Jobbastrospecial: Vilket yrke passar ditt stjärntecken?

Vad ska vi bli när vi blir stora? Vad säger stjärnorna? Ett horoskop för vilka yrken, jobb och arbetsplatser som passar vilka stjärntecken följer nedan. Glöm inte att läsa vad som står för din ascendent också för att få ut så mycket som möjligt av horoskopet!

 

Väduren, Horoskop, Astrologi, Astroblogg, Scorpio Rising

Väduren – bäst när det gäller

Vädurens stora plus är hens energi, engagemang och vilja att alltid vara bäst. Alltså jämt. Det finns inga alternativ för en Vädur, och hen ser till att bli bäst på vad som än krävs. Arbeten där Väduren får glänsa, hjälpa, peppa, informera och aktivera andra matar inte bara deras ego, utan är också en perfekt roll för dem. De är tydliga och rättframma och ingen behöver tveka på vad som gäller när en Vädur har talat. What you see is what you get med Väduren. Väduren ställer alltid upp när det krisar, och även om hen förvisso kanske ofta kommer sent räds hen inte att jobba hårt. Det där med att avsluta är lite svårare…Varning för halvfärdiga projekt!

Främsta tillgång: Effektiv och initiativrik.

Tänkbara yrken och arbetsområden: Coach, producent, tränare, projektledare, kirurg, public relations, grävande journalistik, jourhavande reporter.

Försök undvika: Jobba ensam eller på ställen med begränsad frihet.

Karaktär som skulle kunna beskriva den arbetande Väduren: CJ Cregg i Vita Huset (bonusklipp 1, bonusklipp 2, bonusklipp 3, bonusklipp 4)

Tips: Gör klart.

 

 

Oxen, Horoskop, Astrologi, Astroblogg, Scorpio Rising
 

Oxen – organisk och mogen

För Oxen är arbetet den trygga punkt som leder till en god ekonomi. Eftersom Oxen älskar att njuta är det viktigt att hens arbete har hög njutnings-potential, men Oxen vet ändå att det i slutändan är de där pengarna det handlar om. Det är inte girighet som är Oxens drivkraft, snarare har Oxen inget till övers för att flasha med sina pengar, utan det är tryggheten i hur systemet kring pengar fungerar. Oxen är praktisk, och vet att om det finns pengar i fickan finns också tak över huvudet, chans till en god middag och en god flaska vin. Tålmodiga, envisa och lugna gör Oxarna till livsnjutande under, som kan fungera som fantastiska guider för andra.

Främsta tillgång: Pedagogisk och praktisk.

Tänkbara yrken och arbetsområden: Inredningsarkitekt, kock, snickare, chef, politiker, musiker, biolog, bankör, skådespelare.

Försök undvika: Allt för komplexa områden där det finns risk att du hamnar utanför loopen, till exempel onödigt nördiga och småskaliga områden där för många småfakta ska stämma samtidigt.

Karaktär som skulle kunna beskriva den arbetande Oxen: Liz Lemon i 30 Rock (bonusklippbonusklipp 2, bonusklipp 3)

Tips: Följ lusten.

 

 

Tvillingarna, Horoskop, Astrologi, Astroblogg, Scorpio Rising

Tvillingarna – snackig multitasker

Tvillingen är svår att motstå på en arbetsintervju, med allt sitt snackande om högt och lågt, men även om fokuset är intensivt är det kortvarigt. Problem avhandlas och löses på stört, och Tvillingen vill hellre vidare med sitt nya projekt än följa upp hur det gick med det andra. Många Tvillingar har överfulla kalendrar och lika många intressen, och är ofta förvånande bra på samtliga. Att gå från skrivande till musicerande på en kvart är inget problem, utan snarare som tilltalar Tvillingen.

Främsta tillgång: Spontan och nyfiken.

Tänkbara yrken och arbetsområden: Journalist, skribent, programledare, översättare, guide, lärare, försäljare, informatör.

Försök undvika: Ensamarbete samt alltför långsiktiga projekt. Samt, att improvisera när du är osäker.

