Astroguide: Stil- och modeastro!

Kan man se på någon vilket tecken de är? Absolut, speciellt om man får kika i deras garderob. Hur klär sig och sminkar sig tecknen, och vilken stil utmärker dem? Låt oss ta reda på det. Men innan vi börjar! En viktig aspekt när vi pratar skönhetsastro är att ha koll på i vilket tecken man har sin Venus. Venus är avslöjande för hur man är i kärlek – men det är långt ifrån det enda den avslöjar. Skönhet, mode och trend har också till stor del med Venus att göra. Så ta först reda på ditt Venus-tecken – läs sedan guiden först och främst utifrån din sol, och sen utifrån din Venus. Och kom ihåg – jag menar inte at ni ska shoppa de här asdyra kläderna eller nåt, utan alla designers och plagg är enbart tänkta att fungera som exempel för vidare inspiration. Enjoy!

 

Väduren, Horoskop, Skönhetsastro, Astroguide, Astroblogg, Scorpio Rising
Väduren, Horoskop, Skönhetsastro, Astroguide, Astroblogg, Scorpio Rising
Väduren, Horoskop, Skönhetsastro, Scorpio Rising, Modeastro, Astroblogg, Astrologi, Astroguide

Väduren eller Venus i Väduren
Som zodiakens först-ut-på-planen är Väduren självklart tecknens självutnämnda trend-setter. Inget nytt, produkt, märke eller modenyhet, undgår dig och som först på planen är du också sist ut. Väduren har en naturlig tendens att samla på sig saker, allt det som en gång kändes nytt, och sedan relativt snabbt bli uttråkad. Vissa favoriter stannar kvar, men det mesta blir över. Tur då att Väduren har ovanligt lätt för att göra sig av med gamla saker. Det finns ju nya saker därute…

Vädurs-designers: Vivienne Westwood, Martin Margiela
Nyckelord: Whatever is the new black
Typiskt Vädurs-attribut: Jackor, kappor, rockar, allt som är ytterplagg får Väduren att jubla – större variation! En annan favorit är mjuka plagg – för att skapa omväxling från de obekväma bodies, skor och omöjliga klänningar som de gärna bär utanför dörren.
Vädurarnas stilikoner: Lady Gaga, Alek WekTavi Gevinson

 

Oxen, Horoskop, Skönhetsastro, Scorpio Rising, Modeastro, Astroblogg, Astrologi, Astroguide
Oxen, Horoskop, Skönhetsastro, Scorpio Rising, Modeastro, Astroblogg, Astrologi, Astroguide
Oxen, Horoskop, Skönhetsastro, Scorpio Rising, Modeastro, Astroblogg, Astrologi, Astroguide

Oxen eller Venus i Oxen
Oxen har några viktiga krav på kläder och utseende. Se presentabel ut är steg ett, vara bekväm är steg två, framhäva någon slags sensualitet är steg tre, och dofta gott steg fyra. När den här cirkeln är sluten är Oxen redo att ta sig an världen, men alla fyra komponenter är minst lika viktiga. Oxen kan ligga i framkant vad gäller stil, men har ofta en fast rot i någon slags konventionell syn på skönhet. Oxen går inte gärna ut på hal is och testar nya trender, utan kör hellre på säkra kort. Däremot skulle hen aldrig slappna av helt – många Oxar jag känner har ett behov av att vara ständigt redo – och det gäller inte minst med vad de har på sig.

Ox-designers: Prada, Valentino
Nyckelord: Fylligt
Typiskt Oxe-attribut: PARFYM. Utan den går Oxen ingenstans. Men viktigt är också läppstiftet, foundationen/pudret och en hel del mascara – låter som ovanligt vanliga saker, men för Oxen är det på liv eller död. Speciellt mascaran går varm hos Oxen.
Oxarnas stilikoner: Adele, Cate Blanchett, Grace Jones

 

Tvillingarna, Horoskop, Skönhetsastro, Scorpio Rising, Modeastro, Astroblogg, Astrologi, Astroguide
Tvillingarna, Horoskop, Skönhetsastro, Scorpio Rising, Modeastro, Astroblogg, Astrologi, Astroguide
Tvillingarna, Horoskop, Skönhetsastro, Scorpio Rising, Modeastro, Astroblogg, Astrologi, Astroguide

