No wonder girls get eating disorders these days

Nej jag tycker faktiskt inte att det är konsitgt, vi lever i en ätstörd värld. 

Kissie får kommentarer när hon säger att hon ska träna som säger ”du behöver inte träna för du är redan smal”. Vad är det som får världen att tro att man tränar endast för att bli smal?! Vissa tränar för att bli smala visst, vissa tränar för att det är roligt, vissa tränar för att de vill bli starkare och vissa tränar för att lägga på sig extra muskelmassa och växa till sig. Men varför har vädlren fått för sig att man ska träna för att gå ner i vikt? 

En tjej/kille som gör en riktig tävlingssatsning och lägger upp sin träning i perioder och är mitt uppe i sin bulk, personen har en del extra fett (pga av bulken) och får kommentarer på sina bider på instagram/facebook att denne inte alls är vältränad utan bara fet. Jag vill bara skrika personen i ansiktet att personen visst är vältränad och troligtvis jobbar arslet av sig i gymmet varje dag för att växa till sig och att ni bara skulle se hur mycket muskler som gömmer sig där under det extra fettet.

En tjej är på gymmet nästan varje dag och hon älskar att springa, men hon är lite överviktig och självklart ska folk kommentera det också.”Nej men du är inte vältränad, du är ju tjock. Kanske du borde sänka kaloriintaget lite och börja göra mer kardio?” men hur vet du inte att den här tjejen har en ätstörning och redan mår dåligt över sin kropp och att hon efter maten spyr upp den och sedan går ut i löpspåret för att springa bort sin ångest?

Folk lämnar vidriga kommentarer till varandra på nätet, jag mår illa.

Jag går som ni alla vet i tvåan på gymnasiet YBC i sickla. För några dagar sedan startades det ett instagram konto som då är ett så kallat ”skvaller konto” om vad som händer på YBC. Jag själv följde inte kontot då jag tycker att sånt där är totlt ointressant men när sedan en vän till mig som följer kontot säger, ”Men Ellen där är en bild på dig” och vi läser vad personen skriver. Personen har alltså lagt ut en bild på mig och skrivit ”fit eller fet, det snackas om på skolan” eller något liknande. Så vd personen säger är alltså att folk på skolan går runt och pratar om hurvida jag är fet eller inte. Tycker ni inte att det är sjukt? Det är en sak att jag får vidirga kommentarer som talar om hur dålig jag är på min instagram eller här på bloggen men när en person i min skola gör ett anonymt konto och lägger upp grejer tycker jag att det har gått för långt, det är nätmobbning. 

Det är inte konstigt att tjejer och även killar får ätstörningar, vi lever i en sjuk värld. En ätstörd värld där det snackas om träning, cardio, det snackas om nutrition och kalorier och hur vältränad, tjock eller smal personer är och vi jämför med varandra. 

Jag blir uppriktigt ledsen, när ska människor förstå att träning inte endast handlar om att få en super kropp? Att var hälsosam betyder olika för alla och att vara hälsosam betyder inte att äta supernyttigt varenda mål i veckan, träna innan skolan och ha ett sex pack året runt. Nej att vara hälsosam är att lyssna på sin kropp och göra vad som känns bäst för en själv. 

DSC_0013

No, I do not really think that it is  weird, we live in a disorded world .
 
Kissie get comments when she says that she is going to  train that says ”you do not need to work out because you are already skinny.” What is it that makes the world think that you train only to be skinny?! Some train to become skinny absolutley, some train because it’s fun, some are training because they want to be stronger and some are training to put on extra muscle mass and grow. But why has the world gotten the idea that you should work out only to lose weight?
 
A girl / guy who does a real competition investment and put up his training in periods and in the midst of its bulk , the person has some extra fat (because of the bulk ) and receive comments on their pictures on instagram / ??facebook that he is not at all physically fit but just fat. I just want to scream in the person face that the person is certainly physically fit and probably working his ass off in the gym every day to grow and that you would only see how much muscle there is hiding under the extra fat .
 
