My 2013 progress

Januari 2013: Jag vet inte ens vad jag ska säga om dessa bilder, jag blir ledsen när jag ser dem. När jag var sjuk så hade jag som krav på mig själv att ha utstickande höftben, det skulle vara utstickande nyckelben och revben och det skulle absolut vara ett mellanrum mellan låren för att jag skulle va fin. Jag hade allt det där men var jag glad för det? nä inte direkt, januari månad var en av de värsta månaderna under hela min ätstörningstid och jag var inte snäll mot mig själv, jag erkänner nu för första gången att ja jag skadade mig själv och jag gjorde det fram tills mars och sen fick jag ett återfall en gång i maj månad och det fick jag ångra när jag hade tydliga sår hela sommaren som ni läsare frågade om och jag skyllde på min pojkväns katt och min egen hund. Döm mig inte för det här, det var inte jag utan min sjukdom som var dum. Här vägde jag 48 kilo.

January 2013: I do not even know what to say about these pictures, I feel sad when I see them. When I was sick  I had to claim myself to have protruding hip bones, it would be protruding collarbone and ribs and it would certainly be a gap between my thighs to be considered as beautiful. I had all that stuff but I was happy for it? nutritional not direct, the month of January was one of the worst months of my entire time with eating disorders and I was not kind to myself, I admit for the first time that yes I injured myself and I did it up until March and then I had a relapse once in May and I regret when I had the distinct wounds all summer as you readers asked about and I blamed it on my boyfriend’s cat and my dog. Do not judge me for this, it was not me but my illness that did this to me. Here I weighed 48 kg.

januari

Februari 2013: Här började jag träna lite styrka och och försökte gå upp i vikt. Det var mycket kämpigt med mycket tårar och jag fick för mig att jag var jättetjock eftersom att siffrorna på vågen gick uppåt. Jag fick tillbaks min mens som varit borta i 14 månader så att siffrorna gick uppåt var en positiv sak kom jag fram till senare.

February 2013: Here I started to train a little strength, and trying to gain weight. It was very tough with a lot of tears and I felt really fat because the numbers on the scale went up. I got back my period that had been gone for 14 months so that the numbers went up was a positive thing I came up with later.

februari

Mars 2013: Nu går det framåt! Mitt så kallade ”tigh gap” är nu borta och jag tycker att det är kul att träna för en gång skull! Japp det är kul och inte lika mycket ångest som innan. Jag är för en gångskull glad när jag ser mig själv i spegeln, det är fint med lite mer fett på magen och jag kommer ihåg att jag kände mig så så så stolt över att jag har gått upp i vikt även om det känns jobbigt att siffrorna på vågen går upp så jag slänger ut vågen. Fuck ätstörningar nu fan ska jag visa att jag kan! Jag kan bli frisk!  Vid den här tiden har jag gått från att äta 300 kalorier om dagen till att äta runt 2000 kalorier, det går bra nu. 

March 2013: Now its going forward! My so-called ”tigh gap” is gone now and I think it’s fun to work out for once! Yep, it’s fun and not as much anxiety as before. I am for once happy when I see myself in the mirror, I find myself more beutiful with a little more fat on my stomach and I remember that I felt so so so proud that I have gained weight, even if it feels bad that the numbers on the scale goes up so I throw out the scale. Fuck eating disorders now hell do I show that I can! I can be healthy! At this time, I have gone from eating 300 calories a day to eating around 2,000 calories, it’s fine now.

mars

 April 2013: NU börjar det hända grejer, mitt nya kaloriintag har gjort att jag lagt på mig en hel del. Så mycket att mina instagram och bloggläsare ger mig kommentarer som att jag har blivit fet och borde sänka mitt kaloriintag  och jag blir plötsligt väldigt osäker på mig själv och jag tar åt mig hårt och blir ledsen. Dock så har jag bestämt mig att jag ska klara det här och jag ska inte sänka något intag på mat bara för att andra säger att jag blivit mullig så jag fortästter och kämpar vidare trots kommentarerna om min nya kropp och i slutet av april mpnad blir jag friskförklarad. 

