Answers part 2. Thu, 31 Jan 2013 09:34:00 +0100

Hur reagerar kroppen om man äter lchf kost i 2-3 veckor och sedan går tillbaka till att äta kolhydrater igen? kommer man att gå upp allt igen eller kan man hålla vikten?

När man äter LCHF går man ner i vikt väldigt fort de första veckorna. Kolhydrater binder vatten så när du plockar bort dessa från kosten kommer du tappa massa vattenvikt. Så till en början med LCHF kost kommer man att gå ner i vikt väldigt snabbt och sen kommer processen saktas in och man kommer gå ner i vikt i en långsammare takt. På 2-3 veckor kommer du till mestadels förlora vattenvikt och när du börjar äta kolhydrater igen kommer vattenvikten  komma tillbaks. När du sedan återgår till de gamla kostvanorna som du hade innan kommer du att gå upp i vikt igen och troligtvis även lägga på dig mer än vad du vägde innan. Det är då man får en så kallad ”jo-jo bantning”. LCHF är en livsstil och inte en diet – om du ska äta LCHF får du göra det på heltid och inte bara under några veckor. Men jag rekommenderar ingen diet, lite av allt i måtta tycker jag är bra att sträva efter! 🙂

om man äter nyttigt och tränar regelbundet men unnar sig t.ex. en påse godis en dag i veckan, hur mycket påverkar det ens reslutat om man vill gå ner i vikt?

Nej, det är helt okej att unna sig godis en dag i veckan. För att gå upp ett kilo i fett måste man äta 1000 extra kalorier utöver ditt vanliga kaloriintag varje dag i en vecka. Så att du en dag får i dig lite extra kommer inte påverka dina resultat negativt. En dålig måltid kommer inte göra att du går upp i vikt, och det gäller detsamma med att en nyttig måltid kommer inte göra att du går ner i vikt. 

Hej! Tänkte bara fråga om du har något bra tips på hur man kan få bort fettet som sitter precis under armhåla och skulderblad på ryggen. Är det någon träning som är bättre än annan? 

Hej! Nja, alltså man kan inte punktförbränna fett. Så vad du måste göra är att träna konditionsträning. Då kommer du bränna fett från hela kroppen och även vid armhåla/skulderblad. Bra övningar är ex) Löpning, power walking och cykling.  Muskler hjälper till att bränna fett också så en kombination av styrketräning och kondition kommer hjälpa dig att bränna fett.

Hej, jag ville bara fråga dig en sak, vad äter du i stället för kolhydraterna som potatis, pasta, bröd och ris? Är det nödvändigt att äta dess kolhydrater?  

Nej det är inte nödvändigt att äta dessa. Jag har inte ätit någon av dessa på två år. Självklart äter jag fortfarande kolhydrater, så som frukt och havregryn. Jag unnar mig själv lite glass eller en fika med vännerna i bland med så jag är inte helt utan kolhydrater. Istället för pastan till middagen byter jag ut den mot sallad.

Är det okej att ta en powernap efter träningen? För jag brukar ofta dricka min protein shake direkt efter träningen.Är det dåligt att sova då direkt efter?

Det är okej att vila, sov du om du känner dig trött 🙂

Är proteinbars okej att äta efter en träning eller är det onödiga kalorier?

Det är helt okej att äta! Jag själv äter det ganska ofta. Det är höga i protein vilket är toppen men det är ofta ganska mycket socker i dem. Mina favoriter är One Whey High Protein bar från Fitnessguru och Atkins Advantage barsen!

Hur lång är du?

Jag är 167 centimeter lång.

Hur gammal är du?

Jag är 16 år.

Hur länge har du bloggat?

Jag har bloggat i 4 månader 🙂

Bra butiker på nätet som säljer naturvitaminer & proteinpulver osv?

Fitnessguru.se ! Det vet ni nog vid det här laget att det är min favorit!

How does the body reacts when you eat the LCHF diet for 2-3 weeks and then go back to eating carbs again? Will I gain back the weight again or will I keep the weight?

When you are eating LCHF you are going to lose weight very quickly the first few weeks. Carbohydrates binds water so when you remove these from your diet, you will lose lots of water weight. So to  the beginning in the LCHF diet  you will lose weight very quickly and then the process will be slowed down and you will lose weight at a slower pace. If you diet in 2-3 weeks you you will mostly lose water weight and when you start eating carbs again, the weight of water will likely come back. But of course you will lose weight but to lose weight quickly and then return to the same eating habits that you had before will not make you lose weight in the long run.

If I eat healthy and exercise regularly, but something unhealthy such as candy  once  a week, does that affect my weight loss results?

No, it’s okay to indulge in sweets once a week. To gain one kilo of fat you have to eat 1,000 extra calories in addition to your normal calorie intake every day for a week. So that one day you eat  a little extra calories will not affect your performance negatively. One bad meal will not make you gain weight, and one good meal won’t make you lose weight.

Hello! Just thought I’d ask if you have any good tips on how to get rid of the fat that is just under the armpit and shoulder blade on my back. Is there any training that is better than another?

Hello! Well, you can’t decide where you want your fat to go. So what you need to do is to do cardio. Then you will burn fat from your entire body and also at the armpit / shoulder blade. Good exercises are ex) Running, power walking and bicycling. Muscles helps to burn fat as well so, if you want to burn fat a a combination of strength training and cardio will give you the best results.

