Stjärntecknens kroppsspråk – hur rör sig tecknen?

Ni som studerat allt om hur de olika stjärntecknen är vet redan att varje stjärntecken har en specifik kroppsdel som de hör ihop med. I den här astroguiden tänkte jag dock kika lite närmare på vad det här innebär för varje teckens kroppsspråk. Kika gärna på både ert soltecken, ascendent och er Mars, som står för fysik. Let’s go!

Horoskop

Väduren: Huvudet

Väduren är först ut, påbörjar en idé och därför är huvudet väldigt viktigt för Vädurens hållning. Väduren går gärna med huvudet först in i ett rum, för att se först, veta först och upptäcka först. Ofta är hela Vädurens överkropp lite framlutat för att verkligen se och höra först, och Väduren älskar att smycka just denna kroppsdel. Väduren är alltid noggrann med sitt hår. Alltid på språng, alltid redo att agera och ständigt i rörelse är det kanske inte så oväntat att Väduren inte helt sällan har ett eller två ärr i ansiktet.

Spotta en Vädur: Går alltid med huvudet först, har gärna endast en standardfrisyr eller byter ständigt, inte rädd för mössor, hattar eller andra huvudaccessoarer.
Typisk tic: Pillar med håret & fixar frisyren.

 

Oxen: Nacke och axlar

Stabil och kompakt, som att hen bär hela jorden på sina axlar, tar sig Oxen fram i livet. Det mest framträdande området hos Oxen är nacke och axlar, ofta breda och redo för allt. Det här är ett kroppspråk som söker avslappning, men samtidigt är redo för att ta i. Oxen är aldrig oförberedd på att saker kan bli tuffa. Oxens stora energiförråd ligger i skuldrorna, och många Oxar har en tendens att röra sig stoiskt. Redo att ta i hårt, för att sedan slappna av totalt, lägger Oxen ingen energi på onödiga rörelser. Men när hen tar i, så tar hen i rejält. Inte konstigt att Oxen älskar att få massage.

Spotta en Oxe: Den avslappnade typen som ser ut att ha varit först med att hitta rummets/lokalens behagligaste plats och inte sällan har något extra gott att äta eller dricka i handen.
Typisk tic: Knäcker med nacken.

 

Horoskop

Tvillingarna: Armar, händer och lungor

Den spralliga Tvillingen rör runt i luften med sin nästan elektriska energi. Med varje andetag matar Tvillingarna syre till sin överaktiva hjärna och ny information till kroppens alla nerver. Från hjärnan springer nyfikenheten utåt Tvillingens aktiva armar och fingrar, där den släpps ut genom virvlande händer och flygande fingrar. Tvillingens överkropp verkar ständigt vara på väg framåt. Hela Tvillingen är nästan som en liten motor med all rörelse som pågår. För varje steg den spralliga Tvillingen tar verkar hen titta åt ett nytt håll eller vrider runt på hela huvudet så att Tvillingarna kan fortsätta samla in all sin information.

Spotta en Tvillingarna: Hen som gestikulerar mest och tycks vilja ta i allting. Har sällan någon vidare förmåga till balans och ja, snubblar lite lagom eller välter något litet.
Typisk tic: Pillar med saker runt omkring, viftar med fingrarna, pillar i ansiktet, biter på naglarna.

 

Horoskop

Kräftan: Bröst och bröstkorg

För Kräftan rör sig världen in i dem, snarare än de in i världen. De möter sin omgivning och med överkroppen och framförallt med bröstkorgen. Det är som att de tar emot sin omgivning direkt med hjärtat, och förvaltar och bearbetar sin totala livserfarenhet bakom revbenen. Kräftan tar sig sällan an världen, utan låter snarare världen ta sig an dem. Kräftan är lugn, väldigt sällan aggressiv, mer meditativ, men aldrig enbart avvaktande. Kräftan behöver tid innan hen är redo att agera, och genom att röra sig försiktigt kommer de alltid fram till sitt mål, även om de använder den minst uppenbara vägen.

