Cashewsmör med KitchenAid Power plus Blender

Det här inlägget är i samarbete med KitchenAid

P4110438

Hej fina!

Idag tänkte jag dela med mig av ett gott recept på cashewsmör. Jag har tidigare gjort både jordnötssmör och mandelsmör men jag har faktiskt aldrig gjort cashewsmör tidigare! Jag stod inne på ICA igår och vägde mellan om jag skulle göra jordnötssmör eller mandelssmör när mina ögon landade på en stor påse med ekologiska cashewnötter. Så jag tänkte att ja, varför inte. Cashewsmör it is! Nu med facit i hand så är detta det godaste nötsmöret jag har gjort, på riktigt alltså! Cashewnötter gjorde sig verkligen såhär, det var dundergott!

Vad som är bra när man gör sitt eget nötsmör är att man vet exakt vad sitt smör innehåller, man behöver alltså inte vara orolig att det innehåller några konstiga e-ämnen eller tillsatser eller onödigt socker! Dessutom kan du ”krydda” det exakt hur du vill så att det smakar så som du vill att det ska smaka. En till sak som är bra när man gör sitt eget nötssmör är att det är billigare än att köpa färdigt! 😉

P4110476
Här har jag gjort en smoothie bowl som jag har toppat med massa gottis inklusive mitt cashewsmör, SÅ SÅ SÅ gott!! 

Cashewnötter är jättebra och nyttiga på flera sätt och vis. Här nedan har jag listat några hälsoförmåner med just dessa nötter!

 • Cashewnötter är en bra källa till järn. Järn finns främst i köttprodukter men även i en hel del nötter och frön. Och för oss som då äter en växtbaserad kost så är cashewnötter en bra källa till just järn. (Järn behövs för att blodets upptagning och transport av syre ska fungera normalt.)
 • Cashewnötter har ett högt innehåll av magnesium som behövs för att våra nerv- och muskelfunktioner ska fungera normalt.
 • Cashewnötter har ett högt innehåll av E-vitamin
 • Cashewnötter har en hög andel omättat fett,
 • Cashewnötter har ett högt fiberinnehåll
 • Cashewnötter  har ett lågt sockerinnehåll

P4110446
P4110455

Cashewsmör – #RAW Vegan

Ingredienser 

3 dl naturella cashewnötter
1 msk kokosolja
1 tsk havssalt

Gör såhär

Detta är busenkelt! Häll i dina nötter i din blender och låt blendern mixa nötterna tills dess att fettet börjar tränga sig ur nötterna och bilda ett smör.

Smöret nu är ganska kompakt och lite hårt. Gillar man det så är man klar nu. Jag gillar dock när mitt nötssmör är lite mer rinnigt än så. Därför har jag i 1 msk kokosolja och mixar igen för att smöret ska få en lite mer smooth konsistens!

Nu har jag i salt och mixar igen,

Smaka av och känn efter, behövs det mer salt, mer kokosolja? I så fall, häll i lite till och smaka av tills dess att du har fått en god smak och konsistens på ditt cashewsmör.

P4110423
P4110449

När jag gjorde mitt smör idag så använde jag mig av KitchenAid Power plus Blender som är den mest kraftfulla blendern* på marknaden! Den klarar av allt från nötter (uppenbarligen… 😉 ) till hela frukter och fiberrika grönsaker! Detta var verkligen bra för jag har tidigare haft lite problem att få till mina morgon smoothies då jag har mycket frysta frukter och bär i som inte alla mixers tyvärr klarar av. Jag har lyckats haft sönder ett x antal mixers de senaste åren (förlåt pappa). Men med denna gick det väldigt smidigt!

Med den här blendern ska man tydligen kunna göra soppa också, blendern är så kraftfull att soppan till och med blir varm bara av kraften utan att man behöver använda en värmeplatta eller något. Så det ska jag prova senare i veckan. KUL! Den har även tre förinställda mixningsprogram med olika hastigheter för perfekt resultat, om man vill göra smoothies eller soppor. 10 års garanti också vilket passar mig perfekt. 🙂

Håll dig uppdaterad om KitchenAid och senaste nytt på deras Facebook HÄR eller för mer information besök: kitchenaid.se

*När blenderns faktiska uteffekt vid kniven testats med en dynamometer, en maskin som används i laboratorier för att mäta mekanisk kraft, alstrar den här KitchenAid-blendern, med sin tunga motor och sitt avancerade motorstyrkort, mer kraft än ledande konkurrenter. 

 

/

  1. Det är vanlig kallpressad kokosolja. Jag använder från kung markatta. om du ändå är osäker på vilken jag menar så kommer det upp en matlagningsvideo på YouTube (Ellen Färnström) där jag visar tydligt exakt hur man gör det här receptet och såklart även visar burken tydligt med! Den kommer upp 15:30 kram!

 1. Testade ditt recept men det blev alldeles för saltigt för min smak! Får köpa mer cashewnötter imorgon att blanda ut med

 2. Skulle du vilja dela med dig av jordnötssmör receptet?
  Tack för en intressant blogg, kommer fortsätta läsa här. Trevlig helg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..