Q/A

Godmorgon kompisar! Nu kör vi en frågestund, ni vet vad som gäller. Lämna en kommentar med en eller flera frågor i det här inlägget så svarar jag på dem i ett inlägg senare i veckan! 

från och med NU!

Good morning friends! Now we are going to have a Q/A session, you know the deal. Leave a comment with one or more questions in this post and I answer them in a post later this week! 

DSC_0033

 

 1. Du har säkert fått frågan tidigare men tycker du verkligen att det är godare att ha frysta bär på gröten än att Tina dom först?:) och hade inte du kunnat tipsa om ett bra ryggpass med fria vikter? Jag har så himla svårt att få kontakt i övre delen av ryggen… Kramar!

 2. Kan du förklara hur man ska gå tillväga om man vill börja tävla? Hur vet man att man har en tillräckligt bra kropp för att ställa sig på scen? 🙂

 3. Hej Ellen! Du är så grym! Jag undrar hur det är med att blanda kondition och styrka under samma pass? Har hört att det är bättre att dela upp träningen och jag undrar hur du tänkte när du sprang tabata efter styrketräning? 🙂

 4. Hej! Har du slutat ha farid som coach nu och kör på egen hand eller har du bara en paus och kör själv ett tag? Och vad tycker farid om att du lägger upp allting själv nu?

 5. Heej! Tycker du är en underbar inspiration! Jag har precis börjat träna, någon månad tillbaka, och jag undrar över hur du gör/tycker man borde göra när man ska träna på morgonen. Jg tränar väldigt gärna på morgonen men är osäker på hur man gör med frukosten. Alla säger ju att den är så viktig, men samtidigt har jag hört att om man ska träna ska man äta ca 2-3 timmar innan man tränar? Hur löser man detta? Någon gång har jag gått upp runt 6 och tar mig till gymmet och tar BCAA , tränar, sen proteinpulver efter träningen och frukost/mat när jag kommer hem igen. Vad är rimligt? Ska man gå upp tidigare bara för att äta, sen väta någon timme, sen träna? Tacksam för svar!! :)) // Anna M

 6. Vet att du läser (har läst) tidningen BODY ibland, jag undrar om du har läst Ironman Sweden eller STARK? Och isåfall vad du tycker om dem? Eller om du har tips på fler träningstidningar och kanske kan skriva lite om dem? 🙂

 7. Hej Ellen! Tack för en inspirationsväckande träningsblogg! Jag har tränat jätte mycket sen i höstas, jag både dansar och gymmar. Förra terminen gymmade jag mest för att jag inte hittade några bra dansklasser som passade mig med skolan och allt, men den här terminen har det funkar bättre och nu dansar jag 3-4 dagar i veckan och gymmar 1-2 dagar i veckan. Men till saken nu. Jag sover på nätterna, försöker lägga mig i tid och jag äter och dricker bra, men jag är verkligen väldigt trött överlag. Jag går väldigt långa dagar i skolan också, så jag är väldigt trött när jag måste ägna tid till mina studier. Hur gör du för att orka allt? Rent fysiskt och psykiskt? Det är många gånger jag känner att jag inte pallar träna men jag gör det ändå. Jag tränar ju väldigt hårt och intensivt men det förstår jag ju att du också gör. Men hur gör du för att få en balans i det hela? Jag tycker att det har blivit för mycket när jag till och med somnar på lektioner, och det är jätte svårt när jag inte ens kan kontrollera det längre… Och jag vill heller inte träna mindre för jag vill gå ner i vikt och bygga muskler. Hur gör du? Tack på förhand!

 8. Hej ellen! Du är en stor inspirationskälla! Undrar hur man gör för att få bra sponsorer om man vill börja tävla i bikini fitness? 

 9. Vad vill du höra efter gymnasie tiden? Har du något drömyrke? Hur tänker du göra för att nå dit? Vad ska du göra när du tävlat klart?Skulle du kunna anse att din hobby är att förvränga din kropp för att sedan tävla i skönhetstävling med den?

 10. Du verkar bara köra ungefär ett pass i veckan för varje muskelgrupp, tycker du det funkar bra? Jag har hört från många håll att man inte ska vänta för länge mellan passen! :)Ps. du är grym tjejen!

 11. Hej! Anser du att intervaller och HIT träning är den bästa konditionsträningen för att tappa vikt? Hur kombinerar du din styrketräning med konditionsträningen?

 12. Tips på mellanmål innan träning och när bör man äta den? Efter träning, bör man endast fokusera på proteiner?Jag har också samma problem som tjejen några frågor ovanför. Jag tränar 5-6 dagar i veckan, boxas fyra, gymmar en och springer en. Jag är väldigt trött om dagarna, men förstår inte varför då jag både äter bra och sover minst sju timmar per natt?

 13. Hej finaste!! Är det samma ”sak” att bränna tex 1000 kalorier vid löpning som 1000 kalorier vid promenad?? Är det någon skillnad på förbränningen liksom? TacksamFör svar!