April 2013: NOW it starting to happen stuff, my new calorie intake has made me put on a lot. So much that my instagram and blog readers give me comments that I’ve become fat and should lower my calorie intake and I’m suddenly very unsure of myself. However, as I have decided that I will get through this and I will not lower any intake of food just because others say that I have become chubby so I continue and struggle on despite the comments about my new body and the end of April I get oficially explained as healthy from my ED by doctors.  

april

Maj 2013: Nu är jag Ellen igen, glada Ellen. En ellen som vågar äta kolhydrater och godis igen när hon känner för det och hon tackar ja när hon blir bjuden på fika igen. Det finns lite att ta i och det är mer än skinn och ben. Jo hon har till och med fått till en rumpa där, bra jobbat i knäböjen och riktigt starkt jobbat att äta över 2000 kalorier om dagen. Jag är stolt. Vad som dock var ett snedsteg denna månad var att jag började träna med en PT som sa till mig att det var dags för deff och han satte mig på 7 cardio pass i veckan i form av power walks samt 7 gympass i veckan och jag fick endast äta 1000 kalorier om dagen. 

May 2013: Now I’m Ellen again, happy Ellen. A model that dares to eat carbohydrates and sweets again when she feels like it and she accepts when she gets invited for coffee again. There is little to take on and it’s more than skin and bones. Well she has even got a butt there, good work with the squats girl and really well done eating over 2000 calories a day. I’m proud. However, what was a slip this month was that I started training with a PT who told me that it was time to cut and he put me on 7 cardio sessions a week in form of power walks and 7 gym classes a week and I only got eat 1,000 calories a day.

maj

Juni 2013: Det här är den månaden som jag friskförklarar mig själv. Även om jag hade varit ”frisk” sen april så var det först nu som jag själv ansåg mig som frisk. Jag tänkte inget dumt längre, jag kunde äta och jag klarade av att vila och jag tränade inte för att jag var tvungen utan för att jag ville. Det är stor skillnad det! 

June 2013: This is the month that I’m concidering myselg as healthy. Although I had been ”healthy” from my eatingdisorder since late April, it was only now that I myself considered myself as healthy. I did
not think any dumb thoughts anymore, I could eat and I managed to rest and I practiced not because I had to but because I wanted to. There is a big difference there!

juni

Juli 2013: Min 1000 kaloriers diet min PT gav  mig med 14 pass i veckan gav resultat och jag har gått från 21,8% fett till 16%. Jag mår inte alls bra här och jag bara längtar tills min PT ska höja mitt intag och jag ska få äta. Jag tycker att man ser det i mitt ansikte här att jag är sliten. Snart efter detta kommer Farid och jag i kontakt och jag kommer att få börja äta mer igen. (Farid du är bäst, min räddare)

July 2013: My 1000-kcal diet my PT gave me with 14 sessions per week paid off and I have gone from 21.8% fat to 16%. I’m not healthy at this and I just can not wait until my PT will increase my intake and I’ll get to eat. I think you see it in my face here that I’m worn out. Soon after this, Farid and I get in touch and I will have to start eating more again. (Farid you are the best, my savior)

juli

Augusti 2013: Nu har Farid kommit till undsättning och vi börjar stegvis öka mitt intag av mat, vi går från 1000 kalorier till 1300 kalroier på en gång, 2 veckor senare kar vi till 1600 kalorier och ytterligare några veckor senare är vi uppe i 1800 kalorier om dagen och vi har minskat på både power walks och gympass och jag har numera 2 vilodagar i veckan. Under den här tiden tappar jag fett OCH lägger på mig muskelmassa, herregud va skönt det är att träna mindre och äta mer och ändå tappa fett. 🙂 

August 2013: Now Farid come to the rescue and we begin to gradually increase my intake of food, we go from 1000 calories to 1300 calories at once, 2 weeks later we vats for 1600 calories and a few weeks later we’re up to 1,800 calories a day and we have reduced both power walks and gym classes and I now have two rest days a week. During this time I lose fat AND put on muscle mass, my God, huh nice it is to exercise less and eat more and still lose fat. 🙂

augusti

September 2013: Jag blir medlem i BMR, överlycklig! Träningen flyter på och jag äter 2000 kalorier igen och jag kan äntligen slappna av och njuta av att träna igen eftersom att jag äntligen har energi till att träna. Ja blir starkare dessutom eftersom att jag får mer mat, fan va kul det är att träna igen!

September 2013: I became a member of BMR, overjoyed! Training is moving on and I eat 2000 calories again and I can finally relax and enjoy exercising again because I finally have the energy to exercise. Yes getting stronger moreover because I get more food, damn right fun it is to train again!

september

Oktober 2013: Jag har inte mycket att säga om den här månaden mer än att jag står still ganska mycket i min progress. 

