Årshoroskop 2016 – alla stjärntecken!

Väduren

Väduren 2016 Årshoroskop

2016 överblick: Du går ett till synes lugnt år till mötes, kära Vädur, där de största förändringarna pågår i ditt inre och i din vardag. Samtidigt som du alltmer jobbar upp ett tålamod för att vardagslivet alltsom oftast är fullt av tradiga detaljer och inte jättespännande och känner dig okej med det, så väntar en minst sagt intressant höst. Våren för också med sig viktiga insikter, där du börjar se på dig själv i nytt ljus och hitta nya sätt att använda din kapacitet. Hälsosamma förändringar både kring din mentala och din fysiska hälsa är ett starkt tema. Du jobbar på att öppna dig mer, släppa fram känslor, och övar på att vara både arg och ledsen inför andra. Hösten drar upp helt andra teman, och du börjar alltmer se på andra med nya ögonen. De människor du tycker mest om hamnar i fokus och du satsar helhjärtat på en eller flera viktiga relationer. Kärlek finns det gott om detta år, även om den sällan ser ut som du tänkt dig den.

Kärlek & Sex: Början av året bjuder inte på några större romantiska överraskningar, utan det är främst med sommaren som flirtandet börjar tina på riktigt. En del Vädurar försöker under våren att satsa på någon eller något som har alla odds emot sig, men det kan också vara ett problem med timing snarare än känslor som står i vägen. Den senare hälften av året ler varmt emot dig, och även det faktum att du genomgår många inre förändringar gör att dörren till ditt hjärta står alltmer öppen. Den här hösten börjar många rastlösa Vädurar att bygga på den där speciella relationen, och ser en sötnos i ett helt nytt, oemotståndligt ljus. Om du inte varit redo för något seriöst tidigare, kan det här bli året då du satsar på riktigt.

Jobb & Skola: Din målmedvetenhet är stark detta år, och under våren kavlar du upp skjortärmarna redo för att göra ditt jobb bättre än bäst. Med kontroll över detaljerna och förmåga att visa dina bästa kvaliteter imponerar du på både lärare och chefer, vilket skapar goda förutsättningar för att accelerera. Din nyckel till framgång är din förmåga att hitta balans och skapa positiva samarbeten. Din team-anda är stark i år, och du har inget emot att glänsa tillsammans med någon annan, även när du själv känner att du tagit det större ansvaret. För studerande Vädurar, eller Vädurar med stora drömmar, är detta året då du jobbar hårt för att vinna i längden. Fortsätt att ha målbilden tydligt framför dig, så hittar du kraften och inspirationen även under de tuffare stunderna.

Resor, flytt & förändringar: De långa resorna får ta en paus detta år, och om du ändå åker så blir det långt ifrån detta lättsamma äventyr du hoppats på. Varje gång du vrider blicken ut mot världen för att samla inspiration, får du tuffare lärdomar än du hoppats på. Istället är det i vardagen, hemmavid, och i de små mötena som du hittar peppen. De inre förändringarna blir viktigare än de yttre, och du har inte det skriande behovet av att se världen och få snabba kickar som vanligtvis kopplas till ditt tecken, utan hittar en lugnare takt som utmanar precis lika mycket. Många Vädurar börjar med meditation, tar långa promenader och lugnar överlag ned sig betydligt nu.

Vänskap, kunskap & nöjen: Helst låter du världen komma till dig nu, och ditt intresse för litteratur, film, teater och konst är stort detta år. Du slukar dokumentärer och biografier, och suger åt dig all sorts kunskap som finns tillgänglig. Vännerna är ditt största nöje, och att få umgås och prata om livet blir årets viktigaste skola. Det finns få saker som lär dig så mycket som dina vänskapsrelationer nu, och du satsar allt på dem. Suget efter kvällskurser och nyttiga nöjen är stort, och du kombinerar gärna umgänge med att samtidigt lära dig ett språk eller diskutera böcker. Allt som du får göra i sällskap med andra blir ett nöje i år.

Mest romantiska perioder: Mars blir en högst aktiv månad, även så större delen av april. Bäst på året blir augusti och september, men också årets alla sista månader ser ljusa ut. Mer om: Väduren

 

Oxen 2016 Årshoroskop

Oxen

2016 överblick: Ett år med fokus på kärlek väntar, kära Oxe, och du är ivrig att få överösa någon annan med dina känslor, och att gå på djupet i en relation. Att rent fysiskt på vara nära någon blir ett viktigt tema framförallt under början av året, och chanserna att lyckas ser goda ut. Det är också ett år där din kreativitet är på topp, och där du är redo att göra plats för nya vänner och gemenskaper i ditt liv. Du dras åt tillfällen där du kan möta nya människor och utbyta erfarenheter eller diskutera livet och omvärlden. Samtidigt som du söker efter närhet och intimitet så blir det allt svårare att känna att du har kontroll över dessa områden. Att möta din sårbarhet och inse att du inte kan kontrollera andras beteenden kommer som en viktig insikt detta år. Under årets senare del hamnar ditt fokus istället på att hitta en balans i din vardag och liv i övrigt. En intensiv tid för hälsotänkande drar med dig ut under hösten.

Kärlek & Sex: En het vår gör dig varm om kinderna, och det river i dig av åtrå och lust. Om det är en speciell person eller flera är omöjligt att säga, och många Oxar hamnar i flera romanser samtidigt. Försök att inte blanda ihop känslor med kroppslig längtan, då det lätt uppstår en obalans och missförstånd kring vem som vill vad. Du kommer behöva jobba på att öppna dig, visa vem du verkligen är och möta risken att någon kanske inte är redo att ge allt för dig. Rädslan är värre än utkomsten, så fighta den! Du har allt att vinna nu. Många relationer som inleds som heta flirtar, kan faktiskt visa sig bli några av årets viktigaste vänskaper. Hösten och vintern blir betydligt mer nedtonade, och du har fullt upp med att ta hand om dig själv, och en eventuell speciell någon, för att hålla många flirtar i luften. Harmonisk romantik tar över efter den mer fartfyllda våren.

