She flies with her own wings.

Nu så, nu kommer bilden på min tatuering som jag gjorde på revbenet. Den har för mig en väldigt djup betydelse. 

 

 

Det står Alis Volat Propriis vilket betyder She flies with her own wings. Den för mig betyder mycket, den meningen är stor. Historian börjar ungefär så här:

 

Ellen 12 år är ensam hemma med mamma, mamma har varit sjuk i många år men hon mår ändå helt okej. Mamma står i köket, hon ska koka thé men hon klagar något fruktansvärt över att hon har ont i ryggen. När Ellen kliver in i köket får hon en snabb blick, ögonkontakt med mamma. Ögonen rullar bakåt och mamma faller i golvet. Ellen sitter på knä intill henne, försöker få att kontakt men det går inte. Mamma svarar inte, mamma bara ligger där och Ellen får panik. Tankarna snurrar. Ringer pappa, inget svar. Ringer igen, inget svar. Tårarna rullar nu nerför kinderna och Ellen ringer 112. Och snart är Ellen ensam kvar. På eftermiddagen hälsar Ellen, lillasyster Tilde och pappa på mamma på sjukhuset. Läkaren säger åt oss att säga hejdå en extra gång för nu ska mamma dö.   

 

Där börjar det, just den händelsen, att vara liten och ensam med en mamma som inte är i medvetande och inte veta vad man ska göra. Bilderna är fortfarande kvar i mitt huvud och den händelsen skadade mig något otroligt. Men min mamma dog inte, hon kämpade för oss. Efter detta gick livet utför. Jag har alltid klickat bättre med killar, jag vet inte riktigt varför men det är bara så det har varit. Jag har nog bara en riktigt bra tjejkompis, det är Malin och sen är det mina killkompisar som står mig närmst. När jag var 14 år hade jag två av mina närmsta killkompisar hemma hos mig. Allt var som vanligt och vi hängde i mitt rum, snackade och garvade. En av dessa killar började kittla mig och det var kul till en början men sen blev greppet hårdare och snart var var jag fast i hans grepp. Nästa kille kom också, och de turades om att ta på mig. Jag vill inet gå in på allt vad det var men detta blev sen hos polisen klassat som något i stil ”våldförande på minderårig”. Stora hår tussar var rivna ur mitt huvud och jag blödde samt hade blåmärken på armarna efter att ha försökt komma loss ur hårda händer. Detta drömmer jag fortfarande mardrömmar om och bara några månader efter detta föll jag in i anorexian. Maten blev min fiende och den onda rösten flyttade in i mitt huvud, förklarade för mig hur dålig jag var, hur äcklig jag var, hur fet jag var. Den skrek åt mig, kastade mig i marken och stampade på mig tills det knappt fans något kvar längre… Sen kom rakbladet fram, de gled lätt över fin hud. Det var ingen skön smärta men det var fysisk smärta, en fysisk smärta som för stunden tog över alt det där onda i mig. Det som gjorde illa mig mentalt. 

 

Men vet ni? Jag vann. Jag tog mig ur allt det där. Jag kämpar och jag tar inte skit. Jag tog tag i mig själv och polisanmälde killarna som gjorde illa mig. Jag tog tag i mig själv och kämpade med maten och började äta igen. Jag tog tag i mig själv och slängde rakbladen och lovade, aldrig igen. 

 

Det står min tatuering för. Jag flyger med egna vingar. För jag kan. Min tatuering står för all skit som hänt, den står för att jag klarar mig, jag kämpar och tar mig ur det. Alis Volat Propriis. 

 

// Now, the picture of my tattoo that I did on the rib. It has, for me a very deep meaning.

It says Alis Volat Propriis which means She flies with her ​​own wings. It means a lot for me, this sentence is big. The story begins like this:
 
Ellen 12 years old, alone at home with mom, mom has been ill for many years but she’s still okay. Mom is in the kitchen, she is making tea but she complains about her sore back. When Ellen steps into the kitchen, she gets a quick glance, eye contact with mom. Moms eyes roll backwards and mom drops to the floor. Ellen sits on her knees beside her, trying to get a connection, but for nothing. Mom does not respond, mom is just lying there and Ellen panics. The thoughts are spinning. Calling dad, no answer. Calling him again, no answer. The tears are rolling down her cheeks and Ellen calls 911. And soon Ellen is left alone. In the afternoon Ellen, her sister Tilde and dad are visiting mom in the hospital. The doctor tells us to say goodbye one more time, because now mom will die.

