Astrospecial: Så beter sig stjärntecknen när de är arga

En väldigt efterlängtad astroguide kommer här mina darlings, så beter sig tecknen när de är arga! Läs utifrån sol, ascendent och, om du vill, måne. Och berätta vilken som stämmer bäst och om du känner igen dig så blir Scorpio så glad, så glad. Xoxo!

 

Horoskop

Väduren

Väduren har kort stubin, och även om det kan krävas ganska mycket innan Väduren reagerar med ilska (Väduren är bra förberedd på att världen är en utmaning) så kan mycket hända på väldigt kort tid när de väl tänder till. Väduren har lågt tålamod och reagerar med sätta andra på plats så fort som möjligt när dålig stämning uppstår. Man kan säga att Väduren lever med ett det interna mottot ”ta ingen skit”. När Väduren blir förbannad är det ofta starka ord och hög röst som kännetecknar dem, men ta aldrig en Vädur på orden i ett bråk, då alla möjliga tankar och ord forsar fram utan eftertanke.

 

Horoskop

Oxen

Det tar väldigt lång tid för en Oxe att bli arg på någon annan, men när det väl händer vill man inte gärna vara i närheten. Det första man inser när man bråkar med en Oxe är ordet ”nej”, som gärna upprepas. ”Nej, nej, nej, nej” en rad huvudskakningar och sedan brakar det loss. Det luriga är att det kommer som ett åskmoln från ingenstans, och du får verkligen veta att det är just du som är roten till alla problem när Oxen mullrar fram. Rädd för ögonkontakt med en frustande Oxe? Det spelar ingen roll, Oxen tänker stirra ner dig oavsett.

 

Horoskop

Tvillingarna

Bristen på tålamod gör det svårt för Tvillingarna att balansera känslor och tankar när det blir bråk, och Tvillingarnas spontana metod när det gäller bråk är att bara säga ”du är dum, hejdå”. Se upp för att Tvillingarna lämnar lokalen snabbar än du hinner säga ”men kan vi inte prata om det” och förvänta dig inga mogna reaktioner i bråkets inledande fas. Men med lite tid, säg en kvart ungefär, hinner Tvillingen ofta se vad som är problemet, prata ut, och till och med börja skämta och skratta åt hela. Humor ligger aldrig långt borta när Tvillingen är arg, även om deras första reaktion är att peka finger.

 

Kräftan

Kräftan

Det märks först inte alls, men så plötsligt… Vad hände, och varför är Kräftan så arg? Kräftan är expert på alla möjliga små tricks som få andra kan bemästra, saker som att ”gå argt”, ”andas argt” och kanske till och med ”sova argt”. När känslorna äntligen kommer ut kommer de ofta ut på någon helt annan plats än där saker började, men det är i alla fall ett steg på vägen att kunna prata om saker. Det tar dock väldigt lång tid för Kräftan att helt få ur sig vad som pågår, gärna med uppföljande samtal efter en vecka eller två.

 

Horoskop

Lejonet

Det generösa, storsinta Lejonet tycker inte om orättvisor och har en väldigt, väldigt hämndlysten sida. Lejonet vill ofta lära sin ovän en läxa, och både bevisa att hen har fel, Lejonet har rätt och samtidigt hur mycket bättre och smartare Lejonet är. Stoltheten är en intensiv medspelare här, och Lejonet kan ha ganska utvecklade planer på hämnd för att skydda sin stolthet. Tur att Lejonets mest intensiva ilska lägger sig ganska snabbt, och att fantasierna på hämnd ofta är mycket större än den faktiska hämnden. Men lite payback får den som stöter sig med ett Lejon räkna med…

 

Horoskop

Jungfrun

När den kritiskt sinnade Jungfrun blir arg hamnar mycket fokus på ord, tankar och resonemang som behöver komma ut. Den oroliga Jungfrun har nära till upprördhet, och oväntat nog gör det här att Jungfrun ibland framstår som den allra mest sansade när det bråkas. Det är ofta i bemötandet som det avgörs hur intensivt Jungfruns känslospann kommer gå – får Jungfrun inget ”rationellt” svar på sin kritik så kan det snabbt eskalera till stark frustration och elakheter…

 

Horoskop

Vågen

Förvånad sväljer Vågen ilskan och undrar ursäkta, men vad hände här? Vem sa vad, varför och är det här verkligen värt att bråka om? Det krävs mycket för Vågen själv att bli arg, så i de allra flesta fall så reagerar Vågen på någon annans ilska när det blir bråk och en Våg är inblandad. Vågen tycker sällan saker är värda att bråka om, och har alltid målet att hitta lösningar där alla är nöjda, känner sig hörda och där balansen återställs. Den enda anledningen för en Våg att fortsätta bråka om något beror på en obalans någonstans.