A girl is in the gym almost every day and she loves to run, but she is a little overweight and obviously people will comment on it. ”No, but you’re not physically fit, you ‘re fat. Maybe you should lower your caloriintake a bit and start doing more cardio ? ” but how do you not know that this girl doesn’t have an eating disorder and already feel bad about her body and that she vomits after eating and then goes out to the running track to run away from her anxiety?
 
People leave nasty comments to each other online, I feel sick.
 
I go as you all know in second grade to high school YBC in the scrape . A few days ago it started an instagram account which is then known as a ”gossip account ” of what is happening at YBC . I myself did not follow the account since I think things like that are totally uninteresting but then when a friend of mine who follows the account says , ” But Ellen ‘s a picture of you ,” and we read what the person writes. The person has then put out a picture of me and wrote ”fit or fat, people are talking about that  in school ,” or something similar. So the person says that people at school goes around and talk about the fact if  I’m fat or not. Don’t you think it’s sick? There is one thing that I get mean comments that talk about how bad I am on my instagram or here on the blog , but when a person in my school makes an anonymous account and upload stuff , I think it has gone too far, it’s cyberbullying.
 
It’s no wonder that girls and even boys get eating disorders these days, we live in a sick world. A eating disordered world where people talk about training, cardio, they talk about nutrition and calories and how fit , fat or thin people are, and we compare with each other.
 
I am sincerely sorry, when will people understand that training is not only about getting a super body? That healthy means different for everyone and being healthy does not mean eating super healthy every single meal of the week, work out before school and have a six pack year round. No, to be healthy is to listen to your body and do what feels best for yourself.

 

 1. Fan vilka tröga personer det finns! Du är ju assnygg, ochnär du ställer dig på scenen med din super-röv och todiefor-ryggkommer dem sätta sin taskiga kommentar i halsen.

 2. Jag hoppas verkligen att du är såpass stark att du inte tar åt dig av vad idioten har skrivit. Jag har 23 år gammal och jag hade en riktigt jobbig uppväxt men jag vet verkligen inte om jag vill låta mina framtida barn växa upp i en värld där det inte finns några lagar och regler på internet! Det är så fruktansvärt fegt att inte våga stå för sina åsikter tycker jag. Uppenbart har inte folk lärt sig av det som hände i Göteborg angående instagram kontona. Varför ens bry sig om andra personer så mycket? Är man verkligen en sån no lifer? Det är fan skrämmande! Stå på dig Ellen, du är en stor förebild för många när det kommer till välmående. Jag hoppas att de kontot blir anmält och att skolan reagerar, ingen ska behöva utstå såna kommentarer! 

 3. Kommer aldrig kunna tacka dig nog för detta och liknande inlägg du skriver. Så viktigt och bra att du tar upp de, du inspirerar, upplyser och hjälper så många. Tack tack tack

 4. Bra skrivet! Håller med dig helt! De med skvallerkontot elr vad man kallar de var de sjukaste jag hört på länge.. Sedan vill jag bara tillägga att din blogg å instsgram är väldigt insperaende å rolig att läsa!:)

 5. Usch vilken vidrig person. Hur kan man ens tänka i dom banorna? Och att göra som han gjorde är ännu mer sjukt. För du är absolut inte fet, heregud!!! Blir riktigt arg. Som du säger är det inte konstigt att tjejer hamnar  fel banor och får ätstörningar….Hoppas du inte tar åt dig och att han åker dit på något sätt. För han måste förstå att det är andras känslor man leker med och det kan skada dessa personer så sjukt mycket. Du är iaf grymt vacker och grym på gymmet 😀 Kram!