 14. Hej! Kan du ge tips på bra mellanmål innan träning när jag själv inte hinner hem innan träningen efter skolan! 🙂 Det ska helst inte bli för dyrt. Jag gör ofta egna proteibars och har med mig ägg men skulle vara kul med variation 🙂 kram!

 15. Hej! Har du tips på något proteinpulver och när ska det intas? Vad är det för skillnad på de olika sorterna? Kram!

 16. Hej! När du använder dig av en trigger point, värmer du upp innan då eller använder du den som en uppvärmning? Sen undrar jag även om du följde ett visst schema av övningar eller vilka muskelgrupper du fokuserade på? Vet att du ändrat schemat nu så behåller du den som rörlighetsträning i fortsättningen? Bra jobbat tjejen!

 17. Hej, angående ditt inlägg om din mamma som började träna och ÄTA mer. Det är så att min mamma vill börja träna. Hon äter mycket. Om jag är rädd att hon äter mer än vad hon gör av med. Kan inte du berätta lite hur du la upp planen för din mamma? Hur man tappar fett som blir till muskler? YOU GOOOO GIRL!!!!! 

 18. Vad går din diet ut på, alltså håller du dig till en mängd calorier eller är det vissa saker du inte äter. Och vad har du för storlek i kläder. Ser upp till dig!

 19. Bästa Ellen! Efter att jag i ungefär ett år lagt upp min träning genom att börja med en halvtimmes kondition och sedan avsluta med styrka har jag nu äntligen insett att det inte är det ultimata upplägget och att så mycket kondition kan vara anledningen till att jag inte fått de resultat jag vill ha. Så kortfattat är min fråga: Hur mycket kondition rekomenderar du? (Alla är vi ju olika, men ett snitt?). Observera att jag inte vill tävla eller så, bara behålla mig som jag är nu utan att lägga på mig för mycket fett och istället bygga muskler! Hoppas du förstod… Kram! 

 20. Du är grym!! Undra bara vad du väger för tillfället?! Vad är målet att väga när du har avslutet din diet?! Kram!

 21. Hur tänker du när du lägger upp ett träningsschema och när du väljer övningar? Eller så, det finns ju otroligt många bra och dåliga övningar (dåliga i den bemärkelsen att de är slitsamma, ex dips för axelleden osv) – tänker du något i de banorna eller kör du bara på vad du gillar? 🙂 och vilka är dina ”prio”-grupper just nu? 🙂

 22. Hej Ellen!Jag har under vintern tränat rätt lite kondition och fokuserat mer på att bygga upp muskler. Nu vill jag som du, få bort lite fett och bli mer ”fast”. Jag har hört att vid cardio så bränner man bort muskler också. Jag vill inte bli skinny, jag vill behålla mina muskler! Hur ska man styra upp cardion för att behålla så mycket muskelmassa som möjligt och bränna så mcyket fett som möjligt? keep up the good work. Du är grym! Kram

 23. Hej Ellen! Jag har länge kört biceps/triceps i ett och samma pass, men har tänkt att lägga om schemat lite och prova bröst/triceps tillsammans istället, då triceps aktiveras i ett flertal bröstövningar. Sedan tänkte jag köra axlar/biceps i samma pass, så min fråga till dig är om det är en bra kombination? Har hört att rygg/biceps är bra, men jag föredrar att köra rena ryggpass.

 24. Vad anser du ger bäst resultat: fler reps å lättare vikt eller mindre reps å tyngre vikt? När du började träna, hur lång tid tog det innan du började få synliga resultat? Har tränat seriöst i 2 mån, flera dagar i veckan nu å olika muskelgrupper varje gång, men vill se mer resultat, har inget tålamod. Är de vanligt å ta jättelite i bänkpress i början? Känner mig så fruktansvärt svag. Att bara ta 20kgs stången å bänka med kan jag tycka är skapligt jobbigt efter några reps.

 25. Jag undrar hur man ska gå tillväga om man känner att man inte ‘jobbar igenom’- båda sidorna när man använder maskin? Är det endast fria vikter jag ska satsa på eller ska jag sänka vikterna i maskinen?

 26. Hur lång tid tar det att bli av med fettet genom cardio och rätt diet? Såklart beror det ju på hur mycket man har men på ett ungefär?Tack för världens bästa blogg och tack för att du inspirerar. Kraaam

 27. Hej! Hur tycker du att man ska lägga upp konditionsträning kombinerat med styrketräning? Vad är fördelen med att köra kondition efter styrketräning till skillnad från innan? Påverkar det på något sätt hur intensivt man kör?

 28. 1, I work all day, I go directly after work to the gym! I have a big lunch, but when I am done with work, i am again hungry! What could I eat before my workout in the gym? It should be something low carb. 2. I have a workout split, i do every exercise 3×15. Now i wanna get better. Should I do 4×15 or 3×20???Thanks!!!!

