Protein bars

Så var det de där med protein bars. Jag tycker att protein bars är ett bra mellis när man är ute och inte har något bättre, en protein bar är ofta min lösning när jag inte hinner äta något mellanmål innan gymmet, då köper jag gärna en protein bar på gymmet innan jag kör igång. 

Men läser man på innehållet blir man nästan mörkrädd. 

Ni vet Maxim XL Protein Bars? De finns nästan överallt, jag köpte  en sån för någon dag sen och tyckte att det lät bra och det fanns flera goda smaker. Den var verkligen jättegod, den smakade godis faktikst. När jag sen kollade på innehållförteckningen kom jag fram till att det var godis också även om den blir kallad för Protein Bar. Men blir man inte fundersam när Maxim som är ett kosttillskott märke gör en protein bar som innehåller mer socker än vad den innehåller protein? I denna protein bar *host – socker bar – host* är det 30 gram protein och 37 gram socker. 

Jag är faktiskt inte förvånad, de flesta barsen som finns är faktiskt så. Exempel swebar innehåller också mer socker än protein. Så detta är en liten headsup om proteinbars, det är svårt att hitta bars som inte innehåller en massa socker, den enda baren som jag kommer på just nu som är riktigt bra är faktiskt Questbars. Dessa går tyvärr inte att köpa på särskilt många ställen den enda butiken jag har hittat dem i är faktiskt Gymgrossisten på Svevägen eller jag i webbshopen också klicka HÄR

bars

So it was the thing about those protein bars. I think protein bars are a great sncak when you are on the run and don’t have anything better, a protein bar is often my solution when I do not have time to eat any snack before I hit the gym, then I like to buy a protein bar at the gym before I get going.
 
But if you read the contents I almost become a bit afraid.
 
You know Maxim XL Protein Bars? They are almost everywhere , I bought one of those the other day and thought it sounded good and there were several good flavors. It was really delicious, it tasted candy actually. When I later checked the contents list, I concluded that it was candy too, even if it is called a Protein Bar. But  isn’t it weird that a nutrition supplement like the brand Maxim makes a protein bar that contains more sugar than what it contains protein ? This protein bar * cough – Sugar Bar – cough * it’s 30 grams of protein and 37 grams of sugar.
 
I’m actually not surprised, most of the bars that is available is actually like that. Examples swebar also contains more sugar than protein. So this is a little heads-up on protein bars, it is difficult to find bars that do not contain a lot of sugar, the only bar that I know  now that is really good is actually Quest Bars. These are unfortunately not available at very many places in sweden the only store I ‘ve found them in is actually Gymgrossisten on Svevägen or I in the web shop also click HERE .

 

  1. Fick ökat sockersug av swebar. Och det är ju inte konstigt när man kollar på innehållet. Men som snabbt mellanmål när man är i farten är på stan kan bars funka. KanInte du tipsa om sunda alternativ när man är på stan och äter på restaurang middag typ 🙂

  2. Ja, håller med! Det är galet! Och det är klart man blir mer sockerberoende av dessa bars. De innehåller en massa glukossirap, fruktossirap och socker. Hur som, man bör nog kolla mer på innehållsförteckningen och se om det är värt att trycka i sig en bar med artificiella ingredienser eller inte efter träningen 😉 Tack för en bra blogg!

  3. Hej Ellen! :)Jag har bara en fråga angående mjölk. Är det bra att dricka mjölk eller inte? Dricker ganska mycket mjölk per dag. Har googlat runt lite och marioteten säger att det inte är bra? Övriga säger att det är bra för skelettet. Förstår inte riktigt eller vet inte vem jag ska lyssna på ang. Mjölk, så därför frågar jag dig nu för du vekar vara helt grym på både träning och kosten. Skulle bli väldigt glad om du kunde ha tid och svara på frågan så snart som möjligt. 🙂

  4. Var inne på Coop idag och hittade bars utan socker med Stevia istället. Så de innehåller ca. 60 kolhydrater per 100g, men inget socker.  Nu kommer jag inte ihåg vad de hette, men jag tror inte jag har sett märket förut!  Ska absolut testa en nästa gång, helt klart värt lite sämre smak så länge man slipper dessa sockerbomber! Grym blogg, kram!

  5. Hej, när jag jämför swebar och questbar så är ju siffrorna väldigt lika.Det som skiljer dem åt är ju som du säger att kolhydraterna i swebar kommer från socker medan questbars kommer från något annat. Spelar det så stor roll var kolhydraterna kommer ifrån? 

  6. Det är ju mer socker i swebars eftersom questbars är fullpropade med sötningsmedel. Hur bra det är kan man ju fråga sig men bra om man vill ha i sig mindre socker självklart! 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..