Shoulders + HIIT

Jag tränade axlar idag, jag kände mig starkare än vanligt och var uppe och kände på 20kgs hantlarna i mina pressar vilket kändes bättre än bäst! :D Det var länge sedan som jag kände att jag kunde reppa på den vikten.

P3252903
P3252926
P3252943
P3252978

Efter att jag hade tränat axlar så hade jag bokat in mig på 30 minuters spinning, trodde jag… Det var inte spinning. Så när jag hade ställt in cykeln och börjat trampa igång kommer instruktören och säger, ”ni vet väl att detta inte är spinning, idag är cykeln ett redskap för HIIT träning så ni kan glömma spinning.” Omg, jahapp bered dig på att dö då Ellen.

För er som inte vet vad HIIT träning är så är det högintensiv intervall träning som går ut på  att varva högintensiva intervaller med vila. Klassen som jag var på var uppbyggd på intervaller där målet var att arbeta på maximal ansträngningsnivå i varje intervall, för att sedan vila och återhämta sig innan nästa intervall. Med andra ord: Svetten RINNER, jag var påväg att kräkas och det var väldigt kul EFTERÅT. 😉

Axelpress med hantlar
10 reps x 1 set 12kg
10 reps x 1 set 14 kg
10 reps x 1 set 16 kg
8 reps x 4 set 18 kg
6 reps x 1 set 20 kg

Hantellyft åt sidan (sittande)
15 reps x 5 set 4 kg

Baksida axlar i maskin
20 reps x 6 set 20 kg

Drag mot hakan i cable
20 reps x 4 set 30 kg

// I trained shoulders today, I feel stronger than usual and was up and used the 20kgs dumbbells in my presses which felt better than the best! 😀 It was a long time ago since I felt I could rep on that weight.

After I had been practicing shoulders I had booked myself on a 30-minute spinning session, I thought… It was not spinning. So when I just had set up the bike and started pedaling, the instructor comes in and says, ”You know  that this is not spinning, today the cycle is a tool for HIIT workout so you can forget about spinning.” Omg, well okey. prepare to die then Ellen.

For those of you who do not know what HIIT workouts is it is a high intensity interval training that goes on alternating high intensity intervals with rest. The class that I was in was built on intervals where the goal was to work at maximum effort level in each range, then rest and recover before the next interval. In other words: The sweat is dripping, I was about to vomit and it was fun afterwards. 😉

Shoulder press with dumbbells 
10 reps x 1 set 12kg
10 reps x 1 set 14 kg
10 reps x 1 set 16 kg
8 reps x 4 set 18 kg
6 reps x 1 set 20 kg

Deltoid raises (sitting)
15 reps x 5 set 4 kg

Rear delts in machine 
20 reps x 6 set 20 kg

”Pulls to your chin” in cable
20 reps x 4 set 30 kg //

  1. ÄLSKAR HIIT-pass, haha. Jag har ju varit ledare för det i några år och det är så galet kul träning! 😀 Känslan när man lyckas pressa sig längre än vad man tror är möjligt är ju oslagbar.

  2. Hej Ellen!! Tänkte höra med dig hur man blir ambassadör för olika märken/företag? Hur blev du det för Nocco? Nu vet jag inte om du kanske hade kontaker, eller om man ska skicka mail eller så? 😀 Kram!

    1. Hej Saga! När jag har blivit ambassadör så har företag oftast hört av sig till mig via mail och frågat. Som med Nocco så hörde företaget av sig till mig och bad mig komma på ett möte (detta var innan Nocco fanns). De presenterade sin idé för mig och jag fick säga vad jag tyckte och tänkte och så pratade vi om det, detta var i juni. Jag fick komma på möten och vi provade provsmaker, jag fick säga vad jag tyckte smakade bra och inte bra (självklart gjorde många personer detta) och sen när de första smakerna var klara och lanserades på Fitnessfestivalen så fick jag gå ut med att jag jobbade med dem. 🙂 Så ofta när jag samarbetar med företag så är det för att dem hör av sig till mig. Men om du vill va ambassadör för ex Nocco så kan du alltid dra iväg ett mail och presentera dig själv och på vad sätt det skulle gynna både dig och företaget att samarbeta. 🙂 kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..