 6. STAY STRONG ELLEN!!! Say fuck you to all these haters, this is really not normal anymore.. You are awesome, you work hard, you are doing a great job with inspiring thousands of people! And what did they reach in their life? Nothing I guess.. Keep doing what you are doing!! 🙂 I don’t have that many followers on IG (@trishapeness) post lots of smoothies and healthy food and I’m makeing a challenge with a friend to eat clean in january.. Then there were also some of ma so called ‘friends’ who suddenly posted crappy pics and asked if this does count and stupid things! Nowadays people Stare at you if you go for a walk instead of going by care, they stare because I eat healthy (what I want) and are wondering if I just want to lose weight! Crazy world! Love your blog! Hugs and kisses from Austria 🙂 :*

 7. Du har helt rätt i det du skriver! SÅ GRYMT BRA INLÄGG! Ochskit i den där anonyma personen uppenbarligen inte verkar ha någotliv, du är skitsnygg, punkt. 

 8. Grymt sagt Ellen! Det handlar verkligen om att lyssna påsin kropp och gaash du är bara så jävla grym! Jag finner inga ord!!:) 

 9. Jag är en relativt ny läsare och har fastnat för din bloggoch än mer nu, Fan vad bra skrivit och fortsätt med det du är brapå! Kramar M.

 10. Åh Ellen, du är helt otrolig, jag blir rörd av att läsa dethär! Du har bidragit till att jag fått tillbaka min träningsglädje.Jag har alltid älskat att träna, men när jag fick min ätstörningbörjade allt handla om att bränna kalorier. Nu är jag påvägtillbaka igen, och din utveckling visar verkligen hur mycket mankan åstadkomma om man bara går all in. Tack för att du finns ochhittar orken till att inspirera! <3

 11. Du är SÅ grym! har alltid tyckt om din blogg men efter detta inlägget gillar jag dig lite extra! så sant och viktigt att ta upp,världen är påvg åt helt fel håll vad gäller träning..

 12. Löjligt att folk håller på som dem gör. Helt stört att dem skulle ens tänka tanken att kalla DIG fet?? Jag menar, du kanske inte har världens mellanrum mellan benen eller armar smala som kvistar, vilket kanske är deras syn på ”fit” och skönhet, men du har en av de sjukaste kropparna jag sett. Riktigt snygg är du 🙂 känns bra att du tar upp dessa ämnen och visar på att man inte ska lyssna på alla andra, för de har blivit så förstörda av det ideal som finns idag att de inte längre vet hur en frisk och hälsosam kropp ska se ut. Jag vet själv att jag inte alltid ser det…Många kramar 🙂

 13. hej ellen! tack för en jättebra blogg först och främst, jag tänkte höra med dig, vattenintaget under en dag, är det någon skillnad ifall man dricker kolsyrat vatten och vanligt vatten? Eller fungerar båda lika ”bra” ? 

 14. Hej Ellen! Måste säga att jag älskar din blogg! Har följt den sen starten. Du är så sjukt motiverande, blir alltid pepp av att gå in på din blogg och dina inlägg är alltid bra! Älskar även din kropp, så sjukt snygg och fit 🙂

 15. You’re so right, Ellen! I just recently told my friend howsaid society is. Everything is about your looks and superficiality.Most people work out to get the body that they want, and to getslimmer, and they don’t even care about how exercise makes themfeel. Instead exercise is just a tool to become ”pretty”. Everyoneis pretty. At my school a lot of the girls in my class are ondiets, and only eating a protein bar an entire school day from 8 to4. It’s just so sad. No one enjoys themselves anymore. They areonly focused on how they look, and not on who they are. It justmakes me so sad to see all this. I believe a friend of mine has aneating disorder, but she won’t admit it. In the beginning shebarely ate, but now she’s purging after meals. She tells me aboutit, but states it’s under control. I really try talking to her, butnothing helps. Purging after a meal isn’t ”okay”, just because sheonly does it ”sometimes”. She makes me so sad, and I try to helpher, but she gets mad, and ignores me. We aren’t that good friendsanymore, and I feel helpless

 16. Actually I’m glad you are speaking this out! Because it’sjust so true. I’m sure every has ever said something about eating,calorie intake or whatever. But: WE ALL NEED TO THINK never wespeak something out loud! I hope our today’s society will learnfrom these issues Bc if not it will go on more terrible then it’snow already. I hope you can ignore these comments as much as youcan bc your journey is hard enough. People are jeaulous andabsolutely bored to put others down! We go our own way. We all makemistakes. But we need to learn from them. Love from Germany??

