett annat sätt än Tvillingen. Här är krypinet där hen kan bygga sin egen trygga vrå, och det gör de också gärna. Bygger sängen alltså. Från scratch. Ordnar, inreder, bygger, hamrar, och när de är klara går de till köket och lagar en vegansk ramen eller kanske lite sambal goreng udang från scratch. Om kryddorna är färska? Haha, kul skämt, vad skulle de annars vara? Hemmet är heligt för Kräftan, och även om de gärna underhåller gäster här, är det också något av deras dunderhonung. Om Kräftan får stå i timmar och laga mat eller bara vara ifred i sin säng med sina tankar är det som att deras krafter fördubblas. Så stör dem inte. Och för guds skull, lägg dig inte i deras matlagning…

 

Lejonet, inredning, horoskop, astroblogg, Scorpio Rising

Lejonet – öppet och lättstädat

Lejonet hatar att städa. Speciellt om det är plottrigt. Massa grejer överallt, what’s the use? Nej, golvet ska vara tomt, det ska vara rent och enkelt att ha överblick över saker och ting, och om man nu måste stå och laga mat kan man väl gärna få blicka ut över någonting samtidigt? Se vilka som kommer och går. Men samtidigt – det måste vara lätt att ha besök, få gäster, gärna stora grupper, kunna hålla möten kanske, se till att alla i bokklubben får plats liksom. Alla ska må bra, det ska tilltala många sorts människor och alla ska se att man helt enkelt har lagt ner lite energi på att få det mysigt och bra. Ett hem för alla! Där Lejonet kan trona och trivas och tänka på allt annat än städning.

 

Jungfrun, inredning, horoskop, astroblogg, Scorpio Rising

Jungfrun – enkelt och tilltalande

Det ska vara fint hemma, men enkelt, tycker Jungfrun. Snyggt liksom, gärna ljust, och fint. Men det lättaste är också om det är nära till allt, om man kan visa upp alla sina saker och inte behöver gräva i massa skåp och lådor för att hitta allt man behöver. Det är väl dessutom tråkigt att inte kunna ha framme alla fina saker man har? Varför har man dem då? Om det är stilrent är inte Jungfrun så bekymrad över, det är mer praktiskt möter snyggt som gäller. Och där kan just den praktiska sidan svaja lite ibland. Vadå, det är väl superbra med en plastflamingo i naturlig storlek som man kan hänga hatten på? Vadå inte har en hatt – en dag kanske man skaffar en. Och då kommer den vara superbra att ha. Och supersnygg är den ju i vilket fall som helst. 

 

Vågen, inredning, horoskop, astroblogg, Scorpio Rising

Vågen – stilren och tydlig

Medan Tvillingen använder sängen till allt, vet Vågen exakt vad som görs i varje hörna av hens lägenhet. Vid skrivbordet skriver man. Vid matbordet äter man. I garderoben väljer man kläder. Att blanda samman dessa olika aktiviteter stressar Vågen, eftersom det finns en viss uttänkt ordning är det bättre att man följer den. Det är alltid snyggt hemma hos en Våg, stilrent och tilltalande. Det känns som definitionen av hemma, det är ordnat och ordentligt, men aldrig stelt och tråkigt. Roliga, fina och omtänksamma detaljer finns överallt, och inget är egentligen någon slump. Vågen är ointresserad av att uttrycka något överdrivet, utan ser hemmet lite som Oxen mer som en plats för vila och rekreation. Om ni dessutom kan umgås där – desto bättre!

 

Skorpionen, inredning, horoskop, astroblogg, Scorpio Rising

Skorpionen – säkert och privat

Att någon skulle tycka det var lite fult hemma hos en Skorpion som inrett sitt hem finns inte för Skorpionen. HUR skulle någon INTE kunna tycka om hens smak? Det är ju asfint! Men så är också Skorpionens hem inte till för någon annan än Skorpionen själv, och varför skulle någon annan förresten tycka något om hens hem? Det är ju inte deras hem. Och det är nog sällan fult, Skorpionen har ett tydligt öga för smak och stil, och väljer aldrig ut något halvhjärtat att ha hemma hos sig. Skorpionen vet exakt varför den pärmen är så bra eller varför man inte kan ha den fåtöljen i hallen. Så är det bara. Du är på Skorpionens hemmaplan nu, då bestämmer hen. Vänj dig eller dra.