Spotta en Kräfta: Hen som verkar lyssna på alla med samma intensiva engagemang som om de pratade med en annan människa för första gången i sitt liv.
Typisk tic: Handen på bröstet när de känner starkt med dig eller något (en sorglig film, sin favoritlåt eller bara en liten ekorre som skuttar över gatan).

 

Lejonet: Hjärtat

Mitt i sommarens hetta, mitt i hela livet, befinner sig livsmuskeln, hjärtat, på samma sätt som solen utgör mittpunkten i vårt solsystem. Lejonet är positiv och varm, och Lejonets hjärta fungerar som en värmande ugn för allt och alla. Med hjärtat som centrum är Lejonet mer än lite driven av kärlek. Till andra, till hela världen, till sig själv. All energi Lejonet har börjar i hjärtat, i önskningarna och drömmarna om att bli något mer och visa upp vad hen kan. Deras bröstkorg fylls av en annan sorts värld än Kräftans, en mer expansiv och stolt sådan. Självförtroendet kommer härifrån och att visa upp sig är inget Lejonet drar sig för – tvärtom. När Lejonet äntrar ett rum kan ni mer än gärna tända lamporna, showen kan börja.

Spotta ett Lejon: Skrattar högst, pratar med flest, och ser ut att bli genuint hög på uppmärksamheten hen får.
Typisk tic: Ser ut att ständigt berätta en historia om något otroligt spännande och viktigt som hänt dem.

 

 

Horoskop

Jungfrun: Magen

I magen pågår en fysisk bearbetning av världen. Vad är av värde, vad kan vi göra oss av med, vad känns rätt, sant, vad känns falskt och fel? Jungfrun förkroppsligar denna process och navigerar sig fram med sin nästan läskigt välfungerande magkänsla. Om något stressar väcks Jungfruns oro genast, och kritik och följdfrågor är genast på plats. Jungfrun har inte svårt att sålla eller analysera information. Från magkänslan aktiverar Jungfrun händerna och visar gärna vad hen menar, vill och funderar på. Eftersom de likt Tvillingarna styrs av Merkurius är de noga med att visa vad de menar genom att peka eller räkna på fingrarna. Men händerna fungerar hos Jungfrun också som ett skydd. Jungfrun skyler gärna de delar de är mindre bekväma med, och använder sina armar för att visa var gränsen går.

Spotta en Jungfru: Hen har ett väldigt lugnt och samlat kroppsspråk som är fullt av underliggande sensualism. Gör sig sällan till och verkar omedvetna om sin charm eller de egenskaper som ger dem sex appeal.
Typisk tic: Bita på naglarna, skratta för sig själv.

 

Vågen

Vågen: Svanken och ryggen

Vågens stora tema i livet är som bekant balans. Den nedre delen av ryggen fördelar all energi i kroppen, och för att kunna ta ett beslut baserat på ”å ena sidan, å andra sidan” är Vågen proffs på att använda sin ryggrad. Vågen har ofta otroligt bra hållning. Den där boken som man ska tänka sig ska ligga orörlig på huvudet när man tränar sin hållning, ligger ofta nästan helt still hos Vågen utan minsta ansträning. Armarna fungerar som balanserande vikter hos Vågen och hänger längs sidorna som åror på en båt, för att hjälpa till att styra och navigera. Hållningen är Vågens bästa vän och även om Vågen inte är den som någonsin försöker hävda sig nämnvärt, så är hens raka ryggrad hens största tillgång.

Spotta en Våg: Klarar av höga klackar eller andra tekniskt svårburna plagg, rör sig ofta graciöst och klarar av balanstest utan problem.
Typisk tic: Är väldigt noggrann med hur hen sitter, på vilken slags stol eller på vilket slags underlag.

