Karaktärsastro: Skytten – siktar högt och lovar stort

Allt Skytten vill är att frigöra sig genom kunskap. Att vara låst är Skyttens största mardröm, och hen gör vadsomhelst för att känna sig fri, på ett högre plan. Det här gör att Skytten ofta blir personen som säger lite för mycket, lite för fort. Inte för att det gör hen något alla gånger, hen sa ju bara vad hen tänkte, men andra kan ibland uppfatta Skytten som brutalt ärlig. Samtidigt är det svårt att inte tycka om en Skytt. Deras totala optimism engagerar de flesta och är svår att värja sig mot. Skytten är otroligt vänlig och bryr sig sällan om detaljer – hen kör på magkänsla och är övertygad om att allt går.

Skytten, Horoskop, Astroblogg, Astrologi, Scorpio Rising

Horoskop, Skytten, Scorpio Rising, Astroblogg

Det här kommer förmodligen från Skyttens stora behov av att övervinna känslan av att vara bunden till naturen, till något mänskligt primitivt. Skyttens största mål är total frihet, och Skytten har inget till övers för rutin, planer eller detaljerade scheman. På en promenad med en av mina närmsta Skytt-vänner pratade vi om en eventuellt befordran han kunde få på sitt jobb. Det skulle innebära en massa resande runt hela världen. Wow tänkte jag, men på en gång skakade han på huvudet. ”Nej fy fan!”. Han såg inte poängen med att bli runtslussad i grupp enligt en färdig plan, han ville hellre bygga sin egen flotte och segla världen runt ungefär.

Horoskop, Skytten, Scorpio Rising, Astroblogg

Skyttar är fantastiskt drivna att kunna själv, göra själv, men är samtidigt en av de mest vänskapliga tecknen. De älskar att umgås, vara nära och dela med sig av allt de kan, lära sig allt andra kan och diskutera i oändlighet livet och allt som pågår runt dem. Precis som andra eldtecken blir de snabbt arga, men kan lika snabbt glömma vad som gjorde dem så förbannade. Deras idealistiska sida är tydlig, och de har lätt för att lita på andra. Tack vare deras självständiga natur är de dock inte naiva, utan har mer än easy-come-easy-go attityd till livet. Du känner lätt igen en Skytt på deras roliga, retsamma och storsinta attityd. De förlåter lätt och vill alltid gå vidare. Att älta saker är Skyttens största skräck.

Horoskop, Skytten, Scorpio Rising, Astroblogg

Men även om Skytten verkar rastlös, impulsiv och oförutsägbar finns det en sak som hen trumfar alla tecken i. Med sitt skarpa intellekt och stora behov av frigörelse är det ett av de tecken som värdesätter kunskap högst av alla – all sorts kunskap. Skytten begränsar sig helst inte och likställer inte kunskap med sanning, som till exempel Jungfrun, utan ser fantasi och emotionella behov som lika mycket kunskapsbaserat som biologi och geografi. Deras diskussionsbaserade lärande kan också övergå i extensiv inläsning, och du blir garanterat förvånad av Skyttens allmänbildning. De är också högst medvetna om att stå på sig och att inte släppa sina övertygelser, samtidigt som de efter en lång diskussion är de första som ändrar sig om de upplever att du har de vassaste argumenten. Skytten är också det tecken, som trots sin strävan bort från något primitivt, har starkast band till naturen. De älskar att vara ute, mästra sin omgivning, och undersöka varje hörn av naturen.

Kort om Skytten
Kvalitet: Föränderlig
Element: Eld
Styrs av: Jupiter
Säsong: Hösten
Metall: Tenn
Sten: Topas
Färg: Turkos
Anatomi: Höfter, Lår, Muskler
Nyckelord: Optimistisk, rastlös, entusiastisk, äventyrlig, ärlig, frispråkig, självständig, ansvarslös

Alla karaktärsastron:
Väduren – Oxen – Tvillingarna
Kräftan – Lejonet – Jungfrun
Vågen – Skorpionen – Skytten
Stenbocken – Vattumannen – Fiskarna

Mer av Scorpio Rising:
Populära horoskop: alla astro-, sex- &kärleksguider
facebook.com/scorpiorisings
scorpiorisingvr@gmail.com
instagram.com/scorpiorisings
twitter.com/scorpiorisings

  1. Hej Sofia! nu vill jag inte vara jobbig eller så, men tänkte höra hur det går med min natalchart? :) jag har kollat så ofta jag kan efter den men jag har inte sett något. Men jag kanske har missat den!

  2. Hejhej! Jag och min tvilling är född 17 december och är alltså skyttar, dock tycker jag inte att det stämmer in på någon av oss. Har räknat ut att jag har ascendenten i kräftan och den beskrivningen stämmer bättre på mig. Ska jag då läsa både skyttens och kräftans horoskop? :)

  3. Hej!! Jag är född den 25 november och är skytt då.. Jag älskar denna sidan <33 Jag får det enklare att förstå mig på andra när jag läser deras horoskop typ XDD Nä men alltså HELT GRYM SIDA!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..