Jobb & Skola: Din kreativitet är din största tillgång detta år, speciellt under våren, och du hittar hela tiden sätt att komma runt problem och skapa dina egna lösningar. Varje motgång blir en utmaning du vägrar förlora, och du imponerar på din omgivning med dina viljestarka ambitioner. Under hösten blir motgångarna färre, och du hittar ett tempo och en balans som hjälper dig att flyta fram i vardagen. För studerande Oxar blir det fullt ös hela året, och din mardröm är att tappa kontroll över studierna. Det är ingen dum strategi, så länge du inte pushar dig själv för hårt. Det är högst möjligt att det blir så under våren, men hösten hjälper dig att trappa ned på kraven och ger dig utrymme att vila och ta hand om dig själv på ett mer hållbart sätt.

Resor, flytt & förändringar: Du genomgår stora förändringar emotionellt detta år,lär dig lita på andra, se andras beteenden med nya ögon och bär med dig ett allvar när det kommer till alla sorters relationer. Det blir också viktigt för dig att lära känna din egen sårbarhet, och stå för den. Få Oxar gör några större förflyttningar i år, men under våren kan du njuta av en eller flera inspirationsgivande resor. Ditt förhållningssätt till pengar blir tongivande under 2016, och du får stor respekt för dina egna inkomster och ditt sparande. Förbered dig på att bli mästare på sparande och/eller snålande. Speciellt under hösten blir du en mästare på att få din vardag att gå ihop med minimala medel.

Vänskap, kunskap & nöjen: Det rör sig ordentligt i ditt sociala liv detta år, och under våren får du chans att bekanta dig med helt nya människor. En ny grupp individer platsar in precis där du upplever ett hål i ditt sociala liv. Inte sällan är dina nya vänner en bonus i samband med en flirt. En vänskapsrelation som varit svår och infekterad får äntligen chansen att bli hel igen, speciellt under hösten är läkandet starkt. Årets nöjen ligger i att flirta och mysa, men också i att skapa och uttrycka dig. Under våren lägger du ner mycket tid och energi på ett kreativt projekt som verkligen får vingar, medan du under hösten fokuserar på att träna och testa nya träningsformer som en form av nöje.

Mest romantiska perioder: Våren och sommaren blir överlag som mysigast detta år, med februari och maj som höjdpunkter. Slutet av juni och början av juli blir fint, och augusti ännu bättre. Oktober sitter på en hel del potential. Mer om: Oxen

 

Tvillingarna 2016 Årshoroskop

Tvillingarna

2016 överblick: Det här året går du från att bygga en trygg grund att stå på, till att våga uttrycka dig själv och skapa kreativt, kära Tvilling. Vårens fokus hamnar på en trygg hemmiljö, och många Tvillingar är noga med att ta hand om sin familj och ge massvis med kärlek till sina nära och kära. Att möta andra som dig själv, utan att kompromissa med vem du är och vad du står för, blir årets utmaning, och ofta är det just i relationer som du känner dig frustrerad under 2016. Du är bra på att spegla dig i andra, men du behöver också öva på att hålla fast vid dig själv, dina viljor och värderingar även i djupare relationer. Du får många tillfällen att öva dig på detta under det kommande året. En romantisk och kreativ höst ger mängder av chanser till både fjärilar i magen och stora projekt som du satsar helhjärtat på. Låt din egen röst komma till tals detta år.

Kärlek & Sex: En ganska ljummen vår värmer långsamt upp dig inför en dramatiskt romantisk höst, och du kan räkna med att 2016 blir ett år då känslorna svallar. Du går från att tvivla på hur du ska kunna hitta ett fungerande förhållningssätt till någon som vill komma dig nära, till att känna helt självklart att det går att vara riktigt nära någon annan, utan att tappa bort dig själv. Gränslöst romantiska gester möter allvar utan att få dig att vilja lägga benen på ryggen. Ditt mod i kärlek är starkare än någonsin under sensommaren och hösten, och du kommunicerar om tuffa saker, kompromissar utan problem och glider på höga, varma kärleksvågor nu.

Jobb & Skola: Ett eller flera genombrott gör att mångas ögon hamnar på dig detta år, och saker du kämpat för under en längre period blir äntligen uppmärksammat i större skala. Ingen astrolog blir förvånad om flera Tvillingar plötsligt dyker upp i media som upphovsmakare till något grymt projekt. Arbetsplatser och utbildningar som tidigare känts stängda för dig, öppnas upp och du välkomnas innerligt. Var inte rädd för att be vänner om råd eller kontakter dit du drömmer om att komma, de kan bli nyckelpersoner i din framgångssaga. Gasa på och våga mycket, det här kan verkligen bli ditt genombrottsår.

Resor, flytt & förändringar: Under våren flyttar eller justerar många Tvillingar sin boendesituation, och det till det bättre. Om du väntar på rätt tillfälle för en flytt, så ser maj otroligt lovande ut. De största förändringarna i ditt liv sker under våren i relation till din familj, och varje litet steg är ett steg i rätt riktning. Andra viktiga förändringsområden är i relationer till de viktigaste personerna i ditt liv, till partners eller bästisar, där du hela tiden tvingas omvärdera vikten av att respektera andras behov, och se till att du inte ignorerar dina egna. Du drar ned en del på resandet i år, och sparar dig till längre resor som du i så fall bara åker iväg på om du får sällskap av bästa vännen eller den du är kär i, och helst under hösten.

Vänskap, kunskap & nöjen: Du kommer allt närmare de vänner du har detta år, och spenderar mer tid med att bli bekväm i etablerade vänskaper, än att skapa nya. Chill häng lockar dig mer än att ständigt jaga kickar, ett beteende du vanligtvis hänger dig åt. Istället blir det nästan ett nöje att komma underfund med hur dina vänner faktiskt fungerar, att förstå även deras negativa sidor och deala med dem snarare än att försöka undvika. Att lära dig mer om vilken roll de relationer du har spelar i ditt liv blir årets stora lärdom.

