Highlights 2016

Detta var en av de bättre kvällarna under 2016. Jag och min bästavän Malin sågs efter jag hade jobbat sent en kväll och satte oss på Terverna Brillo på Stureplan och drack vin och åt chark. Så himla mysigt! Jag som knappt aldrig dricker blev full på 1,5 glas vin och kunde knappt gå rakt, INTE ENS 2 GLAS VIN?! Haha, herregud, jag tål ju ingenting. Lika bra att inte dricka alls 


IMG_0691
P4142969
P4142973

This was one of the better nights in 2016. I and my best friend Malin met up  after I had been working late one night and sat on Terverna Brillo at Stureplan and drank wine and ate food. So very cozy! I hardly ever drink so I felt drunk after just 1,5 glasses of wine  and could hardly walk straight, not even 2 glasses of wine ?! Haha, my God, I cant tolerate nothing. I just should not drink  at all

IMG_0932_2

Inför alla hjärtans dag gav jag Malin en klocka och en matchande till mig själv. Så kul! Haha. Sen på självaste alla hjärtans dag kom Jesper och knackade på dörren hemma iförd kostym och slips med blommor. Han är så fin min kille <3 Tyvärr hade jag ingen bild på det, det värsta var att jag var på gymmet när detta hände och det var min syster som öppnade dörren och där stod han uppklädd med blommor och jag var inte ens hemma, så synd. Men jag fick fina rosor när jag kom hem istället. <3


Ahead of Valentine’s Day, I gave Malin a watch and a matching to myself. So fun! Haha. On Valentines day later  Jesper came and knocked on the door at home, wearing a suit and tie with flowers. He is so fine my guy <3 Unfortunately, I dont have any picture on it, the worst thing was that I was at the gym when this happened and it was my sister who opened the door and there he was dressed up with flowers and I was not even at home…

P3182961
Jag fick upp ögonen för veganism och gick från att äta kött till att direkt sluta från ena dagen till den andra… Jag visste inte hur hemskt djuren behandlades och jag känner mig nu i efterhand väldigt dum som har varit så blåögd och inte sett sanningen. Så att jag ändrade om min livsstil helt och hållet, bytte ut allt smink, slutade köpa kläder, väskor och skor som var gjort av djur på något vis osv känns jättebra. Det är ett av dem bästa grejerna som hände under 2016 enligt mig. Jag har fortfarande inte stenkoll på allt, men jag gör mitt absolut bästa och det enligt mig är guld värt. Det känns så bra och detta är en livsstil som jag kommer att leva efter tills jag dör.


I got interested in veganism and went from eating meat to immediately stop from one day to the other … I did not know how terrible the animals were treated and I feel now in retrospect very stupid who have been so naive and not seen the truth . So I changed my lifestyle completely, replaced all the makeup, stopped buying clothes, bags and shoes that were made of animals in any way and it feels great. It is one of the best things that happened in 2016 in accordance me. I have yet not ”learned” everything, but I do my absolute best and that according to me is worth gold. It feels so good and this is a lifestyle that I will live until I die.

P5243212
P5183209
P52032301

I maj åkte jag och Jesper till Spanien och bara tog det lugnt, solade, badade och upplevde saker tillsammans i en hel vecka. <3 Det var otroligt skönt att starta sommaren så och sedan när vi kom hem så började sommaren i Sverige. Det här året var sommaren verkligen fantastisk och bjöd på många fina minnen och bra väder.


 

In May I and Jesper was in Spain and just took it easy, sunbathed, swam and experienced things together for a whole week. <3 It was great to start the summer so and then when we got home the summer started  in Sweden. This year the summer was really amazing and offered many great memories and great weather.

P6103406
P6103294

I juni åkte hela familjen ner till Skåne när min kusin Saga tog studenten. Det var fantastiskt väder även den dagen, cirka 25 grader och strålande sol. Med andra ord: PERFEKT student väder! Sen var det så himla mysigt att träffa mina släktingar på pappas sida med, det är så sällan som vi ses.


In June, the whole family went down to Skåne when my cousin Saga graduated. It was fantastic weather even on that day, about 25 degrees and bright sunshine. In other words: perfect weather for graduation! Then it was so very nice to meet my relatives on my father’s side, it’s so rare that we all get seen.

Collage_Fotor

Vi firade midsommar på Stekön nere i Blekinge. Det var andra gången som vi gjorde det och vi kommer troligtvis att fira midsommar där 2017 också. Jespers mormor och morfar har en jättemysig sommarstuga på en ö där. Vi brukar fira midsommar där med hans mormor och morfar, Jespers mamma plus hennes man, Jespers kusiner etc… Det är verkligen supermysigt och det finns inget annat sätt som jag hellre firar midsommar på.


We celebrated midsummer at Stekön down in Blekinge. It was the second time we did it and we will probably celebrate midsummer there in 2017 also. Jesper’s Grandma and Grandpa have a giant cozy summer cottage on an island there. We usually celebrate midsummer there with his grandmother and grandfather, Jesper’s mom plus her husband, Jesper’s cousins, etc … It is really super cozy and there’s no other way I’d rather celebrate midsummer to than this.

