Du är inte det tecken du hört att du kanske skulle kunna vara

Sweetiepies! Dags för lite astronörderi kring något jag ofta får frågor om. Stora avslöjanden väntar! Du är inte det tecken du hört att du kanske skulle vara istället för det du trodde att du var! Eller som jag brukar säga: allt är cool. Du är det tecken du alltid trott.

Horoskop

En vän till mig berättade att man har ”flyttat” runt på stjärntecknen så att oxen e tillexempel typ från den 13e maj? Hon sa att hon hade hittat det på aftonbladet och då tror jag verkligen inte på det. Visst är detta bullshit? Elleeeer?

Jag har fått, och får, många frågor om det här med att tecknen skulle ha flyttat på sig. Ni som läst astrobloggen ett längre tag vet att jag lugnt skakar på huvudet åt det här, till exempel när jag skrev en natal chart åt bästa Kakan som absolut inte ville vara Skorpion.

Horoskop

Det här är en rolig lek som nyhetsmedier leker då och då, och jag är inte säker på varför det dyker upp med jämna mellanrum, för de upptäckter som dessa nyheter vilar på är väldigt, väldigt gamla och något som de allra flesta astrologer är medvetna om. Men det händer ganska ofta att en naturvetare säger till mig ”hehe jag vet att det där inte stämmer”. Och jag säger ”hehe jag vet att du tror det men jag vet vad du vet också”.

Horoskop

Sanningen är att astrologer känt till det fenomen, ”precession”, som dessa nyheter bygger på i över 2000 år då de upptäcktes nästan 300 år före vår tideräkning (dvs 300 är f.k.) av en Grekisk astrolog/astronom vid namn Aristarchus. Det handlar, enkelt förklarat, om att allt i universum är i ständig rörelse, och att stjärnkonstellationerna inte längre ”matchar” var solen befinner sig. Men i det tropiska horoskopet, som jag studerar och skriver mina horoskop utifrån så spelar det här mindre roll, då jag studerar förhållandet mellan solen och jorden, och var planeterna befinner sig, och inte utifrån konstellationerna i sig.

Horoskop

Men jag fick också en fråga från Sophie som undrade varför jag inte använder mig av detta alternativa system, det sideriska horoskopet, där man alltså tittar mer på själva stjärnkonstellationerna, när jag skriver om astrologi. Det är också i det sideriska horoskopet som Ormbäraren dykt upp som ett wild card. Mitt svar på det är att kanske en dag! Hittills är jag så djupt nere i det tropiska horoskopet att det vore svårt för mig att byta.

För lite mer om zodiaken, det tropiska och det sideriska horoskopet, klicka här!

  1. Det förklarar en hel del! Visste inte att det fanns olika typer av astrologi. Det är väl antagligen därför som olika horoskop säger olika saker dessutom. Och tack så mycket för svar på min fråga!!

  2. Snälla fortsätt tyda det horoskop du tyder! Jag har alltid trott på horoskop och läst dem sedan jag var liten, men det har inte alltid stämd.. Kanske var jag bara för ung för att inse vad det faktiskt stod, vad vet jag. Men sedan jag började läsa ”veckas horoskop” här på veckorevyn har jag slutat läsa alla andra. Det stämmer alltid, till 100%. Även de veckorna jag först tänker ”nä, det här stämmer ju inte alls” är det i slutet av veckan helt sant. En vecka i juni stod det tex att jag skulle ut på en större resa, tänkte ”nä inte ännu inte” då jag är i australien och gjorde mitt farmjobb för att få mitt andra år, jag var klar med dagarna men stannade för att spara mer då jag tjänade snuskigt bra pengar. På torsdagen kommer min lagledare upp till mig och säger att dem måste göra sig av med folk, det var inte oväntat, bananpriset var nere på botten. Det fanns ingen vinst i det. Vips. Det var dags för mig att påbörja min resa genom australien, alltså en rätt stor resa. Det skulle dessutom ha varit min sista resa genom australien för den här gången, så det var en kinda hejdåtripp också, alltså på så vis en stor känslosam tripp också. Så snälla fortsätt skriva det du gör! Helt klart bästa. Alla andra artiklarna är också grymma.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..