 

Skorpionen

Skorpionen liknar Kräftan i det att hen länge kan irritera sig eller vara arg utan att säga något. Men. När det väl smäller till för Skorpionen, så smäller det verkligen till. Skorpionen tar andras ilska väldigt personligt och är snabb med att utvärdera andras beteenden och utifrån det hitta lämpliga ”straff” eller läxor. I vissa fall är det total tystnad, i andra är det mer direkt konfrontation. Skorpionen är inte rädd för konfrontationer, men har en blixtsnabb intuition som säger Skorpionen exakt hur de ska kunna slå till där det gör som ondast – men inte enbart för att vara elak. Skorpionen vill ofta lära sin motpart en läxa, inte sällan om hur Skorpionen själv fungerar och vad hen kräver från andra. Skorpionen är också långsint och glömmer sällan.

 

Horoskop

Skytten

En arg Skytt blir snabbt otrevlig, och säger exakt de där sakerna som svider lite extra. Ett bråk är för Skytten är dels ett sätt att rensa luften men kanske framförallt ett sätt att mäta styrka. Så även om Skytten bråkar med någon hen tycker om så kan det hända att saker blir väldigt tävlingsinriktade, och att det snabbt eskalerar och blir ganska otrevligt. Skytten ser sig utmanad som i en duell och vill väldigt gärna vinna, vilket kan resultera i en del fula knep. Det här gäller i stridens hetta, men så fort luften är rensad med en Skytt kan du vara säker på att dramat är överstökat.

 

Horoskop

Stenbocken

Ojojoj. Att göra en Stenbock arg är en sak, men att få Stenbocken att erkänna det, prata ut om det och gå vidare – en helt annan femma. Stenbocken är otroligt stolt, så till den grad att hen ofta inte ens tänker erkänna vad hen känner, speciellt inte starka känslor som ilska. Det är som att Stenbockens känslor är hens privata ensak, oavsett om hen är arg på dig för någonting. Det iskalla beteendet kan driva många till frustrationsmax, för om det är något som märks när en Stenbock är arg, så är det hur iskallt frostigt och genomstelt allting plötsligt blev. Stenbocken kan skaka av sig sin egen ilska med tidens gång, men det är svårt att veta för en utomstående vad som egentligen händer i Stenbockens inre.

 

Horoskop

Vattumannen

Vattumannen avskyr bråk. De är onödigt tidsfördriv och Vattumannen verkar ibland anse sig stå över detta. Men sanningen är helt annan –  Vattumannen har ett intensivt känsloliv som hen ibland inte riktigt vet hur hen ska hantera. Det uppstår lätt interna krockar för Vattumannen, som därför kan verka avstängd och kall för andra, när hen egentligen bara försöker ta sig igenom sina egna logiska loopar. Det här gör att Vattumannen ofta drabbas av vattendamms-effekten, där saker plötsligt blir glasklara och allt kommer ut på en och samma gång, och alla inblandade äntligen förstår vad problemet är. Puh. Men – däremellan kan det vara svårt för omgivningen att hantera de överlägsna suckarna, himlandet med ögonen och know-it-all-kommentarerna.

 

Fiskarna

Fiskarna

En arg Fisk är sällan långvarig. Fisken kan vara en otroligt ilsken person, utan att för den sakens skull någonsin vara arg. Istället är Fiskens go-to-känsla när det kommer till upprördhet att bli ledsen, även när de är arga. Den korta, intensiva ilska som uppstår hos Fisken i korta stunder framstår snarare som ett utlopp för all samlad ilska i hela Fiskens liv, än som en tillfällig, specifik ilska. Och när den ilskan slår till är den ofta högst irrationell och destruktiv. Kort därefter kommer tårar, sorg och behov av många långa kramar. När en Fisk blir arg är det som att det väcks ett helt universum av varför vilket troligen är varför det så snabbt går över och Fisken är redo att gråta ut det onda istället.

Fler astroguider:
Så är tecknen när de är upprörda!
Motivationsastro – vad får ditt tecken att kicka gång?
Så reagerar stjärntecknen när man pratar om astrologi
Så reagerar stjärntecknen på sitt horoskop
Samboguide – Så är det att bo med stjärntecknen!
Vänskapsastron – allt om att vara vän med de olika stjärntecknen!
Så beter sig stjärntecknen när de är kära!
Hört att du är ett annat tecken än det du är? Läs förklaringen här!
Jobbastro: Vilket yrke passar ditt tecken? 
Festguide – så är det att festa med stjärntecknen!
Astroguide: Så uppvaktar stjärntecknen sin sötnos
Träffa ett tecken? Här hänger stjärntecknen!
Astroguide: Stil- och modeastro!
Träningsastro: Så tränar stjärntecknen
Astroguide: Hur kommunicerar tecknen?
Konfrontationsastro: Så talar du allvar med stjärntecknen
Stjärntecknens kroppsspråk – hur rör sig tecknen?
Så hanterar stjärntecknen pengar…
Inredningsastro: hur inreder tecknen?
En vanlig morgon hos stjärntecknen… Alla stjärnteckens morgonhumör!
Semesterhoroskop: hitta ditt teckens drömsemester!
Astrospecial: Så tröstar stjärntecknen!

