Astrospecial! Motivationsastro – vad får ditt tecken att kicka gång?

Dears! Dags för en ny astroguide. Den här gången guidar Scorpio er i vad som motiverar de olika tecknen, och hur du kan hjälpa att peppa någon du tycker utifrån vilket tecken hen är. Känner ni igen er? Xoxo

Motivationsastro, Horoskop

 

Väduren, Horoskop, Astrologi, Astroblogg, Scorpio Rising

Väduren: Att tävla och vinna

Det är inte svårt att motivera en Vädur, för Väduren vill alltid vara först, och också gärna bäst. För Väduren är det essentiellt att utsätta sig för och klara av utmaningar. För att sporra en Vädur behöver man ofta blanda in ett tävlingsmoment. Om det så är en tävling som Väduren har med sig själv eller med andra är ganska oviktigt, det viktiga är för Väduren att få bevisa sin kapacitet för sig själv. Det finns inget tecken som avskyr att förlora mer, och inget tecken som snabbare tar sig an en ny utmaning. Väduren är det första tecknet ut, och kan inte ens tänka sig att inte vara först med allt…  För att peppa en Vädur – utmana och pusha hen!

 

Oxen, Horoskop, Astrologi, Astroblogg, Scorpio Rising

Oxen: Att njuta och äga

Oxar tycker ofta att det är tråkigt att de beskrivs som så materialistiska, men tyvärr är det just ägande som kännetecknar Oxen mest av allt. Kanske kan det kännas lite roligare att veta att ”ägandet” nog bör tolkas lite mer metaforiskt än att bara ha saker. Oxen drivs helt enkelt av att veta vilket område som är deras, och att ingen annan klampar in på deras revir. Om de vet vilka gränser de arbetar inom, kan de också lättare veta när de kan ta en välbehövlig paus. Det blir helt enkelt lättare för dem att slappna av och njuta. Det här är ett tecken som vågar jobba hårt, så länge de vet att en riklig belöning väntar. För att peppa en Oxe – erbjud rejäl belöning.

 

Tvillingarna, Horoskop, Astrologi, Astroblogg, Scorpio Rising

Tvillingarna: Att veta och lära känna

Tvillingarna är giriga på det sättet att de vill veta typ allt – men har samtidigt inte lång nog koncentrationsförmåga för att verkligen sätta sig in i saker. Istället vill känna att de liksom veta lagom mycket om precis allting, vilket ger dem ryktet om ytlighet. Men samtidigt vet de också lite om precis allt. Det här kommer sig av att Tvillingarna navigerar sig fram genom livet med hjälp av information, och även om de inte nödvändigtvis behöver veta vissa saker vill de åtminstone känna att de har koll på läget. Det här gäller även fakta om människor, till och med människor de aldrig kommer träffa eller ha kontakt med. För att peppa en Tvilling – fråga dem saker de omöjligt kan veta, de kommer genast försöka leta reda på den nödvändiga informationen.

 

Kräftan, Horoskop, Astrologi, Astroblogg, Scorpio Rising

Kräftan: Att känna och kännas

För Kräftan är det den interna processen som är avgörande, både egna och andras, och känslan av att ha åstadkommit något, eller ännu mer: att känna att man berört och kommit i kontakt med andra är bland de viktigaste drivkrafterna för en Kräfta. När en Kräfta lyckats para ihop två kompisar, eller ordnat en stor mysig middag, älskar hen att mysa ihop sig i tystnad och stolt betrakta sina doings. Kräftan känner sig också extra nöjd när hen har hjälpt någon annan att komma till en viktig insikt, eller kunnat visa något speciellt som inte många andra fått sett eller veta. För att peppa en Kräfta – det här är inte lätt, men påminn hen om alla runt omkring som tror på och bryr sig om hen.

 

Lejonet, Horoskop, Astrologi, Astroblogg, Scorpio Rising

Lejonet: Att agera och göra nytta

Det finns inget som tillfredsställer ett Lejon så mycket som att slå två flugor, eller gärna ännu fler, i en smäll. Att multitaska i stil med att kunna bota cancer, leda en grupp och roa andra samtidigt är en våt dröm för Lejonet, men hen är också väldigt nöjd med att kunna leka en utbildande lek som stimulerar kunnandet samtidigt som man umgås. Att inte hela tiden med bidra med något till världen är nästan som en synd för Lejonet, som hela tiden vill kunna ge lite mer. För att peppa ett Lejon – det här behövs nästan inte, men om ett Lejon helt kört fast, se till att enbart fokusera på att boosta hens självförtroende. Rejält.