Hey, I wanted to ask you, what do you eat instead of carbs like potatoes, pasta, bread, rice..? And is it necessary to eat this carbs?

No it’s not necessary to eat those carbs. I haven’t had those carbs in two years. But I still eat carbs like fruit and oats! But for dinner I eat salad instead of pasta and rice etc 🙂

Is it ok to take a nap after a workout? Since I usually have my protine shake right after.. So is it bad to sleep?

It’s okey to sleep, don’t worry. Sleep if you feel tired 🙂

Are protein bars okay to eat after a workout or is it empty calories?

It is okay to eat! I eat protein bars pretty often. It is high in protein which is great but there is often quite a lot of sugar in them. My favorite is One Whey High Protein bar from Fitnessguru and the bars from Atkins Advantage!

How tall are you?

I am 167 centimeters tall.

How old are you?

I am 16 years old.

How long have you been blogging?

I’ve blogged in 4 months 🙂

Good online stores that sell natural vitamins and protein powders, etc.?

Fitnessguru.se! You probably know that this online store is my favorite! All my protein powdes is from their website 🙂

 1. Linn: Hon är inte sponsrad 🙂 Hon har använt strong is the new skinny linnen i över ett år! eller han hon haft spons i ett år?! :)))))))))

 2. kan du föresten inte berätta mer om hur du lägger upp träningen under en vecka kondition och styrka samt hur du lägger upp kosten och dina kosttillskott under en dag? <3

 3. Att äta LCHF och sedan återgå till vanlig kolhydratskost är INGET att rekommendera. Som sagt som det var sant tappar man 2-3 kg vattenvikt första två/tre veckorna, därefter börjar du tappa fett, eftersom kroppen hamnat i ketos och använder fettet som energi. Börjar man då äta kolhydrater igen går man upp allt igen med risk för något extra kilo t.o.m, eftersom kroppen genomgår en omställningsfas när man börjar med LCHF. Samtidigt som man går upp allt igen kommer man må riktigt dåligt, illamående, huvudvärk, kramper i magen etc. Därför ska man hålla sig till LCHF (helst utan fusk om man vill hålal vikten/minska i vikt och må bra), eftersom det är en livsstil. Annars ska man strunta i kosten fullständigt och finna något annat som passar en bättre.

 4. Vi är två tjejer på 18 och 20 år, som i slutet av november bestämde oss för att förändra våra liv till det hälsosamma. Nu har träningen och kosten blivit en livsstil för oss, trots att det var svårt i början! I bloggen kommer ni få följa oss på denna otroliga resan och få tips och så vidare från oss, som vi själva har sett resultat av! Besök och börja följa vår resa :)http://healthdiary.blogg.se

 5. Innan du svarar på frågor så bör du faktiskt dubbelkolla fakta: Ett kilo fett är ca 7000 kcal. SÅ för att gå ner/upp krävs att man äter 7000 kcal mindre/mer per vecka för att just gå ner/upp ca 1kg/vecka. Inte 1000kcal som du skriver

 6. Nu tycker jag att du ska ta och läsa meningen mer nogrannt. Det står ”För att gå upp ett kilo i fett måste man äta 1000 extra kalorier utöver ditt vanliga kaloriintag varje dag i en vecka.” läs ”VARJE DAG” 1000 kalorier extra varje dag blir 7000 kalorier efter en vecka. Alltså 1 kilo per vecka med 1000 extra kalorier om dagen. Läs igen och kolla ordentligt innan du lämnar en sån här kommentar nästa gång! 🙂 kram

 7. Haha, vad har du fått det ifrån? Jag har aldrig nämnt något om sponsring 🙂 Jag handlar där för att jag gillar produkterna 🙂

 8. Hejhej! Jo jag körde LCHF ett tag och gör det fortfarande om man börjar äta kolhydrater sakta men säkert kan man då bibehålla vikten tror du? och jag är 14 år och tappade mensen medans jag gick ner i vikt, tror du att du har någon aning varför? :DTack för svaret!

 9. Mitt nyårs löfte det här året var att sluta röka, dricka mindre mängd alkohol och komma igång med träningen/äta nyttigt. Jag har hållt mig till ett sundare ”liv” i snart en månad och är jätte glad att du har bra recept och tips på din blogg! Stor inspiration.

 10. Hej!Jag är vegan och försöker bygga lite muskler och så där och funderar på att börja med proteinpulver, funderar om de finns veganskt sådant? 🙂

 11. Hejhej! Tycker din blogg är superbra verkligen!! Undrar bara, anser du att det är okej att träna varje dag i veckan om man inte känner av skador eller överdriven trötthet i kroppen? Vore skitkul om du kollade in min blogg youwantit.blogg.se om du har lust. kram! 🙂

 12. Hej! Hittade din blogg precis och har snart lusläst alla inlägg haha! Sjukt inspirerande blogg med välskrivna inlägg, ta åt dig av mitt beröm! Jag spelar fotboll 4 ggr i veckan och rider 2 hästar minst 3 ggr i veckan. Men jag har ett stort problem, nämligen min svankiga rygg. Dels inom styrketräningen med fotbollen har jag svårt att utföra vissa övningar korrekt pga svanken. I ridningen är sitsen grunden till allt och när jag sitter fel orsakar det smärta efter passen. Har även svårt att få tillbaka skulderbladen för att få en bättre hållning. Så min fråga till dig är; har du några bra tips på övningar som kan hjälpa hållningen? Tackar så mycket om du tar dig tid att svara på min fråga! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..