Astrospecial: Så tröstar stjärntecknen!

När allting går åt skogen och det är dags att söka tröst kan du få lite olika resultat beroende på vem du vänder dig till. Här är en liten guide till hur de olika stjärntecknen gör när de tröstar andra.

 

Horoskop

Väduren

Det viktigaste för Väduren är att hjälpa dig hitta ett sätt att lösa de mest akuta problemen och sedan gå vidare. Den här tröstsejouren handlar mer om förebyggande metoder och framtida lösningar.

 

Horoskop

Oxen

Oxen går direkt på det fysiska, och säger inte sällan exakt rätt saker. Ärliga komplimanger och ömhetsbetygelser rinner lätt ut ur en orolig Oxe, som dessutom är snabb med att vilja skydda dig från all ondska i hela världen. Du kan tryggt gråta ut mot den här axeln.

 

Horoskop

Tvillingarna

Den här meningen börjar med ”Tell me”, för det här är Tvillingens första reaktion när någon är ledsen. Exakt vad har hänt, ge mig all information, sen pratar vi ut om alla detaljer och ser över situationen ur alla perspektiv. Tvillingarna kan spendera timmar med att prata igenom ett problem.

 

Horoskop

Kräftan

Med en stor dos kärlek och komplimanger som nästan gör lite ont för att de är så fina är Kräftan en riktigt mästare på att trösta och känna empati. Ibland kan Kräftan dock ta till sig lite väl mycket av dina känslor, så se upp med att överväldiga den tillgivna Kräftan.

 

Lejonet

Lejonet går rakt på sak: tröstnjutningar. En lång shoppingtur är en vanlig strategi, och Lejonet är en expert på att vända allt fokus på dig för att få dig att tänka på allt annat än det tråkiga. Distraktion är en härlig fördel med att vara riktigt ledsen, och Lejonet ser det som det enda rätta.

 

Horoskop

Jungfrun

Jungfrun har en liknande metod som Lejonet, men satsar mer på mat, dryck, godis och bekvämt hemmamys. Bli inte förvånad om Jungfruns första reaktion när du dyker upp med tårar i ögonen är att laga mat till dig. Att vara ledsen tar energi, resonerar Jungfrun, bäst att fylla på förrådet.

 

Vågen

Det är väldigt jobbigt för Vågen att deala med andras problem, eftersom det genast rubbar balansen i deras egen värld. De slits ofta mellan att vilja ge väldigt rationella lösningar, och att helt enkelt bara känna exakt som du, vilket kan göra Vågens tröst-metoder lite sisådär. Det positiva är att de är fantastiska på att lyssna, så med en Våg kan du vara säker på att få krama ur ditt hjärta till sista droppen.

 

Horoskop

Skorpionen

Så fort du smsar ”hej” till Skorpionen för att berätta om något som hänt vet Skorpionen vad som är på gång, och är redo att guida dig igenom klurigheterna. Skorpionen är nästan kusligt förberedd på att saker kan gå åt helvete, och har inga svårigheter att tackla stort som smått, utan kan till och med få de eländigaste saker att kännas lite roliga. Se bara upp för att bli indragen alltför djupt i Skorpionens världsbild som ibland kan vara lite väl mörk…

 

Horoskop

Skytten

Ärligt talat. Skytten vet inte riktigt hur man tröstar. Hen vet knappt hur man tar hand om sina egna känslor. Efter de inledande ”åh, stackars, berätta” och en kram så har Skytten inte så mycket mer på sin repertoar att erbjuda. Att något känns trist är ju trist, tänker Skytten, men vad ska vi göra nu?

 

Horoskop

Stenbocken

Stenbockens favoritmetod för att trösta är pep-talk. ”Men du är ju grym!” säger, Stenbocken, ”glöm det där nu!”. Det är inte helt lätt för Stenbocken att kasta sig runt din hals och ge dig tröst. Däremot vet Stenbocken att tiden läker alla sår och kommer därför se till att umgås med dig, men helst prata om något annat, tills hen ser att du är på bättre humör.

 

Horoskop

Vattumannen

Vattumannen blir lite handfallen så fort någon gråter, och pendlar mellan att zen-likt bara finnas där och lyssna, mmm:a och att försöka pigga upp dig på stört. Och ibland, efter det femte sjukt dåliga skämtet, kanske till och med du pressar fram ett skratt. Vattumannen har exceptionell humor som sin bundsförvant.

