A hard workout.

Igår ville inte internet samarbeta med mig och jag var så trött att jag inte orkade fixa till problemet. Jag var så slut efter gårdagens träning och skola att jag somnade redan vid 21 tiden på kvällen. Det kändes bra att komma i säng så pass tidigt för en gång skull. Jag behövde verkligen det. 

 

I vilket fall, jag ska inte sitta här och klaga! Jag hade ett riktigt bra axelpass igår och det känns idag! Det såg ut som följande:

 

Stående militärpress

20 reps * 1 set 20 kg

20 reps * 1 set 25 kg

10 reps * 1 set 40 kg

6 reps * 2 set 42 kg

 

Drag mot hakan med stång i båge

20 reps * 1 set 20 kg

10 reps * 1 set 25 kg

8 reps * 2 set 35 kg

 

Axellyft åt sidan

20 reps * 1 set 8 kg

10 reps * 1 set 12,5 kg 

8 reps * 2 set 10 kg

 

Omvänd axelpress i maskin

20 reps * 1 set 15 kg

10 reps * 1 set 27 kg

6 reps * 2 set 40 kg

 

Hög bred rodd med rep

20 reps * 1 set

10 reps * 1 set

6-8 reps * 2 set (Vikter här vet jag inte riktigt)

 

Följande övningar gjorde jag i en cirkel, 15-25 reps av varje övning utan vila emellan * 4 varv

Sittande hantelpress med ryggstöd – 12,5 kg

Framåtlutad hantellyft åt sidan – 5 kg

Drag mot hakan i cable – 20 kg

Hantellyft åt sidan – 5 kg

 

// Yesterday the internet didn’t want to cooperate with me and I was so tired that I could not manage to fix the problem. I was so exhausted after yesterday’s workout and school that I went to sleep already at 21pm o’clock in the evening. It felt good to get to bed so early for once. I really needed it.

 

In any case, I will not sit here and complain! I had a really great shoulder workout yesterday and it feels today! It looked like the following:

 

Standing military press 

20 reps * 1 set 20 kg

20 reps * 1 set 25 kg

10 reps * 1 set 40 kg

6 reps * 2 set 42 kg

 

Pull towards the chin with rod  

20 reps * 1 set 20 kg

10 reps * 1 set 25 kg

8 reps * 2 set 35 kg

 

Deltoid raises

20 reps * 1 set 8 kg

10 reps * 1 set 12,5 kg 

8 reps * 2 set 10 kg

 

Reverse shoulder press machine 
20 reps * 1 set 15 kg 
10 reps * 1 set 27 kg 
6 reps * 2 sets 40 kg

 

High broad rowing with rope 
20 reps * 1 set 
10 reps * 1 set

6-8 reps * 2 sets (weights here I do not know)

 

The following exercises did I do in a circle, 15-25 reps of each exercise with no rest in between * 4 laps 

Sittande hantelpress med ryggstöd – 12,5 kg

Framåtlutad hantellyft åt sidan – 5 kg

Drag mot hakan i cable – 20 kg

Hantellyft åt sidan – 5 kg //

 

 

 1. Hej Ellen! Om jag inte minns fel så har väl du en egen crosstrainer hemma? Skulle vara jätte snällt ifall du kan berätta vad det är för märke och vars du köpt den då jag vill vara säker på att jag köper en av bra kvalité 🙂 Tack för en grym blogg btw, keep it up! 🙂

 2. Älskar din blogg, du är så inspirerande. Tänkte bara säga heads up på stavningen, tuff på svenska heter tough på engelska. Kram!

 3. Hej Ellen!

  Har märkt att du på senaste tiden lagt upp dina pass med att du på varje övning kör set med 20,10,8-6 reps och sedan avslutar passen med 4 övningar i en cirkel med 15 reps på varje. Vad är tanken bakom detta upplägg, är så nyfiken och vill lära mig mer 😀

  Kram

 4. Hej Ellen!
  Jag har två frågor. Dels har jag hört att drag till hakan inte är en bra övning för att de klämmer in skuldrorna på något sätt för att det blir en onaturlig rörelse. Vad vet du om de? 🙂

  Sedan skulle jag vilja be om tips på axelövningar där man inte trycker upp armarna över huvudet. Jag har problem med mitt skulderblad och får f.t för min sjukgymnast inte göra axelpressar och sånt, dvs alla övningar som innebär att armarna går uppåt ovanför huvudet. Har du tips på övningar för axlarna som inte innebär de rörelserna? Behöver lite inspiration.

  Grym blogg, du är verkligen duktig och verkar klok!

 5. Hej Ellen! Först vill jag bara säga att du är så otroligt inspirerande, har samma mål som dig men på en lite längre sikt! Du är king!!
  Men jag har en fråga: går du i skolan som vanligt? Du är ju som sagt på gymmet varje dag och jag tänker bara på hur jag själv har det. Att det är svårt att få ihop skola, plugg och träning. Hur gör du?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..