Karaktär som skulle kunna beskriva den arbetande Tvillingen: Elaine Benes i Seinfeld (bonusklipp 1, bonusklipp 2

Tips: Öva på att se detaljer.

 

 

Kräftan, Horoskop, Astrologi, Astroblogg, Scorpio Rising

Kräftan – bäst i bakgrunden

Kräftan är en fantastisk manager, chef, organisatör, men trivs också bäst där hen slipper synas alltför mycket. Kräftornas kreativa talanger och begåvningar är ofta stora, men att sälja in sig själv är inte riktigt Kräftans grej. Att peppa andra på vardagsnivå, ha nära kontakt med kunder eller anställda, fungerar hur fint som helst, eller att arbeta ensam eller i små grupper kring ett projekt. Men att stå i centrum och ryta till är inte Kräftans melodi, utan hen ser hellre till att andra kan göra just det.

Främsta tillgång: Engagerad och empatisk.

Tänkbara yrken och arbetsområden: Massör, trädgårdsmästare, handla med antikviteter, mäklare, historiker, dietist, bagare, caterare.

Försök undvika: Att arbeta alltför teoretiskt, dina händer behöver få arbeta, eller att bli för emotionellt indragen i ditt arbete.

Karaktär som skulle kunna beskriva den arbetande Kräftan: Phoebe Buffay i Vänner

Tips: Administrera mera!

 

 

Lejonet, Horoskop, Astrologi, Astroblogg, Scorpio Rising

Lejonet – naturligt självsäker

Med ett Lejon i mötesrummet är det som att lugnet lägger sig lite. Lejon är av naturen auktoritära och framstår som rena fullfjädrade ledarna. Andra vänder sig naturligt till dem för råd och tips, och ofta vågar de ifrågasätta och utmana saker som andra inte riktigt kunnat sätta fingret på. Lejonet är inte rädd för att jobba hårt, lite som Oxen, men av helt andra anledningar. Lejonet vill gärna synas och bli bekräftad i hur rätt hen hade och hur duktig hen var. Att jobba i närhet med andra människor är alltså a och o för Lejonet.

Främsta tillgång: Lejonet inspirerar andra och får dem att känna tilltro.

Tänkbara yrken och arbetsområden: Politiker, talesperson, kardiolog, chef, skådespelare, koordinator, publicist, föreläsare, mentor, handledare.

Försök undvika: Att tro att alla fungerar som du. Vissa tycker verkligen om att syssla med detaljer i det dolda.

Karaktär som skulle kunna beskriva det arbetande Lejonet: Birgitte Nyborg Christensen i Borgen

Tips: Lita på din tävlingsinstinkt. Med den följer lust och det behövs för att du ska kunna må bra på jobbet.

Jungfrun, Horoskop, Astrologi, Astroblogg, Scorpio Rising

Jungfrun – öga för detaljer

Mardrömsarbetsplatsen för en Jungfru är en där för mycket kaos råder. Ordning, noggrannhet och effektivitet är Jungfruns främsta ledord, och även om deras metoder inte alltid är överdrivet organiserade så jobbar en Jungfru alltid tills dess att jobbet är helt klart. Att ”jobba över” är knappt ett begrepp som finns för Jungfrun, utan hen jobbar helt enkelt klart – det tar den tid det tar. Genom att direkt lokalisera eventuella problem och områden för förbättring är Jungfruns första uttalande om i princip vadsomhelst alltid ett kritiskt sådant, och det här är ofta första tecknet på en Jungfrus engagemang. Om det finns något ofärdigt, ogenomtänkt och dåligt genomarbetat kommer Jungfrun vara där med sina perfektionistiska fingrar innan du vet ordet av. 

Främsta tillgång: Ser lösningar till alla problem och vågar gräva djupt.

Tänkbara yrken och arbetsområden: Revisor, statistiker, arkivarie, tekniker, dietist, psykolog, advokat, redigerare, forskare.

Försök undvika: Att överanalysera.

