Alla karaktärsastron – allt om hur ditt tecken är!

Väduren
21 mars – 20 april

Väduren, Horoskop, Astrologi, Astroblogg, Scorpio Rising

Väduren, zodiakens förstfödda, är ett ledande eldtecken som agerar spontant, impulsivt och sällan är långsint. Rastlös och otålig rusar Väduren genom livet med en tävlingsinstinkt som få andra. Inte sällan är dessa individer besatta av träning, eller åtminstone väldigt stolta över sig själva då de tränar. Stolthet är överlag ett av de tydliga drag som Väduren bär med sig, men deras främsta egenskap är förmodligen att dra igång saker. De kommer med idéer, är ofta optimister och har inga problem med att leda en grupp – även om de inte har behov av att leda andra, som till exempel Lejonet. Istället är Väduren lika stark på egen hand. Väduren har nämligen ett rykte om sig att vara ett väldigt självcentrerat tecken som sällan tänker på andra. Det finns viss sanning i det här men jag ska försöka fördjupa bilden. Min bästa vän är Vädur, och ofta när man hälsar på henne – speciellt tidigare – hade hon en tendens att typ göra te åt sig själv utan erbjuda andra. Eller så frågade hon lite försent, typ när hon själv var klar med sin kopp. Man kan ju undra hur det här kan komma sig, men sanningen är att Väduren tar det för givet att vi alla ”tar det vi vill ha” i livet. Ju mer jag lärde känna min bästa Vädur, desto tydligare blev det för mig att det inte fanns några problem med att jag öppnade hennes kyl och tog vad jag ville ha. ‘Det är väl så man gör?’ tänker Väduren och rycker på axlarna.

Väduren, Horoskop

Kroppen överlag är viktig för Väduren, framför allt vad gäller styrka. Vädurar har en tendens att vara väldigt starka, även om de inte tränar. Träning är dock ofta ett väldigt, väldigt bra sätt för Väduren att göra av med all sin överskottsenergi. Det här otåliga och till viss del ganska aggressiva tecknet har nämligen en tendens att bli lite galna om de inte får göra sig av med all denna energi. Väduren är helt enkelt ett powersign. I kommunikation med andra är de tydliga, raka, ärliga och direkta. Det finns inget en Vädur tycker värre om än när saker pågår under ytan och de förväntas ”känna av” eller på annat sätt veta om dessa detaljer. Väduren kan därför också uppfattas som en aning naiv och detaljvilsen. Eftersom de är relativt ”okomplicerade” tecken som sällan ser någon poäng med att hålla saker hemliga. Stora känslor, blödighet eller långa samtal om känslor är inget Väduren går igång på – alls, utan Väduren föredrar när det händer saker och är ofta otroligt ointresserade av att sitta i timmar och prata om ”livet”.

Väduren, Horoskop

Vädurar har ofta bråttom dit de ska, går ofta snabbt och har ibland, som sagt, inte det bästa detaljfokuset. Väldigt ofta drar de snarare mot en naivitet som kan vara väldigt charmig, där de helt enkelt glömmer att tänka i detaljer. Tidsplaner spårar ofta ur om Väduren får bestämma, och det händer att jag frågar Vädurar i min närhet hur någon är eller ser ut. ”Snäll och glad!” svarar de glatt, eller kanske ”hen har ögon, näsa, mun.. hår!” Däremot är Väduren otroligt medveten om vad de vill och vilka genvägar som är bäst för att nå sina mål. De verkar veta exakt hur de ska få saker att hända och är allmänt obekväma om de måste sitta still alltför länge. Väduren är ett otroligt innovativt tecken, de är ofta först med saker och orädda för nya saker – tvärtom verkar de ibland tolka hela världen som en utmaning – vilket gör det roligt att vara bland dem. Modiga och vågade är ett avslöjande drag hos många Vädurar – även om en del av dem kan vara blyga, känsliga eller försiktiga på ytan. En lycklig Vädur är en Vädur som ständigt är på väg någonstans, och på många sätt är de som små barn. De minsta utmaningar eller nyheter kan göra dem otroligt glada och engagerade – lite som en glad hund som får syn på ett koppel och förstår att de snart ska få gå ut.

Väduren, Horoskop

Kort om Väduren
Kvalitet: Ledande
Element: Eld
Styrs av: Mars
Säsong: Våren
Metall: Järn
Sten: Ametist, Diamant
Färg: Rött
Anatomi: Huvudet, ansiktet
Nyckelord: Aktiv, innovativ, modig, vågad, initierande, energisk, otålig, självständig, naiv, bestämd, stridslysten

 

Oxen
21 april – 21 maj

Oxen, Horoskop, Astrologi, Astroblogg, Scorpio Rising

Låt inte Oxens rykte lura dig. När man först hör beskrivningar av Oxar tror man lätt att dessa individer ska vara de lugnaste, tryggaste personer. Det är sant att Oxen strävar efter trygghet och lugn, men det betyder inte att Oxen automatiskt är en lugn och sansad person jämt. Istället är det just detta sökande efter stabilitet som ofta utmärker Oxen när man lär känna dem. Deras fokus ligger på att få saker gjorda, lösa problem, så att de sedan kan få njuta av livet. Det är så viktigt för Oxen med stabilitet, att det i princip är omöjligt att få en Oxe att slappna av utan detta. De behöver veta att saker kommer ordna sig innan de kan luta sig tillbaka. När de väl lutar sig tillbaka kan de dock luta sig tillbaka som ingen annan. När det handlar om njutande av det enkla i livet, god mat, sömn, avslappning, alla sorts sinnliga nöjen, böcker, filmer, massage, så är Oxen ett rejält proffs. Sparsamma som få, men alltid redo att betala för det lilla extra om de vet att det är värt det. Min yngre kusin är Oxe och jag blir alltid förvånad över hennes avancerade vin-, kaffe- och chokladsmak.

Oxen, Karaktärsastro, Horoskop

Oxen är lugn, arbetar hårt, är stark och envis – absolut, men de är också otroligt sinnliga. De njuter av de enklaste saker, enkel beröring, en fin tavla, en skön filt. Oxen tycker inte om hastiga förändringar, och lojalitet och trygghet är a och o för dem, och det faller sig naturligt för dem att ta hand om andra. Man brukar säga att Oxen är en materialist, och på sätt och vis är det sant. Oxen tycker om att veta vilka saker hen kan räkna med – och ett sätt att veta är att äga. Genom att ha en viss summa på banken kan Oxen lita på att ha råd att täcka sina behov. Medan andra tecken kan se mer flytande på ”trygghet” som något som kommer och går, eller är emotionellt, så har Oxen ett stort behov av saker hen kan ta på, hålla i, lukta på, smaka och känna.

Oxen, Karaktärsastro, Horoskop

Lika hårt som Oxen arbetar för att få ihop sin trygghet, slappnar hen av. Ibland sägs det att Oxen är lat, men sanningen är snarare att Oxen, som är ett jordtecken, slappnar av genom att rota sig. När andra tecken slappnar av genom att röra sig runt och se saker, vill Oxen helst sitta på en och samma plats, lite som tjuren Ferdinand, och lukta på blommorna. Istället ser Oxen världen när hen jobbar och ser sin lediga tid som en chans att bara få vara. Den här tryggheten gäller också andra människor, vilket gör att Oxen ofta beskrivs som ett svartsjukt tecken. Oxen tenderar att tänka på både saker  och människor i form av deras, men det bör inte blandas ihop med svartsjuka. Det har mer att göra med Oxens behov av säkerhet och trygghet, än att de är automatiskt misstänksamma. De vill helt enkelt veta var de har saker, och andra.