Tvillingarna eller Venus i Tvillingarna
Tvillingen är egentligen lite för rastlös för att orka hålla på alltför mycket med sitt utseende – men älskar allt som är nytt och kan inte få nog av att utmärka sig och synas. Deras värsta mardröm är att känna sig vanlig. Någon liten gräns måste hela tiden pushas, något måste utmärka sig och det här syns i deras klädstil. Tvillingen vill gärna vara så enkel som möjligt, hen är hela tiden på språng och har vare sig tid eller ork att göra iordning sig alltför mycket – men vill samtidigt mer än gärna markera sin identitet så att ingen blir förvirrad. Många tvillingar är ofta stiliga, på gränsen till tjusiga, men har alltid något barnsligt enkelt över sig, och matchar alltid något uppklätt med något oväntat. Helst inte för mycket mönster, eller ens för mycket färg, och color blocking är en storfavorit hos Tvillingen.

Tvilling-Designers: Alber ElbazLanvin, Sonia Rykiel
Nyckelord: Enkelt off
Typiskt Tvilling-attribut: Små men uttänkta detaljgrejer som utmärker sig. Ett läppstift i annorlunda färg, oväntade smycken, gärna armband. Men absolut inte allt samtidigt. Klär sig gärna monokromt.
Tvillingarnas stilikoner: Mary Kate och Ashley Olsen, Azealia Banks, Lana Del Rey, Naomi Campbell

 

Kräftan, Horoskop, Skönhetsastro, Scorpio Rising, Modeastro, Astroblogg, Astrologi, Astroguide
Kräftan, Horoskop, Skönhetsastro, Scorpio Rising, Modeastro, Astroblogg, Astrologi, Astroguide
Kräftan, Horoskop, Skönhetsastro, Scorpio Rising, Modeastro, Astroblogg, Astrologi, Astroguide

Kräftan eller Venus i Kräftan
Kräftan vill egentligen inte synas alltför mycket, vilket ni kanske inte uppfattar utifrån bilderna. Men tänk smått! Kräftan vill gärna drapera sig lite, inte försvinna in i mängden, men däremot passa in. Samtidigt har Kräftan ett underliggande driv som hen gärna vill manifestera genom en träffsäker stil. Genom att ofta se oklanderligt snygg ut, noga förberett under ibland lång tid, har Kräftan arbetat sig fram till sin outfit. Små detaljer, broderier, väskor, solglasögon, vad det än må vara, är prickarna över alla de små i:n som Kräftan mejslat ut. Att ibland kamouflera sig bakom flera lager av färg, detaljer och stora snitt är lika populärt som att göra minsta möjliga anspråk på att synas genom att tona ner allt, hos Kräftan. Men chict, ofta suggestivt och subtilt utsökt är lika vanligt som våghalsigt överdrivet hos detta väldigt trendkänsliga, men också visionära och kreativa, tecknet.

Kräft-Designer: Christopher Kane, Vera Wang
Nyckelord: Homey chic
Typiskt Kräft-attribut: Solglasögon, keps eller en stor bylsig jacka att då och då gömma sig i.
Kräftornas stilikoner: Solange Knowles, M.I.A., Courtney Love

 

Lejonet, Horoskop, Skönhetsastro, Astroguide, Astroblogg, Scorpio Rising
Lejonet, Horoskop, Skönhetsastro, Astroguide, Astroblogg, Scorpio Rising
Lejonet, Horoskop, Skönhetsastro, Astroguide, Astroblogg, Scorpio Rising

Lejonet eller Venus i Lejonet
Lejonet vill inte alltid synas, fördomarna till trots, men däremot är det, oavsett vad ni säger, viktigt för Lejonet att känna sig som boss över sig själv. Det här görs ofta bäst med någon slags symbol-mode. Kostymer, stora accessoirer eller vad som helst som utstrålar självsäkerhet och allvar gillar Lejonet. Lejonet är inte så mycket för att leka runt, spexa eller skoja till det, utan vill hellre markera, göra ett statement och våga visa upp sig i all sin prakt. Det är inte ovanligt att Lejonet har en power-accessoir som sitt eget lilla token. Eyeliner är vanligt, men hattar, en viss hårfärg eller markerade ögon är minst lika populärt.

