Yes – It’s okay

Jag får frågor dagligen om saker som är okej.

Är det okej att äta godis en gång i veckan? Jag tränar 5 dagar i veckan.

Är det okej att äta proteinbarer varannan dag eller blir jag tjock då?

Är det okej att ta ut en extra vilodag i veckan?

Är det okej att jag dricker alkohol en kväll? Min syster fyller 18 och ska ut på krogen för första gången. 

Snälla fina ni, det är okej. Det finns inget som är okej och inte okej. Som jag brukar säga ?Allt i lagom måtta? är okej. För mycket eller för lite av något är aldrig bra. Bara för att ni lever det ?hälsosamma livet? betyder inte det att det ska gå till överdrift och att ni ska förbjuda er saker, för då är det inte hälsosamt längre. Vill ni äta godis en eller flera dagar i veckan, så ja gör det! Jag själv har två ”fusk” måltider i veckan nu som jag unnar mig vad jag vill som lite godis eller glass. Känner du att du måste ta en dag off från träningen, gör det! Det är helt okej, det är faktiskt mer än okej, lyssna på kroppen. Den har oftast rätt. Fyller syrran år? Njut då och ha kul med henne!

DSC_0061This picture is of me almost 2 months ago – but I think its suits well for this post since I look so happy in it. (Or, well yes I am happy)

I get questions every day about things that are okay.

Is it okay to eat candy once a week? I workout 5 days a week.

Is it okay to eat protein bars every other day or do you think its fattening?

Is it okay to take an extra rest day a week?

Is it okay for me to drink alcohol one night? My sister is turning  18 and are going out to the pub for the first time.

Please,  you, it?s okay. There is nothing that is okay and not okay. As I usually say, ?Everything in moderation? is okay. Too much or too little of anything is never good. Just because you live the ?healthy life? does not mean that it will go to the extremes and that you prohibit yourself things, then it?s not healthy anymore. Do you want to eat candy once or more days a week, so yeah do it! I for n exmple treat myself wo evnings a week with maybe a little candy or ice cream. Do you feel that you have to take a day off from training, do it! It?s okay, it?s actually more than okay, listen to your body. It?s usually right. Is it your sisters birthday? Enjoy the time to have fun with her!

 

  1. Åh älskar din blogg!! Provade att göra dina himmelskapannkakor!!! Så gott. Kolla in på min blogg om du vill seresultatet: weml.devote.se    Kram!!

  2. Jag måste börja med att säga tack för en jättebra och inspirerande blogg!Jag tycker att det är fantastiskt att du tagit dig ur din ätstörning och verkligen peppar andra tjejer (och killar) att göra detsamma. Du är så ung men har en riktigt sund inställning till både mat, träning och livet. Att du ”erkänner” att du har dåliga dagar då du egentligen inte alls vill gå till gymmet tror jag är viktigt för andra i samma situation att läsa, särskilt eftersom de flesta andra träningsbloggare bara lägger upp bilder på sig själva i sina flashiga träningskläder, skriver att de kört stenhårt på gymmet och aldrig har skippat träningen för att dra täcket över huvudet med en påse godis…Sen måste jag också säga att det är otroligt starkt att inte bara kunna låta elaka kommentarer rinna av dig, utan att du även tar upp det i bloggen och säger att det här är fan inte okej!Nu blev det här väldigt långt, men vad jag vill säga är: Snyggt jobbat. Keep up the good work! Kram

  3. Hej Ellen! Tänkte höra om du har en mail man kan maila till (har lite frågor angående ditt samarbete med Martin Löwgren) eller ska jag ta mina frågor här i kommentarsfältet? Tack så länge, ha det så bra! 🙂 Kram, Emilia

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..