 

Fiskarna

Fiskarna vet exakt hur du känner dig när gråten är i halsen. Och det till fullo, även om de aldrig varit med om det du varit med om, är det som att de bara vet. Fisken gråter med dig, känner med dig och tar in allt du säger som att det handlade om henom själv, och du blir 100% sedd och får kramar som aldrig tar slut. Du är verkligen inte ensam med en Fisk.

 

 1. Är oxe och i en väldigt komplicerad situation med en annan oxe, med känslor för varandra och där vi båda är hjärtekrossade av olika, alldeles för komplicerade, anledningar. I våra jobbigaste samtal är vi båda så himla ”oxiga”, kramas, lyssnar, säger rätt saker, ingen kan låta bli att bry sig om den andra trots den stora smärtan. Herregud så träffsäker beskrivning. Galet!

 2. stämmer in på mig jättebra! Är skytt och tycker alltid att det är jobbigt att trösta andra. Blir stel som en pinne och vet inte hur jag ska gå till väga. Har svårt att sätta mig in i hur personer känner samtidigt som jag har svårt att visa känslor själv. egentligen vill jag ge världens bamsekram och trösta med snälla ord, men istället blir det att jag ser på när någon annan tar den rollen, och istället blir det en pinsam situation där jag skäms över mitt beteende.

 3. Hej Sofia!
  Jag är vattuman och funderar på att sms:a en kille jag gillar och föreslå att vi hittar på något imorgon. Undrar om det är rätt tillfälle att göra det? :) Tack så mycket på förhand!

  1. Vattuman! Om du inte redan sms:at, gör det nu! Med Venus i Vattumannen i bara sex dagar till har du oddsen på din sida nu, och månen är dessutom i Lejonet fram till fredag. Go for it! Xoxo

 4. Oxe och tycker det stämde bra in, också med ascendenten som jag har i stenbocken.

  När jag själv behövt tröst har en stenbock funnits och stämmer bra in där. Från att få en kopp te, se film och prata om precis allt annat, finns stenbocken där och umgås tills läget är okej, och som beskrivningen så får man ofta höra hur bra man är! :)
  En kräfta har jag också fått mycket tröst ifrån genom åren, som jag tror är cusp med lejonet i sig, som stämmer så bra in! Blanda dom två så har vi min tröstvän.

 5. Spot on för mig:) stämmer bra på mina vänner också. Har en fisk i familjen som alltid gråter, då menar jag verkligen att hon alltid gråter, för minsta lilla, hela tiden.

 6. Är skytt och tycker att jag är känslig när det gäller mina egna bekymmer men känner även igen mig till 200 %. Så fort något är jobbigt eller någon bråkar så rycker jag på axlarna och går vidare. Har aldrig blivit förbannad i mitt liv och när vännerna tjafsar över grejer går jag därifrån. Förstår inte varför de ödslar energi på småsaker och vet inte hur jag ska trösta när de kommer till mig för att de vill att jag (som är största diplomaten) ska medla mellan dem.

 7. Haha, stämmer! Vill först alltid ha reda på så mycket som möjligt om vad som har hänt. Börjar alltid med meningen ”vad har hänt?” – och då menar jag ”tell me EVERYTHING”.

  Är alltid väldigt förståelig, men ibland tror jag att jag kan verka lite kall eller rent av nyfiken då jag först vill ha reda på fakta, men sedan kan diskussioner och analyser pågå i all oändlighet, ur alla vinklar.. om jag själv får välja ;)

 8. Sjukt hur det kan stämma så himla bra. Jag är Fisk och det är nästan jobbigt hur jag alltid känner med folk och blir ledsen om de är ledsna som att det är mig det har hänt. Känner igen de andre teckena också på vänner hur de reagerat när jag varit den som är ledsen! Roligt och bra skrivet!

 9. Wow. Måste bara säga det, wow. Du har skrivit SÅ träffsäkert! Jag är våg, har min ascendent i stenbock, måne i oxe. När jag ska trösta mina vänner är det jobbigt, tycker inte om när problem uppstår. Men tyvärr så gör det ju det. Jag har svår att veta vad jag riktigt ska säga ibland, kan sitta och lyssna i timmar på vänners problem och ofta känna likadant (våg). Kan även vara som min ascendent (stenbock) och försöker komma med pepprande ord och kommentarer som ”äsch tänk på något annat” ”du är för bra för honom” osv. Är även som min måne (oxen), kommer alltid och ger någon en stor kram och vill finnas där för personen jämt. Ger massa komplimanger och säger att allt ska bli bra, men kan ha svårt att säga rätt saker ibland.

  Vet inte om man skulle läsa även måne och asc, men jag gjorde det och det stämmer så sjukt bra in på mig! The textes about myself typ haha:)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..