Mer av Scorpio Rising:
Månadens Kärlekshoroskop
Årshoroskop 2015 – alla stjärntecken!
Så funkar astrologi
Populära horoskop: alla astro-, sex- &kärleksguider
facebook.com/scorpiorisings

 1. Det är så sjukt hur allt hänger ihop! Har solen i väduren och där stämde allt månen i fiskarna och ascedenten i vågen..Det kanske är därför när jag väl blir så arg som en väduren och gör allt som står på väduren ,kommer mina tårar fram och jag blir extra känslig och ångar det jag sagt dubbelt så mycket (fiskarna) ..och detta med vågen är också sant: tänker t.ex. ähh glöm det , det är omget,inte så värt att bråka om, även fast ilskan innerst inne dödar och vill komma ut typ..vill att alla ska vara sams helst. Du är grym kram!:)

 2. Jag känner igen mig allra mest i mitt soltecken (tvilling), jättemycket faktiskt! Däremot med ascendenten (kräfta), känner jag inte igen mig så mycket och inte heller i månen (vattumannen). Intressant!!

 3. Detta var faktiskt ganska roligt, för jag känner ofta när jag är arg och besviken att jag dras mellan att bara dra därifrån och storma ut rummet, eller skrika högt och skälla ut personen för min ilska efter noter. Och gör jag något som liknar den första så inser jag oftast efter bara en liten stund att jag hade mer viktigt att säga och då kan jag tom ha väldigt mycket att säga. Detta är ganska på pricken beskrivningen av både mitt soltecken Vädur och min ascendent Tvilling. Det blir nån slitning mellan de båda tycks det som. Dåligt med tålamod har jag dock definitivt :).

 4. Alla tre stämmer så väl in på mig.
  (Sol : Jungfru) Jag är väldigt rationell när det kommer till konfrontationen. Jag märker ord väldigt väl och försöker förklara så väl som möjligt vad jag känner och varför den andre har fel.
  (Ascendent : Lejon) Jag är väldigt stolt och när någon väl har gjort något jag inte kan tåla måste jag bara lära den en läxa eller vara lite kylig för att den ska förstå hur viktigt det var för mig.
  (Måne : Fisk) När jag blir riktigt arg tar jag med allting som jag tycker är fel i mina känslor. Jag kan bli så arg att jag gråter men min stolthet från lejonet får mig att börja planera hämnd i stället för att bryta ihop framför personen i fråga.

 5. Stämmer bra in på mig. Jag är kräfta med ascedent i Kräftan och måne i vattuman.
  Slutar aldrig förundras hur mycket man styrs av etern..

 6. glömde även nämna i min föregående kommentar , att jag brukar tänka på planer att hämnas..men sen försvinner det när typ personen ber om ursäkt eller så men jag glömmer ändå inte vad den gjort..och blir mer försiktig om vad jag ska berätta för personen..Samt total ignorerar jag någon som verkligen sårat mig ,den kan sitta vid samma bord och jag agerar som om den inte alls sitter där och pratar med alla andra förutom hen. Vart kommer detta ifrån väduren, fisken eller vågen?

  1. Det låter som att din eldiga Vädur som vill hämnas hålls i schack av den förlåtande Fisken och försiktiga Vågen. Men, ett väldigt kännetecknande drag för just Fiskarna är att när detta tecken såras, så simmar det tyst iväg och kommer inte tillbaka. En sårad Fisk är inte nödvändigtvis arg länge, men inte heller intresserad av att dras in ett nytt drama. Jag skulle säga att det här verkar spela in mycket hos dig. Xoxo

 7. Jag är Stenmannen och både Stenbockens och Vattumannens stämde väldigt bra in på mig! Jag är lite som en blandning av de två! :)

  Det är väldigt lustigt egentligen, månads/kärleks/vecko/- horoskop stämmer nästan aldrig in för mig (varken Stenbockens, Vattumannens eller ascendentens som är Tvillingarna), men personlighets/karaktärs horoskop är oftast väldigt överensstämmande med hur jag är som person. Vad kan detta bero på? :)

  1. Hm, intressant. Jag vet inte hur jag ska kunna förklara det, men finns det något av dem som stämmer in mer än de andra? Det låter som att du behöver kalibrera vilket horoskop du ska läsa i första hand. Kan du se tillbaka och se om något stämmer mer än de andra? Xoxo

 8. Såå fint och kul! Tack Sofia!
  Alla tre stämmer för mig.

  (Ascendent : Våg) Stämmer väl in i vardagen, tycker sällan saker är värda bråk och vill gärna hitta lösningar så alla blir nöjda och blir ibland arg över andras ilska.