Oxen, Karaktärsastro, Horoskop

Kort om Oxen
Kvalitet: Fix
Element: Jord
Styrs av: Venus
Säsong: Våren
Metall: Koppar
Sten: Smaragd
Färg: Grön
Anatomi: Nacken, halsen
Nyckelord: ihålliga, fötterna på jorden, materiella, sinnliga, pålitliga, fysiska, sensuella, envisa, stabila

 

Tvillingarna
22 maj – 21 juni

Tvillingarna, Horoskop, Astrologi, Astroblogg, Scorpio Rising

Är en Tvilling egentligen två personer, med två sidor, eller är det en person som upplevs som två? Well, med tanke på Tvillingarnas rastlöshet och nyfikenhet är det inte svårt att tänka sig att en Tvilling kan kännas som en hel arsenal av personer. Tvillingarna har två intellektuellt intensiva tendenser samtidigt, nämligen dels att de är lufttecken och därmed högst idébaserade och tänkande, och dels att de är föränderliga tecken, det vill säga är beredda på, och söker efter, ständig förändring. Låt mig ge ett exempel, jag är själv Tvilling och kom häromdagen på mig själv med att tänka att det vore fantastiskt om alla i samhället delade på alla arbeten. Då skulle varje dag vara helt ny, lärorik och spännande, en dag kör man buss, en annan är man läkare, en tredje är man florist. Såna här tankar lockar ofta lufttecken, och Tvillingarna speciellt. Tvillingarna är känt som ett ytligt och uppmärksamhetsberoende tecken. Det här har till stor del att göra med just det här behovet av nyheter, men beroendet kommer också av att Tvillingarna är beroende av att veta saker. Och det behöver inte vara på detaljnivå alls, utan det är snarare en känsla av att se hela bilden och förstå hur allt hänger ihop som tilltalar Tvillingarna.

Tvillingarna, Karaktärsastro, Horoskop

Det är alltså lätt för en Tvilling att hoppa runt från område till område med lika stor entusiasm. Det går otroligt fort hos Tvillingarna, och en väldigt talande bild av det är att de styrs av just Merkurius, som är den planet som är närmast solen i solsystemet. Merkurius har alltså kortast bana runt solen och snurrar snabbare än alla andra planeter, och skapar sig hela tiden en helhetssyn av universum – till skillnad från till exempel Neptunus som tar 14 år på sig att bara röra sig genom ett tecken. Men Tvillingarna är såklart inte bara glada entusiaster som tycker allt nytt är kul, utan det krävs också en del av Tvillingens omgivning för att dessa individer ska känna sig bekväma. De nästintill kräver ett utbyte av idéer och kunskap med andra för att deras intresse verkligen ska fästa. Både samlande och uttryckande av information och kunskap är alltså lika viktigt, och Tvillingen kan bli nästan hög på bra samtal och dialog där detta sker. För att vinna över en Tvilling är det alltså otroligt viktigt att hålla diskussioner igång. De är ofta sociala proffs, de har sällan problem med att mingla och andra uppfattar dem ofta som både pratglada och klyftiga samtidigt.

Tvillingarna, Karaktärsastro, Horoskop

Att Tvillingarna är ett intelligent tecken är ofta det som glöms bort mest i och med att de kan uppfattas som ytliga. Andra, mer jordnära tecken, kan uppfatta det som att Tvillingen inte bryr sig om saker och ting. Men visst gör Tvillingen det – men det går helt enkelt väldigt snabbt för Tvillingen att ta in, tolka och skaffa sig en tydlig bild av situationer. Tvillingen processar ständigt information och ibland undrar man om man skulle kunna trycka sitt öra mot Tvillingens hjärna och höra ett surrande ljud som hos en hårddisk som stått på länge. Däremot kan det vara dumt att berätta allt för många hemligheter för en Tvilling. I all denna rastlöshet finns helt klart en hel del brist på detaljkänsla och Tvillingarna känner sig ofta splittrade, och ja, ärligt talat – de är ofta rejält slarviga. Trots att de är bra på att känna av sin omgivning och anpassa sig till nya situationer, har de också svårare att släppa andra nära och vara mer intima. Deras tendens att se världen objektivt, samtidigt som de är sociala proffs, gör dem ibland till riktiga gåtor – en annan anledning till att de ses som individer med två sidor. Men framför allt älskar Tvillingarna att skratta och att vara nära en Tvilling är sällan, nästan aldrig, tråkigt. De är öppna för alla idéer, människor och filosofier – och dömer sällan andra. Istället vill de bara veta och förstå mer, mer och mer.

Tvillingarna, Karaktärsastro, Horoskop

Kort om Tvillingarna
Kvalitet: Föränderlig
Element: Luft
Styrs av: Merkurius
Säsong: Våren
Metall: Kvicksilver
Sten: Agat
Färg: Gul
Anatomi: Händer, armar och lungor
Nyckelord: nyfikna, flexibla, pratsamma, mentala, lyhörda, sociala, ytliga, följsamma, rastlösa

 

Kräftan
22 juni – 22 juli

Kräftan

 

Det tar ibland lite tid för Kräftan. Inte för att hen är stressad eller långsam, men för att saker processas på många nivåer samtidigt. Kräftan är ett av de mer emotionella tecknen. Kräftans är det första vattentecknet och likt alla vattenelement delar hen deras goda intuition och styrs av sin känslosamhet. De två andra är Skorpionen och Fiskarna och det är inte sällan så att ett intensivt par i din närhet är Kräfta och Skorpion. Kräftan är ett ledande tecken, vilket innebär att hen har en benägenhet att agera initierande och styrande. Det behöver inte vara som chef, utan kan lika gärna handla om hens egna liv. När Kräftan söker en relationer eller ett jobb eller kanske gör en ny upptäckt går hen in för det med full kraft med intentionen att något stort och nytt kommer etableras. Bakom deras empatiska och känslosamma yta finns en hel del beslutsamhet – ofta blir man förvånad. För Kräftan kan vara otroligt hemlighetsfull. Det är första efter månader av gemensamma luncher, fester och filmkvällar som man kommer Kräftan lite närmre och får veta mer om det egentligen var när de växte upp, vem som tog deras oskuld eller vad de är rädda för.

Kräftan, Horoskop, Karaktärsastro

Kräftor är hemliga också i sociala miljöer. De är vårdande av de som de tycker om, deras nära och kära, och håller hårt på att undvika allt de upplever som farligt. Att resa med Kräftor kan vara en prövning om de känner sig de minsta otrygga eller ensamma – Kräftor får lätt hemlängtan och vill helst inte synas eller höras för mycket i nya sammanhang, eller överhuvudtaget. Detta kanske verkar motsägelsefullt med deras behov av att styra, men detta är ett behov de gärna får utlopp för genom att vara i bakgrunden. Eftersom Kräftan styrs av månen är det här ett drömmande tecken med stor respekt för känslor, magi, det undermedvetna och saker som pågår i det dolda. De har ofta ett sjätte sinne och kan känna av saker som pågår utan att behöva känna till alla detaljer, något de ofta håller för sig själv och manövrerar sitt beteende efter.

