6 months later

I februari i år (2013) var då jag började bli frisk från min ätstörning, jag började äta mer och började lyfta vikter på gymet, i april blev jag friskförklarad. Jag har fått en helt annan syn på världen sen jag började träna och äta som jag gör idag. Jag har lärt mig att maten arbetar med mig och skulpterar min kropp, jag har lärt mig att det går att äta onyttigheter så som glass utan att det händer någonting, jag har lärt mig att kolhydrater är mina bästavänner när det kommer till träning och energi och jag har förstått att varken vågen eller måttbandet har någon betydelse, det är vad jag ser i spegeln som räknas. Det är hur jag mår som räknas. 

Jag är hundraelva gånger gladare nu, jag är stakare än någonsin både fysiskt och mentalt och jag har en hälsosam syn på mat och träning. Jag har lärt mig hur min kropp fungerar, vad den orkar med och när det är dags att vila. 

Jag satte ihop en liten video nedan, första delen är inspelad i slutet av februari och den andra delen är inspelad igår.  Jag är stolt över mig själv, vad jag har åstakommit under bara 6 månader. Det är helt otroligt vad kroppen är kapabel till, det är inte enkelt och inte heller helt roligt alla gånger. Men det är så så värt det, jag har jobbat mycket med tankarna från anorexian och kämpat för att se bort från siffrorna på vågen som har gått från 49 kg till 65 kg. Men de tankarna är som bortblåsta sen Juni månad och jag är glad. Skit i vågen och siffror, jag tränar inte för att jag hatar min kropp, jag tränar för att jag älskar den. No pain no gain.

[videofyme id=”3279809″ width=”700″ height=”448″]

In February this year (2013) when I started to recover from my eating disorder, I started eating more and started lifting weights at the gym, in April, I was declared healthy. I have a completely different view of the world since I started exercising and eating as I do today. I have learned that the food is working with me to sculpt my body, I have learned that it is possible to eat unhealthy  such as ice cream without gaining fat, I’ve learned that carbs are my best friends when it comes to training and energy and I understand that neither the scale or measuring tape is irrelevant, it is what I see in the mirror that counts. Its how I feel inside that matters.

I’m eleven hundred times happier now, I’m stronger than ever, both physically and mentally and I have a healthy approach to food and exercise. I have learned how my body works, what it can cope with and when it’s time to rest.
 
I did put together a small video abow, the first part was recorded at the end of February and the second part was recorded yesterday. I’m proud of myself, what I have acomplished in just 6 months. It’s amazing what the body is capable of, it’s not easy and not entirely enjoyable all times. But it is so so worth it, I’ve worked a lot with the thoughts from my anorexia and struggled to look away from the numbers on the scale that has gone from 49 kg to 65 kg. But those thoughts are vanished since the month of June and I’m happy. Screw scales and numbers, I dont workout because I hate my body, I workout because I love my body. No pain no gain. 

 

  1. förlåt så hemskt mycket men du ser bara ut att ha gått upp massor i vikt..Fitspooration svarar: Men va fint sagt av dig! har en fett procent 15% vilket är lågt (en normal tjej ligger på ca 20-25%) så ja jag har gått upp massor med vikt men det är muskler. #nohate

  2. Du ska verkligen vara stolt över dig själv! Det är fantastiskt hur långt du har kommit på den här tiden, att övervinna en ätstörning och ha karaktären och viljan att fortsätta träna och äta bra oavsett hur jobbigt det blir eller på dåliga dagar. Du är en enorm inspiration och förebild för så många därute! Jag är så glad att du mår bättre och är gladare nu, ger man inte upp så går allt. 🙂 Kram Emelie

  3. You should be really proud of yourself! You are a big inspiration for me. Keep up the good work, girl! Ps. I love your moto: no pain no gain!

  4. Till dig som kommenterade (och alla er andra som tänkte det) att man inte kan ha en ätstörning om man väger 49 kg: Det sitter främst i hjärnan. Det är lika mycket ätstörning varesig man väger 35 eller 75 kg, man har problem med maten och mår dåligt.

  5. Faaaaan va du är grym!! Har fått så mycket inspiration fråndig så det inte är sant! Tack för en bra blogg, och keep up thegood work!

  6. Hej fina du! Du ser så otroligt frisk ut! Det skiner om dig! Fortsätt bygga den fina kontakt med kropp och själ, du inspirerar :DJag har gått igenom helvetet, bråkat med en ätstörning i några år! När min bror presenterade mig för gymmet(jag har tränat hela mitt liv, men inte på detta sättet) fann jag så mycket glädje och energi och jag vann mot spökena i mitt huvud. Tillsammans med en vän lyckades jag äntligen första hur underbart det är med en välmående kropp och själ såklart 🙂 nu tillåter jag mig att älska mat!! Och jag har aldrig vart lyckligare! Maila gärna mig om du vill 🙂 Sköt om dig

  7. Alltså Hanna, lägg ner. Hon är sjukt vältränad och det går inte att ta miste på! Riktigt grymt jobbat Ellen, skulle döda för dina armar, du är en riktig kämpe!!

  8. Du er så utrolig inspirerende!! Ser virkelig opp til deg! Håper jeg kan bli like sterk og selvsikker en gang!:)Og btw, hun Anna vet TYDELIGVIS ikke hva hun prater om!

  9. Hi Ellen!I found you on IG a few months ago and you definitly became my number one motivation and *idol*! thank you for everything!I have a question- how tall are you actually? I dont even know! thank you :)sonja

  10. ANNA:   to be an anorectic doesnt mean than you have to weight less than 40kg.  Anorexia is kind of a anxiety disorder, and you have a unhelthy relaitonship with food, exercise and weight. it is when the disease has gone far too long that one gets such a low weight. Vilkn utveckling! wow! (:  Du skulle inte kunna tala om för mig hur du tränade när du började bygga muskler o så? (: typ hur ditt vecko-upplägg såg ut osv (: /Josefine

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..