Lejon-designers: Coco Chanel, Hussein Chalayan
Nyckelord: Big and bold
Typiskt Lejon-attribut: Power-suits, hattar, eyeliners och symbolfyllda accessoarer. De flesta Lejon har någon liten grej som de alltid har med sig, på sig, kring sig.
Lejonens stilikoner: Florence Welch, Kakan, Madonna

 

 

Jungfrun, Horoskop, Skönhetsastro, Astroguide, Astroblogg, Scorpio Rising
Jungfrun, Horoskop, Skönhetsastro, Astroguide, Astroblogg, Scorpio Rising
Jungfrun, Horoskop, Skönhetsastro, Astroguide, Astroblogg, Scorpio Rising

Jungfrun eller Venus i Jungfrun
Jungfrun är egentligen inte så intresserad av att synas eller göra intryck, men vill väldigt, väldigt gärna se rätt ut. Ett av de mer trendkänsliga tecknen, som ser kläder, mode och stil som ett sätt att visa vad man går för – knappast en leksak. En Jungfru med stort uttryckssätt, många färger eller stora mönster, är förmodligen också en person med stora åsikter och övertygelser, som inte räds just någonting, medan en Jungfru med minimalt uttryck ofta är just mindre anspråkslös. Ofta sensuell, ofta stilig, ofta med en otroligt klassisk look är Jungfruns största dröm att alltid vara flawless – oavsett vad det innebär för hen.

Jungfru-designers: Karl Lagerfeld,  Stella McCartney
Nyckelord: What you see is what you get
Typiskt Jungfru-attribut: Enkla tyger och plagg som avslöjar mycket siluett och går att jobba i likaväl som att gå på fest i. Jungfrun skulle lika gärna alltid kunna vara på jobbet, eller på festen. Jungfrun har hittat någon magisk punkt där allt alltid passar. Hög stilfaktor här.
Jungfruns stilikoner: BeyoncéBlake Lively, Andrej Pejic, Amy Winehouse

 

Vågen, Horoskop, Skönhetsastro, Astroguide, Astroblogg, Scorpio Rising
Vågen, Horoskop, Skönhetsastro, Astroguide, Astroblogg, Scorpio Rising
Vågen, Horoskop, Skönhetsastro, Astroguide, Astroblogg, Scorpio Rising

Vågen eller Venus i Vågen
Vågens viktigaste modeaccesoir är hens hår. Stora lockar, kortklippt, perfekt stylat eller bara som det är är det som oftast märks hos Vågen. Vågen har många likheter med Jungfrun, de har ofta en klassisk förankring i sin look och bär ofta med sig vissa element hela livet, och är trogna den stil de har starkast anknytning till. Vågen styrs likt Oxen av Venus och lägger stor vikt vid skönhet och omvårdnad av sin stil, oavsett hur det tar sig i uttryck, och har stora behov av att framstå som både intellektuella proffs överlag, samtidigt som de mer än gärna vill utstråla något starkt sensuellt.

Vågen-designers: Rei KawakuboComme des Garcons, Yohji Yamamoto
Nyckelord: Det hänger på håret
Typiskt Våg-attribut: Vågen lyckas med små medel att alltid glänsa, skina och vara stiligast i lokalen. Med något tidlöst över sig är de naturliga modeproffs som alltid hittar rätt. Framför allt vad gäller frisyrer.
Vågens stilikoner: Gwen Stefani, Freja Beha Erichsen, Dita Von Teese, PJ Harvey

 

Skorpionen, Horoskop, Skönhetsastro, Astroguide, Astroblogg, Scorpio Rising
Skorpionen, Horoskop, Skönhetsastro, Astroguide, Astroblogg, Scorpio Rising
Skorpionen, Horoskop, Skönhetsastro, Astroguide, Astroblogg, Scorpio Rising

Skorpionen eller Venus i Skorpionen
Skorpionen är av naturen ett tecken med stark drivkraft åt det dramatiska, och Skorpionen behöver sällan anstränga sig för att skapa drama i sin look. Små medel, en vit t-shirt och läppstift, framhäver ofta deras intensitet bättre än alltför många detaljer. Enkelt, gärna storslaget, dyrt och med hög medvetenhets-faktor utstrålar Skorpionen ”jag vet allt om mig – nu vill jag veta allt om dig”.

