Im bananas for you!

Efter att ha haft på mig den här pyjamasen i min senaste vlogg så har jag fått flera frågor både här på bloggen, instagram direkt och på YouTube om vart den här fantastiska bananpyjamasen är från!

Min syster var i Spanien för någon vecka sedan och samma dag som jag åkte kom hon hem. Hon var förbi hemma hos mig på morgonen innan jag åkte och då hade hon med sig den här pyjamasen till mig. Hon hade varit och shoppat i Spanien med sina vänner och sett den här och tänkt på mig. Alla vet ju att jag är beroende av bananer. Jag äter 2 varje dag, i alla fall när jag är hemma!

Så jag måste tyvärr göra flera av er besvikna och berätta att den inte går att få tag på i Sverige utan hon hade köpt den på Primark där i Spanien…

 

 1. Tack för en bra blogg!! Har dock en fråga som det vore intressant att höra dina tankar kring (är alltså ej kritik). Hur tänker du kring att du förespråkar att alla ska älska sin kropp och att man inte ska jämföra sig, men du själv lägger ut bilder som kan uppfattas fel av vissa (speciellt yngre) läsare. Exempelvis ser det ut som att du håller in magen på den här bilden – varför är det nödvändigt, för du gillar det så eller för att det är så det ”ska” se ut enligt normen? Detta är alltså inte riktat som kritik och jag vet att andra bloggare lägger ut mer ”showiga” bilder än dig, men du förespråkar också hälsa och ett bra inställning till sin egen kropp på ett annat sätt än många andra. Vore intressant att veta hur du tänker kring detta! Ha en fortsatt bra semester!!

  1. Tack själv! 🙂
   Jag måste kunna posta bilder på mig själv utan att andra ska jämföra sig med mig på min egen blogg. Enligt mig ska det inte spela någon roll om man ser min mage på en bild eller mitt ansikte. Man skulle lika gärna kunnat jämföra vem som har bredast leende liksom, men ingen bryr sig hoppas jag? haha! Jag kan inte hjälpa att du tycker att ”det ser ut som att jag håller in min mage”. Jag håller inte in den men absolut så står jag rak ryggad och spänner min mage. Jag kände för att spänna den och sträcka på mig istället för att sjunka ihop, lite desamma att jag föredrar att le lite eller posa på en selfie istället för att ha ett 100% neutralt ansikte.
   Sen så kan jag se i statistik på min blogg att mina läsare är mellan 18-35 år gamla. Alltså är det egentligen inte direkt några ”yngre” som läser min blogg.
   Jag står 100% fast vid att man ska ha en bra inställning till sin egen kropp vilket jag har och just idag så kände jag för att lägga upp en bild där min mage syns just för att jag trivs med min mage! 🙂 Enligt mig är det inga konstigheter.

   Tack fina du, och hoppas att du får en fortsatt fin vecka. Kram!

   1. Tack för svaret och har även läst resterande kommentarer och dina svar. Jag tycker att det är bra att du står på dig men det handlar väl mer om huruvida du förstår att du som offentlig person har ett visst ansvar för vad du lägger upp. I min mening handlar inte det ansvaret om att du inte får visa din kropp i sociala medier, utan snarare att du ska ha INSIKT om att dina bilder kan uppfattas olika av olika människor: Självklart behöver du inte anpassa dig efter vad andra gillar och inte gillar, men att enbart fokusera på ”orättvisan för idealkroppar” som inte får visa sina dem i sociala medier är

    1. SJÄLVKLART är jag mycket väl medveten om att jag är en offentlig person. Jag har varit det många år nu och jag vet vad det innebär. Jag vet att DU blir provocerad av min mage exempelvis, jag vet att 10.000 människor slutade följa mig på instagram första veckan jag blev vegan (japp, 10.000 personer blev så provocerade att de var tvungna att trycka på ”sluta följa” av att jag inte vill konsumera animaliska produkter), andra blir provucerade av att jag hade enligt dem för lite mat på tallriken ich att jag hetsar till ätstörning trots att dem inte vet om jag tagit en till portion efteråt. Andra blir provucerade av att jag säger att jag har mens (VI VILL INTE VETA ATT DU HAR MENSVÄRK DIN ÄCKLIGA HORA), en annan blir provucerad av att jag hade en urringad blus på mig på en bild. Osv osv. Det spelar ingen roll vad en offentlig person gör, för det kommer ALLTID finnas något som kan uppfattas ”fel” av personen som läser, lyssnar eller tittar.

     Jag är medveten on att jag är offentlig men JAG kan inte ansvara för att alla dessa tusentals människor som kikar in här ska tycka om ALLT jag postar. Blir du provucerad av min mage så scrollar du vidare, inte svårare än så. 🙂

 2. Vilken storlek har du på crop toppen på din header? 🙂 Ska beställa den men tycker det är så svårt att veta storlek från River island 🙁

  1. Åh den är så fin! Du gör rätt i att köpa den, det är typ en av mina favoriter i garderoben Jag har storlek Small!