 29. Hur många gånger om dagen äter du och med ungefär hur långt mellan? Vem är din förebild/er? Du vet när du tar med dig egen mat till skolan, hur reagerade dina vänner eller andra i skolan? Och hur tog du detta? 🙂 Jag har tänkt på att ta med mig egen mat till skolan men oftast blir man snäst mot när man ens nämner kost eller träning inför mina kompisar….Hur tycker du man ska träna för att gå ner i fettprocent? 🙂 Kram och tack för en helt fantastisk blogg, instagram och attityd. Du är en väldigt bra människa med båda fötterna på jorden vilket jag gillar. Jag är väldigt imponerad utav dig och blir väldigt motiverad av din resa. Lycka till på tävlingen i November! 😀 Stå på dig!

 30. Hej Ellen!Har npgra frågor om först din blogg och sen några frågor om ”mat”. När började du blogga? Hur fick du din blogg så ”känd” som den är idag? Tuggar du tuggummi nu under dieten? Om inte varför gör du det inte, gjorde du det innan? Är läkerol bra för att stilla sötsuget? Tacksam för svar, kram!

 31. Hur lång tid tog det att bli så stark och hur tungt kör du?Gör. du tior åttor sexor osv när du kör?Har du något bra tips om när man styrketränar och tar du något kosttillskott T.ex kreatin?Många frågor haha men du får gärna svara om du har tid o lust :)PS älskar din blogg!

 32. Du behöver inte svara på den här frågan om du inte vill men när du hade ätstörningar o var underviktig hade du din mens då och hur långt tid tog det att få tillbaka den isf?Jag var underviktig i somras och min mens blev 4 mån sen och sedan har den kommit någon gång ibland o nu är den 4 mån sen igen!Är det farligt?Jg äter bra nu och styrketränar 4 gånger/veckan

 33. Hej! Du brukar ju äta ris och broccoli till din kyckling. Tänkte fråga vad du tycker om att äta wok till? Bara Findus vanliga t.ex. För jag älskar det, men funderar på hur bra det är. Men det är ju praktiskt taget bara grönsaker?

 34. hey ho ellen! so i always wonder how much the face shape is influenced by weight loss/gain? i just started my way to a more healty body and lifestyle and my face (my ex once called me moon head, how nice…) always was one of the things that bothered me most. now losing weight/fat, will there be many changes to how it looks? how fast does the face fat react to dieting? i really really hope it will change, i hate every picture taken of me 🙁 hope you’ll answer! have a great day and lots of extra fun with the new shoes later on <3

 35. Hej Ellen! Måste bara säga att du inpirerar mig så mycket, att kunna ta sig till gymmet nästan varje dag eller bara gå ut och röra på sig är inte lätt men du har gett mig en sån kraft att ta tag i mig själv och veta att jag klarar av detta. Du är en sån stor inpiration till många unga men också äldre, så sluta aldrig med det du gör, vi kommer alltid finnas för dig och heja på! Min fråga är då, vad inspirerar dig att fortsätta?Kram julia

 36. Hej bästa Ellen! Jag undrar över sin diet/kost och undrar exakt hur o när du äter om dagarna? Jag vet att du äter gröt till frukost o ris o kyckling till kvällsmat men vad äter du i skolan, till lunch o de olika mellanmålen? Skulle va jättesnällt om du delade med dig mer av just diet o kostbiten. Sen undrar jag om du kan visa vilka polymetriska rump övningar du gör! Även bild på de hängande benlyften som du så ofta gör men aldrig visar bild på. Jag förstår inte vad det är för övning?? Tusen tack på förhand, du är bäst!! ?

 37. Hej! Jag har börjat köra tabata intervaller på löpbandet (alltså springer 20 sek, vilar 10 sek x8), men är lite osäker på hur många set man ska köra! Eller ska man bara göra så många man orkar? Sist gång körde jag 3 set, men vet inte om det är för lite? Tacksam för svar!

 38. Hej underbara Ellen! Jag har en fråga om du känner i bröstmusklerna när du tränar dom, likaså övre ryggen, då jag inte alls känner i boobsen utan mer i armar/axlar. Jag gör vanliga bänkpress, hantelpress osv, även olika rodder för ryggen, utan att känna något. Är det ”normalt” eller är det bara att jag är svag?Sen har jag en fråga om kondition, som jag sett andra frågat, hur mycket kondition man kan köra utan att börja bryta ner musklerna?Tack för en sjukt bra blogg, samt insta, och jag längtar tills du fått in tävlingsformen!! Lycka till! 😀

 39. Hej fina Ellen!! 😀 Jag är en tjej på 17 år som verkligen brinner för träning och bra kost. Jag styrketränar cirka 5 gånger i veckan plus ett o annat konditionspass/powerwalk osv. Efter de flesta av mina styrkepass tar jag proteinpulver från fitnessguru, vilket är det enda kosttillskott jag tar. Nu till frågan; BCAA, har jag hört så himla mycket om. Har sett att du tar det samt många andra. Vad exakt är det? Är det något man bör införskaffa? Jag vill endå satsa på min träning, kanske inte till tävlingsnivå, men det är en stor del av mitt liv. Vad tycker du? Och vart bör man isåfall köpa det? KRAM PÅ DIG! Du är GRYM!!

