Tacos | Kryddmix + guaca

P4080744
Detta är LÄTT den godaste ”snabbmaten” man kan äta. Jag gör alltid tacos när jag inte orkar göra något ordentligt eller hur man ska säga. Tacos är ju dessutom nyttigt beroende på hur man gör den, men massa färska grönsaker, en bra sojafärs, kryddor och en god guacamole så är man ju hemma! Jag vet att ni säkert inte behöver ett recept på tacos, men jag tänkte att jag skriver vad jag brukar ha i min tacos och vad jag föredrar, plus att jag kör på en egen gjord tacokrydda + guacamole. Sounds good? Läsa vidare!

Tacos kryddmix & guacamole

Ingredienser

Majs
Gurka (Skivad i små kuber)
Tomat  (Skivad i små kuber)
Gullök (Hackad)
Romansallad
Natcho chips
Nötter, exempel jordnötter eller cashew
Guacamole (ingredienser lite längre ner)
Sojafärs
Taco kryddmix (ingredienser längre ner)

Ingredienser för Guacamole

4 mogna avokados
2 vitlöksklyftor
1 msk sambal oelek
1/2 pressad citron

Ingredienser kryddmix 

2 msk paprikapulver
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk salt
1 msk spiskummin
1 krm cayennepeppar
1 krm chilipulver
1 msk oregano

P4080737

GUACAMOLE – Gör såhär

Vi börjar med guacamolen. Jag gillar att köra med enbart avokados och ingen creme fraiche eller liknande, jag tycker att det blir godare. Det är lite lyxigare med. men självklart så kan man spä ut den med havre fraice om man nu inte har så många avokados!

Gröp ur dina avokados och mosa med en gaffel.

Pressa ner 2 vitlöksklyftor. I med sambal olelek och citron,

Mosa ihop allt och it’s DONE!


GUACAMOLE – Do as follows

We start with the guacamole. I like to run with only avocados and no sour cream or similar, I think it will be tastier. Its a little bit more luxurious with only avocados too, but of course you can dilute it with sour cream too if you dont have as many avocados!

Scoop out your avocados and mash with a fork.

Press down 2 cloves of garlic. Add the sambal olelek and lemon,

Mash it all together and it’s done!

P4080749

KRYDDMIX – Gör såhär

Detta är busenkelt!

Blanda ihop alla ingredienser och förvara sedan i en försluten glasburk.


Seasoning mix – Do as follows

This is too easy!

Mix all ingredients and store in a sealed glass jar.

P4080737
P4080741
P4080745

TACOS – Gör såhär

Börja med att hacka alla grönsaker i den storleken som du vill ha. Antingen gör du en stor sallad av det hela eller så gör du som mig: Lägg upp alla grönsaker i olika skålar så att man får välja själv hur mycket av varje grönsak man vill ha i sin wrap

Ta fram en stekpanna och sprinkla lite olja i.

Stek sedan din sojafärs tills den fått lite färg. Sen kan du ha i kryddmix så mycket som du känner att det behövs utifrån hur mycket färs du har. Om du har svårt att få kryddningen jämt över hela färsen så kan du ha i en halv dl vatten och röra ut det med. VAttnet kommer att dunsta bort om du steker lite längre!


TACOS – Do as follows

Start by chopping all the vegetables in the size you want. Either make a big salad of it all or you do like me: Add up all the vegetables in a separate bowls so that you get to choose how much of each vegetable you want to have in your wrap

Bring a pan and sprinkle some oil.

Then fry your soy mince until browned slightly. Then you add in the seasoning mix as much as you feel it is needed based on how much mince that you got. If you have difficulty getting the seasoning evenly over the mince you can add some water and stir it with. The water will evaporate if you cook a little longer!

LOADING..