October 2013: I have not much to say about this month, more than that I am still pretty much in my progress.

oktober

November 2013: Här fortsätter det likadant som i Oktober, jag kör på som vanligt helt enkelt. Under den här perioden händer det inte mycket, både oktober och november står jag och trampar på  samma ställe och jag och min coach Farid bestämmer att vi ska ta bort cardion helt och sluta med matchema och att jag från och med december ska få äta hur jag vill och så får vi se hur resultaten kommer att gå då. 

November 2013: This continues the same as in October, I do as usual simply. During this period, it does not happen a lot, both October and November, I stand and pedal at the same place and me and my coach Farid decide to remove cardio completely and stop following a strict food sheduale and from December I will get to eat what I want and then we’ll see how the results will go then.

november

December 2013: NU HÄNDER DET GREJER! Musklerna växer, fettet försvinner! Vad är min hemlighet? Jo att äta det jag känner för, min kropp gillar visst godis och kakor (ja för nu när jag äter vad jag vill har det blivit betydligt mer godis, minst 2 gånger i veckan) utöver det så har jag ätit bra mat, mycet kvarg, kyckling, diverse kött, grönsaker, potatis och pasta. 🙂 

December 2013: NOW STUFF HAPPENS! Muscles grow, the fat disappears! What is my secret? Well to eat what I feel like, my body like some candy and cookies (yes for now when I eat what I want, it has become significantly more candy, at least 2 times a week) in addition to that, I have eaten good food, sh a lot of quark, chicken, assorted meats, vegetables, potatoes and pasta. 🙂

december

Under hösten 2014 kommer jag att fortsätta som jag gör. Ingen cadio och sen lyssna på kroppen och äta vad jag känner för. Det verkar fungera bäst för mig! Sen till sommaren jag gissar på juni månad (då är det 6 månader kavr till tävling) då ska jag börja min diet lite smått. Men fram tills dess är det fokus på att ha riktigt kul och njuta av att äta gott och träna gott! 😀

Sen Januari 2013 till januari 2014 har jag gått upp runt 20 kilo. Idag väger jag runt 70 kilo på mina 167 centimeter. 

In spring 2014, I will continue as I do. No cardio and then listen to my body and eat what I feel like. It seems to work best for me! Late this summer I guess the month of June (which is 6 months to contest) then I’ll start my diet a little bit. But until then, it is focusing on having a lot of fun and enjoy eating well and working out well! 😀

Since january 2013 to january 2014 I have gained about 20 kilo. Today I weigh about 70 kilo to my 167 centimeters. 

 

 1. Jag har följt dig sen minst januari förra året, du har gjort en sådan otrolig resa!! Hade jag träffat dig verkligheten hade jag gett dig en stor kram och sagt att du är så himla duktig och stark i dig själv! Att du inte vikit dig för alla kommentarer eller dina egna tankar utan att du kört på! Du är grym! Fortsätt så! Ska bli spännande att se vad 2014 kommer innebära för dig!

 2. Grymt jobbat Ellen, du är så duktig! Ps: du menar under våren 2014 och inte under hösten 2014 som du ska fortsätta som du gör nu va?

 3. Åååh ett såå härligt inlägg! Blir både glad och inspirerad, sån grym progress om man jämför på bara ett år. Du är verkligen en stor inspiration och dina blogginlägg och det du postar på instagram boostar verkligen motivationen, keep up the good work!

 4. blir så otroligt stolt över dig! och så inspirerad till att göra en likadan resa själv.i början av 2013 tränade jag väldigt mycket, men åt även bra och jag kände hur jag blev starkare. när jag sedan i juli åkte på språkresa i en månad unnade jag mig själv att äta vad jag ville och inte träna mer än vardagsmotion eftersom jag tyckte att jag gjort mig förtjänt av det efter att ha börjat året så bra med träning och nyttig mat. detta gjorde att jag gick upp i vikt och tappade muskler under den månaden jag var utomlands. detta var starten till att jag sedan började svälta mig själv för att komma tillbaks till min vanliga vikt. i samband med mycket annat gick jag även in i en lätt deppression som sitter kvar än idag och nästa vecka har jag mitt första möte med kurator och läkare på en ätstörningsklinik. men jag har sakta men säkert börjat inse nu att detta bara är så fel. jag förstår att jag äter för lite, men blir ändå missnöjd med mig själv när jag inte orkar att ta i på mina träningspass. jag vet att jag har världens bästa pojkvän, mamma, pappa och familj som skulle göra allt för mig och som inte ljuger när de säger att jag är vacker, men ändå så skrämmer maten mig så mycket att jag får ångetsattacker bara jag tänker på det.men jag har besämt mig att bli frisk nu. under detta år ska jag ta tillbaka min kropp och mitt psyke om det så krävs att jag blir tvungen att knapra tabletter resten av livet för att hålla min deppression i schack. det är därför du är en sådan stor förebild för mig ellen. du har gått igenom allt det som jag håller på med nu, och du tog dig ur det. så varför skulle inte jag kunna lyckas? keep up the good work, så kommer jag sitta här på andra sidan internet och följa dina framsteg varje dag och ständigt inspireras till att göra detsammma och inte falla tillbaks. tack för allt och lite till. stoooora kramar till dig!

