Träningsastro: Så tränar stjärntecknen

Svårt att hitta rätt träningsform? Kanske kan du låta stjärnorna guida dig! Här kommer en guide om vilken sport stjärntecknen helst utmanar sig själva och andra i. Och när det kommer till träning och fysiska aktiviteter så får ni gärna kika, förutom ert soltecken (det vill säga stjärntecken), var er Mars står, och såklart även ascendent.

 

Horoskop

Väduren: Volleyboll, badminton, squash

Snabba sporter där det fortfarande finns utrymme att glänsa, och en motståndare att krossa, passar Väduren allra bäst. Det viktigaste är att det händer saker hela tiden, och att det inte blir för lång väntetid mellan poängen, målen och, framförallt, vinsterna. Att dessa sporter dessutom går lätt att utöva lite varsomhelst och närsomhelst gör dessa sporter ännu mer lockande för den spontana Väduren.

 

Horoskop, Tennis

Oxen: Tennis, golf

Den personliga och specifika tekniken, de ombonade planerna och den intensiva men utdragna spänningen passar den envisa Oxen perfekt i både tennis och golf. Att det är sporter som kräver insats, rätt racket, rätt klubba, rätt outfit, men framförallt handlar om att överträffa sig själv gör detta till solklara Oxe-sporter. Sen kan man ju mellan varven bara stå och känna sig snygg en stund medan man smakar på lovande ord som ”smash” och ”hole in one”.

 

Basket, Horoskop

Tvillingarna: Basket

Det räcker med många människor samlade i grupp för att Tvillingarna ska tycka saker är roliga, och med två lätta element att lägga till blir basket därför favoritsporten. En boll och en korg och sen är saken klar. Basket är snabbt, tufft (Tvillingarna älskar att känna sig lite coola), kaxigt och sällan tråkigt. Många byten ger dessutom chansen att föra nästan ostörda samtal på bänken. Dessutom befinner man sig inte sällan på en offentlig plats – fler människor att titta på och blickar att fånga…

 

Simma, Horoskop

Kräftan: Simning, ridning

Kräftan älskar att få glida ner i vattnet och dess lugnande effekt på kroppen. Samtidigt är simning något som gör dig både fysiskt och psykiskt stark. Trots att det oftast är något av en ensamsport så är man bland människor på ett anonymt och avslappnat sätt, vilket får Kräftan att känna sig trygg och samtidigt inte alltför ensam. Lugn och styrka samtidigt.

 

Horoskop

Lejonet: Dans, dansgrupp, zumba, gruppträning

Varför träna om man inte får vara med andra? Inte bara för att visa upp sig såklart, men det skadar ju inte heller att få göra just det? Lejonet älskar att få röra sig explosivt till musik, och det spelar inte så stor roll om det är pardans, bugg, breakdance eller zumba, så länge det svettas och gärna klappas i händer. Och ingen blir nog förvånad när träningsledaren berättar att han är Lejon…

 

Konståkning, Ballett, Horoskop

Jungfrun: Konståkning, ballett, löpning, karate

Jungfrun är intresserad av finmotorik, disciplin och uthållighet, och är intresserad av att åstadkomma perfektion i rörelse och lära sig en tradition. Dansmomentet i ballett och konståkning, kombinerat med det hårda fysiska arbetet tilltalar dessa individer starkt. Men även löpning är en träningsform som tilltalar den idoga Jungfrun, som ständigt söker att förfina sin inre styrka.

 

Fotboll, Horoskop, Vågen

Vågen: Fotboll

Träna i grupp med alla sina vänner, vara ett lag, individer som hjälper varandra och hittar balans i laget. Det här är saker som Vågen går igång på. Det viktigaste i fotboll är att fungera ihop som ett lag, och det passar mer än väl ihop med Vågens livssyn, men med lagets olika positioner finns också utrymme att bidra med sin unika kunskap. Fotboll blir ofta för Vågen en av de finaste metaforerna för livet i stort.

 

Horoskop

Skorpionen: Boxning, jiu jitsu

Fight for your rights, tänker Skorpionen och snörar på sig boxningshandskarna. Att få ur sig aggressioner är bara en bonus, det Skorpionen älskar med denna intensiva träningsform är att det handlar om en fiktiv överlevnad. Kan jag klara mig mot denna motståndare? Skorpionen anser att träning handlar om att investera i sig själv, och i få andra sporter blir det så tydligt som i alla olika former av boxning.

