Quinoa sallad med kikärtor

Hej fina ni! Idag efter spinningen så gjorde jag min favoritsallad, detta tillsammans med linsgrytan som vi lagade i DEN HÄR videon är mina favoriträtter just nu. Eller faktiskt de senaste månaderna. Jag har för tillfället också sjuka cravings för guacamole, det är så himla gott! Vill äta det varje dag typ, haha! Så idag gjorde jag min favoritsallad som jag toppade med guacamole. Jag åt 2 portioner till och med, mumsmumsmums, testa denna salladen!

Quinoa sallad med kikärtor

PB140076
PB140073
PB140075

Ingredienser för cirka 4-6 portioner

1 dl Ica gott liv ”Vit dinner boost” mix med vit quinoa, hirs, bovete & amarant (detta är BÄSTA mixen)
400g kokta kikärtor
5 soltorkade tomater
1 paprika
7 minitomater (eller vanlig tomat)
1/4 gurka
Valfri sallad (jag brukar ha romansallad)
1 granatäpple

Gör så här
Börja med att koka quinoa blandningen.
Hacka alla grönsaker i lagom storlek, så som du vill ha dem och blanda.
Tillsätt kikärtor och quinoa och rör om ordentligt.

Så enkelt var det! Jag brukar servera med en sås gjord på iMat havre fraîche, vitlök, soltorkade tomater och sweet chili. Eller som idag serverade jag med guacamole gjord på avokado, vitlök, citronsaft och sambal oelek. 🙂


Hi fine you! Today, after spinning  I made my favorite salad, this along with the lens pot we cooked in THIS video is my favorite foods right now. Or indeed in recent months. I currently have crazy  cravings for guacamole, it’s so damn good! I want to eat it every day, haha! So today I did my favorite salad and topped it with guacamole. I ate 2 servings, yum yum yummy, try this salad!

Quinoa salad with chickpeas

Ingredients for about 4-6 servings

1dl mix with white quinoa, millet, buckwheat and amaranth (this is the best mix)
400g cooked chickpeas
5 sundried tomatoes
1 red pepper
7 mini tomatoes (or plain tomato)
1/4 cucumber
Optional salad (I usually have romaine lettuce)
1 pomegranate

Do this
Start to cook the quinoa mixture.
Chop all the vegetables into bite size, how you want them and mix.
Add the chickpeas and quinoa and stir well.

How easy was that?! I usually serve with a sauce made of IMAT oats fraîche, garlic, sundried tomatoes and sweet chili. Or, as today I served with guacamole made from avocados, garlic, lemon juice and sambal oelek. 🙂

  1. Åh det ser jättegott ut!

    Jag har en liten fråga till dig Ellen! Hur tränar jag för att både bygga muskler samt träna upp mjölksyrenivån (om det heter så) och konditionen? Tänker främst mjölksyran i benen.. Det känns som om både styrketräning och konditionsträning tillsammans bara bryter ner kroppen eller går det kombinera? Då måste jag se till att fylla på med mycket mat med va? Typ mängder med potatis och broccoli? 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..