Mest romantiska perioder: I april dras andra till dig, och juni och juli är starka romantiska månader. Bäst blir september och oktober, men också årets alla sista månader ser ljusa ut. Mer om: Tvillingarna

 

Kräftan 2016 Årshoroskop

Kräftan

2016 överblick: Full av nyfikenhet inleder du 2016, kära Kräfta, och det blir en vår full av flirt, upptäckande och nyfikenhet. DU drar gärna igång en rad projekt, är på språng hela tiden och får inte många lugna stunder. En hel del jobb ligger framför dig, men det avskräcker dig inte från att göra det du verkligen vill. En romans håller fast i dig under början av året, och oavsett vilken form den har så tar dessa känslor en hel del av din energi i anspråk. Det blir en upptagen vår helt enkelt. Efter sommaren lugnar detta ned sig en del, och det hårda jobbet får en mer harmonisk form – även om utmaningarna finns kvar där. En välbehövlig flytt eller förändring av hemmiljö hjälper dig att landa, och du glider långsamt in i en lugnare takt, där dina egna höga krav på dig själv sänks. Se till att du inte sliter ut dig detta år, för hur roligt du än har, så behöver du också tid att vila.

Kärlek & Sex: Flirtandet går på högvarv under våren och sommaren, och ofta tar du på dig lite mer romantiska äventyr än du egentligen har tid med. Du dras till realistiska och praktiska personer som ofta hjälper dig att genomföra dina projekt eller kommer med insikter när du själv inte hittar vägen. Du är full av starka känslor, har nära till svartsjuka och vill gärna veta att din sötnos är just bara din. De här känslorna kan ibland krocka med verkligheten och svida till en aning. Under hösten blir du mindre anspråksfull, och söker dig till tryggare former av förhållanden, där åtrå och mystik tar mindre plats. Många Kräftor känner ett starkt behov av att bygga bo tillsammans med en sötnos, eller i alla fall ha en relation som har en lugnare rytm.

Jobb & Skola: Du kör ett stenhårt race under 2016, och låter få saker stoppa dig när du väl har en idé du brinner för. Du uppskattas i skola och på jobb av kollegor och andra för ditt öppna tänkande, att du hela tiden ser lösningar och vill utmana, utveckla och hela tiden ta saker ett steg vidare. Att vara idéspruta är fantastiskt roligt, men se upp för att axla för mycket ansvar när ingen delar din vision, och du plötsligt står ensam i ett kaos du egentligen inte hinner med. Hösten blir betydligt lugnare på den här fronten, men det är klokt att tidigt hitta ett sätt att varva jobb med återhämtning, och att se till att du har hälsan och kroppen på din sida. Andra kastar lätt uppgifter åt ditt håll som inte är de allra roligaste. Försök vara strategisk och se till att få hjälp med tuffa uppgifter.

Resor, flytt & förändringar: Resorna blir årets höjdpunkter, och de kan bli både långa och livsförändrande. Kräftor med drömmar om att flytta utomlands kan se dessa gå i uppfyllelse detta år, men det verkar inte finnas en enda Kräfta som inte vill se mer av världen. Resor blir också ditt sätt att hämta energi och inspiration, och speciellt en resa i mars sätter en hel del saker i rullning för dig. En flytt dyker troligast upp under hösten, och för med sig mer harmoni in i ditt liv. Det kan också innebära att någon flyttar till dig.

Vänskap, kunskap & nöjen: Se till att du inte tar på dig att vara dina vänners klagomur detta år, utan att andra också ser dig och dina behov. Du har så pass mycket på gång detta år att du behöver omge dig med personer som ger omtanke och kraft, och inte utnyttjar din förmåga av omsorg. Ge bara lika mycket du får tillbaka. Det här blir årets tuffaste utmaning, då du är van att hjälpa och alltid ställa upp. Se till att sätta dig själv i främst rummet. Det betyder inte alltid att du behöver byta vänner, men absolut att du vågar ställa krav på dem. Försök få andra att tillsammans med dig hitta på saker som ni kan göra tillsammans, så att du inte ensam står för planeringen av roliga middagar, resor och upptåg tillsammans – även om det är frestande att ta den rollen.

Mest romantiska perioder: Januari börjar bra, och februari blir ännu bättre. Mars blir mysigt och slutet av juni och början av juli blir fint. Augusti blir starkt och oktober sitter på en hel del potential. Mer om: Kräftan

 

Lejonet 2016 Årshoroskop

Lejonet

2016 överblick: Det är dags att visa din styrka, kära Lejon. 2016 blir ingen dans på rosor, men bjuder samtidigt på en del stora chanser du inte gärna missar. Det här året får du visa vad du går för, och verkligen lära dig att ryta ifrån när någon trampar på dig. Våren blir tuff när det kommer till kärlek och kreativitet, men du har å andra sidan inga problem med att skaffa pengar eller framhäva dig själv på jobbet. Dina ekonomiska talanger hjälper dig också att investera och spara på helt rätt sätt. Det är först under sommaren och hösten som det lossnar för flirtandet, och din lust att upptäcka omvärlden är sig lik igen. Många resor och äventyr väntar, även om du får vänta längre än önskvärt. Samla på dig kraft och mod under året, för något som växer sig starkt är ditt självförtroende och din förmåga att få saker att hända.

Kärlek & Sex: 2016 blir inte året då kärleken kommer på din begäran, men ge inte upp för det. Du har hälsosamma krav och förhoppningar på sötnosar, och tar ingen skit detta år. Dina erfarenheter har lärt dig, och räkna med att om du inte redan tagit till dig dessa lärdomar, så kommer detta år pränta in dem ordentligt. Det låter outhärdligt tufft, jag vet, men det kommer lätta. Redan framåt sommaren börjar du märka av nya vindar, och strax efter din födelsedag ändras tonen ordentligt. Flirtandet tas till en ny nivå av allvar snabbt, och du behöver inte längre tveka på vilka som är intresserade av dig, eller vilka som är värda ditt intresse tillbaka. Du faller inte utan frågetecken, men det betyder inte att du inte kommer falla alls. Bara var på din vakt och se till att du får det du förtjänar.

Jobb & Skola: Du behöver inte oroa dig för din ekonomi detta år, speciellt inte då våren ger dig många slantar att spara och investera. På samma målmedvetna sätt jobbar du på i en rytmisk takt och lämnar inget åt slumpen. Få jobbar så metodiskt som du, och det här gör att alla i din omgivning ser hur långt du kan gå – speciellt chefer och lärare. Låt dem veta var ditt intresse ligger, och du kan få hjälp att ta dig dit du vill lättare än du trodde. Följ din magkänsla. I maj vaknar lusten till ett stort projekt, som under hösten visar sig vara ett vinnande koncept. Kör på!

