ATT SKAFFA VÄNNER UTOMLANDS

demilivstipsar

”Vad har du för tips till sånna som jag som är ganska blyga och har inte alls lika lätt att klicka med andra personer. Jag vill mer än gärna dra utomlands för att antingen plugga, jobba eller kanske för att lära mig surfa. Jag läser hela tiden att man får lätt nya vänner på resor som dessa, men jag känner mig ganska socially awkward vid många tillfällen bland andra. Förutom att jag är blyg så får jag väldigt lätt hemlängtan. Så det som håller mig tillbaka från att åka utomlands är oron över att inte hitta vänner samt att jag ska längta hem alldeles för mycket för att kunna njuta av min tid. Hjääälp!”

marble'
Hej du!

Mina bästa tips till folk som är blyga är att fråga sig själva vad som egentligen är det värsta som kan hända. Oftast är det att man kanske gör bort sig inför någon man vill imponera på, eller att man inte är lika omtyckt som man ville bli. Men vad gör det egentligen? Det finns hur många människor som helst att hänga med och det som är positivt med att resa utomlands för att jobba eller plugga är att du MÅSTE bli utåtriktad för att kunna fungera, annars blir man ju tokig. Hemlängtan kan man nästan alltid träna bort, och det jag har lärt mig är att jag aldrig har hemlängtan när jag reser ensam eller med vänner, det är nästan alltid bara när jag reser med familjen som jag kan få känslan av att jag verkligen vill hem (vilket är helt sjukt för min familj ÄR ju mitt hem egentligen, fattar inte logiken), så om du inte provat det är det ett bra tips faktiskt.

Att vara rädd är helt okej, det är mänskligt. Men när det går till den gränsen att man anpassar sin vardag efter det och avstår från att göra saker som egentligen är hur roligt och givande som helst på grund av sina rädslor måste man våga överkomma dom. Jag gör bort mig dagligen och det är jätteofta att jag inte klickar med människor eller känner att vi har mycket gemensamt och kan umgås. Men vetskapen i att jag vågade ta för mig och bjuda på mig själv ger mig självsäkerheten att kunna gå därifrån och säga “jahopp, synd för er!” istället för att känna “men jag fick aldrig visa mitt rätta jag”.

Ett annat grymt tips är att anmäla dig till något där du vet att du lätt får vänner. Att ragga upp någon på stranden kanske känns jättejobbigt om man är blyg, en att säga hej till någon som man går i samma språkklass som eller surfingklass är förmodligen lättare. Jag fick alla mina vänner genom skolan när jag åkte till Mexico! Tusen kramar och lycka till, våga ta för dig! Världen är din pärla <3

LOADING..