 5. For en stor inspirasjon du er, Ellen!! Du burde være såstolt av deg selv, du har fått stor fremgang. Også så flott du er!Skulle ønske jeg hadde samme styrken og motivasjonen som deg, du ervirkelig flink. Hvordan går det egentlig på skolen ved siden av alltreningen? Håper du forstår selvom jeg skriver på norsk, hahah.Fortsett med den gode jobben du gjør, instagrammen din inspirerermer enn noen annen. Send meg gjerne en Mail hvis du vil hjelpe megmed litt mer inspirasjon, hehe. Klem til skjønne deg!!

 6. Hej Ellen! Jag är så himla glad att jag hittat din blogg.Jag själv är 167 cm lång och väger cirka 66-67 kg och jag haft haftså svårt att acceptera det eftersom jag haft problem med maten ochvägt cirka 50 kg. Jag tränar ju cirka 5 styrkepass i veckan och 2gruppträningar utöver det och jag har utvecklats så mycket detsenaste året och jag blir bara starkare och starkare men justvikten är svår att acceptera för jag tycker alla tjatar om att”muskler väger mer än fett” bla bla bla bla men ändå väger tjejernaingenting… Du visar att man kan se absolut amazing ut och ändåinte väga 50-55 kg och det hjälper mig att acceptera min vikt. Tacktack TACK!

 7. Hej Ellen! Gud vad duktig du är, även om jag inte känner dig så blir jag jätte stolt över dig. Jag blir också glad över att du mår bättre och känner dig nöjd och frisk. Jag hoppas och önskar att du aldrig tar åt dig att dumma kommentarer och att du vet hur fantastisk du är! Själv är jag så otroligt imponerad av dig, hur du ha kunnat blivit så stark och fått så ”stora” muskler! Sedan september månad så har jag börjat gymma och jag har ju blivit starkare eftersom jag kan ta mer än vad jag gjorde i början,men det finns ett problem 🙁 . Jag har inte gått upp i vikt alls och jag har inte blivit större heller. mina muskler börjar faktist synas mer men det känns som jag inte bygger några. Jag strävar efter att bygga muskler och bli stark, inte att bli smalare. Jag tycker att jag äter bra fast kanske inte lika nyttigt som du gör haha, men iaf mätt blir jag. Så jag undrar vad du har för tips, på hur man blir ”större”. Jag har ingen aning om hur mycket kalorier jag äter om dagen men jag är ungefär 168 cm lång och väger 57 kg(15 snart 16 år om det spelar någon roll). måste jag äta mer och gå upp i vikt för att bygga muskler? skulle vara jätte tacksam för hjälp! vill slutligen berömma dig och tacka dig för att du är en sån otrolig bra förebild, fortsätt som du gör!

 8. Grymt jobbat tjejen!!! Vilken resa du har gjort och gör!!!Jag är så imponerad :-D!!! Kul att träffa dig på FF 🙂 Ha det såbra :-)!!! Kram // Sofie

 9. Hej! Blir så peppad själv när jag läser detta! Är självinne i en period då jag har problem med att äta. Får inte träna föratt då går jag ner i vikt. Du motiverar mig att kämpa. Blir gladatt läsa ich lättad över att du tränar, har en skitsnygg kropp ochändå käkar godis. Kan du kan jag, så känner jag. Tack för att du ären bra inperatipnskälla

 10. Ellen din resa är så grymt inspirerande och du är så fruktansvärt starkt så det finns inte! Nu till en fråga:Du förlorade ju din mens under en period men lyckades få tillbaka den. Samma har hänt med mig, jag har inte fått min mens på 10 månader vilket känns jättejobbigt. Jag vet skälv att jag var väldigt hård mot mig själv vad det gäller mat och träning fram till i somras då jag släppte på bromsen och blev ”mig själv” igen. Men mensen har ändå inte kommit tillbaka.. Har vart i kontakt med ungdomsmottagning, men det går inte framåt. Har du något tips?Tusen kramar till dig!