 40. Hej! Hur gör man när man tränar för att få bort underhudsfett. Jag tränar cirka 5 dagar i veckan och är stark och i bra form men jag är liksom inte rippad så att det syns. Jag vill att man ska kunna se mina muskler mer, hur ska jag göra? Jag försöker även äta nyttigt men äter såser med grädde i och sånt när min mamma lagar mat, kan det vara en bidragande orsak till att man inte får bort allt fett? Sen undrar jag även om det här med att gå ner i fett, då säger ju folk att man ska äta mindre än vad man bränner. Så om jag bränner 2500 kalorier på en dag, får jag bara äta 2000 kalorier då? Fattar 0 och behöver hjälp för att kunna fatta och bli motiverad. Tack för en super bra blogg och fina inlägg och en massa pepp. Massa kramar! 🙂 

 41. Hej bästa Ellen! Jag är en snart 16 årig tjej som älskar att träna. Gymmar ibland, inte så ofta men tränar fotboll. Jag har bestämt mig för att verkligen ta tag i gymträningen och bygga muskler. Hur borde jag börja och hur ofta? Och vilka delar i kroppen borde man köra samtidigt? Kram

 42. Hej ellen.. du är så grym!! skulle vilja fråga om det är så att intervaller är bättre än att löpa i ca 5km ? hört att det är ”onödigt” att vara ute och springa så länge om de är så att du vill bränna fett.. för under det intervaller du gör så bränner du dubbelt så mkt jämförelse med när du springer långt.. hur många repetioner tkr du man ska ligga på? och sedan en fråga som jag länge tänkt på.. på mitt gym har vi bara sittande ben press (men i skolan hade vi liggandes /alltså jag pressade upp vikten istället för rakt fram) & det är sådan otrolig skillnad på hur mkt jag tar. jag tar 191 kg i sittande men bara 60kg liggandes.. hur kan de vara så stor skillnad ? :O

 43. Hej Ellen!Jag tränar på gym o har för nån månad sen fått lite instruktioner samt uppföljningsträning av en instruktör. Jag ska köra 8-12 rep på så tungt jag kan på varje maskin, sen är jag klar. Nu till min fråga: är det ett bra upplägg för att gå ner i fett och slimma kroppen? Vill inte bygga stora muskler utan bli mer fast liksom. Tack för en bra blogg!

 44. Hej. Jag tränar väldigt mycket och vill både gå ner i fett procent men även bygga muskler. Jag tränar carido samt lyfter på gymmet. Är det ”tillräckligt” att man förbränner ca 400-800 kcal per pass (beror på träning) för att få resultat? Jag vägde mig och har gått upp ca 2 kg. När jag jämför dessa bilder (före/efter) så ser man skillnad, jag har blivit tightare. Vad beror det på? Jag vet att man inte ska förlita sig på vågen men detta är en mer allmän fråga.Hoppas verkligen på svar från dig. Tycker om din blogg väldigt mycket !!

 45. Hej!- Sugs smöret/oljan upp i det man steker i? T.ex om jag steker en kött bit med smör, sugs det upp eller vad händer med smöret? Om det sugs upp.. borde man då räkna med det eller inte?- Vet du om brödet ”rågstyrka” är bra och nyttigt att äta?- Kan du lägga upp ett inlägg med t.ex bra mat man ska äta osv.. och även t.ex bra kolhydrater/ protein och fetter.Skulle bli himla tacksam om jag fick svar! Du är grym!

 46. Hi Ellen! I read that you tried Bikram Yoga once and I was wondering what you thought about it? Did you like it? Why, why not? Will you do it again? I am curious to see if you felt it helped you cut down fat % at all, since I am also on my cutting diet and doing cardio and for me it really does help, but it makes me so tired I don’t know if it is worth the huge effort. Thank you! Keep working so hard girl, you really are an inspiration!

 47. Hi Ellen!I have 2 things I would like to know, but you don’t have to answer them if you think they’re too personal or something like that.1. How many languages do you speak (and which)?2. How much money do you spend per month for the gym, special nutrition, workout clothes etc.? (approximately)Thank you!Love from Germany, Victoria 🙂

 48. Hej Ellen!Om man äter 2000kcal om dagen och vill ligga på ett kaloriunderskott på 500kcal, måste jag förbränna 2500kcal då, elr räcker det med 500kcal så mitt ”netto-intag” på dagen blir 1500kcal? 🙂 

 49. Hi Ellen,How often do you wash your hair and hair extension ? I want to get extension myself, but I workout everyday and therefore shower often, which the extension don’t like ../Line

 50. Hej, tycker du att det är normalt för en 17 årig tjej som tränar ungefär 3 gånger i veckan (mest styrketräning) att väga 60-65 kilo? Eller vilken vikt anser du som ”normal”? Kram

 51. Is your boyfriend also into training like yourself? Like do ye ever workout together or talk about it etcetera Love ur blog !:)