Resor, flytt & förändringar: Det finns tid för många roliga små resor under detta år, och om du planerar noggrant kan du också komma iväg på ett längre äventyr. Med tanke på din goda ekonomi blir det lätt att hitta medel för att spara till och planera en drömresa om du vill, och hösten blir en perfekt tid för en lång resa som också rymmer många kortare utflykter. Varför inte en tågluff till exempel? Mycket pågår också i din hemmiljö, och en flytt eller stora förändringar i ditt hem blir aktuella under våren. Efter denna hemfokuserade tid blir hösten den perfekta perioden för att ge sig ut på upptäcktsfärder.

Vänskap, kunskap & nöjen: Du lär dig mycket om dina egna begränsningar detta år, speciellt vad det gäller din kropp och fysiska hälsa. Även ditt självförtroende växer under året, och det är detta tillsammans med din ökade nyfikenhet under hösten som gör att ditt sociala nätverk växer rejält. Medan du under våren spenderar mer tid med nära och kära från förr, så har du under årets andra halva ett stort sug efter nya bekantskaper. Dessa blir också tongivande i de roliga projekt du är sugen på att ta dig an, och årets roligaste stunder kommer på resande fot med människor du nyligen lärt känna. I längden ger detta dig en ny självbild, som du kan flytta berg med hjälp av.

Mest romantiska perioder: Mars och april väcker många känslor, men inget slår juli och augusti. I september hettar det till ordentligt och november samt december ser riktigt lovande ut. Mer om: Lejonet

 

Jungfrun 2016 Årshoroskop

Jungfrun

2016 överblick: 2016 är på många sätt ditt år, kära Jungfru. Under våren har du chansen att genomföra ett drömprojekt, komma till en plats du längtat efter eller hitta det där lugnet inombords som du saknat. Kärleken är på din sida, och även om astrologin inte kan åstadkomma några mirakel så finns det utrymme för dig att verkligen städa undan saker som stått i vägen för en relation, och hitta utrymme för en viktig relation som tidigare känts omöjlig eller åtminstone svår. Årets stora utmaning handlar om din hemmiljö och familj. Saknad, lite tuffare tider än ni är vana vid och konflikter gör livet lite kämpigare på detta område, men under hösten hittar du alltfler ljuspunkter som lyfter dimridåerna. Om du längtar efter att kunna hjälpa din familj på något sätt, eller hitta ett nytt boende, är det hösten som hjälper dig genomföra förändringen.

Kärlek & Sex: För den Jungfru som vill att 2016 ska fyllas med romantik och kärlek så finns det stor potential. För flirtiga Jungfruar kan det bli en väldigt het höst, med många spontana romanser, men överlag dras du till individer som är seriösa och pålitliga, och detta i kombination med att du alltmer generöst delar med dig av dina känslor är ett vinnande koncept. Leken och flirtandet finns där, och speciellt i början av mars så är du redo att öppna ditt liv för en ny person. Just tilliten är avgörande för ditt kärleksliv detta år, och under hösten blir det ett allt viktigare tema. Att du är redo att få bort svartsjuka och känslor av ägande i romanser och relationer, och ersätta dem med lojalitet och jämlikhet hjälper dig att bygga något hållbart från grunden.

Jobb & Skola: Du förblir den perfektionist du alltid varit på både jobbet och i skolan detta år, och inga större överraskningar väntar här. Du har en otrolig känsla för att pitcha rätt idé vid rätt tidpunkt, och detta blir din stora vinst i år. För när det kommer till pengar och ekonomi så går du mot en högst lovande period. Våren kan bli lite ojämn, med toppar och dalar i dina privata finanser, men under hösten har du ekonomisk medvind och kan verkligen bygga upp ett stabilt sparkonto. Det blir inte ett år av hyrda ansträngningar, utan det mesta handlar istället om timing. Att våga ta några risker tar dig långt nu. Den som pluggar kan se fram emot att klara en läskig tenta eller uppsats utan problem i maj.

Resor, flytt & förändringar: Den största förändringen detta år har dig som huvudperson, när du hittar en mental plats där du trivs med ditt liv. Men, det som pågår i din hemmiljö eller i din familj tar också en hel del energi i år, och även om saker mellan varven känns ordentligt jobbiga, är det viktigt att du ser din egen roll i det hela med klara ögon. Många av de saker som pågår nu ligger utanför din makt, så håll utkik efter de tillfällen där du faktiskt kan hjälpa till. Det kan hända att du kämpar för att få till en flytt, letar ny bostad eller har andra problem hemma, eller att en konflikt blossar upp och ligger som ett ömt sår i familjen. Låt tiden göra sitt, och under hösten kommer saker lätta drastiskt, och dina möjligheter att faktiskt göra något aktivt att öka. Det blir till att öva på att ha tålamod. Du gör mer än gärna många korta resor under våren som ger dig massor av energi.

Vänskap, kunskap & nöjen: Din självinsikt hjälper dig att se din potential tydligare i år, och det här hjälper dig att utvecklas även socialt. Din öppna attityd gör att andra dras till dig detta år, och du charmar till dig en rad nya vänner och bekanta, och även flirtar förvandlas lätt till bästisar. Under våren njuter du av ett självförverkligande projekt, och under hösten tillåter din ekonomi dig att unna dig själv alla möjliga nöjen. Roligast har du när du befinner dig i sammanhang där nya personer låter dig se världen ur nya perspektiv, eller kanske till och med får dig att se dig själv med nya ögon. Du kan mer än du tror, och har fantastisk förmåga till att omvandla egen pepp till positiv energi att fylla din omgivning med.

Mest romantiska perioder: Slutet av januari och hela februari och mars fylls av chanser till flirtande och förälskelse. Augusti blir magiskt, och oktober och början på november ordentligt hett. Mer om: Jungfrun

Vågen 2016 Årshoroskop

Vågen

2016 överblick: Du kommer tycka ordentligt bra om detta år, kära Våg. Under våren förbättras din ekonomiska situation ordentligt, och en stor förändring på jobbet eller i dina vardagliga sysslor gör allting lite roligare och lättare. Sommaren har en lättsam och flirtig ton, och hösten ser helt fantastisk ut för dig på ett personligt plan. Romantiken finns där om du vill ha den, och det mesta pekar åt ditt håll. Försök att njuta av det du har där du är – du drömmer dig lätt bort till en ouppnåelig livsstil där varje dag är ett äventyr, samtidigt som du redan har mycket av det du drömmer om där du är. Nya platser och nya människor är inte nyckeln till välmående nu, utan du gör klokt i att investera och gräva i den tillvaro som redan är din. Använd din starka självkänsla, och låt våren bli en period där denna får blomma ut. Med den i bagaget klarar du alla årets utmaningar med lätthet.

