The thing about BMR

Jag tänkte ta upp detta en gång för alla då jag har fått mycket frågor på senaste om huruvida jag fortfarande är en ”BMR-Angel” eller ja, sponsrad av BMR Sports Nutrition. Jag har skjutit på att ta upp detta i bloggen då jag helst egentligen inte vill hamna i en jobbig situation med dem.

 

I vilket fall så har jag och BMR avslutat och rivit vårt kontrakt. Ni som är insatta i fitness världen känner säkert igen ”SKKF fallet”. SKKF (Svenska kroppskultur förbundet) satte upp regeln att alla de atleter som tävlar eller på annat sätt deltar i tävlingar som konkurrerar med SKKF:s och International Body Building Federations (”IFBB”) tävlingar får inte delta i deras tävlingar. SKKF håller princip alla tävlingar i Sverige förutom några ytterst få, bland annat FitnessGalan som Binais (ägaren av BMR) höll i. Där hamnade då  BMR och SKKF i konflikt eftersom att atleter fick svårt att anmäla sig till Fitness Galan eftersom att de då blir avvisade av SKKF. I BMR har det varit mycket snack om att jobba för att man ska få tävla i vilken tävling man vill och att man ska ha rätten som atlet att välja själv vilka tävlingar man ska ställa upp i utan att hamna i kläm eller bli bestraffade på något vis. Men sen blev det väldig dubbelmoral när jag fick ett mail som sa att om jag ska tävla i Lucia Pokalen nu i November (en SKKF tävling såklart) så kan de inte ha kvar mig i teamet. Vad hände med att alla atleter ska ha friheten att välja själva? Så där avslutade vi. Vi hade ett bra avslut och Binais avslutade med att säga att önska mig lycka till och också säga att detta nog var bra för mig då jag inte längre har några förhinder i min tävlingssatsning. 

 

Det är alltså inte bara jag som har avslutat nu utan flera av BMRs atleter som vill satsa längre i sporten. Det kan låta tråkigt men detta är nog bäst för alla. 🙂

 

Jag står fortfarande för att BMR har GRYMMA produkter och jag kan varmt rekommendera dem dels för att det är riktig kvalité på produkterna samt att de är goda, men jag kommer inte att använda dem mer efter detta. 

 

// I was going to take this  once and for all since I have received a lot of questions on past whether I am still a ”BMR Angel” or well, sponsored by BMR Sports Nutrition. I’ve been waiting with writing about this on the blog when I preferably do not really want to end up in a difficult situation with BMR.

 

In any case, I and BMR have torned our contract. Those of you who are familiar with the fitness world probably know the ”SKKF case.” SKKF (Swedish physical culture association) set the rule that all the athletes who compete or otherwise participate in competitions, competing with SKKF Nations and International Body Building Federation (”IFBB”) competitions may not participate in their competitions. SKKF are basically all the competitions in Sweden except for a few, very few, including fitness Galan that Binais (the owner of BMR) is the owner of. So BMR and SKKF got in conflict since the athletes had difficulty enrolling in Fitness Galan because they then gets rejected of SKKF.

In BMR, there has been a lot of talk about working for that you should get to compete in the competitions you want and that you should have the right to choose which competitions you want to complete in without getting caught or be punished in some way . But then there was the huge double standard when I got an email that said that if I  compete in ”Lucia Pokalen” now in November (a SKKF competition of course)  they can not keep me on the team. So I wonder what happened with the talk about that all athletes should be free to choose for themselves? So thats were we ended our contract. We had a good ending and Binais concluded by saying that he wish me luck and say that this probably was good for me when I no longer have any impediment in my competition bet.

 

So it is not just me who has finished now but several of BMRs athletes who want to invest further in the sport. It may sound sad but this is probably best for everyone. 🙂 // 

 

 1. att säga något dumt och sedan ”inget illa menat” är ju bara konstigt. Att kalla någon fet som inte är det, som tränar varje dag och är superfin och haft en ätstörning förut är visst att mena något illa
  Hon är inte alls fet och musklerna syns visst!

 2. Hej! Nu handlar min kommentar om något helt annat, men hur ser du på att operera brösten? Du kanske har skrivit om detta tidigare men då har jag missat det.. Jag läste iaf ditt inlägg om att du har komplex för dina bröst, och jag känner verkligen igen mig till tusen! Jag ska äntligen operera mina i augusti och som
  sagt jag undrar bara hur du ställer dig till det?:) Tycker det är sjukt att det ska behöva vara tabu för något man gör för sig själv för att må bättre.. Kram!

 3. Visste inte vilket inlägg jag skulle kommentera men jag har en fråga…får du träningsvärk varje gång du tränar? Kan man träna med träningsvärk?

 4. Sjukt trist när det blir sådär… Men hoppas du kan hitta något annat företag som kan sponsra med produkter, det är du värd med allt du har åstadkommit 🙂
  kul att du har hittat ett team att tävla för i alla fall!
  Kramar!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..