 52. Hello beauty. 🙂 I wonder how to cut before summer. Can you tell me how you plan to do it? Oh and, during this, will you eat some cheat, like one per week or no? It’ll be sweet of you. Thanks. KEEP GOING HARD. <3

 53. Hej Ellen! Innan jag ställer frågorna vill jag bara säga att du är underbar och en stor inspiration! Jag är en 16 årig tjej som är ganska ny med gymmandet och undrar därför om du har några bra tips på övningar för rumpan? Kör just nu squats, utfall och åsnesparkar (heter det åsnesparkar?). Mitt mål är att bli starkare och försöka bygga muskler på hela kroppen. Men hur ofta ska jag träna? Just nu gymmar jag 3 dagar i veckan och då kör jag hela kroppen, är 3 dagar för lite? Sen har jag även en sista fråga! Har du något bra tips på mellanmål/kvällsmål som man inte behöver proteinpulver till? Stora kramar! 🙂

 54. Dear ellen, i love you! Hoe many squats must you do a week and how many sets to see results? 2 times a week? 3 times a week? And how do you deal with unhealthy food, i mean when i am with friends who eat candy and junkfood i cant handle.. I hope you will answer me, i am following you on instagram since the beginning.Kiss from NetherlandsP.s. Would you do a room tour ?

 55. (Såg inte att du hade en Q/A så skrev frågan i ditt nike free run 5 inlägg också, ursäktar för det). Det är så att jag har kommit igång med min träning säkert 100ggr men sedan blivit sjuk veckan efter så jag inte har kunnat fortsätta med min träning. Brukar det bli såhär? Och vad ska jag göra för att kunna träna regelbundet och nå mina mål? Detta gör mig faktiskt väldigt ledsen och frustrerad då jag försök ända sen 1 januari.

 56. Oh well hello Ellen, here i am again. I have read all your old posts and i was wondered how its possible that your knees are getting blue when you’ve done your deadlifts?Xx

 57. Hi Ellen! First I have to say that I’m so proud of you, you are like my role model and a beautiful person. And now I just want to ask how many times per week you can eat some dessert ?Also what excercises I can do have more butt ?And the last one,( sorry), I’m starting in gym, do you recommend protein Isopure or bipro? Is just to gain 1 kilo but taking care of my skin. Thank you so much!Hugs!

 58. Hi Ellen! I love your blog and ig, been following you for a long time now. I was just wondering if you could post a video of you doing the leg press. Would be really awesome see you leg press as much as you do. I’m sorry if you’ve already posted one! You’re a huuuge motivation to me, and I hope that someday I can leg press as much as you do!

 59. Varför tar man kosttillskott? Om man köper bra mat och lagar maten på ett bra sätt så är det väl helt onödigt? (Om man nu inte har problem tex D vitamin brist eller svår upptagningsförmåga)

 60. Hej Ellen! Jag har en så kallad ”dubbelrumpa” haha smickrande.. nej men att fettet lixom sätter sig under rumpan så har som en valk under rumpan. Är väldigt smal i övrigt så fattar inte varför jag har så. Hur fasiken kan jag få bort detta? Gymmar en del men ser ingen skillnad, hur ska man göra för att rumpan ska få sig ett lyft typ? Kram på dig och tack för en inspirerande blogg!

 61. Hej Ellen, superbra blogg!!Jag har precis börjat gymma får att bli lite fit tills i sommar. JAg vet att det är viktigt med proteiner och allt detdär. Men jag är fortfarande rätt ung och känner att diet kanske inte är något för mig, haha. Så hur skulle du lägga up en bra kost till träning?? Hoppas du fattar:)

 62. Hej, vill först säga att du är grymt duktig och din kropp är grymt snygg! Jag får massvis med motivation från dig så Tack!  Jag undar då om du har ett sammarbete med celcius och om du har det hur gick det till? 🙂  tack på förhand 😀 

 63. Kör du med rämmar när du kör tungt? Varför eller varför inte? När jag kör tungt glider oftast stången av. Men det är ändå bättre att köra utan om man vill stärka upp underarmarna. Svara snälla!

 64. Kör du med rämmar när du kör tungt i marklyft? Varför eller varför inte? När jag kör tungt glider oftast stången av. Men det är ändå bättre att köra utan om man vill stärka upp underarmarna. Svara snälla!

 65. Åh vad kul! Om detta inte är för personliga frågor skulle jag vilja fråga hur många kg du har gått upp och vad du väger nu? Jag menar du är PERFEKT. Kram!

 66. Hej EllenJag undrar hur du får energi till att träna så mycket och vad gör du när motivationen inte är på topp?  älskar din blogg och inspieras av dina övningar som du lägger ut i min träning 🙂  

 67. kan du inte svara på några frågor i ett videoinlägg, det är så mycket roligare och din dialekt är bäst haha! ^_^  1. Tror du att du hade varit vart du är idag om du aldrig hade fått anorexia? Hade du då varit lika intresserad av hälsa och vart så nära scenen? 2. Vad hade du gjort om du kände att andra förväntade dig mer av dig än vad du själv gör? Jag känner ibland att andra förväntar sig att allt alltid ska gå bra, att jag ska bli starkare och smallare?! Jag är sjuk ganska mycket nu, och kan då inte träna så jag blir jätte frustrerad då ingen får se hur hårt jag faktiskt jobbar när jag är friks?! 3. bcaa eller proteinpulver? Vad är skillnaden ? 🙂 Vad föredrar du och varför? 

