Q/A about supplements

Jag har dagligen frågor både här på bloggen och på instagram om kosttillskott. Så nu tänkte jag att vi har en frågestund här med inriktning på kosttillskott. Så fråga på nu och så ska jag skriva ett inlägg med svaren :) 

530531_622123747848174_2005220520_nSpeaking of supplements. BMR’s Duzixon won the title ”Muscle builder fo the year” 😀 

I recive questions both here on the blog and in instagram about supplements daily. So now I thought that we have a Q & A session here with a focus on supplements. Ask whatever you wonder now and I’ll write a post with the answers 🙂

 

 1. Heej Ellen! Måste bara inleda med att du är en stor insperation och jag älskar din syn på livet:) Jag skulle vilja ha en liten sammanställning (heter de ens så!?, haha) om vilka kosttillskott du äter och varför samt vilken effekt de har. Vore toppen! You go girl! Emma

 2. hej ellen, först: du är en grym inspiration för mig! två:jag vill börja använda ett proteinpulver från fitnessguru menfrågan är vilket är bäst av one whey eller one whey isolate?:)

 3. Vilka kosttilskott är bäst om man vill gå ner i vilt och fåbort allt fett men samtidigt få muskler? Är det bra att kombineramed mycket cardio då?

 4. Är en tjej på 16 år som just nu äter piller som bostar dinmetabolism lite extra och som är bra att ta innan pass ellerträningar men ska även ätas de dagar man inte tränar.  Dessa är precis likadana piller som One whey’s. Har nästan exaktsamma verkan och om hur de ska användas, men ett annat märke. Vadjag nu undrar är, hur länge kan man äta fatburner piller och om detär farligt att äta de för länge? 

 5. Jag tar whey 100 proteinpulver, hur ofta ska jag dricka det? Frukost och efter träning räcker det? Och ska jag ta det överhuvudtaget på vilodagar?Jag är 17 år, väger 55 kilo och är 163 cm lång finns de andra tillskott du rekommenderar till mig ? gymmar 4 -5 gånger i veckan , styrka och kondition

 6. Hej Ellen! Jag är 17 år och jag elitsatsar inom min sport och tränar/spelar just den sporten ca 8-9 ggr i veckan + gym! Jag har tänkt mycket på det här med tillskott och jag undrar om du skulle rekommendera mig till att börja och i så fall vilket tillskott? Mitt mål är ju att bygga muskler så att jag kan elitsatsa på min idrott! Alltså måste jag gå upp ca 5-10kg muskler! Tacksam för svar! :)JÄTTEBRA BLOGG OCH INSTAGRAM BTW 😀

 7. Hi. I recently bought 2 big bags of serious mass weight gainer and I wonder how I can fully utilize it? I was told to do 1 serving in the morning and 1 at night due to the huge scoop. Or is mass gainer better to use it for pre and post workout? Im very tiny thus i will need to gain mass. And is there any other good supplements I need? Do I need whey protein? Thanks Ellen!

 8. Jag har under våren tänkt att ”deffa” lite lätt för att få bort de fläsk jAg lagt på mig på Bulken. Jag kommer då använda mig av tartarus. Min fråga är då kan man även äta de ny axla pillerna eller tycker du att man bara ska äta ett av dom? I så fall vilken av dom?:) Btw så tycker jag att du är superduktig som hinner med träning, skola, blogg och allt annat. Grym blogg också!:D

 9. Jag håller på och går ner i vikt (behöver det..) och undrar mest över om man behöver ta några kosttillskott? Rekommenderar du något speciellt? Kör en del styrketräning för hela kroppen hemma och går promenader.

 10. Jag vill ge proteinpulver till min pappa i julklapp. Han gymmar 5-6 ggr i veckan men tar inga tillskott alls. Tycker du han ska göra det? Han lyfter dessutom ganska tungt. Vad för proteinpulver tycker du jag ska köpa och är det ens nödvändigt?

 11. Hi fina Ellen! Älskar din blogg o instagram 🙂 Jag ser att du dricker din protein shake som frukost (och havregryn) och jag vet att det inte är dåligt (fastad över hela natten osv.). Men ändå undrar jag lite varför just på morgonen och inte direkt äfter träningen, eller äter du direkt äfter det? Jag undrar hur du gjör, när och varför du dricker protein shake 🙂 tack så mycket! Puss o kram från Österrike

 12. Hey sweetheart! 🙂 This question isn’t about supplement but I wonder where I can buy the BMR Angel tank like yours..? You look really beautiful with it. It could be a nice Christmas gift for my fitness partner and me, hehe. Good job for all what you did until now and good luck for your future bikinifitness competition. ?A big fan from Swiss who wanna come to Sweden and trains with you. 😉

 13. Hej Ellen! :-)Jag undrar varför du bytte från fitnessgurus produkter? Är det av någon speciell anledning eller för att du blev medlem i bmr team?, varför blev du det isf? Tycker du att produkterna från fitnessguru är dåliga eller var du bara ute efter en variation? Kan du inte förklara lite kring detta? :)KRAM