 

Horoskop

Skorpionen: Höften, bäckenet och könsorgan

I princip alla av kroppens stora rörelser har sin grund i höfterna. Testa själv att bara lyfta en axel och du känner hur den grundar sig långt ner i  ryggens botten. Bäckenet och höfterna sitter på mycket av kroppens kraft – både fysisk och livsgivande, ändå tänker vi sällan på hur mycket som samlas här. Men om du någonsin fått en massage där massören verkligen vetat vad den gör så vet du säkert att många av kroppens spänningar sätter sig just här, i den övre delarna av rumpan. Här samlas all stress, spänning och alla våra hemligheter. Inte konstigt att detta mystiska, händelsefulla och ändå så grundläggande område styrs av just Skorpionen. Skorpionen bryr sig främst om förnyelse, förändring och vad är mer föryngrande än att kunna reproducera? Här gör sig också kroppen av med allt onödigt, och tycks samtidigt veta, ibland utan vår intellektuella inblandning, vad vi vill ha. Skorpionen är orädd för kurvor, och har inga problem med att röra runt i saker och ting… Huvudet hos Skorpionen är ofta lite lutat bakåt. Avvaktande, men aldrig passiv.

Spotta en Skorpion: Håller sig i bakgrunden, rör sig kontrollerat men utan att söka uppmärksamhet, utstrålar säkerhet.
Typisk tic: När hen dansar blir det sällan oskyldigt.

 

 

Skytten: Låren

Det viktigaste för Skytten är att kunna röra sig fritt. Skytten har ett starkt behov av att kunna springa iväg när hen vill, och vill inte låsa sig till några konventioner. Skytten är som allra lyckligast när de rör sig fritt i naturen men är också, inte helt olikt Tvillingarna, inte direkt det smidigaste tecknet. På samma sätt som Skytten har en tendens att säga lite för mycket lite för snabbt, så kan hen också komma att följa sina kroppsliga impulser lite väl snabbt. De är knappast personer som inte märks, utan snarare kan en Skytt nästan ta över ett helt rum med sin snabba och entusiastiska energi. Men vänj dig inte alltför mycket vid hens närvaro – Skytten är snabbt på språng igen.

Spotta en Skytt: Den där personen som nyss satt i soffan, men nu står i köket, eller nej jag menar borta vid bokhyllan och kollar vilka, nähä nu gick hen…
Typisk tic: Skakar benen när hen måste sitta still.

 

Horoskop

Stenbocken: Knän och skelett

Stenbocken är gjord för uthållighet, inte hastighet. Med en tålig kropp är hen redo att gå i exakt så många trappor som krävs för att nå toppen. Stenbocken är inte den som ger upp i första taget, och det märks även i hur koncentrerat hen rör sig. Ingenting i onödan som riskerar kosta energi som kan behövas till något annat. Man kan lätt kalla Stenbockens kroppsspråk för minimalistiskt, men starkt. Benen är viktiga för Stenbocken, men också skelettet överlag. Därför har de ofta en hållning som ser ut att vara gjord för att klara av alla möjliga påfrestningar, att vara redo för allt, vilket inte minst syns på hur de håller blicken uppåt.

Spotta en Stenbock: Stenbocken har en viktig uppsyn men håller sig gärna i bakgrunden tills de är varma i kläderna i sociala sammanhang. Ser ut att vara helt oberörda av saker och ting.
Typisk tic: Knäcker nacke, fingrar, händer, ja alla tänkbara leder tills du ryser i hela kroppen.

 

Horoskop

Vattumannen: Vaderna

Vattumannen vill ha fart i steget och alltid röra sig framåt. Med spänstiga vader kan Vattumannen både röra sig uppåt och framåt, och inte sällan är Vattumannen intresserad av aktiviteter som är av samma karaktär. Vattumän jag känner tycker om klättring, löpning, cykling – uppåt och framåt! Men de är också framförallt tänkare, och den fysiska rörelsen framåt eller uppåt hjälper dem att tänka, så det räcker med långa promenader för att Vattumannen ska få känna sig på bästa humör. Vattumannen bryr sig inte överdrivet mycket om att passa in, utan föredrar att testa nya saker och idéer och att kunna röra sig fritt. Oavsett om de har högklackat eller vandrarkängor tycks Vattumannen alltid vara på benen.

Spotta en Vattuman: Tycks studsa fram, som att hen ständigt är lätt som en fjäder. Vandrar ofta med blicken och tappar fokus mitt i ett samtal, men hör allt ändå.
Typisk tic: Sjunger, pratar och dansar för sig själv.