Karaktär som skulle kunna beskriva det arbetande Jungfrun: Leslie Knope i Parks and Recreation

Tips: Kom ihåg att alla ser på världen på sitt sätt.

Vågen, Horoskop, Astrologi, Astroblogg, Scorpio Rising

Vågen – omtyckt diplomat

Vågen är kanske det tecken som är mest harmonisk att arbeta med. Hen vill alltid att alla ska ha det bra ihop, trivas och strävar alltid efter rättvisa. De strävar efter harmoni och förfining, och passar sällan på arbetsplatser där det pågår för mycket buller, kaos och oreda. Att svetsa samman ett team är en barnlek för Vågen och de vågar alltid ställa saker mot varandra, se alla sidor av ett problem och hitta balans. 

Främsta tillgång: Andra känner sig sedda, hörda och uppmärksammade av dig.

Tänkbara yrken och arbetsområden: Konsthandlare, inredningsarkitekt, arkitekt, grafisk designer, jurist, diplomat, ingenjör.

Försök undvika: Arbeten som är ständigt stressiga och kräver stort personligt engagemang.

Karaktär som skulle kunna beskriva det arbetande Vågen: Ann Perkins i Parks and Recreation

Tips: Undvik att undvika. Ibland måste dålig stämning uppstå för att rensa luften även på arbetet.

 

 

Skorpionen, Horoskop, Scorpio Rising, Astroblogg, Astrologi

Skorpionen – nolltolerans eller helhjärtat engagemang

Skorpionen har lite av ett antingen-eller förhållande till sitt jobb. Få engagerar sig så mycket i sitt arbete som Skorpionen, men exakt hur det engagemanget tar sig i uttryck finns det många olika exempel på. Hög ambition, knivskarpt intellekt och nästan spöklik förmåga till insikt är vanligt hos Skorpioner. Samtidigt tycker de bäst om att arbete i skymundan, om de ska synas måste allt vara perfekt. De kan vara svåra att arbeta med, speciellt om de måste ”stå ut med” saker som de själva inte valt. De irriterar sig lätt på onödiga sysslor, för mycket distraktioner och individer eller uppgifter som de uppfattar som löjliga. Det är en no-no för Skorpionen, och alla som finns i hens närhet kommer få veta exakt hur löjligt hen tycker att det är…

Främsta tillgång: Perfektionism och pålitlighet.

Tänkbara yrken och arbetsområden: Psykiatriker, fotograf, forskare, art director, konstnärlig ledare, konstnär, designer, journalist, utredare, kirurg.

Försök undvika: Att förenkla andras upplevelser och därmed bli cynisk. 

Karaktär som skulle kunna beskriva den arbetande Skorpionen: April Ludgate i Parks and Recreation

Tips: Allt måste inte vara helt perfekt på en gång. Öva på att acceptera brister och hitta balans.

 

 

Skytten, Horoskop, Astroblogg, Astrologi, Scorpio Rising

Skytten – inspirerad och inspirerande

Skytten gör ingen hemlighet av hur hen känner inför sitt arbete. Det är alla korten på bordet som gäller, och ofta säger Skytten några meningar för mycket om hur och vad hen egentligen känner och tycker, vilket gör att det är enkelt att förhålla sig till Skytten. Inte sällan ändrar Skytten arbetsbana, anställning, arbetsplats och framtidsplaner, och de rynkar ofta pannan och säger ”nej alltså nu gör jag ju det här” när man frågar dem om varför de inte längre har samma planer som för två månader sedan. Skytten är en opportunistisk och snabbfotad arbetare, som gärna skapar sina egna äventyr och inte ser några problem med att vandra mellan anställningar. Att utvecklas och lära sig nya saker är hela poängen med ett jobb för Skytten, och när de mjölkat all kunskap de kan från en idé/ett projekt/ett uppdrag är de genast på väg mot nästa.

Främsta tillgång: Total idéspruta med djupt engagemang som lätt får med sig hela grupper.

