My workout schedule this week

Jag är hemma i Stockholm igen nu, jag hade en jättemysig helg hemma hos Clara och hennes pojkvän. Men igår när jag skulle åka hem strulade tågen ordentligt och det blev en försening på över 2 timmar, så trots att jag skulle ha varit hemma igen innan klockan nio på kvällen så var jag hemma efter elva. Men vad ska man säga, sånt händer. :) 

IMG_1482

Idag är jag hemma i vilket fall, endast i två dagar dock och på onsdag åker jag ner till skåne. Men det var inte det jag skulle skriva om utan jag tänkte dela med mig av min veckoplan för träningen. Det har varit flera som frågat om jag kan lägga upp vilka dagar jag tränar vad så det tänkte jag göra nu. Jag har aldrig inplanerade vilodagar utan jag tar en vilodag om det är ett absolut måste, exempelvis om jag skulle råka bli sjuk vilket dock sällan händer eller om det kommer upp något i min vardag som gör att jag inte hinner exempelvis. Men annars är jag där varje dag, senaste vilodagen från träningen är när jag skulle åka båt hem från Åland, det tog 10 timmar då det strulade då med  så där blev det en vilodag. Sådana tillfällen vilar jag helt enkelt. Min planering den här veckan ser ut som nedanstående om det inte skulle bli något ”förhinder” när jag är nere i skåne. 🙂 

Måndag:
Styrka, Rygg
Cardio, 60 minuter cardio på löpbandet efter mitt gympass

Tisdag:
Cardio, 60 minuter cardio på löpbandet innan frukost. 
Styrka, Armar

Onsdag: 
Cardio, 45 minuter spinning  innan frukost.
Styrka, Axlar + vader

Torsdag: 
Cardio, 60 minuter power walk utomhus innan frukost.
Styrka, ben

Fredag:
Cardio, 60 minuter power walk utomhus innan frukost.
Styrka, Rygg 

Lördag:
Cardio, 60 minuter cardio på löpbandet efter mitt gympass.
Styrka, axlar 

Söndag:
Cardio, 60 minuter power walk utomhus innan frukost.
Styrka, armar + vader

// I am home in Stockholm again now, I had a great cozy weekend in Sundsvall with Clara and her boyfriend. But yesterday, when I would go home the train messed up properly and there was a delay of over two hours, so even though I would have been back home before 8:30pm, I was home after 11pm. But what to say, shit happens. 🙂

Today I am back home in any case, only for two days though, however, and on Wednesday I go down to Skåne. But that was not what I would write about, but I thought to share my weekly plan for training with you. There have been a several who asked if I could show which days I train what muscle group, so I thought I would do now. I never plan rest days, but I’ll take a day off if it is an absolute must, for example, if I happen to get sick, which seldom happens, or if it comes up something in my living doing that I do not have time for example. But otherwise I’m there every day, last day of rest from training is when I would go by boat home from Åland, it took 10 hours and then I didnt have time to hit the gym so there I got a rest day.  Such occasions I rest simply. My plan this week looks like the following:
 
Monday:
Strength, Back
Cardio, 60 minutes of cardio on the treadmill after my workout at the gym
 
Tuesday:
Cardio, 60 minutes of cardio on the treadmill before breakfast.
Strength, Arms
 
Wednesday:
Cardio, 45 minutes spinning before breakfast.
Strength, Shoulders + Calves
 
Thursday:
Cardio, 60 minutes power walk outside before breakfast.
Strength, legs
 
Friday:
Cardio, 60 minutes power walk outside before breakfast.
Strength, Back
 
Saturday:
Cardio, 60 minutes of cardio on the treadmill after my workout at the gym.
Strength, shoulders
 
Sunday:
Cardio, 60 minutes power walk outside before breakfast.
Strength, arms + calves //
 1. På ditt inlägg på instagram. När du skriver att du inte är super ”women”.. Women är kvinnor. Woman är kvinna:)
  Så att du vet hehe

 2. Fortfarande undrar man, varför inte bänkpress/bröstövningar? Du som är så seriös och driven i övrigt, att skippa en så stor del som bröst är väl inte optimalt?