 

Skytten, inredning, horoskop, astroblogg, Scorpio Rising

Skytten – utomhusbibliotek? Låter bra, jag tar det

Skytten behöver nära till kunskap, nära till inspiration och nära till action. Om det är stans mittpunkt, naturen eller havet varierar, men att det händer grejer är avgörande. Hemmet är annars mest en rastplats, ett ställe man drar för att vila upp sig, läsa på om något ämne eller mellanlandar för en snabb powernap eller lite käk mellan jobb, vernissage, repa med bandet, träna, kören, helikopterturen, vad vet jag. Att spendera för mycket tid hemma är inte Skyttens melodi, som lätt blir lat och uttråkad av att vara fast i hemmamiljö. Bättre då att ha ett hem på landet, där det går snabbt att ta sig ut och komma tillbaka. Ha folk över? Visst, gärna, ofta! Städa innan? Äh, det är ju typ rent! Nu kör vi, hur många kommer?

 

Stenbocken, inredning, horoskop, astroblogg, Scorpio Rising

Stenbocken – klassiskt med hög funktionalitet

Om det är något som är viktigt för Stenbocken så är det ordning, även om den ser ut som kaos för andra. Stenbocken vill ha det enkelt för att kunna gå vidare hela tiden, utan att bli distraherad. Samtidigt behöver hen ett tilltalande utrymme för andra – genom att visa upp sin goda smak för andra vill Stenbocken kunna etablera sin roll. Att andra ska kunna trivas och vilja vara där hen bor är viktigt. Men att kunna arbeta därifrån och nå resultat är långt ifrån oviktigt. Statusprylar blandas med praktiska verktyg, men utan att någonsin tappa stilen. Att det finns retro-inslag, eller ännu äldre saker, kan du satsa all-in på.

 

Vattumannen, inredning, horoskop, astroblogg, Scorpio Rising

Vattumannen – unikt och nyskapande 

Att städa är inte heller Vattumannens högsta prioritering, även om hen i teorin tycker det är bäst när det är rent. Men det är också så himla spännande i den här boken nu, plus att hen håller på att göra egen rökelse och designa ett nytt sorts skåp som stänger sig själv. Åh just ja, hen hittade den här gamla hyllan på vinden, den ska sättas upp också. Städa? Ja, just ja, vi gör det sen, vi ser den här filmen först. Lunch? Har inte ätit frukost än. Ska bara ta en skål kefir med egengjord müsli. Ja ni fattar, hos Vattumannen råder inte direkt kaos, men ett mer fritänkandets rutin, som kanske inte är helt självklar för andra, men som gör Vattumannen trygg i sitt. Detaljer är viktiga här, medan helheten kanske inte alltid prioriteras. Att den plantan vattnas och den vasen dammats av är viktigare än att hela stället är i ordning. Vattumannens logik är dock alltid vattentät och egentligen glöms inget av. Välkommen in med skorna på om du vill.

 

Fiskarna, inredning, horoskop, astroblogg, Scorpio Rising

Fiskarna – välkomnande och öppet

Hos Fiskarna kan det pågå ett smärre kaos bakom kulisserna, men du är alltid välkommen att bara hänga ut i soffan, laga långkok eller pyssla, se på film, vadsomhelst. Fiskens hem är öppet för alla, så länge hen också får plats. Orädd för färger, ovanliga kombinationer och ofta överraskande i sina resurser är det lätt att känna sig hemma hos Fisken. Fisken kan vara lite antingen eller, en del är rena åt det pedantiska hållet, och en del precis tvärtom. Så det är inte alltid renast, inte heller alltid stilrenast, och inte alla gånger snyggast, men det finns alltid en känsla av att vem som helst är välkommen att stanna, och gärna stanna länge. Stress tar sig sällan in i Fisk-hemmet, fler människor gör det däremot ofta. Välkomna.