Tänkbara yrken och arbetsområden: Lärare, projektledare, filosof, statsvetare, historiker, tolk, förläggare, webbutvecklare, produktdesigner, utrikeskorrespondent. 

Försök undvika: Alltför stillasittande arbete.

Karaktär som skulle kunna beskriva den arbetande Skytten: Jessa Johansson i Girls

Tips: Kom ihåg att du sällan är ens hälften så diskret som du tror om vad du känner eller tycker. Pokerface not so much…

 

 

Stenbocken, Horoskop, Scorpio Rising, Astroblogg, Astrologi

Stenbocken – konsekvent tålmodig

Få står ut med så mycket som Stenbocken, utan att flippa ut. Sakligt och noggrant analyserar de sin omgivning och gör realistiska planer, även när allt verkar gå emot dem, eller de blivit mäkta motarbetade. Med envishet och stensäkra på sitt mål tar de sig an sina uppgifter med ett obeskrivligt tålamod. Deras rationalitet och noggrannhet gör att de sällan missar minsta detalj, men kan också göra dem en aning oflexibla. Det här kan resultera i att de utan vidare lämnar vissa projekt och personer bakom sig, en aning osentimentala, men det här har också att göra med Stenbockens naturliga inre uppdelning mellan arbete och privatliv. Att blanda samman de båda alltför mycket är otänkbart för Stenbocken, utan istället är det money talks och tydliga målbilder som gäller. Att alltid klättra lite närmare målet har högsta prioritet Stenbocken.

Främsta tillgång: Gör alltid vad som än krävs för att avsluta ett uppdrag, oavsett riskerna.

Tänkbara yrken och arbetsområden: Revisor, organisatör, möbelhandlare, programmerare, regissör, maskör, musiker, konservator. 

Försök undvika: Arbeten som är alltför ytliga. Stenbocken behöver utmaningar.

Karaktär som skulle kunna beskriva den arbetande Stenbocken: Kima Greggs i The Wire (bonusklipp!)

Tips: Utnyttja din noggrannhet.

 

 

Vattumannen, Horoskop, Scorpio Rising, Astrologi, Astroblogg

Vattumannen – innovativ idealist

Vattumannen kan inte låta bli att se större betydelser i sina val och engagerar sig allra lättast då hen i sitt yrke också får uttrycka någon personlig övertygelse. Extremt nytänkande och vågad tar Vattumannen för sig genom sin charm och udda intellekt. När Vattumannen hittat rätt plats tar de sig an sina uppgifter som en besatt, men det här kan ligga långt fram i framtiden! Vattumannen experimenterar sig fram genom livet och ofta kan man se en Vattumans livsbana som en serie test där hen provat allt från olika tankar till olika roller. För Vattumannen är varje misstag en vinst, ett ytterligare steg åt rätt håll.

Främsta tillgång: Ser allting utifrån ett större sammanhang. 

Tänkbara yrken och arbetsområden: Politisk aktivist, medlare, läkare, konstnär, landskapsarkitekt, hjälparbetare, astrolog (hehe), ingenjör.

Försök undvika: Yrken där progressivitet inte är uppskattat eller behövs. 

Karaktär som skulle kunna beskriva den arbetande Vattumannen: Hannah Horvath i Girls (bonusklipp!)

Tips: Utnyttja din förmåga till att tänka nytt – den är din dynamit.

 

 

Fiskarna, Horoskop, Astroblogg, Scorpio Rising, Astrologi

Fiskarna – individuell visionär

För Fiskarna är valet av yrke inte så mycket ett val av ett sorts jobb som ett val av ett sorts uttryck. Hur de vill förpacka hela sin upplevelse av livet, eller vilket medel de vill använda för att uppleva allt vad livet har att erbjuda. Om det så är en dröm om att tjäna pengar, skapa kläder eller hjälpa andra så är det att förverkliga en dröm som Fiskens yrkesval handlar om. Genom att känna sig fram och undersöka världen hittar de sin plats, och de nöjer sig sällan med vadsomhelst som ger en inkomst, eftersom de söker ett slags förverkligande av någon form. Med hjälp av fantasier, drömmar och visioner om sin egen framtid hittar de sin arbetsroll och vågar undersöka områden andra kanske inte tror att de är intresserade av. Mycket gömmer sig under deras yta, och de överraskar ofta. Men att vara i tid, läsa igenom alla villkor eller bete sig korrekt står sällan högst upp på deras lista.

