Retrograd planeter, vad betyder det?

Jag har fått frågan kring just planeter som backar, antingen i er födelsekarta eller som transit, vad det innebär, egentligen. Utmaningen med att ha retrogradplaneter i födelsehoroskopet kan betyda att vi uppfattar en viss energi som något försenad i vårt liv. Det kan handla om upprepningar och motstånd, att få ”läxor” så att vi kan utveckla den här delen och nå ett ännu bättre resultat. När vi kämpat tillräckligt hårt med något blir vi konkurrenskraftiga och kan släppa fram oss själva på ett djupare plan. Vi kan ta oss till nya nivåer, se det så.

När en planet börja backa på himlen, som många utav dem gör, då och då, är det huset ni ska titta efter, i vilket hus den kommer gå baklänges och vad själva huset har för betydelse. Oftast innebär det att vi får en chans att se över något i vårt liv. Om Venus backar kan det t ex ha med våra relationer att göra, vårt yttre, hur vi klär oss, beter oss osv. Om Pluto backar kan det ha med vårt undermedvetna att göra, plocka fram våra rädslor eller få oss att förstå inom vilket område vi behöver växa, vakna till liv. Intressanta perioder som vill visa på att vi måste nå till källan, ursprunget och söka svaret.

 

//N

  1. Tack så mycket ! Mycket intressent… Jag har Jupiter retrograd i 9 huset vad betyder detta ? Tak för ditt svar .

  2. Hej fina ! Tack för fin sida , jag undrar om kiron backar i första huset finns förklaring om det ?? Bäst hälsningar Niklas

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..