 

Jungfrun, Horoskop, Astrologi, Astroblogg, Scorpio Rising

Jungfrun: Att ordna och strukturera

Den perfektionistiska Jungfrun får sin stora kick i att få saker och ting att gå i lås. Det behöver inte handla om att få sitt eget liv att fungera, utan kan lika gärna gälla andra, och Jungfrun är inte den som vare sig ger upp eller slarvar. Ska du ut på resa? Jungfrun hjälper dig att planera. Behöver du någon som läser igenom din uppsats? Fråga en Jungfru! Drivmedlet perfektion och struktur är också Jungfruns sätt att visa kärlek – vilket kan vara otroligt bra att komma ihåg för alla som lever i närheten av en Jungfru. Jungfrun är också den sista som sviker sitt ord. Att vara en god person och stå vid sitt ord är en tydlig Jungfru-markör. För att peppa en Jungfru – be Jungfrun om hjälp. Genom att hjälpa andra, hjälper Jungfrun också i längden sig själv.

 

Vågen, Horoskop, Astrologi, Astroblogg, Scorpio Rising

Vågen: Att balansera och harmonisera

De flesta som känner en Våg vet att konflikt och konfrontation är det värsta en Våg vet. Vågens är därmed inte nödvändigtvis konflikträdd, inte alls, utan tycker helt enkelt inte om att slösa energi på bråk och osämja. Vågen vet att man är mer produktiv och klartänkt, rationell, när man är lugn och balanserad och ser därför gärna att människor trivs ihop för att få mer gjort. Vågens vänskaper och kontakter är därför nästan heliga för hen, med självklara mix-and-match-möjligheter: Vågens mål och dröm är att alla ska kunna umgås och ha roligt tillsammans. För att peppa en Våg – visa ditt totala stöd och påminn hen om du hur skönt det kommer bli när det tuffa framför är över.

 

Skorpionen, Horoskop, Scorpio Rising, Astroblogg, Astrologi

Skorpionen: Att kontrollera och konfrontera

Skorpionens intuitiva förmåga är inte att leka med. Det räcker med en blick eller ett ord och Skorpionen vet exakt vad som pågår, och är inte rädd för att ta det till ytan. Men varför? Jo, Skorpionen vet att världen är en orättvis plats, och handlar därmed utifrån övertygelsen att det är rent av avgörande att dagligen säkerställa sin plats i världsordningen. Skorpionens skal är hårt och tufft, vilket gör att Skorpionen med lätthet är hård och tuff mot världen. På så sätt vet Skorpionen vilka hen kan lita på och testar sig oavbrutet fram i nya sociala situationer. För att peppa en Skorpion – om inte lite vanlig kärleksfullhet ger några resultat, kör Skorpionens egen taktik – konfrontera!

 

Skytten, Horoskop, Astroblogg, Astrologi, Scorpio Rising

Skytten: Att utforska och utveckla

För er som känner en engagerad Skytt behöver jag knappast berätta om deras stora entusiasm för sina senaste projekt. Er mail, sms-inkorg och facebook-wall är förmodligen redan fylld med den här informationen. Skytten’s stora motivation i livet är att förstå och lära sig mer, men mer än Tvillingen vill Skytten kunna göra allt själv. Skytten är på sätt och vis zodiakens diy-expert och om du någonsin till exempel hamnar vilse i vildmarken så är det bästa du kan göra att hoppas på att du stöter på en Skytt. Men Skytten är inte nöjd med att kunna allt, utan vill också ständigt förbättra saker. Inte för att glänsa, utan för att veta att hen kan behärska världen. För att peppa en Skytt – visa ditt intresse och försök få Skytten att engagera dig, i längden kommer hen också att engagera sig själv.