  1. SVAR: Jag har skrivit tidigare att efter min bröstoperation var jag tvungen att vila bröst tills slutet av Maj månad. Då hade jag återbesök och då sa läkaren att något är lite fel och jag ska opereras igen i höst, därför tills operationen är 100% säker så tar jag det lugnt med bröst träning och prioriterar annat.

 3. Ellen, helt grym är du. Jag har dock en tanke .. (ingen kritik) Min tanke är att du kanske borde förklara hur det kommer sig att du aldrig planerar in vilodagar trots att du kör på hårt alla dagar med kondition och styrka. Kan tänka mig att det för yngre läsare är bra att veta ”vetenskapen” bakom att kunna göra så.. Annars riskerar du med stor sannolikhet att ge ut ett budskap till dina läsare att vem som helst, med eller utan träningsvana kan köra på så som du gör.. Eller ännu värre… Någon kanske får för sig att det enda sättet att tappa vikt, bli snygg etc etc. är att träna som du gör.. Vilket inte är sanningen! (som sagt ingen kritik, bara en tanke) Jag hade iallafall med så många följare som du har, tänkt på att förklara så noga jag kan varför jag väljer si eller så när jag berättar om mitt upplägg 🙂 Tack för bra blogg!

 4. Åh tack för du la upp tränings schema! Uppskattas!
  Har en fråga igen haha.. Om du hade en kille och han ville träffas varje helg och hela helgen o han bodde långt ifrån där de inte ens fanns gym och kanske någon dag på veckan, killen ville träffas. Vad skulle du göra då med din träning?

 5. Hej , jag undrar hur du orkar träna varje dag ? Är du inte rädd för att över belasta musklerna ? Själv så orkar jag inte träna varje dag .

  1. SVAR: inte alls, alla fungerar olika och jag känner min kropp så pass bra att jag vet vad den klarar och inte klarar av. Helt skadefri är jag också och nästan aldrig sjuk så det går bra. Men som sagt, vad som fungerar för mig fungerar kanske inte för någon annan och tvärt om 🙂

 6. Enig med Madeleine.. Dette burde du vite, Ellen. Du har ekstreme treningsmengder oppført her, og selv om du sier at ”alle fungerer ulikt”, så burde du som også sitter inne med en del kunnskap vite hvor viktig restitusjon er for å unngå overtrening. Sier ikke at det gjelder ditt tilfelle, men for de aller fleste vanlige gymgjengere ville dette opplegget vært helt vanvittig å begi seg ut på uten hvile. Og dette kommer i tillegg til at du oppgav for ikke lenge siden at du kun spiser 1200 kalorier til dagen. Du som selv har slitt med spiseforstyrrelser er vel også klar over hvor lett påvirkelige leserne dine er, og at særlig unge jenter har lett for å ønske å kopiere sine idoler og forbilder. Slike treningsmengder i kombinasjon med såpass (ekstremt) lite mat er helt på jordet.
  Sier ikke at det DU gjør er galt (det er ditt liv og din kropp – du får såklart gjøre som du vil), men tenk på ansvaret du har. 
  Ellers er jeg fan av deg 🙂 Klem

  1. Jag har aldrig skrivit vilket intag jag ligger på. 🙂 Jag kommer heller inte göra det. Sen kan jag heller inte ta ansvar för om små flickor läser mitt upplägg och tar efter det, det får deras föräldrar ha ansvar för. Jag fick frågan hur JAG tränar, jag tränar så här. Som sagt, alla fungerar olika och jag var tydlig med att jag vilar när jag behöver det. Senast igår skrev jag på instagram att jag vilade från gymmet. Sen vad andra pysslar med kan jag inte ta ansvar för. Alla vet sen vi gick i skolan att vissa kunde äta 12 köttbullar på lunchen och vissa åt bara 6, men bara för att din kompis orkade äta mer än dig betydde inte det att du också var tvungen att trycka i dig lika mycket. ALLA är olika och jag kan endast ansvar för mig och vad jag gör, jag svarade på en fråga och om det är för mycket träning för dig så tränar du mindre helt enkelt. Det är ingen tävling. 🙂 kram

 7. Great work Ellen! Im wondering why do you run on a treadmill instead of going out now when its summer? And is there a reason for those power walks instead of running? Dont you like running or what? 🙂 Keep up the good work!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..