Kräftan, Karaktärsastro, Horoskop

Kräftor vill att alla ska ha det bra. Jämt. Om de inte älskar att laga mat så bespar de sig i alla fall konflikter, eller släpper dem lätt. De behöver emotionell stimulans för att fungera och inga är så medlidsamma som mina kräftvänner. De är mästare på empati. Samtidigt är de ofta visionärer. De har många idéer och inga svårigheter att lösa praktiska problem, eller tänka konstnärlig och visuellt. De förstår intuitivt vad som ser bra ut eller är estetiskt tilltalande. De är dock inga hejare på planering. De kan visst vara strukturerade men de går ofta in i saker med så mycket engagemang att de glömmer tid och plats, och istället för att strukturera och ta ansvar snöar de in på sin del av ett projekt. De har också ofta en väldigt lustig sorts humor som är både kärleksfull och ganska ofta lite knäpp. De kan också lätt bli sårade för saker som kan vara svåra för andra att förstå. En Stenbock jag känner har till exempel svårt att ta till sig hur hennes kräftvänner blir sårade av ingenting eller saker de får skylla sig själv för. Detta är eftersom Kräftan är så introspektiv att de ibland inte gör skillnad på sina egna upplevelser och verkligheten.

Kräftan, Horoskop, Karaktärsastro

Kort om Kräftan
Kvalitet: Ledande
Element: Vatten
Styrs av: Månen
Säsong: Sommaren
Metall: Silver
Sten: Pärla, Opal
Färg: Vitt, gult
Anatomi: Bröst, mage
Nyckelord: Varsam, konservativ, känslosam, vårdande, defensiv, kontemplerande

 

Lejonet
23 juli – 23 augusti

Lejonet, en född ledare. Vill alltid stå i ljuset, synas och bekräftas. En kompis till mig är trött på den här beskrivningen. ”alla ba ‘lejon är dryga och självcentrerade’”. Ja, det är inte jättekul att få den beskrivningen om sig såklart. Kanske är det inte en rättvis beskrivning. Kanske är det snarare så att det här är effekten av att Lejonet har stort mod, är omtänksam och generös och älskar att samla människor kring sig. Inte nödvändigtvis för att leda dem, utan för att Lejonet anser att människan främst är ett socialt djur. Det finns också något över Lejonet som ofta upplevs som nästan kungligt, eller i alla fall något som gör att de syns och tar plats ganska direkt.

Lejonet, Karaktärsastro, Horoskop

Men Lejon är inte fixerade vid sig själva – de är bara medvetna om att människan behöver sociala sammanhang för att fungera, och vill att dessa sammanhang ska i så stor mån som möjligt vara ”rätta” och organiserade. De är måna om gruppdynamik och ofta är det inte så att de själva så himla gärna vill hamna på en ledarpost, utan att de hamnar där för att andra tiger, tackar nej eller helt enkelt ber dem leda gruppen. Självklart tackar de inte nej, det som kan verka svårt för andra (tala inför eller leda en grupp) gör Lejonet nervös också, men det är en nervositet som i slutändan när Lejonet övervinner den för hen att njuta och vilja prata mer, längre och kanske helst inte sluta… Lejon är, trots att de är ett fix tecken, det vill säga stabila i sitt spår, förändra världesn. Och ja, jag menar världen, inte bara i sitt eget kvarter. När de ser ett problem eller en situation som verkar ohållbar så kan de inte hjälpa att vilja agera omedelbart. De drivs av en vilja att ordna, organisera och ställa saker till rätta. Det gör dem modiga och viktiga – men det är inte alltid de är medvetna om detta själva, utan för Lejonet är det helt enkelt en moralisk kompass, en inre magkänsla, som styr.

Lejonet, Karaktärsastro, Horoskop

Men det finns ännu ett behov som är viktigt för Lejonet – att bli sedd och bekräftad av andra. Varför är det här så viktigt? Jo, de gör tydliga insatser för mänskligheten – och vill ha ett tydligt bejakande av sina insatser tillbaka. Lejonet behöver ett handfast okej från sin omgivning, eller varför inte ett hurra, för att verkligen känna sig sedd. Att de står i mitten av sociala situationer och hörs och syns mer än andra kanske är sant för de runt omkring – för Lejonet är det naturligt, för att inte säga att det är poängen med en fest. Deras behov av att alltid göra, tänka och agera rätt kan dock göra dem lite osäkra i längden om de inte får den bekräftelse de behöver. Ett Lejon vill helst inte höra om att de är egotrippade och högljudda dock – de vill bedömas utifrån sina goda intentioner, inget annat.De är ofta pålitliga och stabila i sitt engagemang, även om deras åsikter svajar. Lejon är oftast relativt traditionella i sina grundvärderingar. Som eldtecken är det förvisso inte alltid att vara konsekvent som gäller, utan det rätta i stunden. Lejonet styrs av solen och tycker lika mycket om att i långa perioder bara lata sig i den, för att sedan jobba hårt för att nå allt det goda och rätta i livet. De kan arbeta hårt med en ovanlig intensitet. Alla dessa krav på sig själva, och en brist på bekräftelse, kan göra Lejonet osäkert och de skyller ofta på sig själva när något går fel. De är alltså egentligen ödmjuka individer, med stor respekt för andras åsikter, som helt enkelt vill göra rätt. Både ädelt och modigt.

Kort om Lejonet:
Kvalitet: Fix
Element: Eld
Styrs av: Solen
Säsong: Sommaren
Metall: Guld
Sten: Rubin
Färg: Orange, guld
Anatomi: Hjärtat
Nyckelord: Generös, gästvänlig, storsint, omtänksam, varm, auktoritativ, aktiv, öppen

 

Jungfrun
24 augusti – 22 september

Jag har haft många Jungfruar i mitt liv som jag känt instinktiv gemenskap med, fastän vi är så olika. De fnittrar mindre än jag, får oftare en bekymmersrynka mellan ögonen än jag och säger ibland saker som är lika mycket förolämpning som komplimang. Kanske är det min måne i Jungfrun som gör att jag ändå inte kan låta bli att tycka så mycket om dessa allvarliga, krassa och ibland väldigt kritiska individer. Men en Jungfru själv skulle aldrig skriva under på det där med kritisk – Jungfruar är nämligen främst intresserade av en sak. Sanningen. Att hålla sig till den, navigera efter den och söka reda på den. För en Jungfru är det en förbjuden lek att ljuga, låtsas och göra sig till. Tro inte att det inte gör att de aldrig ägnar sig åt dessa saker – förbjuden frukt vet vi ju alla hur gott den smakar – men det vittnar lite om varför de så gärna testar gränserna kring detta.

Den oskyldiga Jungfrun är en ganska tröttsam kliché dock. Jungfrun kanske uppfattas som naiv och blåögd, men det ligger egentligen bara i valet av ord. Lika mycket skulle man kunna säga att Jungfrun är stark i sin övertygelse och har ett djupgående samvete som styr hen mer än något annat. Jungfrun är ett flexibelt jordtecken, vilket gör Jungfrun till det mest tankestyrda av jordtecknen. Jungfrun har dessutom en förmåga att anpassa sig efter situationen mer än de andra jordtecknen. Intelligent, analytisk och kommunikativ styrs Jungfrun av samma planet som det flexibla lufttecknet Tvillingarna, kommunikationsplaneten Merkurius. Men Jungfrun är mer saklig och noggrann i sin kommunikation, och använder den mer för att ta reda på saker än för att socialisera som en otålig fjäril vilket Tvillingarna gör. Istället njuter Jungfrun av att kunna hjälpa andra, att vara den analytiska eller praktiska hjälpande handen till de runt omkring. En tendens till tärande oro följer med Jungfrun. Många Jungfruar oroar sig konstant för saker vilket gör dem otroligt förberedda på det mesta. De tänker igenom scenarion som ingen ens skulle drömt om och vet alltid i förväg var både hotell och busshållplats ligger när de kommer till semesterorten.