  (Sol : Jungfru) Beskriver väl hur jag beter mig när jag väl blir arg, mycket ord, tankar och resonemang och känner så igen frustrationen över icke ”rationella” svar, då dubblas mängden ord om jag inte blir riktigt riktigt arg för då känner jag igen mig i månen.

  (Måne : Stenbock)

  När jag blir riktigt arg håller jag det för mig själv och det kan nog vara ganska svårt för andra.

 9. Jag är stenbock med skytt i asc. och lejon i måne. Skytten och lejon måste jag säga stämmer mest, då jag näst intill dampar sönder när någon behandlar mig eller mina vänner orättvist. MEN jag har insett att jag borde hålla tyst oftare och inte slänga ut vad jag tycker (även om jag har rätt i vissa fall) eftersom att många bara blir arga då. Så ibland går det ändå åt Stenbockens håll…

 10. Oxe med ascendent i skorpionen. Båda stämde in på mig. Haha. Särskilt ascendenten (varför stämmer nästan alltid min ascendent bättre än mitt stjärntecken?). Jag konfronterar, ger läxor och är arg sjukt länge.

  1. Ibland är det så att vår ascendent tar hand om oss mer än vår sol. Det kan ha att göra med att din ascendent ”skyddar” dig och därför ”tar smällarna”. Det här kan också förändras över tid. Xoxo

 11. Oxe med ascendent i Lejonet. Känner absolut igen mig i Oxen och lite i lejonet.. det där har faktiskt hänt, att jag stått (efter många gångers ”äsch, skitsamma denna gång”) och stirrat/gapat ner en person som gång på gång betett sig illa. Var inte exakt ”nej” jag skrek, utan ”du får inte!” hehe.. Och det händer inte ofta, krävs väldigt mycket för att jag ska bli sådär arg. Intressant det där.

 12. Är jungfru med asc i skytten och måne i lejonet :) Måste säga att jag kände igen mig på beskrivningarna. Kan vara väldigt rationell när det kommer till bråk men går man för långt får man se en sida man kanske inte förväntat sig ;) Folk brukar faktiskt bli chockade haha!

 13. Væren, med asc i løven og måne i væren! Kjenner meg voldsomt igjen i væren, og litt i løven (minus hevnlysten).. Om jeg husker hva jeg sier i en krangel så går jeg rundt med dårlig samvittighet i flere dager etterpå! Jeg blir kanskje lett sint, men det er stortsett over like fort som det begynte. Og det skal en del til for at jeg blir skikkelig sint, men når det først skjer svartner det for meg! Typisk væren?

 14. Jag är en jungfru som träffar en skybock, det klickar väldigt bra när vi ses och vi har setts ett tag nu, men kommer ingen vart riktigt. Hur ska man kommunicera med en skybock? upplever att de har svårt att prata känslor, men annars är öppna. ska man avvakta och låta de ta sin tid tills han tar konakt eller ska man fråga rakt ut?

 15. Ååh som tvilling känner jag igen mig i det du skriver! Jag hatar att bråka, och kan inte bråka egentligen, så då blir det ofta det där amatörmässiga/omogna bråket. Så då går jag hellre därifrån än att stå kvar och bråka. Helst vill jag bara prata igenom problemet för att sedan skratta och va vänner igen! En klockren biskrivning!

 16. Jag håller inte med haha. Jag är våg (men jag är född på en cusp, våg/skorpion) och jag har extremt kort stubin. Min tvillingsyster, min pappa, min bästavän är vågar och vi skulle aldrig svälja vår ilska utan vi är nästan rakt på sak och de värsta utbrotten har Jah sett hos vågar? Vi alla blir psyko när vi blir förbannade och det lilla minsta gör att vi flippar ur. Sjukt konstigt. Haha.

 17. Sol i lejon, asc i skorpionen och månen i skytten. Känner igen mig i alla tre, och inser precis varför en vän nyligen sa ”du är faktiskt riktigt läskig när du är arg”.

 18. Solen i Vattumannen, månen i Oxen och ascendenten i Fiskarna. Känner nog igen mig i alla! Verkligen en mix: Åskmolnet -> himlandet med ögonen -> vulkanutbrott -> och dammluckorna som öppnas för tårarna (jag är INTE ledsen, jag är arg!!). Haha… :)

 19. Sol i kräftan, månen i Vågen och Venus i tvillingarna, endast Tvillingkaraktären stämmer på mig.

  Dessutom i samtliga karaktärshoroskop, mina ”kräftplaneter” finns ej, skumt

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..