 11. Ellen vill bara säga att du är så himla fin! och du är enstor insperationskälla till en tjej som själv kämpar medätstörningar.

 12. Ellen, you are amazing! You have come so far physically and mentally, you should be so proud! I can’t wait to see what you can achieve this year xoxo

 13. you go girl!!! you’re seriously the best inspiration andalso motivation any girl could get 🙂 and you can/should be soproud of yourself! you’ve achieved so much in just one year andyour progress and your blog and you always motivating us readersjust gives me the kick in the ass i kind of need to push myself alittle bit harder 🙂 so thank you ellen for being such aninspiration and keep being yourself, i really appreciate you andyour attitude 🙂

 14. Wow!! Du är så sjukt stark och inspirerande. Jag tycker du är helt fantastisk som kämpat på så under ett år och gjort denna resa. Stort grattis!! Och kämpa på. Massor av kramar Åsa 🙂

 15. Du är en sån stor inspiration Ellen. Verkligen skit grym ärdu som blivit frisk på så kort tid och som fortsatt kämpa på trotsatt det varit så svårt. Jag önskar att jag också kunde sluta brymig om vad vågen visar och om mina ben är utstickande eller inte.Så himla starkt jobbat. 🙂 Massa kramar

 16. Hejsan! Jag har aldrig kommenterat förut men efter att jag läst detta inlägg så måst jag bara kommentera! Du är sååå fantastisk ellen! Du är bara inte jätte vacker och snygging, men du är motiverande och godhjärtad. <3 Kramar från Finland .

 17. Alltså herregud, jag finner inga ord… du är så JÄKLA grym så det finns inte!! Åh, jag vet verkligen inte vad jag ska säga, jag är helt speechless. Jag är också frisk från min ätstörning och började äta igen i mars. Jag har styrketränat nu i ungefär 5 månader, och gått upp 12 kg. Jag har egentligen nått en normalvikt, vilket har gjort att jag börjat tänka lite på om jag verkligen behöver gå upp mer nu, men efter att jag läst detta inlägget är jag säker på att jag vill det! Jag vill växa och bli starkare, bygga mer muskler och verkligen satsa på detta nu! Du är så (förlåt) jävla snygg, och såå otroligt stark! Fortsätt som du gör, och låt ALDRIG någon trycka ner dig!Sedan undrar jag om det går att ta kontakt med dig privat på något sätt, alltså inte instagram eller bloggen? 🙂 Massa kramar!!

 18. Ellen, du är så jäkla bra!! Jag har följt dig ett bra tag och slängt in någon kommentar nu och då. Du är otrolig och du får en att tro på mänskligheten (det låter stort, men jag menar förståss på ett bra sätt!! Hela din resa…. Och att man kan äta vad man vill och känner för och det ändå går bra!! Tummen upp och en stor kram!!

 19. Fyfan vad du är grym! Heeelt otroligt att du kommit så lång som du gjort, så sjukt start båda fysiskt och psykiskt! Ser verkligen upp till dig, och även fast jag inte känner dig så är jag sååå stolt över hur du kämpat! Måste bara säga att så som du ser ut nu, tror aldrig jag sett dig så snygg och så stark kropp du fått, WOW, du verkligen strålar!Tuuusen kramar, du kommer komma långt vännen!

 20. Bästa Ellen! Bästa insperationen! Bästa inställningen! Bästa kroppen! Du är bara bäst helt enkelt!  Keep it up girl! 

 21. Du är verkligen bäst Ellen!! Så stark och så duktig! Du ger så mycket inspiration till mig, själv står jag också och spampar just nu hände rinte så mycket i min träning. Vill bara säga att du är så cool!Kram

 22. Du är helt jävla otrolig tjejen!!! Jag har själv haftätstörning och min syster hade allvarlig anorexi för några år senså jag vet hur svårt det är att bli frisk igen, din progress underett år är helt jaa a jag är helt speechless. Ellen du är en storinspiration och ser fantastisk ut! Keep up the good work och ha detbra Kramar från Finland<3

 23. Jag är egentligen ingen känslig person Ellen, men det här inlägget fick mig seriöst att börja gråta! Du är en riktigt stark person och du borde vara så stolt över vad du lyckats åstadkomma!!<3

