Svar på kommentar.

”Hej Ellen!

Jag är givetvis på!

Men jag har en fråga, ska hem till en kompis på middag imorgon eftersom det är valborg! Vi ska äta skaldjur med vittbröd, jag undrar vad jag ska äta till skaldjuren istället för bröd, jag tycker det känns så fel att t.ex. Säga att jag vill ha sallad istället för att äta det hon bjuder på, men samtidigt så kan jag inte bara äta skaldjur till middag! Har du tips på vad jag ska göra?

Vill också bara tacka dig för att du inspirerar mig varje dag och du gör så att jag fortsätter äta bra och träna! Du är grym, fortsätt som du gör så kommer du komma långt! Kram” 

Jag fick denna kommentar på veckans utmaning som är sockerfri och jag kände att denna är viktig och jag vill att alla ska få ta del av svaret. Är du bortbjuden på middag eller liknande så strunta i allt som har med diet och hälsa att göra! Ät det du blir serverad. Jag själv skulle ta väldigt illa vid mig om jag bjöd över någon på middag och har stått och lagat mat om personen i fråga skulle ta med sig egen mat separat för att denne inte gillar eller vill äta maten på grund av att den inte smälter perfekt in i dennes diet. Okej, om personen deffar inför tävling JA då skulle jag tycka att det var okej men annars tror jag att många skulle känna sig lite ouppskattade om de stått i köket och kämpat med maten som sedan inte gästen vill äta för att det är onyttigt. Eller hur resonerar ni?  En mindre bra måltid kommer inte göra någon som helst skillnad på din tränigng/viktnedgång/uppgång eller vad du nu har för mål med träningen.

Så är du bortbjuden på middag ät vad som serveras och njut av det! Tänk inte så mycket. Jag vet att utmaningen är sockerfri vecka men är ni bortbjudna imorgon kväll så blundar jag och ni för det. Okej? 🙂 

7b5e6fc0aff311e2b46022000a1fb37a_7

 

”Hi, Ellen!
I am of course on!
But I have a question, is home to a friend’s for dinner tomorrow since it’s May Day! We’ll eat seafood with white bread, I wonder what I should eat for seafood instead of bread, I think it feels so wrong that such Say I want to have salad instead of eating it, she offers, but I can not just eat seafood for dinner! Do you have tips on what to do?
Also want to thank you because you inspire me every day and you are doing so that I continue to eat well and exercise! You are awesome, keep going as you do so, you will go far! Hug ”
 
I got this comment on this week’s challenge which is sugar free and I felt that this is important and I want everyone to take part of the answer. If you are invited home to somebody for dinner ignore everything that is related to diet and health! Eat what you will be served. I myself would take  a great offense at me if I invited someone over for dinner and had stood and cooked on the person in question would bring their own food separately because one does not like or want to eat the food that I made because it dousn’t blends perfectly in ones diet. Okay, if the person are dieting for a competition YES then I would think it was okay, but otherwise, I think many would feel a little unappreciated if they stood in the kitchen and struggled with food since the guest does not want to eat because it’s ”unhealthy”. Or what are your thoughts? A less good meal will not make any difference to your training results / weight loss / gain or whatever you have as a goal.
 
So if you’re invited out to dinner eat what is being served, and enjoy it! Do not think so much. I know that the challenge is sugar free week but if you are invited out tomorrow night both you and I close our eyes for that. Okay? 🙂

 

  1. Hej! Aldrig trodde jag att jag skulle få en förebild som ärnästan 10 år yngre än mig själv, men så blev det! Din vilja,envishet och styrka är beundransvärd. Fortsätt som du gör, och taingen skit från avundsjuka människor. Det är DITT liv, som DU skaleva, som DU ska vara nöjd med! Nu till en fråga. Jag har självprecis börjat på gym igen efter 4 år med anorexi och jag ärverkligen så klen. Vissa dagar vill jag bara ge upp för att dekänns som jag aldrig kommer få några muskler eller bli stark. Hardu någon aning om vilka vikter du använde när du började gymma ochäta bra? Skulle vara kul och se en jämförelse mellan då och nu ochkanske lite svart på vitt att tålamod faktiskt lönar sig. Hållhuvudet högt och var stolt över dig själv!

  2. Nja… Håller inte med till 100 %. Tycker det är trist om exmpelvis en person som kämpar med ett sockerberoende ska trigga sitt sug för att inte göra värdinnan besviken, sen är det ju inte alltid man är sugen heller. Jag äter inte bullar ”bara för att” (fast oftast blir man ju sugen ;)Dock får jag tacka nej ibland eftersom att jag har ganska mycket problem med magen och det är inte något som jag bör bli ifrågasatt för. Men de flesta i min närhet vet ju om detta så de blir ju inte direkt besviken.

  3. Bra skrivet för de som är normalviktiga eller har anorexitendenser, men överviktiga eller sockerberonde bör ta sig tankeställare. Inte skulle väl en glutenallergiker behöva hiva i sig pasta? Och tänk så äter du hos andra jämt? Men ja jag förstår vad du menar och du fick nog många tjejer att slappna av lite vilket många nog behöver 🙂

  4. Hej Eller! De senaste två månaderna har jag börjag ätanyttigt och verkligen tänkt på vad jag stoppat i mig, jag harförsökt undvika godis, kakor, läsk osv. Men jag har ett problem ochdet är att jag redan är smal men vill bli mer vältränad men dettaverkar inte mina föräldrar förstå. Eftersom jag äter så passnyttigt och tränar så pass mycket (ca 5 gånger per vecka) så trorde att jag har någon slags ätstörning, vilket inte alls är sant!När det severas dessert eller något annat gott känner jag migtvungen att ta eftersom att mina föräldrar annar kommeratt bli sura och säga att jag är för smal mm. Vad ska jaggöra?

  5. Jättefin blogg! Jag måste bara fråga en sak som jag verkligen inte förstår. Jag har läst på flera bloggar mm om att man ska förbränna mer än vad man äter? Hur ska man kunna förbränna över 2000 kalorier om dagen? Snälla svara, jag fattar verkligen ingenting. Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..