 17. Så jäkla sant alltså! Håller med dig fullständigt, kunde inte sagt det bättre själv. Blir så sjukt irriterad på alla dessa idioter som finns i media, och det värsta är att om de skriver sånt så måste de ju vara idioter i verkliga livet också, eller bara väldigt osäkra människor.

 18. Hej ellen, allt bra? Grym är du iaf och du får mig att sakna gymmet hur mycket som helst – varit sjuk jätte länge nu! 🙁 Jag tänkte bara säga att jag tog en del av denna texten till min blogg, skrev att det var du som skrivit och länkade. Hoppas detta var okej, annars är det bara att säga till<3 lycka till med allt

 19. I totally agree with everything you just said. I’m 18 and I really like to work out; I go everyday to the gym and once a week I have a personal trainer because I enjoy very much to learn new exercises and in that way my PT can teach me to do it well. So I hate when people say to me: you don’t need a PT, or you don’t need to exercise that much cause you’re ok! or worst: Be carefull because you will grow and you will look like a man!!!!! (excuse me¿?¿?¿?¿?!!!)I just do it because I feel great doing it; so it would great not to prejudice people!

 20. En av de bästa grejerna med att gå ut gymnasiet var nog ändå att slippa sån här skit. Efter gymnasiet har man mycket större möjlighet att välja vilka personer man omger sig med, och kan välja bort de som inte tillför något positivt. Men en del av dessa idioter växer tack och lov också upp och inser att världen är större än gymnasiet. Man tror man vet så mycket på gymnasiet, men så gör man inte det.

 21. alltså HAHAHA! kan verkligen inte förstå varifrån folk får energi över att lägga på att ens göra sådan skitsak, håller med dig – det är en brutal värld vi lever i! Men ellen, du är skitsnygg! du har även en av de snyggaste kropparna jag någonsin sett och du är en stor (!!!!!) inspirationskälla för mig och massa andra ! du är G R Y M !  

 22. Får ont i magen av att läsa detta. Det handlar nästan uteslutande i sådana här fall som du tog upp att någon behöver få bättre självförtroende och därigenom försöker trycka ned andra människor som kanske lyckas med det denne person inte vågar/kan.T.ex. är du en underbart fin tjej som går din egen väg, har otroligt stark självdisciplin, tror på dig själv samtidigt som du är väldigt ödmjuk och aldrig tar något för givet. Självklart blir människor avundsjuka, liksom de blir avundsjuka på t.ex. kraftiga tjejer som vågar och orkar löpträna ofta. Det är jävligt trist att personer med låg självkänsla känner behov av att trycka ned andra.<3

 23. Håller verkligen med dig i allt du skrev! Vi lever i en sjuk värld egentligen. Men fortsätt som du gör, du verkar vara en helt underbar person!! Och du är allt annat än fet, du har en riktigt snygg kropp!! Kram Ellen

 24. Hej Ellen! Vill bara säga att detta var ett otroligt bra och beskrivande inlägg. Du har såå rätt i allt du tar upp. Jag blir så trött och arg på samhället och verkligheten idag. En fettavalk här eller cellulit där… Vad gör det om 100 år? INGET, ingen kommer bry sig. Det kommer inte ens att vara intressant. Jag brottas dagligen själv med tankar på vikt, utseende, träning, mat osv. Jag är inte tjock, jag är dock väldigt muskulös och bygger lätt stora muskler. Det tynger mig och jag har alltid känt mig så sor och bastant. Men VARFÖR? Vad fan spelar det för roll? Vad vill folk? Personer som anser sig ha rätten att klanka ner på andra och ens kommentera utseenden är idioter, känslolösa jävla idioter. (Ursäkta språket) jag blir såå irriterad. Men DU ÄR STARK, glöm knte det! Pok