 24. För ett år sedan, kanske mindre, så var jag svårt sjuk i deppression och bulimi. Då hade jag nyss fyllt 14 år. Ätstörningen kröp fram i med att jag som barn blivit sexuellt utnyttjad och då började övräta och använda maten som tröst  men också för att få mig mindre attraktiv så att jsg aldrig måste upleva det igen.Livet fortsatte, mina föräldrar skilde sig, vilket jag inte trott påverkat mig så mkt men nu när jag kollar tillbaka så ser jag att jag under den perioden gick jag upp ännu mera i vikt och blev som tioåring klassad som överviktig.Läkarna rådvisade mig och mina föräldrar till att börja äta nyttigare och motionera mer. De gick även på stödmöten för föräldrar med överviktiga barn och jag i en grupp med andra överviktiga barn. Vilket fick mig att må otroligt dåligt, jag skämdes enormt.Kort efter det så var det ”hälsokoll”i skolan eller vad det nu heter, då man kollar vikt, nuvarande längd och hur lång man troligen kommer att bli. Detta var en hemsk upplevelse som jag kommer ihåg väldigt noga. Hur alla andra i klassen ville veta hur långa alla skulle bli och hur mycket man väger.Jag skämdes grovt av mina 68 kg till mina 1.57 m långa kropp och sa att jag vägde mindre, jag fick några konstiga blickar men de nöjde sig och gick vidare i pratet om vad skolsköterskan sagt. Det var den här dagen då jag insåg, trots att jag tidigare blivit intalad av både läkare och familj så hade det aldrig riktigt sjunkit in, men nu, nu var det tydligt. Jag är fet.Det var då det började, först som en diet. Jag åt så lite som jag kunde utan att familjen skulle undra. När jag började se skillnad på min kropp och även andra började säga att jag såg slankare och sötare ut så motiverade det mig ännu mer. När jag inte hade någon som var hemma och såg till att jag fick i mig mat så fastade jag och när jag blev tvungen att äta så spydde jag upp det i hemlighet. Jag gick från 68 kg till 55 kg på ca 3 månader. Jag hade förlorat alla muskler i min krpp och jag hade inga som helst former kvar. Även när jag var överviktig så hade jag fin hy, fast kropp men nu hade jag bristningar på underarmarna, höfterna, brösten och lår. Jag tyckte sämre om mig själv än innan viktnedgången och jag blev snabbt mer och mer nedstämd och inom kort svårt deprimerad. Ingenting hade någon mening och allt var negativt. Trots att jag kämpat och inte var fet längre så tyckte jag nu att jag var ful och oduglig. Min självkänsla och självförtroende hade aldrig varit så låg.Skolan var inte längre lika viktig men jag hade svår ångest i att betygen som varit relativt höga bara sjönk och sjönk. Min lärare märkte att något var på tok och jag förklarade kortfattat till henne hur jag mådde, hon som var idrottslärare och som visste mkt om mental och fysiskt hälsa kunde se att jag hade någon form av ätstörning. Maten var inte bränsle i mitt huvud och jag kunde inte komma ihåg den gången då jag bara åt istället för att antingen vara på diet, fasta eller hetsäta.Den dagen då jag hittade din blogg var min vändpunkt. Det var då jag för första gången beslutade mig för att skaffa hjälp för att JAG, ingen annan, ville bli bättre. Du fick mig att börja tro att det fanns hopp och fortfarande en chans för mig. Jag började ta mitt liv och välmående i mina egna händer. Jag fokuserade på de sakerna som fick mig att må bra och resten la jag åt sidan. Jag kan i dag med ett leende säga att jag är friskförklarad och fått tillbaka mitt liv. Har även börjat träna på gym och det är en av de stora faktorer som hjälpt mig i min resa. Är så mycket gladare idag, går hos en psykolog, har en närmre relation med min familj, skolan börjar gå framåt och vänskapsband har blivit starkare.Tack Ellen, för att du är just du. Tack för att du öppnat upp dig för alla oss på din blogg om din kamp emot anorexin och din resa till mental och fysisk hälsa. Tack för att du inspirerar och sprider hopp. Du är en stor förebild för mig och jag tror inte jag hade påbörjat min resa om det inte vore för dig och din blogg. <3  