Kärlek & Sex: Du är inte helt redo att ta några större steg framåt vad gäller kärlek under årets första halva, om du inte redan har en partner som du står väldigt nära. Du vaktar dina känslor och har fullt upp med att ta hand om dig själv, och avvaktar med att kasta dig in i något som du inte känner dig väldigt säker på. Sommaren mjukar upp dig ordentligt, och några försiktiga flirtar blir solvarma nu – en perfekt temperatur för dig som inte har bråttom någonstans. Under hösten dras tempot upp rejält, och oavsett om du vill eller inte får du med lätthet en skara beundrare nu. Världen ligger öppen för dig, och alla dess sötnosar också.

Jobb & Skola: Detta år blir det viktigt att hålla koll på detaljerna, då missförstånd och kommunikationsmissar är dess stora utmaning för dig. Det här är saker som du vanligtvis klarar per automatik, så räkna med att bli ordentligt överraskad när du själv gör missar som du aldrig skulle räknat med. Läs igenom mail ordentligt, scanna kalendern kontinuerligt för att inte missa saker, och lova inte för mycket. Att delegera ansvar i grupper och på jobb blir en otroligt viktig pusselbit, också för att du själv inte ska hamna i kläm. En del perfektionism får du lägga åt sidan, för att undvika alltför stor arbetsbörda. Det här innebär också att du kan behöva dra ned på nöjena en del, för att få ordning på plugg och arbetsliv.

Resor, flytt & förändringar: Du växer, mognar och blomstrar detta år, och den största förändringen i ditt liv står således du själv för. Inre förändringar gör sig hela tiden påminda, och många Vågar känner sig pånyttfödda flera gånger detta år. Låt denna förändring pågå i sin egen takt, och undvik all form av stress. Det är en viktig process som pågår och som behöver få ta sin tid för att bli stark. Det blir ont om yttre resor och äventyr av den sorten, men desto fler resor i ditt eget inre som fyller dig till bredden med kraft. Under sommaren börjar saker falla på plats och din väg ligger allt tydligare framför dig. Vart den kan ta dig och vilka gränser den har vet bara du.

Vänskap, kunskap & nöjen: En viktigt vänskap etableras under våren, och ett par äventyr hinner ni två med, även om de är lågmälda och på ytan lättsamma. För dig betyder de dock mer än ögat kan se, och något inom dig känns fullbordat. Den största kunskapen bär du inom dig detta år. Våren blir i övrigt en väldigt lugn period, och det är först under sensommaren som du alltmer tar dig bortom dina vanliga mönster och beteenden. Långsamt kryper du ur ditt gamla skal och beger dig ut på outforskad mark. Nya gemenskaper, grupper av vänner och platser öppnas upp, och framåt hösten är det du som är festen. Andra vill vara där du är, och du blir en självklar del i ett socialt hjul som snurrar på allt snabbare. Njut! Det blir en höst att minnas.

Mest romantiska perioder: Slutet av februari och större delen av mars samt april. Juli ser lovande ut. September slår på stort och november och december blir magiska. Mer om: Vågen

 

Skorpionen 2016 Årshoroskop

Skorpionen

2016 överblick: Att förstå andra är att förstå sig själv, kära Skorpion, och i år är du ute efter att göra båda. En socialt fullspäckad vår väntar, där du bygger relationer, engagerar dig i grupper och gemenskaper, och har tentaklerna riktade utåt. Du filosoferar, pratar om livet och världen och får en kick så fort du träffar en ny lovande person att innefatta i din krets av vänner. Under hösten genomgår du sedan en spännande inre förändringsprocess, där ditt filosoferande alltmer kommer att handla om vem du är, vad du vill och vart du är på väg. Det blir ett år fullt av reflekterande och tänkande, och du tar din omgivning och förändringarna i den på största allvar. Många Skorpioner blir ideellt verksamma i år, och vill agera för att skapa en bättre värld. Och du är inte rädd för att ta det kan innebära att göra stora, personliga förändringar.

Kärlek & Sex: Kärlek handlar till stor del om förståelse och gemenskap under 2016, och det är högst avgörande för dig att du känner jämlikhet med den du är kär i, att ni delar värderingar och respekterar varandra som individer. Under våren och sommaren suddas gränsen mellan romantisk och vänskaplig kärlek nästan ut för dig. Samtidigt är den fysiska åtrån stark, så attraktion har absolut inte fallit ur bilden. Det finns gott om hetta att sprida över en romans för den som vill och kan. Det kan mellan varven bli tufft för dig att leva efter de höga ideal som du lär, eftersom svartsjuka har en tendens att dyka upp oftare än vanligt i år, men du gör ditt allra bästa för att se den du flirtar eller lever med som en egen individ, med egna behov. Tillit blir en av årets viktigaste ingredienser. Du dras till kreativa personer som har höga ideal. Under hösten blir du alltmer intim och sårbar i en relation, och är redo att visa sidor av dig själv som tidigare legat dolda för omvärlden. En öm och romantisk tid väntar.

Jobb & Skola: Ditt sociala samvete märks också av på jobb och i skola, och det är inte otroligt att en del Skorpioner byter inriktning eller till och med jobb för att känna att de gör något som är mer i linje med vad de tror på detta år. Pengar är ett av de områden som blir mindre viktigt för dig i år, och istället försöker du göra så mycket gott som möjligt, och samtidigt ha lagom medel för att klara av din vardag. Många Skorpioner väljer också att fokusera mer på sparande än på att lyxa till det, en ganska ovanlig förändring för detta tecken. De två konton som mår allra bäst i år är sparkontot och karmakontot.