 68. Hej!Skulle inte du kunna berätta hur du åt efter din ätstörning för att gå upp i vik? Och hur såg din träning ut då? 🙂 Skulle vara tacksam för svar, kram på dig bästa du! 

 69. Hey!Could you post your diet plan, please? And how do you get motivated?I have been going to gym last year for only two or three months, but more and more less per week. Since January I am going tgere again three times a week and I am a bit afraid of breaking up again because my body didn’t change till now. So what are your tips for not breaking up?

 70. Hur har du tränat för att komma upp i så höga vikter gällande benpress och benböj? Jag har tränat enbart styrketräning 4-5 gånger i veckan sedan förra januari och är fortfarande bara och tragglar på 100 kg vid benpressen. Visserligen har jag haft knäproblem och kunde knappt ta 40 kg när jag började så jag började lite i underläge…  Men vad är dina tips gällande att öka i vikter när det gäller ben? Tack för en grym blogg!

 71. Hej! Jag har tränat nu i ca. Ett halv år och har en bra diet och tränar ca 3 gånger i veckan men får knappt några resultat. Tränar jag för lite eller hur ska jag göra för att få bättre resultat på kroppen ? Tack på förhand <3 älskar dig blogg , du är en stor inspiration !

 72. Hej bästa Ellen! Hur mycket har din kondition förbättrats sedan du körde tabata intervaller? Hur mycket ökade du i km när du körde tabata? Kan inte du köra ett löppass på löpbandet och se hur myckey du förbättrats.

 73. Har du några tips på hur man kan tänka bort negativa tankar på gymmet? Ungefär ”han undrar säkert vad jag håller på med”, ”hon tycker säkert jag är stor”, brukar själv tänka för mycket på vad andra tycker, speciellt på gymmet.. 🙂 

 74. Hej Ellen! Jag är en flicka på ca 60 kg och är 170cm lång. Har styrketränat 3 ggr/ vecka nu sen December och försöker bli i lite bättre form till sommaren. Äter relativt nyttigt men inte alltid. Är rätt nöjd med min kropp förutom magen. Magen  och ”kärlekshandtagen” är egentligen det enda ställena jag har extra fett på. Har tänkt satsa lite mera på konditionsträning nu före sommaren och vad kan du rekommendera för maximal fettförbränning? Ska man köra intervaller och isåfall hur? Skulle verkligen vilja gå ner några kilon till sommaren och få bort putmagen och kärlekshandtagen! Tacksam för svar! 🙂

 75. Hej Ellen!Jag har två frågor som jag har länge velat ställa dig!:)första är om du kan några bra rumpövningar som tar på låren så lite som möjligt? Andra frågan är om squats. Många säger ju att det är en superbra övning att göra för rumpan, men jag känner typ nästan bara i låren när jag gör dem, tror du att jag gör dem fel på något sätt? Hur ska man göra för att det ska kännas i rumpan mer?Vill också säga att du är en stor inspiration för mig, tack vare dig har jag börjat att våga lyfta vikter och köra styrketräning. Innan var det bara siffran på vågen som spelade mig en roll och muskler innebär ju ofta viktökning.Viktökning ville jag ju inte ha så då blev det endast cardio för mig. Men nu har jag börjat att se hur grymt fint det ser ut när man har muskler, och att det man ser med sina ögon är viktigare än en dum siffra på vågen. 

 76. Hej Ellen! Jag har följt din blogg under en lång tid och tycker det är så häftigt att se redan du gjort, du är verkligen en inspiration för mig och många andra. Så fortsätt göra det du gör:) jag har några frågor till dig jag hoppas du kan svara på 🙂 1. Vad gäller egentligen dethär med att blanda kondition och styrka? Kan jag båda springa och styrketräna och tappa fett men samtidigt behålla/bygga muskler? 🙂 2. Jag har styrketränat i snart 2 år och känner att jag nu inför sommaren skulle vilja göra av mig med de fett jag har på kroppen?, Hur går jag tillväga? Vad är det bästa sättet? Mycket styrka eller mycket kondition? 3. Vad ska jag göra för att kunna stå emot godis och kakor enklare? Då det känns som det förstör ganska mycket i min träning. Många frågor men tack på förhand och hoppas allt är bra med dig:) kramkram! 😀

 77. Är det bra att cykla om man vill tappa fett? har börjat cykla till jobbet, 1,1 mil sammanlagt till o från då. + styrketräning flera dagar i veckan? Måste man räkna kalorier, känner att jag är förbi det stadiet om att räkna allt jag äter och vill kunna äta normal hälsosam mat?