 25. hej! jag är en kille som läser dig blogg då och då, haraldrig tidigare komenterat men nu känner jag att jag måste skrivanågra rader. jag blir så otroligt ledsen när jag läser att detfinns så otroligt mycket näthat och alla måste alltid ha en åsiktom allt. Aldrig får man göra något för att man vill eller för attman mår bra av det. syftet bakom träning ska (enligt samhället)alltid leda till kaloriunderskott, vägen till en smalare kroppeller så hög förbränning som möjigt. Det gör mig så oerhört ledsen.Varför har träningen blivit en tävling om vem som kan äta minstkolhydrater, bränna mest kalorier – som man måste visa upp påpulsklockan på instagram, och så smal midja som möjligt? Närslutade samhället att träna för att må bra i själen? Jag undrarofta om hetsen hade varit lika stor om varje person inte kunde delasin träningshets på sociala medier. Hade man verkligen kört ettextra cardio pass om man inte fick tala om det för resten avvärlden? Troligtvis hade nog många låtit bli. Jag tror att så himlamånga tränar för att få bekräftelse, att lida genom etttränignspass och sedan på höra att man varit duktig som bränt 1000kalorier på 2h är värt varenda verkar vara mer värt än att njuta aven promenad i skogen – utan pulsklocka eller delning på instagram.det är fel. så ska inte världen behöva vara. jag skulle kunnafortsätta skriva hur långt som helst men borde nog runda av nu omdu ska orka läsa. Du är iallafall otroligt vacker, sjukt stark ochhimla snygg. YOU GO GIRL!! 

 26. Blir tårögd när jag läser detta.. Verkligen hemskt hur folkbehandlar varandra och bara att man orkar lägga ner energi på attens tänka på om en person är vältränad/otränad/smal/tjockwhatever… Tur att du är så klok och orkar driva din blogg i rättriktning så att folk har något vettigt att läsa i denna sjukavärld.

 27. MYCKET bra skrivet. Träffade mig rakt i hjärtat. Jag har själv fått jobba en hel del med en ätstörning som jag efter fler års jobb har kommit ur och vet hur starkt dessa typ av  påståenden och åsikter kan påverka en människa. Du har så rätt i ”att vara hälsosam är att lyssna på sin kropp och göra vad som känns bäst för en själv!”  Var stark! Det är bara avundsjuka!

 28. Det är sjukt hur folk håller på att klanka ner på andra ochsorgligt att så många har svårt att vara glada för andras skull.Jag förstår inte varför man måste lägga sig i andras liv och hurdet kan vara så viktigt för vissa att få berätta för en annan hur”fel” den är/gör. Tycker du har alldeles rätt i det du skrivit ochingen ska behöva mötas av dumma kommentarer! 

 29. I really admire you, Ellen. Try not to let the pettyconcerns of others Bother you. Good luck with your continuedTraining. You have a terrific spirit that should Never bedimmed.

 30. fan vad du är bra.folk som klankar ner och slänger negativa kommentarer på andra människor är svaga. du är stark ellen. kämpa på!!!

 31. Jag håller helt och hållet med! Men jag kan tycka att duockså har bidragit till denna ätstörda värld. Genom att snacka omdin fettprocent, som du vill ska ligga flera procentenheter undernormalt, skriva att du inte ätit pizza sen du gick i åttan, när dufyllde år var första gången du fick ”unna” dig på år samt att duockså skrivit kcal innehållet i vad du äter. För mig är det svårtatt förstå hur det kan vara ”hälsosamt” att aldrig unna sig, räknakalorier och vad man har för fettpeocent. Jag förstår att du intemedvetet vill påverka någon negativt men jag tycker du borde visaatt det är okej att vila lite oftare, okej att äta onyttigt sålänge det inte händer allt för ofta.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..