 25. Hej Ellen! Jag vill börja med att skriva att jag älskar din blogg, jag tycker du har gjort fantastiska framsteg och att jag är väldigt imponerad av dig! Du är en mycket stor inspirationskälla!Jag är också född 1996 och har precis som du varit sjuk i ätstörning, inte bara en gång utan två gånger då jag fick ett återfall ca ett år efter min första sjukdomsperiod. Senast blev jag sjuk hösten 2012 och det varade fram till april 2013 ungefär. I april fick jag och min familj hjälp via något som heter multifamily då flera familjer som är drabbade av sjukdomen träffas och det var det bästa jag någonsin gjort! Bestämde mig för att de fick vara nog och att jag inte ville leva i det helvete jag levde i. Jag ville ha mitt liv tillbaka. Jag fick inte som du träna under min tillfrisknad, utan jag fick börja träna först när jag låg på ett normalt BMI vilket jag gjorde i Juni. Tog det ganska lugnt under sommaren och började sedan gymma i slutet av Augusti (något jag inte gjort tidigare då jag tidigare konditionstränat). Idag har jag gått upp ca 13kg, får träna och jag älskar mig själv och mitt liv igen! Du har varit en stor hjälp på vägen så tack!Jag vet hur svårt det är att leva med en ätstörning och hur fruktansvärt svårt det kan vara att ta sig ur den så du ska vara riktigt stolt över dig själv! När du skriver att folk tycker du såg bättre ut när du var sjuk eller skriver till dig att du är stor/tjock får jag lust att slå något riktigt hårt! Förstår inte hur de kan säga något sådant om den fina kropp du har! Du är jättefin Ellen, lyssna inte på dem! Du är grym Ellen och det ska bli så kul att få följa dig på din resa!Såg förrsten inlägget där du frågade om tips på vad du kan skriva på bloggen. Jag älskar den som den är nu då man får bra tips och idéer på vad man kan göra på gymmet, men det hade kanske varit skoj att även kunna läsa saker som inte har med din träning att göra (även om det som ska ha störst plats i bloggen såklart!).Tänkte även fråga dig en sak. När jag kör knäböj får jag anstränga min svank en hel del då jag inte är jättestark just där och känner att fokus hamnar mer på rygg än ben. Kan därför inte lägga på så mycket vikt vilket känns lite synd. Har funderat på att införskaffa ett sådant bälte man kan ha runt ländryggen och har sett att du har ett sådant och tänkte därför fråga om det hjälper att stabilisera ryggen? Blir det lättare med det på? Jättetacksam för svar! :)Ha det riktigt bra Ellen! Var rädd om dig själv och fortsätt att göra det som du är suverän på! Tror på dig tjejen!

 26. Fan va duktig du är Ellen. Slutade läsa din blogg när jagsjälv tappade träningen men jag blir så imponerad av att du varitså sjukt motiverad i motgångar och i framgångar. Du ska verkligenvara stolt över dig själv! Förstår inte hur någon kan kalla digfet, det visar hur jävla förstörda vi är av bilden ”hur vi ska seut”. Ska bli så himla kul att fortsätta följa dinframgång!

 27. Hej, vilken blogg du har! Det är så bra att du delar meddig av din historia. Jag har själv inte varit sjuk men jag har en imin närhet som har anorexi, det är fruktansvärt jobbigt! Men jagtänkte på en liten sak, du skrev att din mens varit försvunnenmånga månader. Men när du då gick upp i en viss vikt, kom den dåtillbaka av sig själv? Vilken kämpe du är!  

 28. Hej Ellen. Jag har sedan februari varit en trogen läsare av din blogg. Är dock väääldigt dålig på att kommentera men kände att det nu var dags. Jag skall vara ärlig, innan sommaren blev jag lite deppig av att läsa men hade liksom fäst mig vid dig så gjorde det ändå. När du hamnade på 1000 kcl dieten gick jag i taket och slutade läsa helt ett tag. Men nu. Wow. Du anar inte vilken lycka det är för mig att se dig så… levande (?). Nu vet jag att du inte lägger ut allt på bloggen men måste säga att tonen verkligen förändrats. Du verkar gladare, mer levande och nöjd med din kropp. Sjukt bra jobbat, inte många som skulle kunnat göra detta på ett år. Tack för all inspo! KRAMIS

 29. Vilket grymt absolut på ditt år! Och vilka resultat dufått! Så himla kul att följa dig och din utveckling. Så kul att mankan se sig själv i spegeln gå upp i vikt och känna att det ärhärligt att få lite mer muskler och fett! Jag har själv gått upp 10kg sen i början av året och ser inte längre ut som ett vandrandeskelett och det säger verkligen alla att det syns hur mycket bättreman mår när man kan äta utan att må dåligt för det. Fortsättinspirera fina du.

