Upprörd

Idag när jag scrollade på min facebook feed så ramlar jag över en bild på en tjej som provar jeans. På ena bilden har hon på sig ett par jeans och på andra har hon gjort ett försök att dra på sig ett par jeans som är för små. Det är inte bilden jag blir upprörd över, men alla kommentarer som jag ser. Bilden har 59 delningar, över 1200 kommenatrer och över 1800 likes. 

Varför kommentarena gör mig upprörd är för att jag blir chockad över hur otroligt elaka människor kan vara. När jag har läst knappt 400 kommentarer får jag nog, ”Du kanske ska banta istället för att klaga.”, ”Fyfan va äcklig, jag satt och åt, tror att jag måste spyyy”, ”Sluta äta mc donalds och köp ett gym kort”

Skärmavbild 2013-05-31 kl. 20.02.08

Jag tycker att Linda-Marie är stark som vågar lägga upp en sån här bild. Att hon vågar säga ifrån och uttycka sitt missnöje. Och jag håller med henne, det ska finnas storlekar för alla. Om vi tar H&M som exempel så har deras nya kollektion bara storlekar upp till storlek 42 och sedan hänvisar dem de med större storlekar än 42 till plus seize avdelningen. Betyder detta att om man är en storlek 44 så har man en helt annan uppfattning om mode och vill klä sig i säckiga tunikor och tights? Nej det gör det inte, bara för att man är lite större så betyder inte det nödvändigtvis att man vill ändra sig. Linda-Marie utrycker tydligt att hon är nöjd med sin kropp och hur hon ser ut idag, hon vill inte ändra sig. Men vad som gör henne ledsen är att de inte säljer hennes storlek 44 längre. De stora modekedjorna har helt enkelt valt bort en stor majoritet av sina kvinnliga kunder. För vad jag vet så är det många som har storlek 44 och det är inte (enligt mig) en överdrivet stor stolek. 

Sen att Linda-Marie fick så många hemska kommentarer gör ont i mig, för jag vet precis hur det känns. Jag får kommenatrer på instagram varjegång jag lägger upp en bild på mig själv att jag är fet, eller så är jag för smal, för muskulös, för små bröst, för stora armar, ser ut som en man osv. Det tar inte slut helt enkelt och jo, orden gör ont. Så jag kan bara tänka mig hur Linda-Marie känner. Jag skäms för alla dessa människor som slänger ur sig dessa vidriga kommentarer. Stoppa näthatet.

Till alla som har slängt iväg elaka kommenatrer till Linda-Marie idag, ni måste förstå att skönheten sitter inte i antalet kilo det sitter på insidan. Smal betyder inte vackrare än tjock. Sluta, bara sluta och väx upp. 

 

  1. Fan vilket bra inlägg Ellen! Kan inte annat än att hålla med och jag brundrar dig verkligen. Så ung och så klok! Dina föräldrar måste vara så stolta över dig! Det hade jag varit om du var min dotter. Kämpa på och ignorera alla jävla idioter!

  2. Håller verkligen med! Det borde finnas kläder som passar alla storlekar. Tycker dock att det är alldeles för lite fokus på oss som har det motsatta problemet, det finns inte tillräckligt små storlekar! I princip alla större butikskedjor har en XL-avdelning, men var är alla XS-avdelningar? Jag är endast 150 cm lång men helt normalviktig, ändå har jag otroligt svårt att hitta kläder som passar. Allt hänger som tält och jag blir så ledsen över att inte kunna köpa fina långklänningar eller blusar som inte hänger ner till kläderna. Det är faktiskt också diskriminering!

  3. En fråga bara, vad anser du vara bäst att träna ett passsom är 45 minuter långt men en aning lättare än det lite jobbigarepasset på 30 minuter?

  4. Jag tror det är ganska svårt för butikskedjorna att vara alla till lags i dagens samhälle. H&M har, till skillnad från väldigt många andra klädkedjor, en avdelning med större storlekar. Varför klaga på dom som faktsikt har ett utbud istället för dom som inte har det? Och tidigare vet jag att det fanns mycket mer kläder i mindre storlekar, men då fick dom skit för det. Man får inte ha för stora kläder och inte för små för då är det diskriminering hit och diskriminering dit. Självklart är alla precis lika vackra oavsett hur liten eller stor en person är! Men det kanske är dags att sluta lägga så mycket energi på att klaga på saker och ting! Hitta lösningar istället och gilla läget. Affärer lägger fokus på olika målgrupper. Hur vore det om hela världen hela tiden försöker vara alla till lags?

  5. Håller helt och hållet med, speciellt det om att det var modigt av henne att lägga ut bilden och visa sin (och säkert många andras) åsikt! Hoppas verkligen från hela mitt hjärta att hon är såpass stark att hon klarar att strunta i alla de hemska kommentarerna <3

  6. Detta gör mig så upprörd!Det finns en anledning till varför människor ( som jag själv en gång i tiden ) svälter sig eller något liknande, för kommentarer som dessa. Och till ” modet ”…. håller helt med dig… bara för att man är större betyder det inte att man har en annan syn. Bra ord Ellen! Sålänge man själv mår bra och kroppen mår bra så skall man få vara och se ut som man vill!

  7. hahah känner att sannas kommentar inte var så genomtänkt eller sedd ur flera perspektiv. #hjärntvättadtjejen är grym, jag skulle aldrig vågat lägga upp en sådan bild och de flesta i min omgivning upplever mig som den ”tuffa” som inte bryr sig. ner med patriarkatet och dess värderingar om kvinnor och kvinnorkroppen! we run the world GIRLS!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..