Hur kommunicerar tecknen? – Update!

Någon frågade mig hur de olika tecknen fungerar vad gäller kommunikation. Mm, spännande. Här kommer en enkel guide till de tydligaste karaktärsdragen hos de olika tecknen! OBS! Uppdaterad!

Horoskop, Scorpio Rising, Astroblogg

 

Väduren
Med en Vädur måste man ofta upprepa och förtydliga vad men verkligen menar, eftersom Väduren ibland har lite svårt att ta in det finstilta i en konversation. Annars är Väduren överlag snabb på att plocka upp och gå vidare med information. Det är främst känslomässiga saker som går Väduren förbi. 

Typiskt drag: Ringer upp fastän de egentligen inte kan prata.
Bjuder ut: Överraskar sig själva och hör sig själva säga ”ska vi ta en öl?”.
Gör slut: Överraskar sig själva och hör sig själva säga ”nej det här går nog inte”.
Vill kommunicera: Samtidigt som något annat. Laga mat, träna eller kort intensivt där emellan.

 

Oxen, Horoskop, Scorpio Rising, Astroblogg
Oxen, Horoskop, Scorpio Rising, Astroblogg

Oxen
Oxen blir lätt stressad när hen inte förstår något, eller inte känner sig hörd/sedd, och det kommer du märka av på en gång. Med höjd intensitet säger Oxen ifrån när hen känner sig osedd eller osäker. Oxen avskyr att bli missförstådd eller att missförstå och har därför sällan svårt att prata om lite jobbigare saker.

Typiskt drag: Hör av sig när man minst anar det med en väldigt specifik fråga.
Bjuder ut: Ger komplimanger och ser dig i ögonen, men väntar på att du ska bjuda ut.
Gör slut: Säger lugnt och sansat att ni inte borde höras mer och att det är sorgligt men för det bästa.
Vill kommunicera: Lugnt och fokuserat över ett glas vin eller en kaffe. Vill inte bli störd i ett samtal, speciellt inte om det finns viktiga ämnen att diskutera. Blir tokig om du berättar vad hen sagt till andra utan hens tillstånd. 

 

Tvillingarna, Horoskop, Scorpio Rising, Astroblogg

Tvillingarna
Det svåra kan vara att få ner tempot i en Tvillings tankebana och därmed i samtalet. Tvillingarna har svårt att stanna upp och tänka igenom saker noggrant, utan är redan fem steg före konversationen hela tiden. Att hänga med i Tvillingens tempo är den stora utmaningen här.

Typiskt drag: Slutar. Aldrig. Smsa.
Bjuder ut: Snabbt och intensivt. Men alltid charmigt nog att det är svårt att säga nej.
Gör slut: Med en konfrontation och försvinner sedan så snabbt de kan. 
Vill kommunicera: Sms, telefon, mail, instagram, facebook, twitter, vad som än finns tillgängligt.

 

Kräftan, Horoskop, Scorpio Rising, Astroblogg

Kräftan
För att verkligen veta vad Kräftan känner, tycker, tänker och vill krävs en hel del tålamod, och det är inte ovanligt att man måste dra ur dem vad de tänker på. Något som sades för tre veckor sedan kan ha bitit sig fast hos Kräftan och maler tills Kräftan är redo att tala klarspråk. 

Typiskt drag: Skickar fina bilder och små meddelanden utan anledning.
Bjuder ut: Väntar, tittar, känner efter och vågar kanske om inte fråga, så i alla fall hitta ett svepskäl för att ni borde ses.
Gör slut: Smsar efter stor vånda och säger att ni borde ses och prata.
Vill kommunicera: När ni är ensamma och mätta, helst i horisontalt läge.

 

Lejonet, Horoskop, Scorpio Rising, Astroblogg

Lejonet
Det är ibland svårt att prata om känsligare, personliga saker med Lejonet, och här gäller det att då först ge rejält med komplimanger, beröm och visa att man förstår att Lejonet bara ville väl. Sen kan man försiktigt påpeka hur man själv har upptäckt något. Lejonet agerar ofta på moralisk magkänsla, och har ibland svårt att förstå hur andra kan ha missat hens goda intentioner.