Främsta tillgång: Genuin omtanke och engagemang.

Tänkbara yrken och arbetsområden: Farmakolog, bartender, filmskapare, fotograf, illustratör, kurator, studievägledare, konstnär, skogsvaktare.

Försök undvika: Strikta arbetstider och arbetsplatser med alltför mycket risker.

Karaktär som skulle kunna beskriva den arbetande Fisken: Peggy Olson i Mad Men

Tips: Använd din förmåga att drömma som din största inspiration. De omöjliga idéerna är de allra intressantaste. (Albert Einstein och Steve Jobs var Fiskar till exempel…)

Mer från Scorpio Rising:
Årshoroskop – alla stjärntecken!
Månadens Kärlekshoroskop
Populära horoskop: alla astro-, sex- &kärleksguider
facebook.com/scorpiorisings
scorpiorisingvr@gmail.com
instagram.com/scorpiorisings
twitter.com/scorpiorisings

  1. Vill bara berömma dig för hur duktig du är. Jag har aldrig trott på horoskop osv innan jag började läsa din blogg. Och jag som skytt känner igen mig i allt de du beskriver som en typisk tolk. Det är till och med så att jag studerar till tolk, varför jo för att jag inte vill bli uttråkad på ett tråkigt kontor.
    Aha massa applåder till dig för att du är grym och fått mig att tro på horoskop och dyl.!

  2. Jag är kräfta med lejon i ascen och i mitt jobb stämmer båda in på mig. Jag tror att jag blandar de två rätt friskt på jobbet, är otroligt ärlig, rak och har enligt folk pondus (lejon), när det stormar som mest runt mig (tar många strider som ingen vågar ta tag i) är jag jätte upprörd, mår inte vidare, har känslan att jag vill gömma mig (kräftan) men har ett uttryck utåt som otroligt sval och saklig. Syns inte på mig att jag är riktigt upprörd och känslig. Hamnar väldigt ofta i centrum (lejon) men jag känner mig inte bekväm i det (kräftan). Har jag rätt i det?? Jag tar nog fram mycket av lejonet där för att skydda mig själv, är inte alls likadan hemma. Har tre kolleger där två är tvillingar (som jag bara älskar, roligare människor får man leta efter) och en fisk som jag inte gillar alls (för känlslig och mjuk) fast kärftan ska komma bra överäns med fiskar:P

  3. Va kul! Jag hade tänkt å söka till film & drama skola efter gymnasiet och undrar vilka fördelar/nackdelar jag som Stenbock & Lejon i Asc har för att klara filmskolan och vad skulle passa mig bäst, skådespelerska eller producent? :)

    1. Oj, svår fråga! Jag tycker det låter som ett bra jobb för en Kräfta, det finns en hel del inom ekonomin som handlar om att ta hand om konton eller hjälpa andra investera. Kom bara ihåg att inte slita ut dig själv, då Kräftor ofta tar på sig lite för mycket när de hamnar i mer administrativa yrken. Jag kan inte alltför mycket om ekonomi-branschen, men allt från revisor till bankkvinna skulle fungera mycket bra. Som sagt, mina kunskaper är inte för stora men se till att hamna i en social miljö där du känner att du får hjälpa andra. Xoxo

  4. Är oxe och funderar på att läsa mänskliga rättigheter och inom en snar framtid kanske jobba i FN eller något liknande. Tror du det skulle passa mig och finns det några för och nackdelar?

    1. Absolut! Här finns bara fördelar för en Oxe – hårt arbetande och målmedveten, vet när det är dags att ta en paus och är väldigt principfast. Kör på!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..