 

Thats where it begins, at that event, to be a kid and alone with a mom who is not in consciousness and not knowing what to do. The pictures are still in my head and the incident damaged me something incredible. But my mother did not die, she fought for us. After this, my life went downhill.

 

I have always clicked better with guys, I do not really know why but it’s just the way it has been. I think I only have one really good girl friend, it is Malin and then it’s my male friends who are closest to me. When I was 14, I had two of my closest guy friends at my house. Everything was as usual and we hung out in my room, talking and laughed. One of these guys started to tickle me and it was fun at first but then his grip  became harder and soon I was stuck in his grip. The next guy also came, and they took turns paw on me. I don’t want to go into whatever it was, but this was later at the police classified as something like ”sexual assault on a child”. Big hair balls were torn out of my head and I was bleeding and had bruises on my arms after trying to get away from the hard hands. I still have nightmares about this and just a few months after that I fell into the anorexia. The food was my enemy and the evil voice moved into my head, explained to me how bad I was, how disgusting I was, how fat I was. It screamed at me, threw me to the ground and stomped on me until there barely was anything left anymore … Then the blades came, they slipped easily over the fine skin. It was not a nice pain but it was a physical pain, that physical pain took over the evil pain inside of my for the moment. Tat evil thing that hurt me mentally.

 

But do you know? I won. I took myself out of all that. I am struggling and I do not take shit. I grabbed myself and did a  police notified the guys who hurt me. I grabbed myself and struggled with food and started eating again. I grabbed myself and threw the razor blades and promised, never again.

 

It is my tattoo. I fly with my own wings. Because I can. My tattoo stands for all the shit that happened, it stands for that I fight and I keep going and I struggle and I can make it. Alis Volat Proppiis. //

 

 1. Ellen. Du är den starkaste kvinna jag vet, att du som är en så otroligt söt och vacker kvinna kan ha varit med om sån SKIT!!!! Vill bara krama dig just nu. Vackraste tattoeringen jag sett, håll huvudet uppe, du är stark!!!!! Ser upp till dig

 2. Du är starkare, vackrare, smartare och mer ambitiös än de flesta. Om det är nån som skulle kunna ta sig tillbaka till livet efter nåt sånt här så är det DU. Kämpa på, för du kommer fixa det, på ett starkare, vackrare, smartare och mer ambitiöst än någon annan.

  ?

 3. Du är en härlig förebild för unga tjejer! Även för äldre tjejer faktiskt ?
  Har sj en tatuering på latin som betyder mkt ”solum fortist est” ensam är stark betyder det. För mig står d för att jag kämpar mig genom livet mkt ensam, lärt mig att vara min egen bästa vän o att jag kan göra saker själv ngt som många är rädda för, att resa sj eller vad som helst, har aldrig haft nån bästis att hålla i handen utan har varit stark själv i livet.
  Hejar på dig du är så otroligt duktig!!

 4. Gud så rörande Ellen, och jag är så himla glad för din skull att du trots all skit har kunnat gå vidare och bli den fina person du är idag. Du är så inspirerande Ellen, det har du nog hört många gånger men det är inte bara att du ger träningstips. Inspirationen jag menar är att man känner att om du kan så kan jag. Det finns inget som står i vägen för att bli en bättre människa och ingenting varar för evigt. Tack Ellen för att du på bara 17 år kan hjälpa mig att förstå det. Det har en stor betydelse för mig! Och du, tatueringen var jättefin ♥

 5. Du är en riktigt förebild Ellen, så stark är du. Om jag blir hälften så stark som dig en vacker dag så är mitt liv komplett. All kärlek och styrka till dig! ♥

 6. Jag brukar mest följa dig på IG men gick in för att läsa det här, och jag rös när jag läste det här. Vad hemskt. Du är så jävla stark Ellen och jag beundrar dig väldigt mycket, inte bara för att du tog dig ut ur aneroxian och ditt självskadebeteende eller för att du har så sjukt mycket disciplin och en sån stark vilja till din träning och diet, utan för att du har en sån stark människa inifrån, att du har brytits ner på det viset och ändå så vägrar du ge upp på livet, det gör mig stolt även om jag inte känner dig. Fan vad du är cool och verkligen en bra förebild för dem som har det jobbigt i livet (alla har ju varit där nångång). Vill man så kan man, och kärleken man känner gentmot sin familj/det man älskar av hela sitt hjärta är alltid starkare än allt ont och dåligt. Alltid. Tack för att du vågar berätta! Kram!