Men det här betyder verkligen inte att Jungfrun på något sätt är tråkig, torr eller trist. Tvärtom. Som alla jordtecken vill Jungfrun någonstans förstå saker, och det sköna med Jungfrun är just deras ganska krassa attityd. De hänger inte upp sig på saker, även om de ofta maler saker inom sig, utan går lätt vidare när det behöver. De visar kärlek genom att tipsa och ge råd, och så ser de på livet. Som ett sandslott. Man bygger det som man vill ha det, tar reda på hur man bäst gör en stabil grund och utformar det sedan efter det för dem allra bästa metoderna. Genom rutin och noggrannhet vill hen uppnå bästa resultat. Jungfrun är därför också otroligt omtänksam mot andra, och det som kan kännas som kritik från Jungfrun, är just inget annat än omtanke. Jungfrun vill hjälpa dig och alla andra att bygga så fina sandslott som möjligt. Jungfrun har alltså också ett stort djup. Hen vill verkligen veta allt om världen, allt från mat, hälsa (få personer är så kropps- och hälsomedvetna) hur världens fungerar till kärlek och sex. Den skygga och oskyldiga Jungfrun kan ni glömma. Den undersökande och sanningssökande Jungfrun ska ni komma ihåg.

Kort om Jungfrun
Kvalitet: Föränderlig
Element: Jord
Styrs av: Merkurius
Säsong: Sommaren
Metall: Kvicksilver
Sten: Safir
Färg: Blått, beige
Anatomi: Inre organ, nervsystemet
Nyckelord: Analytisk, reserverad, intelligent, kritisk, hjälpsam, samvetsgrann

 

Vågen
23 september – 22 oktober

Vågen är av någon anledning det tecken som man svårast sätter fingret på. Kanske är det deras förnuftiga sida och förmåga att intellektualisera allt, även sina mer emotionella upplevelser, som gör att vi andra får känslan av att de ibland är nästan lite omänskliga. De verkar sakna laster, verkar sällan se några större problem, eller stöta på några större hinder i livet. Vid en andra anblick ser vi ju att det gör de ju visst! En nära vän som är Våg kanske inte fick ett jobb, eller var tvungen att flytta plötsligt och häftigt. Och de kanske till och med säger ”det känns jobbigt” – ändå oroar vi oss sällan för en Våg. Deras förmåga att alltid hitta balans och pendla tillbaka från en motgång är nämligen fenomenal.

Jag har hållit om Vågar som gråter, pratat länge med dem på telefon om något som känns jobbigt och sett dem oroa sig för ditt och datt – och ändå är det något hos dem som utstrålar ett slags lugn, något inom dem som vet att det kommer ordna sig fastän det suger just nu, något i deras sätt att prata om problem som avslöjar hur kapabla de är att lösa dem. Jag oroar mig aldrig länge för en Våg.

Men så vill Vågen också skapa balans och rättvisa och framför allt – inte störa eller stöka till. De vill ha det rent runt sig och har ett väldigt praktiskt estetiskt förhållande till livet. Det ska vara fint, funktionellt men också passande. Vågen är lätt att tycka om, de har en oskyldig aura och är ofta otroligt måna om den sociala gemenskapen. Att alla ska vara med och att alla ska må bra är a och o för Vågen, och när någonting ligger och ruttnar i en grupp är Vågen den första som märker av att något är fel. Ibland säger man om Vågen att hen är opålitlig, inte håller vad hen lovar eller på något annat sätt är svår att ha att göra med. Det är oftast mer känslostyrda eller stabila tecken som känner såhär. Det ligger nämligen i Vågens natur att tänka om och men många gånger innan de tar ett beslut, och varje Våg gör bäst i att borsta av sig dessa anklagelser och se på det för vad det är: deras behov av att finna balans och en stabil plats för dem att stå på innan de tar beslut är vad som gör dem harmoniska och väldigt sociala i slutänden. En Våg som stressas att bestämma sig kommer inte bli lycklig, inte heller en Våg som inte lämnas utrymme för att få ändra sig eller ta nya beslut.

Om man ibland kommer på en Våg ljuger är inte det heller särskilt förvånande. Vågens behov av stabilitet och balans, samtidigt som hen vill undvika konflikter eller att någon ska känna sig utanför eller dum, gör att hen hellre drar vita lögner dagligen än säger som det är. Det handlar alltså inte bara om Vågens eget behov av lugn och ro, utan lika mycket om alla andras. Många kan finna det här otroligt störande, men för Vågen är det bara ett sätt att skapa lugn.

Vågen tänker i relativa termer, och jämför ofta saker, maträtter, relationer och resor, vadsomhelst. Det Vågen söker är ofta harmoni, perfekt balans i livet, och vet att det krävs noggranna val för att hitta det ”bästa” eller ”rätta”. Detta gör att de har höga förväntningar samtidigt som det tar tid för dem att agera. När något är lite fel för Vågen, kommer hen inte kunna vila förrän hen hittat den perfekta lösningen – även om det så bara handlar om att kaffet är lite för starkt eller soffkudden lite obekväm. Vågen tycker om att känna till regler och lagar och rättvisa, balans och jämlikhet kommer för dem alltid först. På så sätt uppfattas dessa individer, som ofta har en air av speciell stil kring sig, som civiliserade och förfinade. Om det inte syns vid första mötet med en Våg, kommer det fram så fort de börjar prata.

Kort om Vågen
Kvalitet: Ledande
Element: Luft
Styrs av: Venus
Säsong: Hösten
Metall: Koppar
Sten: Diamant, kvarts, marmor
Färg: Pastellgrön
Anatomi: Njuren
Nyckelord: Rättvis, sällskaplig, snäll, diplomatisk, omtyckt, obeslutsam, respektfull, förfinad, konstnärlig

 

Skorpionen
23 oktober – 21 november

Skorpionen, Horoskop, Scorpio Rising, Astroblogg, Astrologi

Om det är något Skorpionen inte är eller gör så är det går obemärkt förbi. Ett klassiskt missförstånd om Skorpionen är att hen är farlig, opålitlig, att man ska akta sig för dessa individer. Det här är självklart nonsens. Men däremot präglas Skorpionen av en insikt som de andra tecknen inte riktigt styrs lika mycket av, nämligen en medvetenhet om att livet är orättvist. Medan Lejonet försöker göra det moraliska, eller Fisken ser till det universella, är Skorpionen väl medveten om att vi bara har ett liv, och att det gäller att värna om det utan att missa en enda detalj. Det här är en av Skorpionens viktigaste drivkrafter och kan förklara hens noggrannhet med allt från vilka kläder hen tycker om till hens defensiva läggning i konflikter. När andra vill att Skorpionen ska sätta sig in i deras situation, frågar sig Skorpionen vem som i så fall ska till dem själva.