 

Stenbocken, Horoskop, Scorpio Rising, Astroblogg, Astrologi

Stenbocken: Att prestera och accelerera

Stenbocken drivs av ett starkt behov av att nå toppen (läs gärna lite här så förstår ni vad jag menar) och det här gör att Stenbocken i början av olika projekt gärna är väldigt försiktig med att uttala sina ambitioner. Snarare är Stenbocken den som först när hen nått toppen vågar uttrycka sig mer. Stenbocken tycker om att satsa all kraft på en väg, eftersom Stenbocken vet att ju mer fokuserat man satsar sin energi på ett mål, desto högre kan man nå. Stenbocken är alltså inte den som dribblar mellan olika uppgifter, utan hellre siktar fokuserat och högt. För att peppa en Stenbock – små gester och outtalat stöd i form av symboliska gåvor ger din Stenbock massor av mod.

 

Vattumannen, Horoskop, Scorpio Rising, Astrologi, Astroblogg

Vattumannen: Att förstå och utmana

På Vattumannen biter inga spekulativa känslo-idéer, utan Vattumannen förhåller sig till fakta i livet, och satsar enbart på det som är logiskt och rationellt hållbart. Låter det tråkigt? Knappast – det finns inga mer rebelliska själar än Vattumän, som ständigt vill, vågar och drivs av att vrida på idéer och föreställningar. Vattumannen är det tecken som vågar testa nya saker enbart för att undersöka vad som händer, om det så är gå en hel dag baklänges på stan eller stirra ut i rymden för att förstå om solen snurrar runt jorden eller tvärtom. Orolig för vad andra tycker? Inte Vattumannen. Han håller ju på att förstå världen, och utmana vad vi tror att vi vet om den. Utan Vattumannens rebelliska sidor skulle världen helt klart vara både statisk, stillastående och ack, så tråkig. För att peppa en Vattuman – ställ logiska följdfrågor.

 

Fiskarna, Horoskop, Astroblogg, Scorpio Rising, Astrologi

Fiskarna: Att förändra och drömma

Fiskarnas vardag består av så mycket förändring att den nästan inte märks. För Fisken är livet på många sätt en ständig charad, och Fiskens sätt att ta sig an världen på har att göra med att leka, drömma och fantisera. Att hela tiden känna av stämningen hela tiden och sedan kunna göra om det till kreativ energi är Fiskens stora begåvning, och motivationen bakom detta är ganska dramatisk. Som zodiakens sista är Fisken det tecken som mest av allt känner av ”slutet”, och därför med mer ödmjukhet vågar   uppfinna nytt. För Fisken är hela världen i ständig förändring, och för att inte gå sönder i en sådan värld lägger Fisken stor vikt vid att ständigt återuppfinna sig själv. För att peppa en Fisk – krama, visa kärlek och säg snälla saker.

 1. OJ. Jag är Oxe och känner verkligen igen mig. Såna här saker brukar sällan stämma in på mig men just denna text om oxen känns verkligen som en beskrivning av mig som person. Kul!

  http://isabelli.se

 2. Hej!

  Jag undrar om du någon gång kunde göra ett års horoskop för vi som är födda mellan två stjärntecken (cuspar)?

  Jag vet att det är kanske lite sent, eftersom halva året redan gått. Men ett månadshoroskop, eller ett horoskop för resten av året skulle vara jätte bra!

  Eftersom jag är Stenmannen så stämmer sällan horoskopen för varken Stenbocken eller Vattumannen, och inte heller det tredje (du har skrivit om att man kan behöva läsa sin aspekt? Nu har jag ingen aning om det var så det hette, men hoppas att du förstår vad jag menar!)

  Som sagt, det skulle vara jätte kul! :)

 3. Jag kände att detta stämde väldigt bra. Jag vet ofta vad jag vill själv, och gör vad jag kan för att nå mina mål. Men behöver såklart lite hederlig uppmuntran ibland, eller en påminnelse om vad jag måste göra, inte genom tjat, det som funkar är nog snarare att konfrontera mig med vad jag själv redan vet. Sen känner jag igen min i min ascendent på ett med ytligt plan. Är ofta den som läser andras uppsatser och försöker strukturera (framför allt andras) vardag. Även om jag måste vara vaken hela natten för att hinna slutför jag det. Spännande!

 4. Jag är vädur och det stämmer faktiskt inte alls in på mig. Jag gillar inte att bli utmanad, och pushar folk mig till att göra saker så sätter jag mig på tvären istället och vägrar. Jag vill göra saker i min egen takt, och är inte så värst tävlingsinriktad iheller.
  Hur kommer det sig tro?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..