Typiskt drag: Ringer upp för att berätta om sin dag.
Bjuder ut: Plingar på din dörr för att de var i närheten.
Gör slut: Med stora tårar i ögonen och känslorna utanpå.
Vill kommunicera: Diskutera, inte skämta bort saker. Trots att de är lättsamma vill de att diskussion och kommunikation ska leda någonvart.

 

Jungfrun, Horoskop, Scorpio Rising, Astroblogg

Jungfrun
Det är febril aktivitet vad gäller kommunikation hos Jungfrun, men tro inte att hen inte menar allvar för det. När Jungfrun bestämt sig för något, frågat om något eller begärt svar menar hen nu och är sällan villig att vänta. Att just vänta är inget som Jungfrun gör bra, och måste det ändå ske vill Jungfrun helst vara med i hela din tankeprocess. 

Typiskt drag: Undviker all sorts kallprat och går direkt på detaljfrågor och personliga erfarenheter.
Bjuder ut: Relativt direkt och utan krusiduller, men tar sällan första steget.
Gör slut: Säger plötsligt stopp och du får ställa dig in på att försöka hänga med i hens tankebana i några timmar innan du riktigt förstått varför.
Vill kommunicera: Hela tiden, gärna för att lufta oro, känslor och idéer. 

 

Vågen, Horoskop, Scorpio Rising, Astroblogg

Vågen
Att begära direkta svar från en Våg är sällan en god idé. Man kan tro att Vågen bara är osäker och inte vill säga hur hen känner, men det är långt ifrån sanningen. Om Vågen säger att hen inte vet, inte har bestämt sig, är det med 100% säkerhet just det som är fallet. Låt Vågen tänka och grubbla, diskutera igenom det med hen, men tvinga aldrig fram  beslut eller bestäm åt dem. Att bestämma åt en Våg går bara rätt i 50% av fallen och i de andra 50%en kan det bli riktigt olyckliga slut. 

Typiskt drag: Ringer upp för att fastställa detaljer, eller för att kolla att allt är bra med dig.
Bjuder ut: Lättsamt, som om ni bara var två vänner som ska ta en öl, även om ni båda vet att något annat pågår. 
Gör slut: Med fullt fokus på att få dig att förstå varför och se till att du mår bra trots allt.
Vill kommunicera: För att skapa jämlikhet mellan er. Är alltid omtänksam och tenderar att fokusera på dig även om hens eget hår står i lågor. 

 

Skorpionen, Horoskop, Scorpio Rising, Astroblogg

Skorpionen
Skorpionen har en förhöjd intuition och tar lätt in vad andra vill, menar och känner utan att de behöver säga något. Därför blir Skorpionen lätt förvånad över att andra inte gör samma sak med dem. De förutsätter lätt att andra är samma sorts tankeläsare som de själva, och blir därför lätt förnärmade och sårade när andra inte förstått dem rätt. Skorpionens tendens till defensiva drag kommer härifrån.

Typiskt drag: Kortfattade, koncisa och ofta lite förvirrande med sina intentioner (eftersom vi inte kan läsa deras tankar, trots att de utgår från det…)
Bjuder ut: Frågar dig ”Varför bjuder du inte ut mig?”. De har redan fattat om du är intresserad.
Gör slut: Säger rätt och slätt att det inte går längre. Väntar på din reaktion och därefter kan det bli drama eller inte drama.
Vill kommunicera: Djupt! Veta allt! Berätta allt! Förklara! Men vill för allt i världen inte avslöja för mycket om sig själva…

 

Skytten, Horoskop, Scorpio Rising, Astroblogg

Skytten
Skytten säger gärna mer än mindre. Ord är bara ord, tänker Skytten, och testar gärna tankar högt eller säger det hen tänker i sekunden utan att tänka på konsekvenserna. En del Skyttar lär sig bita sig själva i tungan tidigt, men egentligen mår en tystad Skytt ganska dåligt. Att få testa tankar och idéer mot världen är otroligt viktigt för Skytten, och sällan bör man lägga för stor vikt vid vad de säger. Vill man verkligen veta vad de menar är följdfrågor det som gäller.