Resor, flytt & förändringar: Årets största förändring pågår inom dig, och det är en förändring som du troligen väntat på, längtat efter, längre än du är medveten om. Hemligheter och viljor börjar under året komma till uttryck. Till en början inspireras du av andra och förundras över deras sätt att vara eller ta sig an det de vill ha, och så småningom börjar du själv ta dig an dessa mål. En ordentlig transformation är på gång, och den är välkommen. Harmoni och balans väntar. En längre resa blir möjlig under sommaren, men få Skorpioner gör några större flyttar i år.

Vänskap, kunskap & nöjen: Vänskap står högst på listan detta år, och du kan spendera timmar i relationer med att prata om och analysera relationer. Du dras till individer med analytiska skärpa som kan lära dig saker om världen, eller bredda din bild av den, och din värld blir genom dessa personer större. Dina bekantskapskretsar växer ordentligt under 2016. Det ideella engagemanget, som också kommer till uttryck i välgörenhet, är starkt och gör att du känner dig stark. Dina nöjen tenderar att handla om att hjälpa, protestera, demonstrera, engagera och uttrycka dig. Diskussionerna går heta, och det ger dig en kick i sig.

Mest romantiska perioder: Januari, februari och även mars blir alla ordentligt romantiska och heta, medan juli och augusti blir flirtiga och varma. Oktober är fullt av sötnosar. Mer om: Skorpionen

 

Skytten 2016 Årshoroskop

Skytten

2016 överblick: Det här året blir en utmaning, kära Skytt, och sådana känner du ju till sedan tidigare. Årets utmaningar är dock av de personligare slaget och handlar om vem du är, vart du är på väg, vad du verkligen vill och längtar efter. Våga möta dessa utmaningar öga mot öga, och ställa de stora frågorna. Du har höga ambitioner och får ofta kämpa, och lär dig snabbt hur du ska undvika gamla misstag och jobba på din ödmjukhet. Beteenden som andra år kanske känts lite halvbra, men ändå funkat, funkar inte alls i år. Istället uppstår missförstånd och hinder, och det blir tillfälle för både självrannsakan och omvärderingar av relationer. Samtidigt lär du dig mer om dig själv än någonsin, och börjar verkligen jobba på att bli av med det svagare sidorna som du själv inte trivs med. Under hösten blir det här en lättare process, och du börjar allt mer hitta personerna och relationerna där du känner dig hemma, trygg och säker.

Kärlek & Sex: Du har en ny attityd till kärlek under 2016, och värdera ärlighet och lojalitet mer än någonsin tidigare. En känsla av att någon ljuger eller spelar spel med dig gör att du genast trycker på avbryt, och letar vidare. Den här nolltoleransen är bra, men se upp för att bli för kräsen och inte ge andra ens den minsta chans. Din plötsliga övergång till totalt rationalitet istället för eviga romanser förvånar de som känner dig, men du inspirerar också andra genom att stå på dig och verkligen kräva den respekt och kärlek du förtjänar. Istället letar du detta år efter jämlikhet och kamratskap, mer än häftiga romanser och flirtar som blir bra historier i efterhand. Det här året är fokus på dig – inte den du är intresserad av.

Jobb & Skola: Du sätter höga krav på dig själv detta år, samtidigt som det kan vara svårt att hålla drömmar vid liv. Försök att hitta en balans mellan att göra det bästa du kan, och att tillåta dig själv att hoppas och drömma om den framtid du verkligen vill ha. Din mer rationella stil som genomsyrar hela året behöver inte ta död på fantasierna om vad som kan komma i framtiden. Njut istället av ditt eget allvar, och sätt upp mål som du sedan siktar mot. Det här året kan dessa mål faktiskt bli verklighet. Det är vanligt för Skytten att ha en mängd mål, och för skojs skull jobba lite på dem alla hela tiden. Försök istället hitta en sak du verkligen vill åstadkomma, och satsa allt på det. Din otroliga impulsivitet är fortfarande på din sida, och med fokus och noggrannhet blir den ett vassare vapen än någonsin.

Resor, flytt & förändringar: Den stora utvecklingprocessen som pågår inom dig kan få dig att göra långa resor detta år, men allt troligare är att en flytt istället blir aktuell. Du satsar också på att skapa en kreativ och tillåtande hemmiljö, där du känner dig trygg och får utrymme att känna, tänka och processa. Korta resor gör du helst för kärlekens skull, och i år stannar du ovanligt ofta hemma hellre än drar iväg på en rolig fest i en närliggande stad eller liknande, och använder tiden för att jobba på ett projekt eller samla mental kraft. Din mentala styrka är din största tillgång detta år.

Vänskap, kunskap & nöjen: Vänskaper blir ett tungt och viktigt tema detta år, och det är här du finner din inspiration och längtan. De som känt dig längst stöttar dig i dina framtidsambitioner, men även kollegor och studievänner blir viktiga energikällor för dig nu. Under hösten vaknar ett nytt socialt sug, och du börjar gärna engagera dig i frågor som verkligen ligger nära ditt hjärta. Återigen tar du hellre på dig ansvar och organiserar något du tycker är viktigt för omvärlden, gör dig nyttig, hellre än att ägna dig åt något för skojs skull. Genom detta bygger du också en mängd nya relationer, och i slutet av året kan du räkna med att ha en hel armé av nya bästisar och gäng.

Mest romantiska perioder: Under januari är du en flirtmagnet och andra dras till dig. Mars har samma effekt, medan april blir hetare. Juni, juli och augusti för vågor av romantik med sig, och oktober och november har också potential att bli ordentligt romantiskt. Mer om: Skytten

 

Stenbocken 2016 Årshoroskop

Stenbocken

2016 överblick: 2016 blir ett inspirerande år, kära Stenbock, där saker som förr känts omöjliga inte ligger långt borta alls, och där stora drömmar kan gå i uppfyllelse. Många Stenbockar påbörjar eller avslutar en utbildning nu, och projekt som du startar eller driver sedan tidigare har hög potential att bli riktigt, riktigt bra. Under våren reser många Stenbockar, långt och mycket, och knyter kontakter i olika delar av världen, och sommaren är inget undantag. Hösten handlar mer om jobb, och det finns mycket som pekar på att chansen till drömjobbet finns under 2016. Samtidigt pågår en inre förändring hos dig, som handlar om att våga släppa kontrollen. För att komma långt måste du också våga släppa iväg dina drömmar och idéer, och inte hållas tillbaka av tankar på vad andra skulle tycka och säga. Det här året lär du känna helt andra viljor och sidor av dig själv.