Horoskop, Skorpionen, Astroblogg, Scorpio Rising

Skorpionen har lärt sig att lita på sig själv, men behöver verkligen övertygas för att våga lita på andra. Lojalitet och trygghet är stora frågor för Skorpionen, och hen gör sällan någon hemlighet av hur viktiga dessa saker är för hen. Skorpionen trivs bäst i sitt eget sällskap på sätt och vis, det vill säga föredrar att fundera över sina problem på egen hand, i tystnad, och när hen är i sociala sammanhang har hen ett stort behov av att veta vad som pågår. Många menar att Skorpionen har nästintill utvecklats med ett sjätte sinne, att de utan att ens prata med andra känner av stämningar eller läser av personer. Troligare är att det helt enkelt är Skorpionens fokus på att förstå exakt vad som pågår hela tiden, utan att göra det till sitt eget ansvar – snarare tvärtom, som gör att de har sån otrolig koll på läget i alla lägen.

Horoskop, Mapplethorpe, Skorpionen, Astroblogg, Scorpio Rising

Foto av Robert Mapplethorpe, Skorpion. Mer av Robert Mapplethorpe.

Den passionerade Skorpionen är ibland lite dramatisk, hen är trots allt det mer expressiva vattentecknet, men det här har oftare att göra med Skorpionens känsla av att vara missförstådd i sitt engagemang med världen. Att hen blir kallad ytlig är djupt sårande och det sista man ska attackera en Skorpion med. De är djupt intresserade av psykologiska processer och har ett sällan skådat fokus i hur de lever livet. Skorpionen är stabil, envis och söker kontroll, och är samtidigt långt ifrån ett passivt tecken. Symbolen för Skorpionen, ett M med en svans som pekar uppåt, visar på Skorpionens behov av att saker händer. Styrd av både Pluto och Mars är det svårt att förneka att sex är en viktig drivkraft och ett stort tema hos Skorpionen.

Horoskop, Skorpionen, Astroblogg, Scorpio Rising

Den intensiva Skorpionen är alltså långt ifrån farlig. Hen vill förstå sin omvärld, känna sig säker och trygg innan hen släpper någon för nära inpå, och är alltid högst medveten om vilka risker varje situation för med sig. Ett vanligt karaktärsdrag är att Skorpionen på en fest eller på ett dansgolv ofta inleder med att bara titta på andra som dansar eller pratar innan hen ger sig in i dansen/diskussionen. Skorpionen har en otrolig känsla för timing, och vet ofta på något slags magiskt vis exakt när hen ska ta första steget för att få som hen vill – utan att till exempel socialisera fram resultat som en Tvilling skulle göra. Skorpionen väntar, iakttar och attackerar, med stor precision. De är också lockade av den mörkare sidan, det djupa, kanske ibland det lite farliga. Det viktigaste för Skorpionen är makt och kontroll, vilket gör dessa individer orädda, redo för konflikt och medvetna om att hårda smällar gör dem starkare.

Kort om Skorpionen
Kvalitet: Fix
Element: Vatten
Styrs av: Pluto och Mars
Säsong: Hösten
Metall: Stål, järn
Sten: Opal, Topas
Färg: Guld, lila
Anatomi: Könsorgan, tarmar
Nyckelord: Passionerad, intensiv, kontrollerande, psykologisk, insiktsfull, bestämd, fokuserande, kringsmygande

 

Skytten
22 november – 21 december

Skytten, Horoskop, Astroblogg, Astrologi, Scorpio Rising

Allt Skytten vill är att frigöra sig genom kunskap. Att vara låst är Skyttens största mardröm, och hen gör vadsomhelst för att känna sig fri, på ett högre plan. Det här gör att Skytten ofta blir personen som säger lite för mycket, lite för fort. Inte för att det gör hen något alla gånger, hen sa ju bara vad hen tänkte, men andra kan ibland uppfatta Skytten som brutalt ärlig. Samtidigt är det svårt att inte tycka om en Skytt. Deras totala optimism engagerar de flesta och är svår att värja sig mot. Skytten är otroligt vänlig och bryr sig sällan om detaljer – hen kör på magkänsla och är övertygad om att allt går.

Horoskop, Skytten, Scorpio Rising, Astroblogg

Det här kommer förmodligen från Skyttens stora behov av att övervinna känslan av att vara bunden till naturen, till något mänskligt primitivt. Skyttens största mål är total frihet, och Skytten har inget till övers för rutin, planer eller detaljerade scheman. På en promenad med en av mina närmsta Skytt-vänner pratade vi om en eventuellt befordran han kunde få på sitt jobb. Det skulle innebära en massa resande runt hela världen. Wow tänkte jag, men på en gång skakade han på huvudet. ”Nej fy fan!”. Han såg inte poängen med att bli runtslussad i grupp enligt en färdig plan, han ville hellre bygga sin egen flotte och segla världen runt ungefär.

Horoskop, Skytten, Scorpio Rising, Astroblogg

Skyttar är fantastiskt drivna att kunna själv, göra själv, men är samtidigt en av de mest vänskapliga tecknen. De älskar att umgås, vara nära och dela med sig av allt de kan, lära sig allt andra kan och diskutera i oändlighet livet och allt som pågår runt dem. Precis som andra eldtecken blir de snabbt arga, men kan lika snabbt glömma vad som gjorde dem så förbannade. Deras idealistiska sida är tydlig, och de har lätt för att lita på andra. Tack vare deras självständiga natur är de dock inte naiva, utan har mer än easy-come-easy-go attityd till livet. Du känner lätt igen en Skytt på deras roliga, retsamma och storsinta attityd. De förlåter lätt och vill alltid gå vidare. Att älta saker är Skyttens största skräck.

Horoskop, Skytten, Scorpio Rising, Astroblogg

Men även om Skytten verkar rastlös, impulsiv och oförutsägbar finns det en sak som hen trumfar alla tecken i. Med sitt skarpa intellekt och stora behov av frigörelse är det ett av de tecken som värdesätter kunskap högst av alla – all sorts kunskap. Skytten begränsar sig helst inte och likställer inte kunskap med sanning, som till exempel Jungfrun, utan ser fantasi och emotionella behov som lika mycket kunskapsbaserat som biologi och geografi. Deras diskussionsbaserade lärande kan också övergå i extensiv inläsning, och du blir garanterat förvånad av Skyttens allmänbildning. De är också högst medvetna om att stå på sig och att inte släppa sina övertygelser, samtidigt som de efter en lång diskussion är de första som ändrar sig om de upplever att du har de vassaste argumenten. Skytten är också det tecken, som trots sin strävan bort från något primitivt, har starkast band till naturen. De älskar att vara ute, mästra sin omgivning, och undersöka varje hörn av naturen.

Kort om Skytten
Kvalitet: Föränderlig
Element: Eld
Styrs av: Jupiter
Säsong: Hösten
Metall: Tenn
Sten: Topas
Färg: Turkos
Anatomi: Höfter, Lår, Muskler
Nyckelord: Optimistisk, rastlös, entusiastisk, äventyrlig, ärlig, frispråkig, självständig, ansvarslös

 

Stenbocken
22 december – 19 januari

Stenbocken, Horoskop, Scorpio Rising, Astroblogg, Astrologi

Ah. Som ni kanske minns från mitt inlägg  försvarstal: Stenbocken så är jag är en stor hejare av Stenbocken. Men så är jag också en stor hejare av alla tecken. Varför det betyder lite extra att jag hejar på även Stenbocken har att göra med att det nog inte finns något mer baktalat tecken än detta. Den stackars Stenbocken anklagas för att vara tråkig, snål, känslokall, praktisk och en allmänt snusförnuftig realist och framför allt en hårdnackad karriärist. Låter inte direkt superkul. Så hur är då Stenbocken, och hur har detta tecken kommit att uppfattas såhär? Det ska vi reda ut.

