Astroguide: Så hanterar stjärntecknen pengar…

Cash money flow. Varje stjärntecken har sitt sätt att hantera det här med ekonomi, och för att få den fulla bilden av hur du hanterar din ekonomi rekommenderar jag att kika även på din ascendent, måne och det tecken som din Venus står i.

 

Horoskop

Väduren

”Pengar är ju så tråkigt” skrev precis min bästa vän Väduren till mig. ”Jag vill bara få betalt” säger min syster, också Vädur. När det gäller pengar så visar Väduren ett stort ointresse vad gäller att organisera dem, eller ens tänka på dem, men är å andra sidan duktig på att ja, slösa helt enkelt. Ganska ofta är Väduren köpglad och lägger inte särskilt mycket tanke på vilken sorts budget de egentligen har. Istället verkar Väduren ganska ofta tänka utifrån den budget de skulle vilja ha…

 

Oxen

För Oxen är pengar kanske en av de viktigaste delarna i livet. Oxen är väldigt stolt av sig, stolt över sitt hårda arbete och vill ha lön för mödan som gör att de kan leva exakt det sorts liv de längtar efter när de slutat jobba för dagen. Ibland blir pengar så viktig att det kan gå troll i deras moral, eller i deras relationer… Pengar är helt klart en av de mer känsliga frågorna hos en Oxe att bråka om. Men det betyder inte att Oxen skulle göra vad som helst för pengar, utan helt enkelt att det är det tecken som kanske lägger mer energi än något annat på att genom att ha en stabil ekonomi känna sig trygg i livet.

 

Horoskop

Tvillingarna

För Tvillingarna är pengar en obskyr, konstig sak som de inte riktigt orkar tänka på, men som uppenbarligen är bra att ha. Tvillingarna älskar att ha pengar, för det innebär att de kan följa alla sina impulser utan eftertanke, men det är också just detta som gör att Tvillingen ganska ofta är ganska pank… Det är ovanligt med en ekonomiskt strukturerad eller medveten Tvilling, men det finns en hel del spontanköp därute som ingen annan än en Tvilling skulle fallit för.

 

Horoskop

Kräftan

Den drömska, försiktiga Kräftan är sällan en person som man skulle tro är särskilt ekonomiskt intresserad, men få kan göra så mycket av så lite som Kräftan kan. Extremt ekonomiskt medveten lägger hen aldrig ett öre mer än vad någonting verkligen är värt, och har extremt specifik smak kring vad hen väljer att investera i. Vissa Kräftor spenderar absolut inga pengar på kläder men köper överdrivet dyrt kaffe, medan andra enbart äter bönor för att ha råd med sin otroligt dyra superhobby.  Andra kanske inte alltid förstår deras penga-logik, men många avundas den.

 

Lejonet

Lejonet är inte jätteintresserad av att tänka på pengar, eller har inte riktigt tålamodet för att lägga någon större energi kring detta världsliga och vardagliga ämne, men är helt klart ett fan av att ha tillräckligt mycket för att kunna spendera på exakt allt det de vill ha. Men det är inte bara en ofta ganska dyr och lyxig smak som karaktäriserar Lejonet, hen vill också gärna tjäna bra som ett bevis på att hen gör bra saker. En bra lön är också ett sorts MVG, tänker Lejonet, och satsar ofta på karriärer och yrken som innebär ett välfyllt konto.

 

Jungfrun

Zodiakens snåljåp är Jungfrun. Det här tecknet är helt ointresserad av allt extravagant, om de inte verkligen gjort sig förtjänt av det, och undviker alla stora utgifter till varje pris (förutom ett faktiskt pris då). Om de trots allt måste lägga ut pengar, till exempel när räkningar ska betalas, så känns det ofta gör Jungfrun som att någon river och sliter i deras själ, och en inre dialog om det verkligen är så att de behöver en bostad eller en telelfon är inte ovanligt. Det positiva är att Jungfrun har otroligt bra koll på sin ekonomi och därmed mår bra, en ostabil ekonomi kan göra Jungfrun djupt oroad och stressad. Ett mindre problem? När Jungfrun väl släpper loss går det lätt överstyr…

 

Horoskop

Vågen

Det är knappast någon förvåning att Vågen är det tecken som har bäst balans mellan inkomster och utgifter. Vågen blir minst lika orolig som Jungfrun om ekonomin inte är på plats, och har därför väldigt bra koll på sitt sparkonto, men uppskattar också att veta exakt var varje peng kommer ifrån, och vart den sedan hamnar. Man kan säga att Vågens inställning till pengar präglas av en försiktig optimism, men att snåla är Vågen alldeles för lockad av livet för att kunna göra. Fina saker, goda middagar och presenter till vänner är absolut ett måste för att Vågen ska känna att hens livskvalitet är på topp.