 7. Du är så j*kla stark Ellen! Så underbart stark person. Ville bara säga att du är en toppen förebild för mig och antagligen flera andra där ute. Fortsätt vara den du är. Massa kramar

 8. Vilken stark människa du är Ellen, är så oerhört beundrad utav dig!!! Önskar dig all lycka till i livet och med din tävling i december 😀 puss och kram

 9. Ellen,, Tack för att du ville dela med dig av din historia. Vilken förebild du är.
  Ung och stark ♥ Du visar att man kan klara av allt bara om man vill.

 10. Herregud Ellen vilken historia, jag fick en klump i halsen och släppte några tårar. Vilken underbart stark tjej du är! Vilken inspiration! Du borde verkligen vara stolt över dig själv som tagit dig igenom allt detta, du är fantastiskt! Fortsätt kämpa, jag tror på dig!!!!! ♥

 11. Herregud Ellen! ryser när jag läser detta. Du förstår nog inte hur otroligt stark du är som klarat dig igenom allt detta! Vilken jäkla superwoman du är!! Jag lovar att du klarar allt!! KRAM

 12. Gud vad jag beundrar dig!
  Först och främst för att du vågar skriva ut detta och sen ännu mer för att du tagit dig igenom det. Jag har inte heller haft det så lätt alltid men alltid tagit mig igenom det. Att se din styrka både fysiskt och psykiskt ger så mycket motivation och styrka till mig varje dag. Vill mest säga tack för allt du gör för mig och alla andra men också säga till dig att fortsätta kämpa för du gör ett riktigt bra jobb Ellen. Shit vad du är bra.

 13. Detta gör mig tårögd, du är så himla fin, stark och modig för att du vågar berätta och dela det du har gått igenom. Jag har själv gått igenom det samma med rakbladen och anorexi, det är verkligen ingen som förtjänar att genomgå något sådant. Jag är bara så glad att du har klarat dig igenom allt detta och du är min största inspirationskälla Ellen.
  Ta hand om dig, kramar!

 14. You’re strong ! That was my first thought. And I can tell that in any actions you’re doing. You have to be so proud of yourself. Whatever you do make sure it makes you happy. And that’s the only thing you gotta be caring for in this life. It’s so good for you that you are stil standing and whatever happens you still stand up and fight. I was really emotional when I read this, so I needed to leave this comment. Hoping it will only makes you stronger. I got a tattoo on my rips too, which says strong resistance and the story behind this is in some points close to your ‘shit’ keep your head up. I’m Proud and you can be too for sure 🙂 lots of love from Germany @julisee

 15. You’re strong ! That was my first thought. And I can tell that in any actions you’re doing. You have to be so proud of yourself. Whatever you do make sure it makes you happy. And that’s the only thing you gotta be caring for in this life. It’s so good for you that you are stil standing and whatever happens you still stand up and fight. I was really emotional when I read this, so I needed to leave this comment. Hoping it will only makes you stronger. I got a tattoo on my rips too, which says strong resistance and the story behind this is in some points close to your ‘shit’ keep your head up. I’m Proud and you can be too for sure 🙂 lots of love from Germany @julisee

 16. Jeg er imponert over den styrken du har vist il?pet av livet ditt og modigheten du har til å poste dette innlegget! Fantastisk at du har mestret det! Stå på Ellen!!

 17. Ellen, you are amazing! Never forget that. You are so strong! I really love your instagram. Your transformation and your pictures is a big inspiration and motivation to me and so many others 🙂

 18. du är så jävla starkt. hade ingen aning om detta, men detta är det absolut bästa exemplet jag har hört på ren styrka. du är grym

 19. Helt sjukt hur mycket hemskt du redan vart med om, du är så otroligt stark! Hoppas du mår bra och lycka till med tävlingen!:)

 20. Du är min förebild!!! Så otroligt starkt och modigt av dig att dela med dig av det här. Många kramar till dig!

 21. Hi how are you? Hey I really want to talk to you my name is Gabriella and I need to talk to you, it’s really important at least to me because I feel I need to tell you how is my life right now and If you could listen it would be great! I follow you since forever and I know the big girl you are. I am from Venezuela ! And I Don’t know how to speak with you in private

 22. du är nog bästa beviset av ”what doesn’t kill you makes you stronger”!! du är så otroligt stark och en inspiration och förebild till oss – tack så mycket och don’t let anybody bring you down :* ♥

 23. It is brave of you to look for help yourself. Thank you for sharing your story with us. I hope you will always get better everyday and stronger as day pass.