Skorpion-designers: Calvin Klein, Emilio Pucci
Nyckelord: Dressed to kill
Typiskt Skorpion-attribut: Oavsett hur många glada färger Skorpionen klär sig i finns där alltid ett dödligt allvar i både blick och närvaro. Därför kommer Skorpionen ofta undan med vadsomhelst, tack vare sitt självklara självförtroende. En vit t-shirt blir lika spännande som neon-tights på en Skorpion.
Skorpionens stilikoner: Cholë Sevigny, Tove Styrke, Daphne Guiness, Anna Wintour

 

Skytten, Horoskop, Skönhetsastro, Astroguide, Astroblogg, Scorpio Rising
Skytten, Horoskop, Skönhetsastro, Astroguide, Astroblogg, Scorpio Rising
Skytten, Horoskop, Skönhetsastro, Astroguide, Astroblogg, Scorpio Rising

Skytten eller Venus i Skytten
Skytten är inte rädd för färg. Eller mönster. Eller det där som de andra i butiken inte ens vågar prova för ”kan man verkligen ha på sig det där?”. Sen kanske de inte klär sig så extravagant om dagarna, de har ju otroligt fullt upp med annat, men rädda för färg och form – sällan. Skytten vill gärna prova högre skor, konstigare material eller starkare färger. Det här betyder inte att Skytten ser ut som Picassos gamla färgpaletter, för Skytten är mästare på att bära upp de allra mest extrema plagg som om det vore ingenting.

Skytt-designers: Versace, Alexander Wang
Nyckelord: Ready, steady, go
Typiskt Skytt-attribut: Överdrivna färger, för stora lockar, för höga skor eller för höga jeans – Skytten bär utan problem upp extremerna och kan byta stil, färgskala och smak på en natt. Allt kan hända i den här garderoben.
Skyttens stilikoner: Nicki Minaj, Björk, Karen O

 

Stenbocken, Horoskop, Skönhetsastro, Astroguide, Astroblogg, Scorpio Rising
Stenbocken, Horoskop, Skönhetsastro, Astroguide, Astroblogg, Scorpio Rising
Stenbocken, Horoskop, Skönhetsastro, Astroguide, Astroblogg, Scorpio Rising

Stenbocken eller Venus i Stenbocken
Man kan bli galen på att Stenbocken alltid lyckas se ut som ett stilproffs, utan ansträngning. Stenbockens fingertoppskänsla för kvalitet, och genom att vara zodiakens trendkänsligaste, gör att hen på något sätt alltid lyckas se ut som om hen är hämtad från ett mode-magasin. Enkla färger, enkla material, rena snitt och ändå så är det som att de alltid putsat till den där detaljen som är avgörande. En näsduk i fickan i kompletterande färg, ett skärp, en väska, anspråkslösa accessoirer som lyfter outfiten.

Stenbock-designers: Olivier Theyskens, Raf Simons
Nyckelord: Utan ansträngning
Typiskt Stenbocks-attribut: Du känner igen Stenbocken på att hela hen utstrålar ”vadå den här gamla trasan?” och ändå ser så perfekt ut. Det är nästan spöklikt hur Stenbocken verkar vara först med alla trender, och ändå lyckas inkorporera dem utan att man knappt märker det. Mode-magiker.
Stenbockens stilikoner: Kate Moss, Zooey Deschanel, Patti Smith, Fiona FitzPatrick

 

Vattumannen, Horoskop, Skönhetsastro, Astroguide, Astroblogg, Scorpio Rising
Vattumannen, Horoskop, Skönhetsastro, Astroguide, Astroblogg, Scorpio Rising
Vattumannen, Horoskop, Skönhetsastro, Astroguide, Astroblogg, Scorpio Rising

Vattumannen  eller Venus i Vattumannen
Vattumannens främsta intresse är garanterat inte att hänge sig åt trender, men de lyckas ändå omfamna sin egen stil utan problem. Kanske är det deras vilja att gå mot strömmen som gör att de lyckas skapa något helt eget – även om de ibland är helt omedvetna om det. Det handlar för Vattumannen inte ens om mod, utan om att inte ens orka fundera över trender. Vattumannen tycks istället tänka ”vad är snyggt?” helt fristående, eller till och med ”vad är roligt?” eller varför inte ”vad är jag?”. De mest udda kombinationer, och fantastiska stilar kommer från dessa omedvetna stilgurus – med sina uttrycksfulla ögon.