 

Horoskop

Skorpionen

Pengar är pengar, därmed basta. Skorpionen leker inga lekar när det kommer till ekonomi. Nej, det gäller att veta hur mycket man har, var man har dem, vad man är värd och vad andra betalar. Skorpionen är stenhård vad gäller ekonomi och räknar blixtsnabbt ut vad du är skyldig henom för middagen eller vems tur det är att köpa nästa runda drinkar. Men det betyder inte att Skorpionen skulle snåla för snålandets skull. Nej nej, när pengarna väl är på plats är det att sätta sprätt på dem som gäller. Vad är livet om inte till för att levas? Hallå, lyxvaror!

 

Horoskop

Skytten

Skytten kunde inte bry sig mindre om ekonomisk försiktighet. För Skytten är livet här och nu, och pengar råkar bara vara det sätt som man kan liksom nästan trolla fram vissa saker. Men på Skyttens prioriteringslista i livet står pengar inte ens med. Dock är Skytten intresserad av allt det som pengar kan ge, framförallt resor och upplevelser, så visst gör även en Skytt försök då och då till att hålla budgetar. Fram till att den där drömgrejen dyker upp på extrapris, och någon frågar om de ska följa med på festival, och en superfin jacka i bara ett exemplar på en loppis är för snygg för att tacka nej till…

 

Horoskop

Stenbocken

Ni vet i slutet av månaden när lön eller csn äntligen dyker upp? Den där personen som går runt och ser lite extra stolt, glad och nöjd ut? Det är Stenbocken. Stenbocken har just stenkoll och ordning på sina räkningar och deklarationer, och det finns inget nöjdare än en nyss betald Stenbock. Med lite samma känsla som Lejonet, att hen har lyckats, men dessutom insikten om att hen kan göra vad hen vill för sina pengar, gör Stenbocken lite extra hög på livet. Stenbocken är dessutom ofta villig att även hjälpa andra med deras ekonomi, kanske främst för att det boostar deras känsla av att själva ha sådan otrolig koll. Men alla Stenbockar är inte penga-besatta, många ser det också som en otrolig kick att leva på gränsen och klara sig ändå.

 

Horoskop

Vattumannen

Visst, visst, man måste kunna betala sina räkningar, men vad är pengar, egentligen? Papper med siffror på. Ett inbillat koncept. Ett av många sätt att organisera världen på. För Vattumannen är det absolut viktigt att hålla koll på sin ekonomi, men mer av respekt för andra och för sin egen självkänsla, än för att Vattumannen ens tror på idén om pengar. Men låt er inte luras! Det bor en inte så liten snåljåp i Vattumannen av den enkla anledningen att hen tror på idéer om jämlikhet och dessutom innerst inne när en föreställning om att hen ska slippa tänka på jobb och pengar överhuvudtaget. Kanske är det därför hen envist håller hårt i varenda krona?

 

Horoskop

Fiskarna

Fiskarna gillar pengar, men är ärligt talat också lite förvirrade över det här med pengar. Alltså, det är jättebra att de finns där på banken. Men hur kommer de dit? Vem bestämmer över dem? Fiskarna har lite olika strategier för att deala med dessa förvirrade känslor. Många Fiskar har ett behov av att spara pengar på olika platser, i olika fonder, i små burkar, eller att föra dagbok över utgifter, investera i aktier och regelbundet gå igenom gamla kvitton. Oavsett om metoden ger utdelning eller inte så håller Fisken fast vid sina rutiner, och pengar kan bli ett känsligt samtalsämne med dessa individer.

 

  1. Stämmer på pricken! Jag är Vädur med ascendenten i Stenbocken och månen i Vattumannen. Snål men köpglad. Hihi.

  2. Haha fick mig ett gott skratt. Är snål med nästan allt och har 100%koll, som det står om skorpionen, men när jag väl har pengarna så försvinner det snabbt som bara den , och det är allt från dyra sminkprodukter till dyra kläder eller lyxmat. Stämmer precis!!

  3. Är skorpion med både asc & venus i skorpionen, månen i kräftan. Stämmer bra in på båda tecknen, kan vara snål med mat för att jag ska ha råd med dyr inredning ;)

  4. jag är vädur och det stämmer absolut inte in på mig, jag kallas för ekonomichef av alla jag känner och även mina kusiner är vädurar och de tar hand om sina pengar riktigt riktigt bra.

  5. Jag är också vädur och förstår inte varför det alltid pratas så negativt om vädurars ekonomi. Jag har bättre koll på mina pengar än de flesta av mina vänner och min morbror som också är vädur jobbar på bank.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..