 24. Jag ligger och gråter efter jag läst det här! Brukar aldrig kommentera bloggar osv innan men va bara tvungen.. Har följt dig ett tag nu och ju mer jag läser din blogg och följer din insta desto större förebild blir du för mig! Du är min motivation till ALLT!! så stark som person, så sjukt snygg dessutom och perfekt kropp! Jag strävar efter att en dag kunna vara som du. Du är inte många år äldre än mig heller vilket känns ännu häftigare haha vill nt låta som något psyko men ellen du är min största motivation och en dag ska jag bli som du // Hanna

 25. Your strength doesn’t keep only you going but all of us. I read your blog for more than a year and you keep me motivated all the time. Thank you!

 26. Hej Ellen!
  Jag måste bara få säga att herre min gud vad du är bra. En av de största inspirationerna till mig och de har du varit under en lång tid. Så fort jag tappar motivationen eller mår dåligt går jag in på in blogg och får alltid en så sjuk energiboost av att se dig och läsa din tips och trix.

  Jag själv har varit mobbad under större delen av min uppväxt, alltså grov mobbing som involverade slag, blåmärken och håra ord. Precis i början av sommaren detta året gick allt neråt, gick in i en stor depression och svalt mig själv samt skar mig. Jag fick bulimi och tränade många timmar i veckan och fick samtidigt sömnproblem. Allt gick bara neråt. Men du är en av mina största inspirationer som fick mig att komma upp på benen igen och stänga ute all negativet. Jag överlevde mobbingen, jag överlevde bulimin och jag vann kampen mot mina demoner. Mycket av detta har jag att tacka dig. Tack för att du finns här och inspirerar mig och många fler. Tack för att du finns Ellen.

  Massa kärlek till dig och stay strong girl. Jag tror på dig. Ha de så sjukt bra och skit i alla haters, de är bara avundsjuka.
  // Felicia Nilsson

 27. You girl… are just SOO unbelievable!!! You have such a strong attitude for now as I can read that it makes me jelaous!!! Keep lifting because you are worth it! Greeting from Estonia ?

 28. Du är så jäkla jäkla grym Ellen. Livet kommer ge tillbaka det du egentligen förtjänar, alltså det bästa, det lovar jag.

 29. Herregud, blev så sjukt tårögd! Du är så JÄVLA STARK Ellen! Så otroligt tacksam att jag hittat din blogg precis nyligen… Kämpa vidare, du är grym♥

 30. Shit vad starkt! Inspiration från botten! Tycker tatuering vid revbenen är otroligt snyggt, och speciellt när en text kan betyda så mycket som den gör för dej.

 31. Wow, tårarna rinner ner för mina kinder nu. Har alltid sett dig som en stark person men efter det här vet jag knappt vad jag ska säga. Du är så otroligt fin, så otroligt stark. DU är helt amazing Ellen! Fortsätt kämpa på♥

 32. Ryser när jag läser det här, fick tårar i ögonen.. Du är en otroligt stark tjej som har lyckats ta dig igenom det här. Riktigt grym är du! Fortsätt precis som du gör, du inspirerar väldigt många. Och att du är så pass ung… Du är stor förebild. Kram!

 33. ELLEN! You’re such an inspiration. I have recently been diagnosed which extreme anxiety, and depression. I turn to food as my savour, the opposite to you. I hope one day soon I will be able to be as strong as you and fight back those evil thoughts and be my old self. I have gained 20kg this past year, it has been tough, but your instagram and blog ensure me that there is light at the tunnel. You overcome so much at a young age, I know I can overcome my obstacles now. Exercise is the best antidepressant and I hope one day soon I will be able to pull myself out of this horrible state I am in and exercise again, I’m happiest when I exercise. Your story has brightened up my day, I know today will be a good day, and I have you to thank for that.
  We are woman, and we are strong.

 34. wow Ellen, I cried while I reading this.. you are such a strong girl and I admire your courage to write your story down here.
  Keep it up ♥
  love Jasmina
  (excuse my bad englisch please 😀 )

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..