 14. Hej Ellen! Först och främst tack för en GRYM blogg, träffade dig på fitnessfestivalen och blev supernöjd! STOR INSPIRATION FÖR MIG. Men min fråga är: jag har gått ner 9 kilo och mitt mål är att gå ner 16 till, tyckte att det första 8 kilorna var superlätta att gå ner men nu går det hur trögt som helst. Är det möjligt att gå ner de kilorna jag vill om jag äter vad jag vill fast håller mig till 1400kcal om dagen? Eller måste jag dricka proteinpulver eller något annat hjälpmedel av något slag? Eller bara hålla mig till kyckling och ris? Vill helst inte dricka pulver osv främst för att jag inte har råd men också för att jag vill göra det ”naturligt” om du förstår? 😉 skulle vara jätte tacksam för svar!!!! Puss och kram

 15. Hej! Du älskar väll djur eller hur? Enligt vad vi läst ur din blogg är du också en väldigt sympatisk person som gärna hjälper andra som är i nöd. Om det är någon som behöver hjälp är det djuren, och vi gör vårt bästa för att skydda dem men vi behöver mer support. Vi skulle vara oändligt tacksamma ifall du kollade dokumentären Earthlings (finns på youtube) och tog en liten funderare, delade med dig dina tankar på bloggen osv. Vi tror att dina åsikter kan ha en enorm inverkan eftersom det finns så många som beundrar och ser upp till dig! Vi vet att dokumentären är tung att se och varje friska människa gråter då man ser den, men det är värt det. Då man vet vad som händer runt omkring en kan man verkligen medverka i att få en förändring att ske! Vi och djuren kommer att tacka dig oändligt många gånger om du medverkar i vår mission att förbättra olyckliga djurens liv!Kram

 16. Hej, jag ska börja deffa och hade då tänkt att gå morgonpromenader innan frukost, jag vill dock inte att mina muskler ska brytas ner har läst att man ska dricka proteinshake innan för att förhindra det! Stämmer detta och tycker du jag borde göra så? Är aminosyror bättre att ta isf? 🙂 älskar din blogg!! <3

 17. Hej! Finns de nå bra kosttillskott som man lixom inte blitjock av? Man bygger bara lite mer muskler å får ner fettprocenten, vill fortfarande slank i kroppen 🙂 tack!

 18. Hej! Jag är 14 år och gymmar 3-4 ggr/vecka. Kan jag taproteinpulver, proteinbars osv? Har hört att man ska vänja kroppenvid hård träning ett tag innan man kan börja med protein om man ärung.

 19. Hej, mitt namn är Elin! Jag är väldigt inspirerande av vaddu gör och hur mycket du jag lyckats! Du insperar många! Jag harbörjat träna ca 6 gånger i veckan och vill verkligen satsa på dettanu. Jag kan inte så mycket om träning, vet att du och många andrakör på kosttillskott och olika tabletter. Är det bra och börja meddet om man vill byta muskler. Och isåfall när ska man börja meddet? Vilket kosttillskott skulle du rekommendera? Hälsningar Elin:)

 20. Hej!! Jag åker alpin skidåkning på hög nivå, tränar mycket styrka.. Vilka kosttillskott skulle du rekommendera till mig? Kram!!

 21. Vilka kosttillskot rekommenderas för nybörjare? Vad är detför skillnad på alla dessa kosttillskott som ex vasslepulver,eggprotein, gainer osv.? Tack för er superbra blogg 🙂

 22. Hej Ellen! Du har en väldigt intressant och inspirerandeblogg! Funderar på att ta tillskott för att boosta träningen, menvill veta så mycket jag kan innan jag börjar med någotöverhuvudtaget. Jag tycker man får olika svar beroende på em manfrågar om sånt här, så det var jättekul att se att du kommer ta uppdet i din frågestund! : ) – Jag undrar ganska så basic frågor omtillskott, först och främst hur mycket bör man träna för att de skaha effekt? Är det när som helst efter ett styrke pass värt att taeller är det först när det gäller 2-3 gånger styrka i veckan ochmed ett rullande schema för att bygga muskler? – Vad är din åsiktangående aspartam och suckralos mängderna i proteintillskott? Harhört att det ökar sockersuget och kan störa kroppens beredskap påatt ta emot kalorier om inte proteinpulvret är mer eller mindre100% vassel (finns det ens)? – Ger proteintillskott mer effekt änatt äta riktig mat som snack efter träning eller är det bara detatt det tas upp fortare av kroppen? – Vilka tillskott är bra man hanär man ”bulkar” respektive ”deffar”? Ååh, kan du inte visa bilderpå skillnaden från när du gör det? : ) – Funkar metabolismhöjandeeller fettförbrännande utan intensiv träning (eller träning allsför den delen)?

 23. Är det värt att köpa fettbränande tabletter? typ kosttillskott som förbränner? tror du att det funkar? Bäst är du verkligen

 24. Hej Ellen! Jag undrar om det finns några faror med supplement? typ om man tar dem vid fel tillfälle eller liknande, kan det slå fel? Keep up the good work! 🙂 

 25. What do you want to do after high school? Do you want to study at university something? 🙂  Thx for the inspiration and for answering the questions :*

 26. Hey Ellen! Vill bara säga att du är GRYM! Du är en sådan sjuk inspiration och jag tycker du är hur duktig som helst!Nu till min fråga, jag tränar volleyboll två dagar i veckan och på gym 2-4 gånger i veckan och jag tänkte börja med proteinpulver men jag har ingen kunskap om något sånt, vad tycker du jag ska börja med? Har du några tips på vad man kan äta innan och efter träning? Tack för att du inspirerar oss alla! Pusss!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..