 78. Hejsan! Jag funderar på att köpa Tartarus som jag även sett att du använder/använt men det står att man måste vara 18år, hur berättade du för din föräldrar att du ville börja använda de trots att du egentligen är för ung? Jag är en aktiv 15åring kan jag ju även tillägga, jag dansar spelar fotboll och gymmar, iallafall, hur hanterade du det med din föräldrar? Du är otroligt inspirerande, min största inspirationskälla verkligen!! 

 79. 1.Har du funderat på att tävla (vet inte vad de finns för tävlingar men tänker typ posering/fitness tävling) du är ju så grym!!2.har jag förstått det rätt så deffat du nu? Hur ser ditt matschema ut och är du rädd att hamna i fel spår genom att ändra om kosten så?3. Vad dricker du för protein efter träning? Äter du någon Pwo innan träning, isåfall vilken? Kram vackra du!!!

 80. Hej hej!Jo ja undra om du kanske kan förklara de där med power walks för ja har hört att de e bättre att gå power walks än att springa om man vill förlora fett eftersom att pulsen man har bidrar till högre förbränning? Kan du kanske förklara lite? Skulle vara jättesnällt!Tack för din blogg! Du är helt underbar!

 81. Hej Ellen! Älskar att följa din blogg, den är så himla bra! Men min fråga är vad man kan göra om man samlar på sig vatten? Jag tränar 6 dagar i veckan, kontition + styrka, och jag vet att man blir lite ”puffsig” eller vad man ska kalla det under dagen när man äter, men jag samlar på mig ovanligt mycket.. Det är nog inte vattenbrist det beror på, för jag dricker ca 3-4 L vatten varje dag, äter inte så mycket kolhydrater då jag vet att det binder vatten, och jag saltar aldrig maten heller. Har ingen aning om varför det blir så :/ Har du några ips eller förslag på vad jag ska göra åt detta? Mår så dåligt av det.. Massa kramar och fortsätt som du gör! 🙂

 82. Hej Ellen tack för en grym blogg och min största inspo! Nu till min fråga! Jag tränar flera gånger i veckan och äter för det mesta bra, jag har ett mål att gå ner ett par kilo och få fram rutorna lite tydligare. Jag vet reda hur jag ska äta och vad jag bör undvika osv. Men jag tycker att det är så J*vla svårt att inte äta sådant som jag inte ska, om du fattar vad jag menar? Om vi tillexempel har choklad eller något hemma, då är det nästan som att jag känner mig tvingad till att äta den.. Det är så himla konstigt men verkligen så jobbigt!! Har du nå bra tips på hur man står emot och håller sig motiverad? Vore så himla uppskattat! Kram på dig <3

 83. Gick dina skolarbeten att få tillbaka? Sen hade jag gärna läst mer om recept, typ nyttiga egna protein bars, hur du gör din fantastiska kyckling osv. Loveu!!

 84. ska åka utomlands elfte juni och vill verkligen vara i toppform! har inga problem alls med att träna och vara aktiv, dock svårare med maten som typ är det viktigaste. iaf, min fråga är, med pw morgontid, passträning blandat med styrketräning på gymmet, har jag möjlighet att komma i form tills juni då? mina mål är att tighta till, plattare/slankare mage och liksom lite mer synliga konturer… DU ÄR BÄST ELLEN (haha det får avsluta min kommentar)

 85. Hej! Jag håller på att skriva ett skolarbete (vetenskaplig avhandling) om hälsa. Jag tänkte skriva om proteinpulver och bodybuilding, vilket har blivit allt mer vanligare idag typ, speciellt för tjejer. fråga 1: Vad är hälsa för dig? Kan du definera det? Jag tänkte, hur bra är det för tjejer att dom tar protein, eftersom killarnas och tjejernas muskeluppbyggnad är annorlunda. fråga 2: Borde man inte ta olika mängder med protein och andra kosttillskott med liksom… ett annat mått eftersom behovet är olika mellan könen. T.ex. så är mediciner oftast anpassade/tillverkade  efter killar . Har du nånsin tänk på det förut? fråga 3: Bodybuilding: Riskeras inte tjejernas fertilitet när de blir så muskulösa? Kanske inte du, men jag syftar mer på såna kvinnor som är lite äldre än dig och är med i bodybuildings-tävlingar. frågan 4: Tycker du inte att dagens ”tävlingstrend” har gått över styr? Att folk tar träning och dieter före skolan och .. samhället liksom. Folket börjar fokusera på sina egna kropp och blir på nått sätt.. självkära. deras utseende och träning sets i centrum och andra viktiga vardagssysslor glöms bort? Varför priroriteras sin träning så mycket? visst är det viktigt o vara hälsosam men är det verkligen så hälsosamt och vara en.. jättemuskulös tjej?Tacksam för svar!! Jag älskar din blogg. Kram!!

 86. Tack för en grymt inspirerande blogg och instagram! Vilka övningar tycker du bäst tränar övre ryggen? Jag tänker främst på skuldror och valkarna som kommer under bh-banden, haha. Och ännu din favorit magövning? 

