ARRIVEDERCI

3 oktober, 2015 6 kommentarer
Clara älskar

HALLÅ! Vad fan gör ni här! Jag har ju flyttat den lelle bloggen!

image

Från och med nu hittar ni mig HÄR. Vi ses på Nöjesguiden istället!!!

image

HEJDÅ VECKOREVYN <333

30 september, 2015 12 kommentarer
Vardag

GODDAG ÄNNA

image

Läget då. Jo bra tack. Har lite viktig info. Här kommer den.

OBS OBS VIKTIG INFO!!!!

Imorgon händer en kul grej. Och en tråkig grej. Eller egentligen är det samma grej, som både är lite kul och lite tråkig. Vi kan ju börja med det tråkiga: jag lämnar Veckorevyn. Neeeeeeej!!!! tänker ni. Jo. Tyvärr. Två år här var underbart men idag är sista dagen i vårt långa förhållande.

Och så den roliga grejen: jag byter bloggportal!!! Jaaaaaarrråååååååå! Det är sant och det ska bli så himla kul. Eftersom ett pressmeddelande ska ut imorgon vet jag inte om jag får avslöja vart  (jag vet, den här branschen är alldeles för hemlig) men ni kan ju få gissa. Det börjar på N. Slutar på N. En skulle kunna säga att det är en guide till nöje. Hmm. Undra vad det är för sajt.

Så, kort sagt: min förhoppning är att allt ska gå supah smooth och att om ni bara använder adressen www.claraslife.com så kommer ni att komma direkt till nya bloggen – MEN det kan ju också bli så att tekniken strular och den adressen skickar er hit till Veckorevyn och så finns det inget kvar här. Och det hade ju sugit. Men bara så ni vet!! Då bör det ju åtminstone funka i övermorgon.

image

Det kommer bli nice i alla fall. Väldigt nice. Hoppas ni följer med till nästa ställe. Nu ska jag på möte med Micke. Hoppas inte att ni följer med dit.

image

Korv mä brö

29 september, 2015 9 kommentarer
Clara älskar

Jag är tillbaka från Bokmässan!!! Aaahhhh. Herregud. Det har varit en sån himla overklig helg.

Först bokmässans längsta kö genom tiderna. Sedan en nästan lika lång kö på den extrainsatta signeringen dagen därpå. Sedan tog böckerna på mässan slut. Alltså helt slut. Finns bara ett fåtal kvar i hela stan om jag förstått saken rätt.

Så, ja. Overkligt är väl ett passande ord.

image

Denna veckan kommer att bli lite lugnare. SKÖNT. Ska alltså bara jobba typ en vanligt arbetsdag på åtta timmar per dag. Vilken lyx.

Jaha, och ni då? Vad gör ni? Hur mår ni? Jag äter lunch. Korv med bröd.

image

Min nya favoritmat. Verkligen. Så himla gott. Och går snabbt! Steker sojakorvarna medan jag mikrar bröden, toppar med mango chutney. Äter. Är nöjd. Sojakorv är mitt livs bästa föda.

Hälsningar, ungkarlen.

Ps. Kolla på mig i Vardagspuls ikväll! TV4, ingen aning om tid meeeeen typ 17 kanske? Slå på tvn ba.

image

HEJ BOKMÄSSAN

27 september, 2015 7 kommentarer
Upptäcksfärder

Gomorron blöggy. Vaknade precis hemma i Landvetter. Jag hade en så himla sjuk dag igår! Hann inte ens blogga. Det var cray de la cray.

Först vaknade jag på hotellet i Göteborg.

image

Klädde på mig, gick ner till frukosten, åt frukost, checkade ut från rummet, lämnade väskan i Mickes rum och gick till lobbyn för att möta Jennie på förlaget. Fram tills dess var det ändå rätt lugnt. Det var skönt.

Sen gick vi till Göteborgspostens monter för en intervju inför publik. Där var sååå mycket folk. Fick prata med en GP-journalist om att mens är en livsstil och sen signera böcker. Längsta kön i GP’s monter på fem år, enligt livechatts-reportarna på deras hemsida. Just saying.

image

Hann inte ens signera alla  (</3) så vi fick bryta kön och skicka ner folk en trappa till Bonniers monter, medan jag sprang iväg och gjorde en intervju för GP’s webb. Sen drog Micke och Jenny tag i mig och vi powerwalkade ner till montern för nästa signering medan jag käkade torkad mango som fastnade överallt.