Stenbocken har alltid ett tydligt mål. Fötterna på jorden och blicken på målet är ett vanligt sätt att beskriva Stenbocken på. Stenbocken vill upp till toppen, inte för ärans skull, utan för att se utsikten. Det här gör Stenbocken sparsam, hen vet att för att komma hela vägen fram, gäller det att vara försiktig på vägen. Tänk gärna på hur Stenbockar i din omgivning till exempel spenderar pengar. Min erfarenhet är att deras villighet att spendera alltid är relativt till vad syftet med spenderingen är. Samma mönster gäller för det mesta i Stenbockens liv. Det finns en långsiktig och strategisk tanke med allt.

Stenbocken, Astroblogg, Horoskop, Karaktärsastro

Varför så strategisk? Well, Stenbocken är ett av de tecken där själva symbolen förklarar mycket. Stenbocken, eller havsgeten, är känd för sin förmåga att klättra på höga höjder, branta klippor, genom omöjliga passager och i princip upp för stup för att komma till sitt mål. Det är såhär Stenbocken ser på livet, en lång ihärdig utmaning, och när det gäller så svåra uppgifter finns det inga ”men tänk om….” utan det gäller att bara sätta den ena klöven framför den andra och lita på magkänslan. Marginalerna är inte så stora i hur Stenbocken ser på livet. Lika högt som Stenbocken måste klättra, lika mycket energi måste hen spara för att komma dit. Det här gör att Stenbocken högt värderar det enkla i livet, och tack vare att hen kan tänka så långt i framtiden, är det ofta vanligt att dessa individer har ett stort intresse av dåtiden. Ofta är det en viss förfluten period Stenbocken är extra intresserad av.

Stenbocken, Astroblogg, Horoskop, Karaktärsastro

Den här ständiga klättringen är anledningar till att Stenbocken inte är intresserad av att spendera kraft på saker som de anser onödiga. Att vara produktiv och göra något av sitt liv är typiskt för Stenbocken, och även om de ofta har tålamodet för de, väntar de sällan. För Stenbocken är samhället en tydlig modell för vem som gör vad, och det är ofta viktigt för dem att ha en roll i den modellen. Att finnas med, synas och bli erkänd av andra gör Stenbocken trygg. Den stora paradoxen hos Stenbocken, deras enkelhet och strategiska tänkande, tillsammans med deras behov av andras erkännande är ofta anledningen till att vi missuppfattar Stenbockar som känslokalla karriärister. För samtidigt som Stenbocken är den allra sparsammaste av oss, är det ingen som klär sig snyggare eller har fler statusprylar (vad det än må vara). Stenbocken är praktisk och realistisk, och det är en otrolig tillgång. Stenbocken är lite av en loner, vill helst klara sig själv och är inte den som skyltar med sina känslor, vilket andra ofta tar som ett bevis på att de är fantasilösa och tråkiga. Det här är en stor missuppfattning dock. När Stenbocken får vara just praktiskt och realistisk, gärna i ett socialt sammanhang, finns det inga gränser för hens kreativitet. Ett bevis för detta är ofta Stenbockens otroligt egensinniga humor. Tänk på det nästa gång du träffar en Stenbock, hur deras humor fungerar. Den är sällan som hos andra och garanterat en källa till skratt och beundran.

Stenbocken, Astroblogg, Horoskop, Karaktärsastro

Kort om Stenbocken
Kvalitet: Ledande
Element: Jord
Styrs av: Saturnus
Säsong: Vintern
Metall: Bly
Sten: Bärnsten, Onyx
Färg: Lila, Brun
Anatomi: Knän, Ben, Skelett
Nyckelord: Realistisk, praktiskt, ansvarstagande, pålitlig, lojal, konservativ, disciplinerad, ambitiös, vis, konstant, pryd, ihärdig

 

Vattumannen
20 januari – 18 februari

Vattumannen, Horoskop, Scorpio Rising, Astrologi, Astroblogg

 

”Jag är Vattuman, och det stämmer, jag älskar verkligen vatten!”. Och så måste jag förstöra glädjen och säga ”actually… Vattumannen är ett luft-tecken” och det blir tråkig stämning. Okej, inte jättetråkig, men lite tråkig. Luft alltså. Hur visar det här sig? Jo, Vattumannen är högst intellektuell, full av idéer och tankeexperiment. Vattumannen styrs av Uranus, som är en både överraskande och tja, lite opålitlig och plötslig planet, och den är lätt att jämföra med Merkurius. Merkurius är information och kommunikationsplaneten som styr de idérika och nyfikna Tvillingarna och Jungfrun, och man kan säga att Uranus är som en högre oktav av Merkurius. Uranus styr de stora tankarna, hopp, ideologier och övergripande idéer för hela mänskligheten. Ofta passar naturvetenskapliga ämnen Vattumän, de är fantastiska på experimenterande, undersökningar och forskande. DarwinGalileo Galilei och Kopernikus var Vattumän till exempel (alla viktiga för en astro-intresserad). En av mina Vattumän-vänner brukar till exempel ligga och läsa på om olika sjukdomar när hon är lite orolig och inte kan sova för att sätta sitt eget liv i perspektiv. Typiskt Vattumanna-beteende.

Vattumannen, Horoskop, Scorpio Rising, Astrologi, Astroblogg, Karaktärsastro

Lufttecken älskar idéer, tankar, reflekterande och analyserande, och Vattumannen är kanske det tecken som är mest känslomässigt frånkopplad, om ni ursäktar uttrycket. Vattumannen värderar nämligen rationellt tänkande högre än känslor, social status eller liknande jordliga saker. Det här gör Vattumannen till en individualist av rang, som tenderar se på hela livet som ett experiment med olika faktorer som spelar in som olika vätskor i provrör. Otroligt givande för diskussioner och analyser, men ibland lite off för den som vill prata känslor. Det härliga med Vattumannen är kanske framför allt att hen vågar vara egen. Eller, vågar och vågar – Vattumannen tänker inte så ofta på det. Eftersom social status inte står vidare högt på Vattumannens önskelista, utan snarare att vara sitt bästa jag oavsett vad det är, så blir Vattumannen ganska lätt gruppens lite mer udda och charmiga ventil.

Vattumannen, Horoskop, Scorpio Rising, Astrologi, Astroblogg, Karaktärsastro

Vattumannen är zodiakens spirituella eviga källa. Här föds idéer som Vattumannen skapar åt hela världen. Vattumän är bra på att ge hopp, och ser alltid framåt. Nya idéer, nya lösningar, nya uppfinningar. Att älta gammalt är inte Vattumannens stil, och det finns nästan ingen väg som är ny nog för en Vattuman. De ogillar när andra sätter villkor, och även om de är det mest nytänkande tecknet så är de långt ifrån flexibla. En Vattuman står vid sin ideologi, och det är svårt att få dem att ändra sig. De är också väldigt toleranta till världen, sällan fördomsfulla, och har ingenting emot att uppfattas som udda av andra – de har snarare stora problem med människor som försöker följa strömmen. Istället har Vattumän ofta något revolutionärt över sig. Som exempel kan man ta Rosa Parks, som startade medborgarrättsrörelsen i USA 1955, när hon vägrade följa de regler som gav olika villkor till svarta och vita genom att sätta sig längst fram i bussen – ett område där endast vita tilläts sitta – och vägrade flytta på sig när en vit man ville ha hennes plats. Vattumän älskar att vara rebeller och revolutionärer – men inte för att synas själva, utan för att de har en stark uppfattning om vad som är rätt.

