Att äta för att må bra

Hej! Måste fråga! Dietar du eller lever du ett normalt liv med balanserad kost och unnar dig ibland? Du är i så fin form och jag blir snart knäpp av att dieta och hålla på, vill bara äta bra mat, äta vad jag känner för, träna och må bra! Kram

Hej! Jag lever ett normalt liv med balanserad kost och unnar mig när jag känner för det. Nu när jag blivit vegan så har jag inte riktigt kommit på vad jag vill unna mig dock, haha! Jag har inte varit särskilt sugen på något ”onyttigt” så utan jag har känt mig sugen på smoothies och fruktsallad och då har jag ätit det. Men för någon dag sedan tillexempel kändes oreos lite mer lockande så då åt jag det, Jag lyssnar väldigt mycket på min kropp och äter vad jag är sugen på tills att jag känner mig mätt. Kroppen vet ändå bäst själv och lyssnar man på dens signaler så kommer kroppen att må bra.

Du skriver ju själv att du blir knäpp av att dieta och att du hellre bara vill köra på för att må bra. Vet du vad, GÖR DET. Det viktigaste är att du mår bra och att du har kul. Blir det bara jobbigt och ångest av det hela så försvinner ju poängen. Bär du inte på en ohälsosam övervikt så ser jag ingen anledning till att dieta. Enda gången som man kanske ska tvinga sig själv till en diet är när hälsan svajar och det är nödvändigt att tappa lite vikt. Men är det bara för stranden för att man själv har någon ide om att man ska gå ner i vikt trots att det ur hälsans perspektiv inte behövs så ska man inte tvinga sig om det inte är det man vill göra. Jag tycker att du gör rätt i att träna och äta för att må bra, det är mycket roligare! 🙂  kram

// Hi! I have to ask! Do you diet or do you live a normal life with a balanced diet and treating yourself sometimes? You are in such great shape and I will soon snap of on this diet thing, I just want to eat good food, eat what I feel like, work out and feel good! Hugs

Hi darling! I live a normal life with a balanced diet and I treat myself when I feel like it. Now that I have become a vegan, I have not really figured out what I want to treat myself with though, haha! I have not been very hungry for something ”unhealthy” but I have  felt more for smoothies and fruit salads and then I have eaten that. But the other day for example, oreo cookies fel a little more attractive so I ate that, I listen to my body and eat what I feel like until I feel satisfied. The body knows best what it needs and if you listen to what your body tell you to eat your body will feel good.

You write yourself that you feel like snapping on this diet and that you’d rather just want to do this to feel good. You know what, DO THAT. The most important thing is that you feel good and that you have fun. If it’s just  hassle and anxiety about it, the whole point of this disappears.  If you isn’t unhealthy overweight  I see no reason to diet. The only time that you may be forcing yourself to a diet is when your health depends on it and it is necessary to lose some weight. But is it only for the beach because you have an idea about that you should lose weight but its from the health point of view not needed, you should not force yourself to a diet. I think that you are doing right in just working out and eat to be healthy and feel good in yourself, it’s much more fun! 🙂 hug //

P5093375

  1. Hi Ellen I know you’re not posting pics of training right now but I would like to know is you do something more besides gym, like aesthetic treatment like, electrodes, in a beauty/medical center. Also, what do you think it’s the best for abs? cardio or weights? Love from south america ♥

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..