Vattumanna-designers: Balenciaga, Dior
Nyckelord: Bara jag
Typiskt Vattumans-attribut: Vattumannens uttrycksfulla ögon är det första man ser, resten är bara bonus. Ofta är Vattumannens stil i övrigt ganska laid-back, avslappnad och ärligt talat rolig, men man ser i Vattumannens ögon att det finns mer bakom den udda och charmiga ytan.
Vattumannens stilikoner: Beth Ditto, Cat Power, Rebecka Scheja, Christina Ricci

 

Fiskarna, Horoskop, Skönhetsastro, Astroguide, Astroblogg, Scorpio Rising
Fiskarna, Horoskop, Skönhetsastro, Astroguide, Astroblogg, Scorpio Rising
Fiskarna, Horoskop, Skönhetsastro, Astroguide, Astroblogg, Scorpio Rising

Fiskarna eller Venus i Fiskarna
Fiskarna söker inte tillhörighet i någon grupp – den har de redan naturligt – och inte heller efter att sticka ut på något speciellt sätt. Istället är mycket av Fiskarnas stil baserad på idéer om dem själva, sina sammanhang, vilka de umgås med och vilka känslor de hyser gentemot världen. De vill finnas i harmoni med sin värld, och klär sig oftare än andra tecken i enlighet med tillfälle, för att visa respekt för andra. Samtidigt finns det en helt annan aspekt hos Fiskarna som gör att deras stil lämnar avtryck. Deras allvar, känslighet och ibland till gränsen på sentimental och magisk melankoli skapar en drömsk och andaktsfull (stora ord nu!) stämning kring dem. En Fisk inger på något sätt respekt – även om hen så är klädd i pyjamas.

Fisk-designers: Alexander McQueen, Helmut Lang
Nyckelord: Speglar livet
Typiskt Fisk-attribut: Fisken är helt orädd när det kommer till uttryck genom kläder och accessoarer. Allt från barnskor till farfars-keps finns i Fiskens garderob, om hen inte är väldigt tillbakadragen och försiktig, och trender rör sällan Fisken i ryggen. Enkelt är bättre, Fiskarna är inte så intresserade av yta, men det måste finnas mening eller substans i plaggen.
Fiskarnas stilikoner: Lykke Li, Rihanna, Nina Simone

  1. Alltså jag trodde ALDRIG, inte en chans, att det kunde stämma så bra! Jag är vädur med venus i tvillingarna och det där stämde helt crazybra in på mig! Helt sjukt! TACK! Sååå kul med special astron!

  2. Jag är oxe med Venus i väduren. Oxen stämde till viss del då jag gillar att vara stilrent klädd. Men väduren passade SÅ mycket bättre! Jag älskar att köpa helt galna kläder och mixa annorlunda som senare blir trendigt. Och jackor och skor är som en drog för mig….

  3. Jag är Stenbock med venus i stenbocken men kände faktiskt inte att det stämde helt med stilastrot. Jag kan hålla med om att jag gillar att hålla det enkelt och stilrent, men annars är min stil mycket mer åt det bekväma och lite slarviga hållet. Jag är varken speciellt trendkänslig eller någon mode-magiker. Finns det annat än solen och venus som kan förklara stilen?

  4. Spännande!! Jag är kräfta med venus i tvillingarna och jag måste faktiskt säga att tvillingarnas ”astro” stämmer bättre in på mig än vad faktiskt kräftan gör, roligt! =)

  5. Hej! Riktigt roligt projekt! Mer sånt! ;D jag är skorpion med Venus i vågen och för mig stämde verkligen skorpionen in perfekt medan vågen stämde in i stora drag. Intressant!

  6. Hej! Skulle inte du kunna göra ett vänskapsastro?! det har varit kul att veta vilka stjärnteckan man passar bra tillsammans med som vän! :)

  7. Jag är våg med venus i skorpionen. Kände att allt på vågen stämde in på mig, roligt när man känner igen sig! Tack så mycket, roligt att läsa detta :)

  8. Kul! Är stenbock med Venus i skytten och måste säga att jag älskade blandningen! Vill inte att det ska se ansträngt ut, men är inte rädd för färg och mönster då till en viss gräns! Vet ju vilka färger, former och mönster som passar mig och älskar material som spets och stickat! Bekvämt, men vågat :) Mitt motto är nog: lämna lite åt fantasin, men med stil och respekt! ;)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..