Svar på era frågor om PF.

Kan man dricka kaffe under fastan eller är allt förutom vatten förbjudet?

Man får dricka kaffe utan mjölk och socker i. Alla drycker som är kalorifria så som svart kaffe, te, vatten, light läsk, funlight saft osv är helt okej! Bara det är 0 kalorier.

Kan man dricka onewhey under fastan? tex om man har tränat under fastan, eller va ska man ta om man tränar under fastan?

Nej, inget proteinpulver under fastan. Under fastan gäller det att hålla sig borta från alla kalorier så att man inte sätter igång magen. Under fastan kanske inte det smartaste är att gå till gymmet eftersom att du helst ska äta något efter ett styrkepass och innan med för den delen. Satsa på att köra cardio under fastan om du nu måste träna precis då eller träna så att du matchar in tiden att du ska bryta fastan efter träningen. Så brukar jag göra, jag matchar in så att jag är klar med min träning klockan tolv och kan då äta min första måltid direkt efter avslutat träningspass. 

Jag har inte diabetes men får lågt socker väldigt lätt om jag inte äter regelbundet, blir t.ex. Oftast svimmfärdig om jag powerwalkar innan frukost. Hur funkar det med parodisk fasta? Är inte sockernivån väldigt låg då om man inte äter från 8 till 12?

Jag kände också till en början att jag inte hade någon energi eller ork till att träna på tom mage och jag kände mig också svimfärdig men det där är en vanesak. När man väl har kommit in i det så blir det mycket lättare. Sen om jag ska svara rakt på din fråga alltså ”Oftast svimmfärdig om jag powerwalkar innan frukost. Hur funkar det med parodisk fasta?” Orkar man inte gå power walk på tom mage så gör inte det, vänta då med att träna och träna senare på dagen eller kanske du är mer av en kvälls powerwalkare. Eller så kanske du ska testa på att gå power walk på tom mage under en vecka för att ge det en chans, kanske känns det lättare efter några försök eller så upptäcker du att periodisk fasta inte är något för dig och så äter du på något annat sätt som känns bättre för dig. Man behöver inte göra det mer komplicerat än nödvändigt. 🙂

Frukost är den viktigaste måltiden på dagen. Det är ju den du börjar med och det är det som gör att du kommer gång efter att ha varit fastande under natten. Varför hoppar du över den då? Blir du inte hungrig om du inte äter mellan kl: 12- 20.00?

Låt mig gissa, du har läst om att frukosten är den viktigaste måltiden på dagen i någon hälsotidning, dietbok eller internetforum? Inom medier så växer det fram olika ”halvsanningar” alltså felaktigt dragna slutsatser på dåligt genomförda studier eller så är det välgenonomförda stuider som man relaterar till och drar slutsatser från sammanhanget. Om många olika källor upprepar en sak tillräckligt ofta så blir det sanning. Om alla säger samma sak så måste det betyda att det är rätt och då känner du inte alls att du behöver undersöka saken själv. 

Det med frukosten, egentligen så hoppar man inte över den utan man skjuter fram den. Det kan man se det som man vill. Det finns ingen forskning som visar att det är särskilt viktigt att äta frukost. Om frukosten är viktig beror på person till person och vilken metabolism man har. Frukost är också en vanesak som går att vänja sig av med. Jag äter mellan 12-20.00 så nej jag är inte hungrig under den tiden. Fastan sker under natten och förmiddagen. 

batman-and-joker-diet-discussion

Hej! En fråga, jag har kört pf i en vecka, upplever kroppen som väldigt lös plötsligt, känner du igen det? Sätter det sig igen, målet var ju att blii lite mer fit, och inte mjuk.. Äter du lunch, mellanmål middag och kvällsmål under ditt ätfönster? Bra inspo, keep up!!Nej det känner jag inte igen… När du säger att du är lös menar du att du har tappat fett och att huden har blivit lös eller känner du att du har lagt på dig mer fett? Det kan ju i så fall bero på att du äter mer energi än du behöver och att du lägger på dig fett för att du äter för mycket helt enkelt… Jag äter lunch/frukost klockan tolv, sedan äter jag ett mellis och sen middag. Alltså tre måltider och ibland händer det att jag äter ett kvällsmellis om jag inte fått i mig alla kalorier jag ska ha i mig under mina tre obligatoriska måltider. 🙂 Tack va kul! 

Hur ser mat och dryck-intaget ut under ditt 8 timmars fönster?Jag äter 3 måltider, klcokan 12:00 är min första måltid och sedan några timmar senare så äter jag ett mellis och på kvällen äter jag middag och kanske ett kvällsmellis om jag inte fått i mig alla mina kalorier som jag ska ha i mig under dagen. 

Hur många måltider? Äter man något emellan måltiderna?

3-4 måltider, ingen mat eller snacks emellan dessa.

Är det ett viss antal kalorier som ska delas upp under de 8 timmarna? 

Ja, och det bestämmer man hur många man ska få i sig beroende på vad man har för mål. Vill du hålla din vikt, vill du gå ner i vikt eller bulkar du? Utefter ditt mål bestämmer du alltså kalorivärdet du vill äta.

hey there :) I also do intermetting fasting. Also once in a while, I do 24 hours of fasting. But here is my problem: I eat too many calories. I never eat bad calories, I only eat healthy food but still it is too much. I usually eat around 2000 calories. My exercise burns about 1000 calories so the total number is not high, but still I?m not sure is it is right to eat this much. What do you suggest? Im 17, 121 lbs and I have a slow metabolism. I think I should be eating about 1500 calories but I?m not sure, what do you think?

Ehm… 2000 calories is what most women should eat in a day and also you burn a lot during your day so I dont think that you are eating to much relly. It depends on what your goal is, do you want to maintain, gain, or lose weight? When you have decided that you can start thinking about calories, do you want to lose 0,5 kilo a week you should eat about 1500 calories but do you want to maintain you can keep going eating 2000 calories a day. 🙂

 

  1. hej! Du sa förut när du gick i skolan anpassade du digefter när du hade lunch i skolan. Jag jobbar väldigt olika tider,men funderar på att testa periodisk fasta. Men säg att jag ska ätasom du, mellan 12-20, men nån dag har lunch vid 11, slutar du ätavid 19 då dagen efter istället? eller hur gör man då? keep up thegood work! läser din blogg dagligen 😀

  2. The last answer should be : It depends on your goal but Ithink that you should eat more if you burn around 1000 calories perworkout ! That’s a lot, 2000 calories you eat minus 1000 caloriesburnt is really too low intake – it is 1000 calories intake withoutthermic effect of food (energy for process the food into your body,blood etc.) I don’t want to teach someone, this is just advice foryou.  Thanks  A.

  3. Det stämmer faktiskt att man kan uppleva att kroppen kännslite mjukare när fett börjar försvinna. Det är tecken påatt det går åt rätt håll, ett ännu bättre tecken är när du kankänna fettkulorna, och när det stadiet går över så är du klar!:)

  4. Hej! Jag har länge undrat över en sak som låter lite dumt.Haha nej men undrar vad det bästa är med att dricka protein pulver?Alltså, är det bättre för träningen på något sätt? Eller varfördricker man det? Istället för en måltid/Mellis? Är det nånbegränsad ålder? hjälper det nånting om man dricker eller hur ärdet :/ rekommenderar du att man dricker det när man tränar för attgå ner i vikt? Hoppas verkligen du kan svara lite snabbt på dennakonstiga fråga! Hehe tackar i förhand! 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..