 

Horoskop

Horoskop

Horoskop

Skytten: Friidrott, alla sorters olympiska grenar

Skytten tar gärna på sig många individuella utmaningar och är svag för den historiska aspekten i alla friidrottsgrenar. Att ha många strängar på sin lyra tilltalar dem alldeles extra, så det är inte ovanligt att Skytten utövar ett par fem stycken sporter samtidigt. Det är inte heller helt ovanligt att de är halvbra på samtliga… Men det viktiga är att de får testa och träna och lära sig lite om varje samtidigt som de jobbar på sin egen personliga utveckling. Att skytte ingår i de olympiska grenarna är självklart vare sig en nackdel eller ett sammanträffande.

 

Gymnastik, Horosokop

Stenbocken: Gymnastik, klättra, gymma

Stenbocken är inte alltid en överdriven individualist, men när det kommer till sport är det svårt att inte se denna sida dyka upp. Stenbocken ser träning som det perfekta sättet att visa att hen kan komma först upp på toppen, utföra de mest komplicerade tricksen och lyfta tyngsta sakerna. Och det kan hen ofta. Med sitt stora tålamod orkar Stenbocken träna upp skills och styrka som inga andra

 

Längdåkning, Horoskop, Vattumannen

Vattumannen: Längdskidor, orientering, tai chi

Vattumannen älskar sport som samtidigt som fungerar som meditativa övningar. Längdskidor och orientering blottar dem dessutom för omvärlden, de får öva sig i att klara sig själva ute i den vilda naturen, och tar dem till avlägsna eller dolda platser ingen annan ser. Denna spänning i sig är belöning nog för Vattumannen, och träningsvärken en härlig bonus. Tai chi är ett annat meditativt tillstånd där Vattumannen utforskar sitt perspektiv på världen – och även detta på en avlägsen, eller i alla fall udda, plats.

 

Yoga, Horoskop

Fiskarna: Yoga

Yoga är tusenårigt och enligt många betyder ordet yoga att föra samman kropp och själ. Det här är två aspekter av yoga som snabbt avslöjar att det passar Fisken alldeles utmärkt. Med andning som främsta vapen utmanar Fisken gladeligen alla de poser hen kan ställa sin kropp i, och låter tankarna rulla utan att bråka med dem. Den känslobejakande yogan har dessutom många element av att visa kärlek för sig själv och omvärlden, något Fisken gärna bär med sig som en skatt att dela med sig av till andra efter varje pass.

  1. blev så chockad när jag läste detta!!! är jungfru och har dansat ballet och åkt konståkning nästan hela mitt liv :D

  2. Åhh vatten:) när jag går på spa eller åker på sem är poolen den absolut viktigast grejen som bara måste vara perfekt. Håller på med hästar också, omvårdande. Många av de högst rankade i världen i dressyr är kräftor. I hoppning är det mer fart och fläkt tecken.

  3. true true true!!! har länge velat börja med boxning, men aldrig riktigt kommit till skott, så det kanske är högtid att ta tag i det nu! :)

  4. Jag spelade fotboll i typ tio år och älskar det fortfarande! :) Gillar även volleyboll och typ alla andra bollsporter. Älskar ju att tävla också, viktigast är att vinna ;)
    Angående Vågen så är det kanske ingen slump att Zlatan (Våg) är fotbollsproffs :)

  5. Jag skulle sätta karate på jungfrun istället, pga karate är inte direkt fight. mer diciplin, koncentration och finlir in i minsta detalj. har jungfrun som acendent och tränade karate under flera år.

  6. Men hallå…jag är mkt för astro tro mej frenetisk! Men detta stämmer ju ALLS inte jag som VD gillar basket mkt konståkning ÄLSKAR RIDNING O SIMNING BÄST AV ALLT o sen yoga om tillfälle ges..snabba sporter, golf jaaa nästan ALLT ..hur förklarar ni detta då?? =))))

  7. Men hallå…jag är mkt för astro tro mej frenetisk! Men detta stämmer ju ALLS inte jag som VD gillar basket mkt konståkning ÄLSKAR RIDNING O SIMNING BÄST AV ALLT o sen yoga om tillfälle ges..snabba sporter, golf jaaa nästan ALLT ..hur förklarar ni detta då?? =))))

  8. pps. ovh som vädur gillar ja inga av ovanstående påståenden…förutom att de ska vara spännande o snabba o man kan vinna hehe men de kan man vell i nästan all typ av sport?!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..