 87. Hey EllenI follow you for a while now and am reay impressed at your progress!I wonder how you are able to pay for special things like lashes, hair extensions, nails, gym, gym clothes, coach and supps etc?Love from switzerland

 88. Hej!Jag undrar om kassler är bra att äta? Mycket protein, lite fett samt lite kalorier.. Men jag har inte sett några ”fitnessmänniskor” äta det speciellt ofta. Finns det någon anledning till det? 🙂 

 89. Hey girl! I don’t have a question, but I do have a suggestion. It may seem a bit personal so if you don’t like it, I completely understand (I would also like to know the answer if possible).I guess you know how some of the bloggers do VLogs, which stands for video logs. Those are the video of what you do in your day for which you film yourself talking about what you did or showing us what you did. Many, many bloggers do that and I think it really increases the popularity and entertainty of blog! Think about it! You’re amazing!

 90. Hej Ellen! Funderar hur det är med dessa tabata träningarna ? Jag hört att konditionsträning ska ha en negativ på muskeluppbyggnaden, men samtidigt så har jag ju sett att du kör det väldigt ofta och vet att du har bra koll på vad som är bra för kroppen då man styrketränar. Så vad är det som är så bra med Tabata? Om man vill tona kroppen, är det bra att köra sånt pass någon gång i veckan, isåfall när? Bäst på dag utan styrketräning eller kan man köra båda på samma dag? Tacksam för svar!

 91. Hej! Jag tränar 5-6 gånger i veckan och kör typ allt förutom bröst. Händer nån gång ibland att jag kör det .En inte alls ofta. Jag vill gärna börja köra det men jag har hört att brösten då blir mindre, stämmer det? (Har redan ganska små bröst och vill gärna inte ha mindre hehe) Du är förresten en väldigt bra inspiration! Kram!

 92. Hey Ellen :)Wow you have had a lot of replies! Firstly well done so much for your progress! Incredible!Secondly, I was wondering when did you decide you wanted to bikini fitness model? When did you decide that your body was ready for that? How did that decision change your training?– I would love love love to try bikini fitness modelling contesting but I am unsure as to when its a good idea to start? Do you think its neccessary to have a preparation coach? I guess the point is that I dont want to think im ready to start and then when I suggest I want to fitness model contesting that people will laugh cause my body is not ready?Would be great if you could get back to me pleeeeeease 🙂 Thanks 🙂 

 93. Hej Ellen! När är det bäst att äta mer mat, före eller efter träning?Kan man köra både styrka och kondition under samma träningspass eller ”förstör” man något då?Fortsätt vara grym! Kram Sara 🙂

 94. Hej! Jag vill köpa såna där betterbodies tights som du har köpt precis (de blå) men de är så dyra, så jg vill veta om de är värt de liksom haha! Därför undrar jag, glider de ner? Måste du gå å dra upp de hela tiden för annars ser de ut som man har ”hängrumpa” haha… Vad har du för storlek och kan du rekommendera dom? Vilka är bäst av dessa och de förra svarta tajtsen du tipsade om?? Tacksam för svar, du ärgrym! Följt din blogg sen innan du fanns på myshowroom;);) är ett tag nu!

 95. Hej !Tack för att din blogg finns och att du är så fantastisk :D1. Vilket är ditt favoritmärke att träna i ? 2. Varför springer du aldrig ute i skogen ? Är det för att du tycker det är enormt tråkigt eller?

 96. 1. Sugs smöret/ oljan upp i det man steker, som t.ex en köttbit eller ett ägg?2. Kan du lägga upp ett inlägg om bra kolhydrater/ protein och fetter som är bra och nyttiga att äta? 3. Tips på bra och nyttiga mellanmål UTAN protein pulver och något liknande..

 97. Om man gör en övning men man känner inte den i någon muskel när man gör den men den är ändå jobbig eller att det tar emot, borde man göra den då? Eller ska man bara göra övningar där man känner att det tar i musklen? 🙂

 98. 1. Som efterträningsmål, är det lagom med en skopa onewhey och en riskaka då om man äter lagad mat ca 1-2 h efter det?2. Har länge kört på 8-12 reps nu och vill gärna gå ned på tyngre, 3-6 reps. Jag känner dock då att tekniken blir sämre vid utförandet, t.ex. att jag svankar. Har heller ingen som kan passa mig. Känner att jag måste variera mig nu och ändra repsen samtidigt som jag verkligen är sugen på att lyfta tyngre. Hur borde jag göra, med tanke på tekniken och det?3. Vilka är dina favoritträningsbloggar?

 99. Hej. Detta kanske är en lite väl personlig fråga, men du får ju avgöra själv om du vill svara på den eller inte..  Jag undrar hur du kan ha råd med allt? Täningsgrejer är ganska dyra såsom kläder, tillskott, bättre mat och celsius tex.  Är medveten om att det inte finns några ”måsten” när det gäller dom sakerna, men jag tycker ändå att det är väldigt kul. Du kanske har tips på hur man kan spara in lite? Kram Sandra

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..