 

Horoskop

Fiskarna: Fötterna

Det finns inte en Fisk som inte älskar en fotmassage. Fiskarnas fötter är redo att vada genom det mesta, havsvatten, snö, soliga stränder, gräsmattor på sommaren. Den kreativa Fisken känner världen genom sina fötter, och ja – en stor samling skor är sällan överraskande hos en Fisk. Eller en viss typ av sko som ständigt återkommer. Fiskarna navigerar med fötterna och går gärna barfota om hen får chansen. Det verkar som att Fiskarna genom att bara få sätta foten på det, vet även vad som finns under ytan.

Spotta en Fisk: Den lugna närvaron som verkar ha tid att lyssna på och se alla runt omkring sig. Verkar lugnande på sin omgivning och sprider vare sig stress eller oro.
Typisk tic: Nickar eller mm:ar dubbelt så mycket som alla andra.

 1. Tyckte att det var riktigt roligt att läsa om det här.
  Mitt soltecken är Tvilling, Ascendant är Skorpion och mitt tecken i Mars är Lejon. Var lite osäker på om alla skulle passa men det mesta kände jag igen hos mig själv. Främst Tvillingen, med huvudet och fingrarna… kan inte sitta och inte titta omkring mig eller pilla med fingrarna så att säga. Sedan med Lejonet kände jag absolut igen känslan som beskrevs! Skorpionen som sagt förstod jag också med höften och allt det där. Helt sjukt roligt att läsa saker som man bara slås av hur bra allting stämmer in :) xoxo

 2. Stämmer väldigt bra på mig som kräfta! Tar mig alltid för bröstet och hjärtat när något eller någon berör, kul! :)

 3. Haha detta är så klockrent! Mitt största ticks är huvudet, utan tvekan. När jag frågar folk om vad de kännetecknar mig vid så säger 9/10 mitt hår, haha!

  Ville delge en annan grej, ja drömde att jag var gravid helt plötsligt inatt, så långt gånget att ja födde typ direkt, alltså några dagar efter besked. Jag har drömt att jag varit gravid förr men det är aldrig ngn fadersgestalt med i bilden utan har alltid varit ensamstående från start liksom, och har ofta varit oroligt och ångestladdat. Men inte denna gången! Och det fanns en pappa! ja minns tillochmed vem de var. Graviditeten var som sagt väldigt plötslig men vi fann oss i situationen och var superförälskade även om ja inte tror vi var ett par innan graviditeten haha. Vi var en jättefin liten familj. Högst oklar dröm. Vad tror du det kan betyda?

  1. Oj, jag önskar jag kunde tyda drömmar men det här är inte något område som jag är särskilt skillad i alls. Men tycker inte det låter som någon oklar dröm alls, du verkar bli lite mer redo att skaffa barn? Mer än så vågar jag inte säga… Xoxo

 4. Haha, spot on för mej! Är lejon och har min mars i tvillingarna, skrattar högst o ofta, pratar mest och med alla… ivrig och lite smått osammanhängande ibland men alltid med en stor portion humor och charm

 5. Haha, åh, så bra de stämmer! Både Stenbocken, Vattumannen (är Stenmannen) och min ascendent Tvillingarna! :D

  Jag vandrar ofta med blicken och tappar ofta fokuset mitt i ett samtal, men trots det hör jag ändå allting (vattumannen).
  Har också en viktig uppsyn men håller mig i bakgrunden tills jag blir mer ”bekväm”, och jag knäcker ofta fingrarna, händerna, fötterna och knäna (stenbocken).
  Och så gestikulerar jag väldigt mycket, speciellt när jag blir energiskt över någonting, haha, jag är också något utav en expert på att snubbla eller välta/tappa saker, och jag pillar alltid med småsaker osv (Tvillingarna)

  Jätte kul när horoskopen stämmer så bra, verkligen! :D

 6. Hej, jag undrar om oxar har svårt att säga förlåt? Det hände för ett tag sen en invecklad sak mellan mig och en oxe. Jag anser att hen har gjort fel, och jag har varit tydlig med att jag tycker hen är skyldig mig en ursäkt. Jag är ju som kräfta rätt mentalt krävande. Det här var i slutet av januari, ska jag ge upp på en ursäkt? Har svårt att gå vidare.