 30. wow! blir så otroligt inspirerad när jag kollar från dina äldre inlägg tills nu, vilken skillnad!.du är sjukt stark som har klarat dig igenom så mycket tufft och ändå fortsätter kämpa. så bra att allt har vänt för dig! tycker du ska fortsätta med det du gör och fortsätta ta hand om dig och lyssna på din kropp för du är awesome!

 31. Ellen! Jag är din pappa och jag har svårt att uttrycka min känslor angående din nuvarande och din resa där du är idag. Jag vill ändå säga att jag är så otroligt stolt över dig. Du är en person som är stark, ödmjuk, vacker och så fantastisk! Det finns så många superlativ för att beskriva dig. Jag blir lycklig av att läsa alla kommentarer om dig. Det glädjer mig att se hur du insperar andra på det sätt som du gör. Jag är så glad för din skull! Du är fantastisk! Jag älskar dig mer än du förstår!

 32. Hej! Jag har följt dig nu i ca 2 månader och alla andra bloggar är nu tråkiga efter att få läsa dina inlägg! Du är jätte inspirerande och gillar sjukt mycket att du är så aktiv på bloggen och på instagram. Jag skulle gärna vilja veta mera om din kropputveckling. Du skrev att du gick ner ca 5% i fett på sommaren, är det enligt dig bra eller dåligt att du tappade fett så snabbt? Tror du att du skulle nu vara lika stark med mera fett nu på kroppen, eller skulle fettet vara som ”hinder”? Tror du att du skulle vara nere i 14% nu, om du inte skulle haft din deff då? Med vilket instrument mäter du din fettprocent och använder du dig av andra mätningar? Jag skulle vara tacksam för svar! Jag är otroligt intresserad hur det lyckas i din resa mot ditt mål. Jag håller tummarna uppe för dig! Hälsningar från Finland

 33. Hej Ellen!  Jag har följt din blogg sedan du började lyfta vikter i gymmet jag hade under några månader precis som du knappt ätit något; jag svalt mig själ dock var jag överviktig när jag började svälta mig gick ner nästan 20 kilo (från 75 till 55) på nån månad jag bestämde mig i februari att börja gymma istället och må bra när jag började läsa din blogg insprirerade du mig till att tjejer kan lyfta utan att se ut som män, Gymmet är det bästa jag har i mitt liv det har gett mig livsglädjen tillbaka och jag känner mig äntligen bekväm i mig själv! Hade aldrig funnit gymmet såhär utan dig tack för att du finns här för oss fina du <3 

 34. Hej Ellen! Du är så otroligt duktig och jag blir så inspirerad av dig! Många fitnessbloggar/instagrams/whatever så koncentrerar de sig mest på det smala men du tar med musklerna och det älskar jag! Det behövs verkligen i dagens samhälle haha. Läste idag den nya ”fitnesstrenden” för 2014; hipbridges. Att man ska ha ett mellanrum mellan mage och trosa på stranden. Alltså what……..defuq. Nya thighgappen.Ialllafall, kände för att skriva till dig och uppmuntra dig, du är så oerhört grym och en stor inspirationskälla. Vissa säger att muskler är manligt men asså va? Nej det är snyggt och MÄNSKLIGT. Gash. Det hade varit kul att träffa dig någon gång! Kram på dig och lycka till, u go gurl

 35. Gud så härligt tt du verkar må så bra! Tycker du verkar vara en riktigt bra förebild för unga tjejer som vill komma i form!

 36. Vilken resa du gjort under 2013! Helt fantastiskt ochverkligen underbart att läsa (även om ag inte känner dig) att dumår så bra och blivit frisk 🙂 Du ser helt fantastik ut och har engrym kropp. Och din pappas kommentar, så fint! Vilkenpappa.   All lycka till dig och fortsätt att göra det dumår bra av. Är det nått jag insett så är det att lyssna till sigsjälv och gå på sin egen känsla och sluta oroa sig. Då mår man sombäst och det är oftast då de resulta ma vill  hakommer.

 37. Så himla grym är du! Vilken resa du har gjort och det ärhelt fantastisk med vad du åstadkommit! Du ska verkligen va stoltöver dig själv och din prestation hittills! Riktig kämpe!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..