Leg day at Iron Works

Jag körde 70 minuter på löpbandet i uppförsbacke imorse och tog faktiskt med mig och åt min gröt på gymmet direkt efter för att slippa åka hem emellan, så körde jag ben med Clara på en gång. Det var skönt att göra så, men jag tycker inte att jag tränar lika bra här som hemma. Jag kör absolut bäst på ”mitt” gym hemma, jag vet faktiskt inte riktigt varför men det är väl helt enkelt att man känner sig hemma där och därför blir passen bättre. Lite som att man sover bättre i sin egen säng än vilken annan säng som helst. Dock tycker jag att Iron Works i Sundsvall är riktigt bra! Hade jag bott här så hade detta blivit mitt nya hemma gym helt klart. :D Benpasset la jag upp som följande:

IMG_1467_2IMG_1468_2IMG_1470_2IMG_1469_2IMG_1472_2IMG_1473_2IMG_1474_2

Benpress
15 reps * 1 set 100 kg
15 reps * 1 set 140 kg
12 reps * 1 set 180 kg
10 reps * 1 set 230 kg
15 reps * 1 set 140 kg
10 reps * 1 set 230 kg

Bulgariska utfall
10 reps / ben * 3 set 40 kg

Raka marklyft
12 reps * 4 set 60 kg

Liggande lårcurl – superset – Benspark
12 reps i lårcurl 50 kg – superset – 12 reps benspark 95 kg * 4 set

// I did 70 minutes on the treadmill uphill power walking in the morning and actually took my oatmeal breakfast with me and ate in the gym right after to avoid having to go home in between, so I trained legs with Clara at once afterwards. It was nice to do so, but I do not think I train just as well here as at home. I do my absolute best sessions in  ”my” gym at home, I do not really know why but I guess it is as simple that I feel more comfertable at home and therefore my sessions get better there. Like you sleep better in your own bed than in any other bed. However, I think Ironworks in Sundsvall is a really good gym! If I lived in Sundsvall this would become my new home gym clearly. 😀 My leg session looked like following:

Leg
15 reps * 1 set 100 kg
15 reps * 1 set 140 kg
12 reps * 1 set 180 kg
10 reps * 1 set 230 kg
15 reps * 1 set 140 kg
10 reps * 1 set 230 kg
 
Bulgarian squat
10 reps / leg * 3 sets 40 kg
 
Straight leg deadlifts
12 reps * 4 sets 60 kg
 
Leg curl – superset – Leg Extension
12 reps of leg curl 50 kg – superset – 12 reps extension 95 kg * 4 sets //
  1. Är det inte bättre att använda traditionellt överhandsgrepp vid te.x raka mark så man minimerar risken att bli ”sned” i ryggen? Alternativt använda remmar om greppstyrkan inte infinner sig.

  2. Tjo! Vad blir skillnaden när man placerar ”rullen” olika högt upp på vaden i liggande lårcurl? Brukar alltid ha den mycket längre ner, typ nästan nere vid hälsenan, tar det annorlunda om man har den högre upp?
    Tack för superbra blogg också cooling! 🙂 

    1. Ingen skillnad egentligen, tycker rörelsen blir bättre om man gör som du gör. Haha att jag hade sådär idag var enbart för att jag ej fick in rätt inställning på maskinen, imorgon är jag tillbaka på ”mitt” gym och då blir nästa benpass med den inställningen som du med kör 😉 kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..