Typiskt drag: Ringer upp och pratar intensivt om något de tänkt mycket på i några minuter för att plötsligt säga ”måste dra, vi hörs, tja!”.
Bjuder ut: Frågar dig rakt ut. 
Gör slut: Skakar på huvudet och säger ”nej det här funkar inte, fan, det här funkar inte” med bekymrad min.
Vill kommunicera: Om allt. En sms-konversation med en Skytt kan röra sig mellan allt från intima sexdetaljer till vad dollarn står i. Inget är oviktigt. 

 

Stenbocken, Horoskop, Scorpio Rising, Astroblogg

Stenbocken
Att säga för mycket är Stenbockens mardröm. Att hela tiden lämna dörrar öppna, se till att allt är under kontroll, är Stenbockens metod. Stenbocken frågar hellre på omvägar om något för att uttrycka vad hen vill, än säger det rakt ut, eftersom man aldrig kan vara helt säker på vad andra ska svara. Praktiska omskrivningar för allt som är viktigt är kännetecknande för Stenbocken, men när det verkligen gäller är Stenbocken sällan rädd att säga exakt vad problemet är. 

Typiskt drag: Ställer nyckelfrågor som de vet bara du kan svara på. Experter på att få kallprat att bli precis lagom personligt.
Bjuder ut: Genom att indirekt fråga dig om det är någon du funderar på att bjuda ut. Eller låtsas som att de inte alls bjudit med dig på romantisk date när ni sitter i en privat bubbelpool med en flaska vin. Vadå, vi bara hamna här, vi gillar ju båda vin och jacuzzi.
Gör slut: Med disciplin och påpekar gärna de rationella anledningarna. Blir sedan ledsen och stannar kvar tills stämningen blivit lite bättre igen.
Vill kommunicera: Om framtiden, planer, omständigheter. Gärna länge och djupgående.

 

Vattumannen, Horoskop, Scorpio Rising, Astroblogg

Vattumannen 
Förutom att Vattumannen hela tiden sorterar och organiserar världen, bland annat genom att prata om den, så vill hen också gärna testa sina teorier. Genom att ställa saker på sin spets, utmana andras idéer eller helt enkelt vara den som säger provocerande, oväntade eller udda saker är det som att Vattumannen hela tiden leker med sin omgivning. Det här gör Vattumannen otroligt rolig, och ibland omständig, men desto svårare att prata om djupare känslor med. 

Typiskt drag: Hör plötsligt av sig med en lite udda fråga, förslag eller idé.
Bjuder ut: Ringer dig för att diskutera något intressant du sagt på en fest och tar sig därifrån ut på date med dig, men bara om hen märker att du är intresserad. 
Gör slut: Glider lite omärkbart iväg och förklarar sedan lite skamset att hen inte kände något längre.
Vill kommunicera: På udda tider, om udda saker och kan sällan hålla sig alltför seriös, alltför länge.

 

Fiskarna, Horoskop, Scorpio Rising, Astroblogg

Fiskarna
För Fiskarna är all kommunikation både emotionell och praktisk, det finns sällan en skiljelinje, och därför kan Fiskarna lätt ta saker personligt, även när det handlar om ytterst praktiska saker. Personligt är kanske fel ord, Fiskarna ser egentligen världen som en enhet och blir därför ofta förvånade att inte alla gör det. Hen förväntar sig helt enkelt att alla alltid gör sitt bästa, och blir lätt besviken när det inte är så. Då drar sig Fisken undan och låter karma göra sitt.