P5313253

Mitt i sommaren när ägarna till gymmet reste bort så fick jag vara barnvakt till deras hund Kärstin! Så hunden fick bo hos mig i en vecka, det var verkligen så mysigt och efter det så sa Jesper att han ville ha en hund. Det är så mysigt att vakna på morgonen och mysa med en glad hund, både Kärstin och min egen hund Barbie är väldigt mysiga på morgonen. Så fort mansäger godmorgon så kommer dem upp till kudden och nuffsar en i ansiktet och är bara allmänt lyckliga hundar. SÅ mysigt <3


In the midst of summer when the owners of the gym went away I got to babysit their dog Kärstin! So the dog stayed with me for a week, it really was so cozy and after that,  Jesper said that he wanted a dog too. It is so nice to wake up in the morning and cozy up with a happy dog, both Kärstin and my own dog Barbie is very cozy in the morning. As soon as the you say good morning, then they come up to the pillow and cuddles my face and is just generally happy dogs. So cozy <3

P7301961_Fotor

Jag, Jesper, Annika och Anton åkte till Annikas landställe på Gotland och bodde där i en vecka. Det var verkligen kul för varken jag eller Jesper hade varit på Gotland förut så vi gjorde massa utflykter, vi åkte bland annat till Fårö en dag och kollade på Raukarna. COOLT!


I, Jesper, Annika and Anton went to Annika’s country place on Gotland and lived there for a week. It was really fun for neither I nor Jesper had been on Gotland before so we made a lot of trips, we went among others to Fårö one day and watched Occidentalis. COOL!

P8300050
P9010003

I slutet av Augusti åkte jag med 4 av mina bästa tjejkompisar till Gran Canaria. Vi var där i en vecka, vi solade mest hela dagarna, åt middag ute på kvällarna och sedan gick vi ut och dansade på klubben någon kväll också. Det var en riktigt bra resa men SJUKT varmt, cirka 40 grader varje dag. Redan här hade jag väldiga problem med magen precis som nu så jag mådde tyvärr ganska dåligt och kände för att kräkas varje dag… Men hellre ligga i bikini vid stranden och må illa än att ligga hemma i soffan och må illa, hehe. Det var en bra resa och så mysigt att få vara med mina tjejer en hel vecka. <3


In late August I went with 4 of my best girlfriends to Gran Canaria. We were there for a week, we sunbathed most of the day, ate dinner out at night and then we went out and danced at the club one evening too. It was a really good trip but crazy hot, about 40 degrees each day. Even here I had huge problems with my stomach so I felt unfortunately pretty bad and felt like throwing up every day … But rather be in a bikini at the beach and the sick than to be at home on the couch and feeling bad, hehe. It was a good trip and so nice to be with my girls for a whole week. <3

P9060071

Bara 1 dag efter att jag kom hem från Gran Canaria åkte jag och Jesper till Paris för att fira min födelsedag. Detta var den bästa resan jag gjort någonsin tror jag, Detta var också första gången som jag åkte och var ”turist” på riktigt och inte var på en solsemester. Vi gjorde verkligen ALLT vi hann med på e dagarna vi var där. Vi var uppe högst upp i Eifeltornet, vi besökte Triumfbågen, var på Louvren, shoppade, vi drack drinkar på en Sky View bar, åt god mat på resturang osv osv. Detta var verkligen så mysigt, jag hade den bästa födelsedagen någonsin tack vare min fina kille. <3


Just one day after I came home from Gran Canaria, I wand Jesper went to Paris to celebrate my birthday. This was the best trip I’ve ever done, I think, this was also the first time that I went and was ”tourist” for real and  not were on a beach holiday. We really did everything we could with the e days we were there. We were up at the top of the Eiffel Tower, we visited the Arc de Triomphe, was at the Louvre, did shopping, we drank cocktails at a Sky View bar, ate good food at the resturant etc. etc. This really was so cozy, I had the best birthday ever thanks to my nice guy. <3

P9110005

Den 11e September så åt vi på vår favorit resturang (thai mat självklart) och gick på bio. Detta var vår 5års dag som ett par. Tänk att vi har varit tillsammans så länge! Jag blev kär i Jesper när jag var 14 och precis när jag började i 9an och veckan efter att fyllde 15 så blev vi ett officiellt par.


The 11th of September so we ate at our favorite resturant (Thai food of course) and went to the movies. This was our 5 year day as a couple. Imagine that we have been together for so long! I fell in love with Jesper when I was 14 years old and just when I started 9th grade in school and the week after I turned 15 years old  we became an official couple. 

IMG_53261

I Oktober skrev vi under papperna till vår första lägenhet! Vi är nu ägare av vår alldeles egen bostad, så coolt!  ÅÅÅH BÄSTA EVER!!


In October, we signed the papers to our first apartment! We are now owners of our very own home, so cool! Aaah BEST EVER !!

 

PA260020

Bara 2 veckor senare så hade vi nycklarna i handen och flyttade in. Jag trivs så bra och jag mår så mycket bättre sen vi flyttade hit, jag känner mig trygg och hemma här. Att jag dessutom får dela det med min bästavän och kärlek är det allra bästa. Jag hade faktiskt inte viljat bo här utan Jesper, det hade varit fruktansvärt ensam. Många säger att det är bäst att flytta hemifrån ensam och prova på att leva själv, men att få vara sambo med Jesper är fantastiskt och jag hade inte velat något annat än att dela den här underbara upplevelsen och erfarenheten att flytta hemifrån med just honom.


Just two weeks later, we had the keys in our hand and moved in. I feel so good and I feel so much better since we moved here, I feel safe and at home here. I additionally get to share it with my best friend  and love of my life is the very best. I had not really wanted to stay here without Jesper, it would have been terribly lonely. Many say it is best to move from home alone and try to live by myself, but to be cohabiting with Jesper is fantastic and I would not have wanted nothing more than to share this wonderful experience  to move away from home with just him.

 

 

  1. Hej Ellen! I din video den 27 december 2016 publicerade du en vlogg (mellandagsrea, fira julafton no3 & fixar matlådor), i denna video hade du på en svart kappa, var kommer denna ifrån?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..