 1. GUD vad roligt!! Du beskrev mig och min pojkvän på pricken alltså. Jag=våg, Han=vattuman. Kan du förstå att jag som våg blir galen när han ALDRIG städar och inte bryr sig att kläder ligger överallt? haha! :)

 2. Åh gud, jag har en tatuering på handleden där det står ”home” . Jag längtar alltid hem, oavsett var jag är. Den bästa stunden på dagen är när jag får gå och lägga mig i min trygga, varma säng. Vad är jag för tecken? -kräfta såklart ;)

 3. Jag äääälskar göra saker i sängen! Min soffa har dock tagit över, då det är lite mer praktiskt att sitta i den..men egentligen föredrar jag sängen! Och jag har en kompis som är fisk och hos henne är det precis så där att man känner sig hemma!

 4. Vilket roligt inlägg, du är verkligen grym! Känner igen mig (och min pedantiska jungfru-kille) SÅ mycket i dina beskrivningar… :D Älskar din blogg!

 5. Haha. Otroligt roligt! Jag är våg och kan hålla på och ändra, tänka ut fina detaljer och möblera om framförallt i hallen i evigheter, själva känslan när man går in i lägenheten och kommer hem måste liksom vara harmonisk haha. Din blogg är grym!

 6. Jag är lejon och är väldigt pedantiskt, jag vill inte ha överdrivet mycket onödiga saker i hemmet och det ska alltid se snyggt, väl städat och välkomnande ut. Mitt hem ska vara mysigt och måste se tilltalande ut, allt ska vara i ordning. Så lite stämmer det nog på mig! Det här var ju kul, haha. :)

 7. Fy vad läskigt! jag kollade mig som är lejon och min syster som är skytt och vi båda stämmde in så himla bra på detta horoskåp, är lite småt rädd nu,….

 8. Vädur här, förvaring är a och o men bilden till höger är alldeles för plottrigt och hippie-aktig/smaklös och den vänstra bilden totalt ofunktionell med sängen nedsänkt sådär, lejonets högra bild med öppen planlösing, ljus och oerhört lättstädat (pga förvaring och smart inredning) är perfekt! Djur går fetbort likaså barn!

 9. Kräfta här! ;) Jag älskar min säng ^^ Men jag önskar att jag hade köket i sängen för jag är alltid hungrig på natten :P Jag lääängtar alltid hem till min säng jaaooo ;D

 10. Tvilling här, stämmer precis: Min första lägenhet (en etta vid folkets park i Malmö) hade ett stort kök där det alltid satt folk på kvällarna, och i rummet hade jag min stora säng och därifrån skötte jag hela mitt liv. Numera bor jag i en stor lägenhet, med en annan tvilling och vår säng är definitivt hemmets nav. Roligt! Du är skarp! :)

 11. jag är våg, tråkigt nog stämde detta inte alls.. Jag är motsatsen, har grejer överallt, ingen ordning alls, totalt kaos ;)..
  SÅ NEJ!

 12. Jag är vädur och det stämmer precis! Verkade som om någon försökt beskriva mitt rum. Det finns förvaring för allt och just nu letar jag efter en ny byrå. Känner även igen hur jungfrun, skorpionen och fisken har det hemma hos sig.

 13. Är stenbock, men är ganska bohemisk och rockig av mig och känner ibland att jag är en blandning mellan stenbock/vattuman/fisk..
  Just här kände jag mest igen mig i fiskarna! :)

 14. Kul! Jag tyckte att det sämre rätt bra in på mig (fisk) men vad som stämde ännu bättre var vattumannen (som jag både har i Venus, Merkurius och IX, vad det nu är?)

 15. Stämmer på pricken för mig som vädur och min pojkvän som är cusp fisk/vädur :) mycket förvaring och färg plus att våra vänner verkar känna sig välkomna :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..