Typiskt drag: Tar det kollegor säger personligt, och detaljplanerar med sina vänner.
Bjuder ut: Mitt i ett samtal, som därefter fortsätter in på helt andra ämnen.
Gör slut: Med tårar i ögonen knackar hen på din dörr. Ramlar ihop i din säng och berättar om allt hen har på hjärtat.
Vill kommunicera: Om högt och lågt, samtidigt.

 1. Hej Sofia, måste börja med att säga att jag älskar din blogg! :) Ju mer jag sätter mig in i astrologi desto mer fascinerad blir jag… Min (relativt nya) kille är en typisk jungfru och jag förstår mer och mer hur han funkar. Det här inlägget om kommunikation är inget undantag, tvärtom, det stämmer exakt. ;) Kram och trevlig helg!

 2. Hmm försöker ha ett samtal om känslor med ett lejon, svårt säger jag bara. Också för att jag själv inte kan säga saker rakt ut…och då känner vi varandra väldigt väl!!

 3. Det är mycket som stämmer väldigt bra in på mig och mina nära och kära, spot on! :) Som till exempel att jag som Vädur ringer upp fast jag inte har tid och vill kommunicera och göra flera saker samtidigt, så typiskt mig haha :)

 4. Hej Sofia!
  Som skytt tycker jagj att det stämde väldigt bra! Det hade varit himla kul med julklappstips till de olika tecknen, i alla fall vilken typ av saker man ska hålla sig till.

  Tack för en himla bra blogg!

 5. Hej igen!
  Tack för dina råd:) Jag förstår hur du menar och känner igen mig i det du skriver om att det nog är vi som tvilling som är föränderlig. Jag var ju lite avig mot oxen när han visade så mycket intresse i början, och sen ändrades jag och började visa lite mer bara för att han inte skulle tro att jag inte va intresserad. Och om det du stämmer angående kommunikationen avseende oxen som du skriver ovan, så kanske han kände sig osäker och otrygg när jag började visa lite mer. Jag fick ju ändå uppfattningen om att han va intresserad, så därför är det så svårt för mig att förstå att han helt plötsligt säger att han är osäker och inte vet om vi ska ses mer. Allt har ju vart väldigt intensivt i en månad och nu har vi inte hörts på två dagar och innan har vi hörts varje dag. Vad är det bästa att göra i detta läget, är det bara att ge oxen tid?
  Tack för dina tips och tänkvärda ord:)

 6. Spännande! Stämmer faktiskt väldigt bra in på mig som skorpion, och kan känna igen mina närståendes kommunikationssätt också.

  Men nu till min fråga, kan du ”se” eller ”känna” vilket tecken någon är genom ett första intryck? Om ja, vad tittar du på, vad lägger du märke till? Om nej, finns det sätt att lära sig det?
  Tack för en bra blogg :-)

 7. Vilsen lejonsjäl som tydligen var jungfru som skriver igen! Har verkligen tänkt på det där, och börjat läsa de båda horoskopen lika mycket. Det är precis som att jag är 50/50 och det har helt klart ordnat upp sig lite i mitt huvud. Förstår inte riktigt hur man tro att man är ”fel” tecken dock? Eftersom att jag är född 25/7 trodde jag att jag var ett solklart lejon. Måste vara många som har krass koll på vad de egentligen är?

  För övrigt, jag har börjat dejta (och vad annars om inte en vädur!!) och så har jag jobbintervju på måndag. Livet ordnar upp sig!!!

 8. Känner verkligen igen mig i kräftan! Och känner igen både vänners och familjs sätt att kommunicera, kul! :) Som tvillingkräfta läser jag ofta både tvilling och kräfta men känner att kräftan oftast stämmer in. Kul då jag innan nästan tog avstånd från kräftan och såg mig mer som tvilling eftersom tvillingen lät så mycket roligare. Nu accepterar jag den starka kräftan i mig och trivs otroligt bra.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..