Kärlek & Sex: Din romantiska sida är högst levande detta år, och du faller lätt och ofta för personer som känns helt bortom din räckvidd. Belästa, beresta, intellektuella individer som verkar ha sett en värld du inte sett gör dina knän svaga. Det positiva i detta är att känslorna ser ut att kunna vara ömsesidiga, och att de som du ser upp till samtidigt är intresserade av dig. Andra dras till dig för att de vill veta mer om vad du har under ytan. Under våren är chansen stor att du omvärderar en vänskap där känslor och attraktion växer fram, och att något magiskt byggs upp mellan er – även om det bara är tillfälligt. Överlag söker du efter jämlikhet i en relation, och får lättare känslor för någon som du känner också kan vara din vän.

Jobb & Skola: Du är den stora initiativtagaren på både jobb och i skola i år, och är den som får saker att hända. De stora idéerna och vågade förslagen kommer från dig nu, och peppar din omgivning i längden. I början kan andra ha svårt att ta till sig ditt tänkande, men så länge du inte ger upp kommer de snart se saker från ditt perspektiv. Studerande Stenbockar går ett lysande år till mötes, där du verkligen glänser på lektioner, ställer de rätta frågorna och känner att du utvecklas. Hösten blir lysande på ett annat sätt, när jobbchanserna är lovande, och du undviker och löser konflikter som vore du en skillad fredsmäklare och ledare. Istället för att fastna vid detaljer, tänker du hela tiden större, och ligger steget före.

Resor, flytt & förändringar: Reser gör du mer än gärna under 2016, och flera av dina utfärder blir omvälvande. Både långa och korta resor blir ögonöppnande, och har en tendens att få dig att omvärdera saker i ditt liv. Saker du trodde du visste med säkerhet, blir plötsligt inte alls lika säkra, och en hel del personligt arbete med att hitta ut ur dessa tankelabyrinter kommer pågå. Många Stenbockar har en otydlig hemadress detta år, eller spenderar mer tid på resande fot än hemma. Nya människor, nya platser, korta men intensiva kontakter blir ett återkommande tema. Packa väskan, det här året kommer ta dig till nya platser.

Vänskap, kunskap & nöjen:  Under våren är det svårt att dra gränser mellan kärlek och vänskap, och det här kan skapa en del förvirring i vissa relationer, men också ge dig några magiska upplevelser av närhet med någon som betyder mycket för dig. Och samtidigt som det är viktigt att vara försiktig, lär du dig allra mest detta år när du släpper kontrollen och låter dig själv göra precis det du vill. Dina vänner ser förändringarna du genomgår, och ibland undrar de var du är på väg. De pushar och stöttar dig, men framåt sommaren kan det kännas som att främlingar förstår dig bättre, än de du känt hela ditt liv. Det blir plötsligt lättare att öppna dig för någon du känt i bara några timmar, och under hösten och vintern blir det en spännande utmaning för dig att undersöka vad nya, okända relationer kan innebära för din egen självinsikt.

Mest romantiska perioder: Slutet av januari och början av februari blir mysiga på många sätt, medan mars bjuder på ordentliga flirt-överraskningar. Maj blir superfint, och slutet av juni plus början av juli likaså. Augusti är också fullt av magi, såväl som oktober och november. Mer om: Stenbocken

 

Vattumannen 2016

Vattumannen

2016 överblick: Du närmar dig 2016 med respekt, kära Vattuman, och gör inga stora gester under början av året. Du har gått igenom mycket under det år som ligger bakom dig, och håller fortfarande på att bearbeta dessa. Det enda du vågar leka runt med lite extra är din ekonomi. Du investerar, lägger undan, sparar, löneförhandlar och extrajobbar för att kunna bygga upp en ordentligt stabil finansiell situation. Att ta några risker nu kan löna sig. Under våren handlar mycket om jobb och framtid, och du har bra med fart och energi för att ta dig till den plats du vill. Du kan räkna med ökat ansvar om du vill ha det. Under hösten vaknar en längtan i dig att se världen, lära dig saker du alltid velat kunna, och en romans på distans blir aktuell. Det känsligaste området i ditt liv är vänskaper detta år, då vissa av dem försvinner, rinner dig ur händerna, eller att du helt enkelt saknar vänner som bor långt bort.

Kärlek & Sex: Våren bjuder inte på några stora utvecklingar när det kommer till kärlek, utan påminner mycket om hur saker varit under senare delen av 2015. Du är inte redo att ta några större risker, och håller en ganska försiktig distans till att kasta dig in i något. Vattumän i relationer har det otroligt lugnt utan vare sig drama eller oväntade händelser. Men till sommaren börjar saker spricka upp, och när hösten kommer har din storsinnade längtan vaknat. Du vill resa jorden runt med din sötnos, eller dras till individer som du upplever som balanserade, harmoniska och nästintill upplysta. Många Vattumän faller för någon som du egentligen inte borde falla för. Hösten och vintern 2016 blir ordentligt romantiska.

Jobb & Skola: Tack vare din kreativitet är det lätt för dig att hitta lösningar vad gäller alla sorters jobbsituationer detta år, och speciellt Vattumän som inte har något fast eller har behov av att fylla på kassan hittar extrajobb som är precis lagom. Under våren imponerar du på alla med din energi på jobbet. Du är nyfiken, vill lära dig allt du kan, och lär dig saker gör du garanterat. Under årets senare del fortsätter denna nyfiken, men du börjar också använda dina kunskaper för att verkligen komma någonstans. Vattumän som påbörjar en utbildning gör snabbt succé, och resor med jobbet eller skolan blir möjliga. Om du har plats för kvällskurser i ditt schema blir dessa en givande upplevelse under hösten.