  1. Hej! Detta låter väldigt lik den situation jag hade i början av året då jag träffa en cusp vädur/oxe ett tag o när det tog slut tyckte jag han agerat fel o tyckte jag uttryckte det tydligt. just ett förlåt fick jag inte tillbaka, utan mest bortförklaringar. O det stör mig fortfarande till viss del. Så kan nog ligga något i det att oxar har svårt att säga förlåt.

  2. Oxen är envis och vill inte gärna klämma ur sig en ursäkt om hen inte anser att det verkligen är hens fel, i så fall kommer de ofta på stört och gärna i rad. Det låter som att ni båda råkat på Oxar som inte anser sig gjort något fel, och just de kan bli omöjliga energi-tjuvar. Ge upp vill jag inte säga, men kanske snarare tänka att de är fega och ni är modiga och coola. Så brukar jag tänka, ganska skönt det också. Lycka till! Xoxo

 7. Tycker det stämmer väldigt bra min på det stora hela! Är vädur med ascendant i tvillingarna. O visst är jag mycket mycket mån om mitt huvud och min frisyr! Tom då pass att jag, kanske lite tvärtemot beskrivningen ovan, undviker så mycket jag kan att ha mössa på vintern för det ”förstör frisyren”. Behöver även ofta ha något att pilla på med fingrarna hela tiden o är definitivt en av de jobbiga människorna som ska klicka med sin bläckpenna i handen hela tiden :).
  En annan fråga: hur vet man var man har sin mars? Sin Natal chart? Gör du Natal charts på önskan om man frågar snällt? :)

 8. Kul! jag är väldigt stel hela jag men mina massörer säger alltid att de största problemet är rumpan och att jag måste börja stretcha ut där!

 9. Haha tvillingen stämmer klockrent! Nacken är också känslig på mig måste jag erkänna & älskar massage!

 10. Haha, nu vet jag hur jag kan skylla mitt mmm:ande på, men jag har svårt att någon tar mig på fötterna. Tycker det känns obehagligt.

  1. Inte så konstigt – det är en väldigt speciell kroppsdel för dig! För intimt kan ofta bli för obehagligt. Xoxo

 11. Stämmer så bra så! Solteckenet: Väduren att vi går med huvud först och detta med huvud accessoarer jag gillar det jag och en kompis för 4 år sedan impulsiv köpte 2 strå hattar och gick runt med dem alla tittade på oss..Ascendenten: i vågen stämmer också bra Min mars i kräftan ,detta med att lyssna på någon haha känner igen mig så bra även detta med handen på bröstet t.ex. har hänt många gånger när någon bjudit mig något och jag tackat nej då har jag lagt handen på hjärta och sagt nej tack.

 12. Stämmer så galet mycket in på mig som är tvilling, sjukt men kul också! Dessutom har jag en fisk vän som älskar fotmassage mer än någon annan jag känner haha.

 13. Läskigt vad bra det stämde! :O Min vän väduren som är väldigt mån om sin frisyr men som också är den som oftast har mössa eller keps på huvudet och kan känna sig lite naken utan kepsen. Min vän tvillingen som har något speciellt rörelsemönster över handlederna, hon gestikulerar och liksom har en sensuell knyck i handlederna och har dessutom en väldigt fin tattuering runt ena handleden. Min vän kräftan som är väldigt lugn, tar in sin omgivning, har alltid sitt favorit halsband som hon liksom lägger fingrarna på när jag säger något som berör så att säga. Och så jag jungfrun, ALLT sitter i min mage. Magkänsla får en helt ny innebörd då jag känner om något känns fel med en klump, om något känns rätt så vet jag direkt. nervositet och orolighet känner jag som om det snurrar runt där inne. Är jag ledsen känns det som ett hål. Jag pekar, räknar på fingrarna, lägger ofta armarna i kors eller drar upp knäna (skyddar magen) och lägger armarna runt knäna. Jag skrattar också ofta för mig själv, liksom hummar. Och mina vänner förvånas över hur jag bara kan känna vissa saker på mig då jag bara vet. Läskigt träffande! Kul! :D

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..