Vattumannen, Horoskop, Scorpio Rising, Astrologi, Astroblogg, Karaktärsastro

Vattumän är ofta öppna för alla möjliga sorters läror, och även om de är övertygade om en sak kan de lätt ta till sig varför andra idéer kan vara minst lika bra. De har ofta koll på läget, och har en hel del humor som till en början döljer sig bakom en analytiskt yta. Inte särskilt känslomässiga direkt, men gärna både excentriska och otroligt roliga.

Kort om Vattumannen
Kvalitet: Fix
Element: Luft
Styrs av: Uranus
Säsong: Vintern
Metall: Uran
Sten: Ametist
Färg: Himmelsblått
Anatomi: Vrister, blodomloppet, smalbenen
Nyckelord: Analytisk, reflekterande, självsäker, bestämd, självständig, påhittig, filantropisk, originell, excentrisk, egensinnig, intellektuell, idealistisk, cool, vänlig, objektiv, opartisk

 

Fiskarna
19 februari – 20 mars

Fiskarna, Horoskop, Astroblogg, Scorpio Rising, Astrologi

Den blödiga Fisken, överkänslig och lite verklighetsförvirrad. Så brukar fördomarna om Fiskarna låta. När jag började intressera mig för astrologi var Fiskarna ett av de tecken som det tog mig längst tid att förstå mig på. Det verkade som att de flesta bara sa ”Fisken är känslig” och inte mycket mer. Något med det undermedvetna, något med att de är drömska, men mycket mer klarnade inte bilden. Jag försökte tänka på Fiskar jag känner för att hitta gemensamma drag, och det tog ett tag. Det var först när jag började tänka på Fisken som det zodiakens sista tecken som det började bli tydligare för mig. Om man ser zodiaken som en cirkel som sluts, en livscykel till och med, så står Fiskarna för det något som vi väldigt sällan tänker på – nämligen återfödelse. Fiskarna representerar livets slut, den gamla gumman som redan genomlevt allt och står med ena foten i livet och den andra i döden. Låter dramatiskt, jag vet, men eftersom vi pratar i metaforer så innebär det alltså att döden här egentligen står för förnyelse. Med Fiskarnas tecken tar vintern slut, ”livet” slut, och Fiskarna förbereder världen för återkomsten av livet, våren, framtiden och Väduren. Fiskarna ses därför som det tecken som har lite av alla andra tecken i sig – de kan connecta med de flesta andra och har en mycket större förståelse för känslor, tankar och idéer än andra.

Fiskarna, Horoskop, Karaktärsastro

Fiskarna tycker inte om konflikter, eller rättare sagt – Fiskarna tycker inte om beteenden som sårar andra. Om man tänker att Fiskarna står med en fot i ”döden” så är det ganska förståeligt – vem vill börja tjafsa om småsaker när man är på väg att se livet sluta sig? Istället ser Fiskarna otroligt mycket bredare på livet, de har som ett inre prisma där de helt enkelt tillåter sig själva att se på allt ur otroligt olika aspekter för att forma sin egen bild av världen, situationer, människor och förhoppningar. Fiskarna tar också in världen på ett unikt sätt – de är mästare på att känna in, kanske inte ytliga – men djupare känslor och har otroligt lätt att prata om djupa saker med främlingar. Att ta i andra, hålla handen under långa samtal eller ge små symboliska presenter är typiskt Fiskarna.

Fiskarna, Horoskop, Karaktärsastro

Likt Vågen har Fiskarna lite svårt att ta konkreta beslut, då de ständigt vaggar mellan livets alla stora frågor. Å ena sidan lever de här och nu, men samtidigt verkar Fiskens tankar också vandra kring något större som inte särskilt ofta är begripligt. Resultatet blir att Fisken ofta blandar ihop olika skikt i livet. Personligt och privat, jobb och familj, vänskap och kärlek. Eftersom Fiskarna hela tiden är på väg åt olika håll, och samtidigt har ett bredare perspektiv än många andra, håller de ogärna en kurs, utan blandar istället ut det svartvita till en gråskala. De har svårt att förstå andras behov av detaljer och gränser, eftersom de själva inte ser någon betydelse med sådant. Det här gör att Fiskarna ibland uppfattas som ett överkänsligt tecken som har svårt att skilja på verklighet och fantasi – vilket för Fisken egentligen inte är något negativt. Fisken har ofta ett visst behov av att ägna sig åt svåra frågor och faller då och då ner i mörkare vatten och tankegångar som för andra kan tyckas tunga. Men varje Fisk, och varje vän till en Fisk, bör hålla ett vakande öga på verkligheten. Ofta är det lättare för Fisken att undvika obekväma sanningar med fantasier och drömmar, vilket kan leda till en hel del obehagliga wake up calls.

Fiskarna, Horoskop, Karaktärsastro

Fisken kan vara ostrukturerad, lite för intagande av andra ibland och har svårt för att säga nej. Vissa Fiskar är så känsliga själar att de föredrar att gömma sig bakom något slags skal av identitet – vilket kan förklara varför detta tecken ibland är oerhört svårt att sätta fingret på. Samtidigt är Fisken en kreativ mästare som har lätt att lära känna de flesta andra, och stort behov av en meningsfull tillvaro. Fisken vill gärna ha djur omkring sig, levande växter eller på andra sätt göra sin vardag till en hyllning till livet. Oavsett hur ytligt det kan se ut i andras ögon så är Fisken ofta djupt fäst vid alla detaljer i sitt liv – oavsett om det är ett löfte från någon, en kort romans, en speciell tröja eller en sten från en semester för länge sedan. Fiskarna är på ett sätt livets mest dedikerade beskyddare, en roll som få andra tecken skulle klara av att bära.

Kort om Fiskarna
Kvalitet: Föränderlig
Element: Vatten
Styrs av: Neptunus
Säsong: Vintern
Metall: Tenn
Sten: Jade, Korall
Färg: Havsgrön
Anatomi: Fötter, vener
Nyckelord: Intuitiv, känslig, drömsk, öm, artistisk, kreativ, sympatisk, medkännande, intagande, lättpåverkad

 1. Efter att jag fick reda på att min ascendent står i skytten, var jag ju såklart tvungen att läsa även om den karaktären! jag måste säga att mycket stämmer väldigt väl. speciellt det där med naturen, att både älska frihet, avsky att känna sig bunden till det primitiva och samtidigt älska naturen och vilja utforska varje hörn. Jag vet ju inte exakt hur ens ascendent påverkar en, men visst känner jag igen många av de karaktärsdragen som min ascendent står i!

 2. Hej! Jag undrar lite om mina accidenter.. Kanske kan göra att jag förstår lite varför jag ofta dras till jungfrun eller oxen – både vänner och potentiella killar :)
  Född 19870612 kl 09.26

 3. Nu är det så att jag har gått och blitt intresserad av en Vädur och en Kräfta, och skulle tycka det var intressant att få veta vilket av tecknen som jag skulle passa bäst med, rent teoretiskt. Är själv Oxe med ascendenten i Skytten, månen i Vågen, Venus i Tvillingarna, och Mars i Kräftan.

  Ps, tycker om din blogg hur mycket som helst! Fortsätt så!

 4. Efter att ha tagit reda på vart de olika planeterna stod när jag föddes, ascendent osv. Så kom dey fram en hel del intressanta saker. Det säger saker som impulsivitet, rastlöshet, förändringar och en hel del mer. Jag har länge gått och önskat att jag skulle va lite mindre ombyttlig, inte söka förändringar osv. Men ligger detta liksom i min natur och det är bara att acceptera? Kan man göra något åt detta?