Där möttes vi av världens längsta kö.

image

Okej, kanske inte världens. Men däremot bokmässans längsta kö genom tiderna, enligt både den ena och den andra. Det är helt sjukt. Den gick ett halvt varv runt montern och sen bara…. bortåt. Rakt iväg. Någon som köat i en och en halv timme sa ”Du skapade kaos i andra montrar tack vare kön. Det är inte illa, Clara.

Så jag var lycklig. Och sen lite olycklig när de bröt kön, eftersom så många inte komma fram. Men det hann jag inte grubbla länge på för vi mötte upp Alex Hermansson och åkte hem till Landvetter för att spela in ett avsnitt av Fredagkväll.

image

Kolla. Här står vi och konverserar. Vackert. Sänds på Barnkanalen den 16e oktober!

Sen slängde vi oss i bilen och körde i ljusets hastighet till Nordstan för ännu en signering. Där var också mycket folk. Som var jättesnälla även dem. Allihopa. Hade så ont i kinderna av allt leende men kunde ändå inte sluta le. Har ingen bild därifrån men däremot fotade Micke mig efteråt.

image

Om ni någonsin undrar hur en känner sig efter typ fem timmars signering så har ni svaret ovan. Död. Mer eller mindre.

Sen blev det middag!!!

image

Bä-sta-bo-rdet-BÄ-STA-BO-RDET chantade jag och Ernst och slog våra knutna nävar i bordet. Kanske. Hur trevligt som helst i alla fall, skitgod mat och Ernst var lika mysig som på tv. Det är allt jag begär.

Nu ska jag äta frukost och göra allt en gång till. Ses på mässan.

image

Jag kommer till Bokmässan!

25 september, 2015 11 kommentarer
Upptäcksfärder

PEOPLE! Det är FREDAG and we all know what that means!!!!!

Eller ja. Jag vet. Ni kanske inte gör det. Men nu ska ni få veta.

Jag åker till Göteborg och till Bokmässan! Wehååååååå

Så därför, eftersom jag insett att folk har hundra miljarder frågor om detta, tänker jag att vi nu reder ut dem en gång för alla. Har ni ytterligare frågor hänvisar jag till kommentarsfältet och Google.

image

Detta är mitt schema. Spara och ha i mobilen, ni som snabbt vill kunna stalka mig.

Var är bokmässan?
– På Svenska Mässan i Göteborg, torsdag till söndag, och jag kommer att vara på plats lördag och söndag.

Vad händer där?
– Allt möjligt! Kolla i schemat. Jag kommer att göra intervjuer (tex GP och P4), berätta om boken och ha signeringar. Har jag förstått saken rätt kommer dessutom varje punkt på schemat att följas av en liten kort signering – alltså även på söndag. Kom och lyssna!

Kommer jag kunna köpa en bok?
– Ja! Böcker kommer finnas till försäljning för ca 200 kronor där jag är.

Om jag inte ska på Bokmässan, då?
– Då kan du komma antingen till Nordstan på lördag klockan 1630 eller Mariaplans bokhandel på söndag klockan 1430! Sistnämnda måste ni dock anmäla er till – ring 031-174522.

image

Kommer alla att få sin bok signerad?
– Jag vet inte. Som ni ser har jag ett knökfullt schema och jag vet inte hur många som kommer komma på varje signering. Kom i god tid och var redo med penna, böcker och kameror så att så många som möjligt hinner.

Men durå, Clara? Hur känner du inför allt detta?
– Jag är så OTROLIGT TAGGAD!!!! Ska blir så kul och overkligt att se er med min bok, min lilla bebis, i händerna. Keep in mind though att jag, som jag berättat tidigare, blir rätt trött av sociala sammanhang och denna helgen kommer att bli ett mayhem. Hade därför blivit så glad om alla kunde ha i bakhuvudet att jag förmodligen kommer att vara ganska utmattad, så att ni inte tror att jag inte gillar er. Eller nåt. Jag vet inte. Kanske oroar mig i onödan. Ah well.

Fler frågor? Google is your friend. I am too, visserligen, but I am busy with planering the weekend so I might not answer så snabbt.

image

Igår var dagen då min ”bok” blev en BOK

24 september, 2015 13 kommentarer
Clara älskar

Ahhhh! Vad händer! (Svar: allt. På samma gång. Ifall ni verkligen undrade) omg wtf ftw rofl osv osv. Något sånt. Har ingen aning om hur den vanliga reaktionen brukar vara när någon släpper bok, men det där var mitt bästa försök. Den är här.

image

Igår länsade jag, Asta och Sonja hälften av Stockholms bokhandlar och hittade TILL SLUT ett ex på Akademibokhandeln. Så himla sjukt. Liksom, kolla på det där. Där står jag. Va.

