Scorpio got married! <3<3<3

Hej gullisar! Några av er kanske minns att Scorpio i somras gifte sig, och dessutom lovade bilder från festligheterna. Nu är de äntligen här! Det var alltså 16 juli som jag och min partner Adnan sa ja till varandra, och det gjorde vi i Sörfjärden, en gammal fiskeby som blivit mer av en sommarstugedröm, där jag spenderat i princip varje sommar i hela mitt liv.

Scorpio Bröllop

Scorpio Bröllop

Våra kläder designades av min fantastiskt begåvade vän Rama Dauhan som är kanske min favoritdesigner i hela världen. Han bor i Jakarta, Indonesien, men tygen som han valde till mina och Adnans kläder kommer främst från Bali och bär på många traditioner. Det är från Indonesien det breda begreppet batik kommer ifrån, och har många fler betydelser än det vi idag förknippar med att knyta och färga tyg… På Java betyder batik handmålat tyg, ofta med hjälp av vax, och om ni googlar loss på detta kan ni komma att bli lika kära i det som jag. På egen risk alltså!

Scorpio Bröllop

Brodyr och detaljarbetet, för att inte tala om stenarna och paljetterna, på min klänning är fortfarande ett mysterium för mig. Jag har aldrig haft på mig något finare och kommer förmodligen aldrig ha det.

Scorpio Bröllop

Vi inledde egentligen dagen med ett morgondopp och att i lugn och ro (haha nä egentligen inte, vi hade nog inte en lugn stund, det är helt hysteriskt att gifta sig, och ärligt talat rätt jobbigt, men i slutändan också sjukt roligt) göra oss iordning. Vi skålade i champagne och gäster från Chicago, New York, St Louis, och hela Sverige var på plats för att titta på oss när vi gick från min farmors gamla gård till mormors gård.

Scorpio Bröllop

Min pappa (på bilden) och mamma träffades nämligen genom denna plats, mer eller mindre. Både farmor och mormor var hemmafruar som blev kära i Sörfjärden, som ligger längs norrlandskusten och Bottenviken mellan Hudiksvall och Sundsvall, och bodde här i princip från maj till september om de kunde, och mamma och pappa har därför känt till varandra sedan barnsben. Kära blev de först när de var tonåringar. Nu är det bara mormor som är i livet fortfarande, och det var på hennes gård själva bröllopet hölls, hela 100 meters promenad från farmors gård.

Scorpio Bröllop

Vi fick vackra blomsterkransar som mina mostrar bundit, och vi var båda löjligt nervösa. Flera av er har undrat vad Adnan, min partner, har för stjärntecken. Han är Oxe, född på cuspen till Vädure, alltså Vädoxe, med ascendenten i Jungfrun, månen i Vattumannen, Venus i Väduren (precis som jag) och midheaven i Oxen. Första gången jag kollade upp hans chart var jag löjligt nervös, men jag hade ingenting att oroa mig för. För en Tvilling med ascendenten i Skorpionen, månen i Jungfrun, Venus i Väduren och midheaven i Jungfrun var jag helt trygg med hur vi skulle fungera ihop även i längden.

Scorpio Bröllop

Om våra kläder kom från Indonesien så kom musiken under ceremonin och vår ”vigselförättare” Karins (kopparbergs-)dräkt från Dalarna. Vi hade redan vigt oss officiellt i rådhuset i Hudiksvall några dagar innan, men för oss var det här fortfarande den ceremoni vi såg som den viktigaste. Alla våra vänner och släkt var ju där! Karin, en av mina bästa vänner och nu även Adnans, sa saker som fick oss att gråta, eventuella regnmoln höll sig långt bort och Marit och Maja, mina barndomsvänner, spelade och sjöng en fantastisk visa som får ögonen att tåras bara jag tänker på den. Vi läste egenskrivna löften, smågrät och skrattade nervöst mest hela tiden.

Scorpio Bröllop

Sen var vi gifta!

Scorpio Bröllop

Bonusbilder från Hudiksvall där vi vigde oss den 13 juli. Det var också extremt mysigt på alla sätt. Min klänning var från Java då också, men en mer vardaglig klänning (i Indonesiska mått i alla fall…)

Scorpio Bröllop

Två familjer blev en!

Scorpio Bröllop

Sen minglades det och fotades loss och det blev cirka tusen pussar och kramar. Jag hade ett halsband gjort av bergslagssten och förgyllt silver som guldsmeden Sofia Sjörén gjort åt mig på beställning. Bergslagssten hittar en överallt i Sörfjärden och trots att redan mormor började plocka på sig och samla på stenarna för 60 år sedan så tycks de aldrig ta slut. Min syster Kajsa och Adnans syster Ena fick också varsitt halsband. Jag fick också ett fantastiskt fint armband (bild!) av min kusin Fanny som gör egna armband och säljer under namnet Palmerbrace. Spana in dem!

Scorpio Bröllop

Sörfjärden har dessutom världens vackraste strand. Behöver inte säga så mycket mer om det…

Scorpio Bröllop

Många pussar som sagt. Adnan och jag har varit tillsammans sen hösten 2014. Vi träffades i New York, fast egentligen på det stora internet, och efter en kväll var vi mer eller mindre ihop. Adnan friade till mig väldigt spontant, utan att egentligen tänkt att göra det, efter två veckor. Jag sa ja.

Scorpio Bröllop

Vår norska skogkatt Margie fick också pussar efter vigseln och var såklart extremt glad över att vi gift oss. Eller över att hon fick springa runt och jaga humlor, oklart vilket.

Scorpio Bröllop

Efter vigseln promenerade vi ut till restaurangen där middagen och festen hölls. Lokalen saknar vatten och kök, men är en på landet så är en. Där väntade alla gulliga gäster med en sommardrink i handen för att skåla och fira vidare. Havsutsikt och hemmagjorda batikvimplar (hehe den sorts batik vi är vana vid), och secondhand-karaffer och vaser i olika former med vin och egenplockade blommor stod redo, och nu saknades bara vi under björkbågen.

Scorpio Bröllop
Scorpio Bröllop

Middagen var en kavalkad av överraskningar, inte minst när en stor drös av våra vänner ställde sig upp och sjöng Can’t Help Falling In Love för oss. Kan typ inte riktigt lyssna på den låten än på grund av gråtrisken. Fina tal hölls och tårarna rann mest hela tiden.

Scorpio Bröllop

Adnan och jag fick dansa i många omgångar. Först dansade vi till vår egen valda låt Time Will Tell, barfota såklart, och sedan kom ett gäng vänner och familj med instrument. En vals som min vän Marit skrivit själv till oss (!) spelades live för första gången och vi klarade av att dansa vals som proffs. Typ.

Scorpio Bröllop

Men det var inte allt. Adnan kommer ursprungligen från Jugoslavien och hans syster drog igång dragspelet och alla fioler samt en improviserad trumma, trombon och gitarr körde ett gäng härliga låtar, bland annat Moj Dilbere. Adnans föräldrar sjöng för full hals och dansen fortsatte hela natten.

Scorpio Bröllop

Dansen! Den tog aldrig slut!

Scorpio Bröllop
ScorpioBröllop22

En fantastisk dag, en fantastisk kväll och inte minst fick vi dessutom ett perfekt vackert litet kvällsregn just som dansen skulle börja, och i sviterna av regnet blev det fulla double rainbows (wow!) innan guldpaljetter kastades och efter det är minnena suddiga av dans, champagne, kramar, kyssar och skratt. Livet är riktigt tufft ibland, men kan också överraska med att vara precis såhär fint. Tack för jag får dela med mig av det med er! <3

LOADING..