Amerikanska pannkakor #vegan

Hej fina ni!

FullSizeRender
FullSizeRender-3
FullSizeRender-2
FullSizeRender-4
FullSizeRender-5

Im sorry, för att det kommer 2 ”recept” inlägg på rad (eller kanske uppskattas det?) men jag hade inte planerat detta inlägget egentligen! Min pojkvän har fått influensan och ligger med 39 graders feber, hosta och snorar och ja, ni vet allt det där jobbiga när man har förkylningsinfluensa. Han blev sjuk redan igår och är inte särskilt sugen på att äta något nu när han är sjuk så jag bestämde mig för att göra något extra gott till honom till frukost för att han kanske lite lättare skulle få ner något i magen. Så jag gick iväg till Ica nu på morgonen och köpte ingredienser för att göra amerikanska pannkakor, fast veganska.

Jag hittade ett recept på google  som jag tyckte verkade bra och enkelt. Pannkakorna blev kalasgoda men de svällde inte så som jag hade velat. Det blev mer som vanliga tunna plättar än tjocka amerikanska pannkakor. Men men, Jesper älskade dem och ville till och med ha mer efteråt! SCORE, haha jag fick min sjukling att äta 😀

Amerikanska pannkakor

Ingredienser för 2 personer

2,5 dl vetemjöl
1/2 msk bakpulver
1/2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/4 dl mjölk. Ex mandel-, havre- eller sojamjölk
1 1/4 dl vatten
Mjölkfritt smör att steka i

Gör såhär

Börja med att röra ihop alla torra ingredienser i en bunke. Mjöl, bakpulver, strösocker och vaniljsocker.

Tillsätt mjölk och vatten till de torra ingredienserna lite åt gången samtidigt som du vispar. När smeten är klumpfri låter du en liten klick mjölkfritt smör hettas upp i en stekpanna och klickar ut små pannkakor med hjälp av en slev.

Stek pannkakorna tills det börjar bubbla lite på ovansidan, då är det dags att vända dem. Servera dina gyllenbruna pannkakor direkt, servera gärna med lite lönnsirap och färsk frukt eller bär. Mums!!


Hi fine you!

Im sorry, that it ended upp with 2 ”recipe” posts in a row but I had not planned this post really! My boyfriend has got the flu and he has  39 degree fever, cough and laces, and well, you know all that tough symptoms you get when you have a colds flu. He became ill yesterday already and are not very eager to eat something now when he is sick so I decided to do something special for him at breakfast that might be a little easier to get down in the stomach. So I went off to Ica this morning and bought the ingredients to make American pancakes,  vegan style.

I found a recipe on Google that I thought was good and simple. The pancakes were good, but they  did not swell as I had wanted them to. It was more like the usual thin platelets than thick American pancakes. But, well, Jesper loved them and wanted even more afterwards! SCORE, ha ha, I got my sick man to eat something 😀

American pancakes

Ingredients for 2 people

2.5 dl flour
1/2 tbsp baking powder
1/2 tbsp granulated sugar
1 teaspoon vanilla
1 1/4 dl milk. Ex almond, oat or soy milk
1 1/4 dl water
Dairy Free butter for frying
Do this

Start by stir together all dry ingredients in a bowl. Flour, baking powder, sugar and vanilla sugar.

Add milk and water to the dry ingredients a little at a time while whisking. When the batter is lump-free, leave a small amount of milk-free butter heated in a frying pan and then put  out small pancakes using a ladle.

Fry the pancakes until it begins to bubble a little on top, then it is time to reverse them. Serve your golden brown pancakes immediately, Serve with a little maple syrup and fresh fruit or berries. Yum !!

LOADING..