Hade releasefest också. Det var så himla roligt. Var i ett konstant tillstånd av ”:’)” hela kvällen.

image

Fick världens finaste tal av min förläggare Adam, och sen fick jag hoppa upp på en liten fotpall och hålla tal. Vet inte om jag kanske skrek. Det kan även ha varit lite för långt. Men det var roligt. Folk var glada.

image

Sen fick jag signera böcker…

image

Och posea med böcker…

image

Och posea med bff’s…

image

Och posea med familj…

image

Och posea framför mitt namn på en rosa skylt…

Poseandet tog aldrig slut. Det var kul.

Nu sitter jag i taxin påväg till SVT. Idag ska jag vara med i Morgonsoffan (SVT1 kl. 0752!) Malou efter 10 (TV4 kl.1025!) och göra en intervju med Aftonbladet. Sen har jag tvättid. Tack gode gud för det.

image

Snabb som vinden

22 september, 2015 8 kommentarer
Vardag

Jag är så jäkla på språng idag!!!

image

Idag är en galen dag. Har precis avslutat tre intervjuer på Splay med Aftonbladet, Lyckoslanten och en telefonintervju inför att jag gästar Malou efter 10 (omg) på torsdag. Slängde i mig lunch och sprang till Bonnier. Ska signera lite böcker till för pressutskick och sitter nu i receptionen och väntar på att bli insläppt.

Att fylla i vilket företag en kommer från är alltid det roligaste med att fylla i besöksbrickor.

image

Dessutom är jag nervös. För ikväll är det releasefest. Ikväll kommer massa människor och firar att jag släpper en bok. Jag vet ärligt inte när jag var nervös senast. Inför Sommar i P1, tror jag? Jag blir knappt nervös inför saker längre. Ganska skönt. Men fattar inte heller hur jag ska hantera det när jag väl blir nervös.

Ahhhh. Dessutom har jag ont i huvudet. Härligt! Behöver en powernap.

Imorgon kommer boken i affär. Imorgon. Imorgon. Imorgon.

image

Follow me around: GREKLAND

21 september, 2015 6 kommentarer
Vlogg

VLOGG! Jag är inte färdig med Grekland. Först en liden vlögg. Sen slipper ni allt vad sol och bad heter. Let’s anamma Svensk höst. Regn, kyla och tjocka kläder. HÄRLIGT.

tacohej

Det slog mig precis att jag sitter ute i linne och det kommer jag inte kunna göra imorgon. GRÅTER

18 september, 2015 5 kommentarer
Upptäcksfärder

Gokvälla blöggy. Här sitter vi och softar hund.

image

Dags att åka hem. Det känns bra ändå. Har blivit lagom solbränd och fått lagom solblekt hår och ätit lagom mycket fetaost.

Skoja. Kan en någonsin äta för mycket feta? Nä.

Så nu sitter vi och väntar på transferbussen som ska ta oss till flygplatsen. Kommer komma hem 03 inatt. TRE!!! Herregud. Kommer vara tröttare än den där bartendern häromdagen som var helt säker på att vi beställt öl när vi hade bett om två mojitos. Han var trött. Stackarn.

Jag ser för övrigt ut att ha varit på semester på 80-talet.

image

Har baddräkt med tigertryck och mönstrade löpartights. Saknar bara neonrosa benvärmare och Call On Me med full bas i bakgrunden.

Nä. Okej. Nu vill jag hem.

image

Jag är med i en podcast omg

17 september, 2015 3 kommentarer
Podcast / Upptäcksfärder

Hej kompisar! Det är vår sista heldag på playan. Älskar att säga så. Jag låter som att jag är född på 70-talet och försöker verka ung och hipp. Softa på playan. Mmm.

image

Imorgon kväll åker vi hem igen, Johanna har redan lagt sig i pressarläge i solstolen, och jag tänkte ta tillfället i akt att tipsa er om en podcast. Med mig! Tjoho. Min käre youtubekollega Pål Ströbaek intervjuade mig för någon vecka sedan och eftersom han skulle kunna bli en briljant journalist om han ville, blev alltså podden jättebra. Hoppas jag. Inte lyssnat på den än. Men jag vill minnas att jag säger några roliga saker som jag aldrig sagt innan.

image

Lyssna HÄR för iTunes eller HÄR om du är lite för bra för apple-produkter.

Nu ska jag bättra på soleksemen. Vi hörs.

image