Resor, flytt & förändringar: Medan du under början av året brottas med inre förändringar och låter dig själv växa mentalt utan större behov av att vare sig flytta eller resa, så kommer mer och mer av ditt liv fyllas upp av en reslängtan. Våren handlar till stor del om att hitta kontroll, acceptera förändringar du inte kan påverka och att bygga nytt där gamla mönster raserats. Till detta kan du behöva stort utrymme för vila, men under hösten blir det helt nya tongångar. Plötsligt har du ett skriande behov av att se världen och packar genast väskan. Det finns få gränser för var du kan ta dig nu, och du börjar också se världen med mer diplomatiska, konstruktiva ögon. Många kommer till dig för att få råd under andra halvan av året, och litar på dina kunskaper för att själva söka sig vidare.

Vänskap, kunskap & nöjen: Du blir alltmer noggrann med vilka du omger dig med detta år, och många vänskaper som du inte längre känner att du är på samma nivå som lägger du åt sidan. Det kan kännas svårt, tufft, rentav fel, men det finns en poäng i att ta vara på din energi och känna att du får lika mycket som du ger i dina relationer. Kanske är ni bara på olika platser just nu, och behöver utrymme för att hitta tillbaka till varandra. För många Vattumän är det just avståndet till andra som gör att vänskaper blir svårare att hålla igång. Nya relationer blir plötsligt allt viktigare, men också de mycket äldre, kompisar du inte träffat på år dyker upp och känns som de mest naturliga nu. Speciellt under hösten har du chansen att bygga nya, hälsosamma, inspirerande och lojala relationer. Var inte rädd för att göra dig själv tjänsten att satsa på de relationer du verkligen vill ha kvar detta år.

Mest romantiska perioder: Slutet av februari och början av mars blir vårens mest romantiska tid, förutom de sista dagarna i maj som tillsammans med början av juni värmer upp dig ordentligt. Juli blir magiskt, och september likaså. November och december bär på stor potential. Mer om: Vattumannen

 

Fiskarna 2016 Årshoroskop

Fiskarna

2016 överblick: Du kan verkligen se fram emot 2016, kära Fisk, för det blir ett härligt och positivt år på många sätt. Det börjar för många på resande fot, och just resor och upplevelser utanför det vanliga står i fokus under våren. Du är intresserad av din omvärld och tar varje tillfälle du får för att upptäcka mer av den. Men du är också mån om din omgivning, och relationer är ett viktigt tema under större delen av året. En speciell någon kommer allt närmare dig under våren, och du vill mer än gärna komma närmare hen också. Kärlek likväl som vänskap fyller ditt liv med mening. Framåt hösten blir det alltmer viktigt för dig att också öppna dig för andra, såsom du fått andra att öppna sig för dig, och du genomgår en inre förändring och går en kurs i självkännedom helt på egen hand. Det tuffaste området under 2016 blir jobbet, där många Fiskar kämpar på i motvind – men inte utan att lära sig mer någonsin.

Kärlek & Sex: Det är inte illa att vara Fisk detta år, för det blir ditt år att ha tur i kärlek. Våren blir den absoluta höjdpunkten, med pirr i magen mest hela tiden. Någon fångar ditt intresse och håller fast i det ordentligt, och det blir många intensiva stunder, eller romanser. Andra dras till dig naturligt tack vare ditt öppna sätt, och de som helst får stanna är de som imponerar på dig med sitt intellekt och sin vilja. Att någon visar dig tydligt hur de känner får ditt hjärta att rusa. Förbered dig på att behöva krossa några hjärtan, för det blir lätt fler beundrare än du tänkt dig som dyker upp. Under hösten hamnar fokus på intimitet och närhet, och det kan bli en het tid på ett annat sätt än våren. Om våren är flirtig och äventyrlig, är hösten sensuell och passionerad. Ett riktigt fint kärleksår.

Jobb & Skola: Tuffare blir det på jobbet, då detta är området där du får utstå flest prövningar och utmaningar i år. Så fort du känner att du tagit dig över ett viktigt krön, kommer nästa uppförsbacke i horisonten. Samtidigt får du så mycket påhejningar och stöttning från din omgivning att det du gör är bra, att det blir omöjligt att lägga av. Försök istället att lägga ribban på lagom nivå, och kom ihåg att stress inte kommer hjälpa dig åstadkomma just någonting. Se till att vara lite extra noggrann när det kommer till detaljer i år – skriv inte på avtal eller kontrakt utan att läsa det finstilta, och tacka inte ja till fler uppdrag mer ansvar än du klarar av. Det finns ingen poäng i att slita ut dig själv, detta år eller någonsin, men risken under 2016 är hög.

Resor, flytt & förändringar: Det blir en hel del resande denna vår, och varje resa sår ett litet frö i dig. Därför är det inte konstigt att du också genomgår en hel rad inre förändringar under året. Du har mycket att bearbeta och processa, och flera gånger kan du känna det som att du startar om, som att livet ger dig en helt ny chans. Du öppnar också upp för att visa dina emotionella behov mer tydligt, och det är helt rätt år att göra det, då du också kan se fram emot mycket uppskattning, omsorg och kärlek från alla omkring dig, familj, vänner och sötnosar. Njut av de inre och yttre resor 2016 tar med dig på.

Vänskap, kunskap & nöjen: Det blir inte svårt att hitta människor att umgås med detta år, eftersom du drar till dig andra som en magnet. Ditt sociala jag är charmigt, allvarligt, omtänksamt och fyllt av sprallighet, och andra vill mer än gärna ta del av detta. Många av dessa bekantskaper och relationer bygger du på andra platser än där du bor, vilket gör ditt liv än rikare. Att dina erfarenheter ger dig ny kunskap och fördjupar din förståelse på flera plan är inta svårt att lista ut. Det här året lär du dig mer om världen genom att vara i den aktivt, än genom att läsa om och fundera kring den. Världen är din att upptäcka nu.

Mest romantiska perioder: Februari och mars blir romantiskt viktiga månader. Flirtandet går varmt i maj, och juli blir hett. Slutet av augusti blir årets romantiska höjdpunkt.Mer om: Fiskarna

Alla årshoroskop för 2016:
VädurenOxenTvillingarna
KräftanLejonetJungfrun
VågenSkorpionenSkytten
Stenbocken, Vattumannen, Fiskarna

Mer av Scorpio Rising:
Årshoroskop 2015 – alla stjärntecken!
Månadens Kärlekshoroskop
Så funkar astrologi
Populära horoskop: alla astro-, sex- &kärleksguider
facebook.com/scorpiorisings
instagram.com/scorpiorising

LOADING..