 5. hej kan du berätta om min killkompis han är tvilling med venus i oxen mars i lejonet och månen i tvillingarna.Hurdan han är i kärlek, vänskap osv.
  Kram på dig sofia!

 6. Jag är skorpion med ascedenten i kräftan, jag har stött på en vattuman som jag är väldigt intresserad av. Men överallt där jag läst om den kombinationen är det ett big no i kärlek. Är det verkligen så?

 7. Jag tror jag har sårat en killkompis som är tvilling och vet inte riktigt hur jag ska göra för att det ska bli bättre? Jag var en smula för ärlig mot honom i en situation där han nog egentligen bara ville ha stöd och någon som lyssnade, nu pratar han knappt med mig och jag vet inte om det beror på det? Han sa att han inte var sur, men det brukar jag ibland säga till folk och inte mena det, så jag vet inte om han är sur ändå? Är det bättre att låta honom vara eller ska jag ta upp det med honom?

 8. Jag är kräfta och det är som om det är mig du beskriver! Helt sjukt! Känns som att du känner mig bättre än vad jag själv gör… ;)

 9. Jag har följt bloggen i ungefär ett halvår nu och är helt fast! I princip allt stämmer väldigt bra OCH bloggen är dessutom väldigt snygg med bildval och layout!

 10. Asså, det stämmer in så sjukt bra! Jag är född den 28 april, grön är min favoritfärg, mina kläder har oftast någon jordnära färg (typ brun, grön <3 ), jag har ett extremt bra smak-sinne och jag tycker inte om att inte stå med båda fötterna på marken. Bokstavligen då men det funkar! ;) Detta är bara en del av det som stämde in på mig ^^

 11. Jag är nog den enda som inte känner igen mig i allt som står om väduren. Vissa saker kan jag tycka är jag men det var väääldigt mycket som inte är jag för fem öre :P
  Är jag en annorlunda vädur då?

 12. Jag tycker nästan inget stämmer in på mig av det som står på stenbocken. Visst! Något kanske stämmer men defenetivt inte allt! LÅNGT IFRÅN ALLT tycker jag Faktist fast det kanske passar in på andra ;)

 13. Jag är ett lejon, med accedent i jungfrun och jag känner mig inte riktigt som någon av de två.
  Jag är kanske lite mer av ett lejon trots allt. Jag menar, jag är mer utåtriktad än inåtriktad, och det här med att ifall jungfrun får en uppgift så går hon in i den till 110%, är verkligen inte jag haha! Jag gör liksom bara tills det är tillräckligt.
  Så ja, jag känner nog igen mig mer i lejonet, även fast det finns grejer där jag inte alls är ett lejon! Däremot kände jag igen mig allra mest i skorpionen, hm?? Det där med att iaktta och att ”förstå sin omvärld” mm. är mycket mer mig.
  A ja, kul att få läsa om alla!

 14. Jag gick tillbaka i arkivet för att läsa men kom på att jag känner mig verkligen inte som kräftan som jag är. Kan de ha att göra med att jag har lejon som acedent (vet inte hur de stavas men hoppas du fattar). Jag är född 27 juni klockan 9.12. Men grejen är att vecko/helg astro stämmer ändå bra faktiskt.

  Sen måste jag bara skriva en till sak. Nu i mars har jag läst att jag kan ändå hitta något romantisk i livet och i helgen den 8 mars träffade jag en kille som är fisk. Läste fiskarnas oxå och de stod mycket om att hitta någon. Kan de här passa ihop eller är vi för olika?

  Tycker sin blogg är jättebra!

  1. Absolut spelar din Lejon-ascendent en stor roll i att du inte känner dig helt som en Kräfta. Att horoskopen ändå stämmer är inte heller så konstigt, ofta känner vi inte igen oss i våra karaktärshoroskop när vi har en starkt annorlunda ascendent (Lejonet är väldigt olik Kräftan) men är fortfarande känsliga för framtidshoroskopen.

   Och Kräftan med en Lejon-ascendent är en perfekt blandning för Fisken, tycker jag personligen. Go for it! Xoxo

 15. gud va sjukt! haha jag är skytt och det stämmer faktiskt in på mig!! jag är väldigt ärlig och tänker inte alltid för när jag pratar, jag hatar att älta saker och tror att allt kommer att ordna sig oavsett vad det är :P första gången jag känner att horoskop verkligen låter rätt.

 16. Jag är också vädur och tycker heller inte så mkt stämmer med denna beskrivning, din vän i beskrivningen är i princip raka motsatsen till mig. Jag tänker mer på andra och glömmer bort mig själv snarare.

 17. Ja e en fisk och gillar en vädur men min vän tvillingarna gillar oxå väduren och hon härmar mig och irriterar mig!! Men vädur o tvillingarna passar bättre ihop men kan jag få några tips om hur jag kan passa ihop med väduren

 18. Ville bara nämna att det var roligt att läsa din beskrivning av fisken. Var lite mer detaljerat än vissa andra sidor. En hel del passar in bra på hur jag skulle beskrivas som person enligt mig/andra. Även om jag bara läser för skojs skull..

 19. Måste säga att det som står om Väduren stämmer in helt på 110% helt otroligt. Mår lite dåligt av att läsa texten för den är ju sann;)

 20. Måste nog säga att detta stämde inte alls in på mej, jag är fisk, och skulle nog beskriva mej själv som rätt sp långt ifrån drömsk, virrig och smått osäker. Skulle själv säga att jag är väldigt säker i mej själv, säger vad jag tycker och tänker, oftast, och behandlar inte folk bättre än de behandlar mej…Fast horoskop brukar nog inte stämma så hemskt bra in på mej så

 21. Jag är lejon men jag är så otrolig kär i en oxe.Hur kommer kärleken mellan oss två?
  Vad kan jag göra för Henne?
  Hon är så otroligt snäll & söt.
  Problemet är att hon inte vet vem jag.
  Visst är jag en lejon men jag så envis när det käller saker.
  Ja jag är kärleksfull.

 22. Jag är jungfru (14:e sep) och den karaktär som jungfrun oftast målas upp i (även här) stämmer inte alls på mig. Jag är raka motsatsen; passionerad och romantisk, vild, social, äventyrlig, utåtriktad, glad och positiv. Blåögd (man kan lura mig vart man vill oftast) är jag dock och kanske intelligent men inte mer andra.

  Det känns så konstigt att jag är så långt från jungfru-personen för många gånger stämmer horoskopen på mig. Vad kan det bero på?

  Tack annars för bra blogg :)

  /Ella

 23. Det stämmer .är väldigt noga med familjförhållande ,å kreativ ,vill gärna styra ,å tror å ett sjätte sinne ,kan se på folk hur de mår ,även höra ,men vatten är inte mitt element .gift med en Fisk .går så där ,bara för han är överkänslig .

 24. Jag är fisk och jag håller med om när man vet en sanning som man inte tycker om brukar man fantisera/drömma bort det till något bra som t.ex. En gång då han jag var kär i var med en annan tjej blev jag ledsen och fantiserade som att det aldrig har hänt/att det var jag istället för henne. Men det är en sak jag inte fattar. Vad menade du med att att det kan leda till en hel del obehagliga wake up calls?

  1. Hej Fisk! Jo, att när vi lever oss in i fantasier och drömmar, som Fisken lätt gör, så kan det bli ännu jobbigare att möta verkligheten när den gör sig påmind. Xoxo

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..