  1. jag vet inte hur man gör det. Har aldrig tidigare kopplat upp mig där för jag använder det inte själv utan min blogg har alltid hamnat där med automatik… 🙁

 3. Hej Ellen! Har följt dig länge, men när jag ser dessa bilder blir jag lite frustrerad. Det känns som du försöker visa upp en ”perfekt kropp”. Bilderna är enligt mig lite konstigt tagna? Hade det inte räckt med en bild på dig rakt upp och ner, sen en bild kanske lite närmare så man ser mönstret.

  Såg nu kommentaren ovan och det är lite så jag tänker också. Hoppas inte du blir ledsen på min kommentar, men jag vill hellre säga hur jag (kanske andra) uppfattar och mottager dina bilder.

  1. Hej! 🙂
   Det är MIN kropp och så den ser ut. Jag förstår inte riktigt vad du menar med att jag försöker att visa upp ”perfekt kropp”. Jag visar inte upp en perfekt kropp utan jag visar MIN kropp hur JAG ser ut. Så för att JAG ser ut på ett visst sätt så kan jag inte visa den? Men hade jag haft andra drag som kan tyckas passa mindre in i ramen om hur man ”ska” se ut så hade det varit okej att jag visade upp mig? Jag har sett ett ganska tydligt mönster på instagram. Kvinnor som har övervikt och är ”kurviga” som visar upp en kropp som inte passar in i ramen är inspirationer och coola för att dem visar upp en ”icke-perfekt” kropp och inte skäms. Men lägger en kvinna som är smal och passar in i normen upp bilder på sig själv så bidrar hon till hets och är en dålig förebild för yngre läsare. Jag önskar så innerligt att folk kan sluta vara så utseendefixerade och faktiskt se ”the beauty” in all bodies. Vi är OLIKA och vi alla är FINA så som vi är. Men jag måste kunna se ut som JAG gör utan att få kommentarer som din där jag får väldigt fula anklagelser enligt mig eftersom att jag skriver var och varannan dag om det här. Ni fick se en bild på min mage i ETT inlägg och det gör inte att mina åsikter och det jag jobbar för inte stämmer. 🙂

 4. Tack för svaret. Tycker ändå dina bilder bidrar till nån form av ”kroppsideal” och att man ska se ut på ett visst sätt. Menar inte att du inte får lägga upp bilder på din kropp, men man kan göra det på olika sätt.

  1. Jaha, så bara för att jag har en ”fin” kropp så ska jag visa den i mindre smickrande vinklar? Göra mig själv mindre än vad jag är? Det är ju tvärt emot vad jag förespråkar. Jag förespråkar att älska sig själv och se det fina i sig själv vilket jag definitivt gör! Detta är MIN kropp så som JAG ser ut och jag tänker inte göra mig mindre än vad jag är bara för att andra kan bli provocerade av hur JAG ser ut.

 5. Så bra svar på kommentarerna ovan angående den ”perfekta” kroppen. Varför blir det ett så känsligt ämne så fort Ellen som offentlig person visar sin mage istället för sitt ansikte? Ni klagar inte på hennes fantastiska ögon & ögonfransar när hon lägger upp en bild på sitt ansikte? Allt handlar om det egna ansvaret anser jag. Du som läser behöver veta att du inte kan jämföra dig med andra när det gäller din kropp. Alla är vi olika och fantastiska på olika sätt. I dagens samhälle kan inte en offentlig person publicera bilder och texter och tänka på hur varje enskild individ uppfattar det. Det är alltid någon som hittar något att klaga på eller analysera kring.
  Jag tycker att Ellen i sin blogg & vloggar visar upp hur hon är som person och vad hon står för. Därför rör det mig inte att hon visar upp sin mage på dess bilder då jag, med den bilden jag skapat mig av henne, vet att det inte är magen som är budskapet i det här inlägget.
  Fortsätt som du gör Ellen, du verkar vara en så härlig tjej med hjärtat på rätt ställe!

  1. Tack fina Rebecca för din kommentar. Jag börjar på riktigt nästan gråta när jag läser den för att jag blev så glad och tacksam att DU har tolkat mig rätt och berättar det också, (och alla fina ord du skrev självklart) Att du ser mitt budskap, ser i mina videor vad jag säger, läser i mina inlägg vad det är jag står för. Du har helt rätt, i den här bilden var det inte magen som var fokus utan shortsen.

   Det är svårt att vara offentlig för det är alltid något att klaga på vad man än gör, för man kan aldrig tillfredställa ALLA. Jag trodde helt ärligt inte att min mage skulle vara så provocerande att allt jag sagt och skrivit tidigare ska bli ifrågasatt. På grund av en mage?! Tack fina du, tack tack tack för din kommentar. <3 Massa kram och kärlek!

 6. Lite märkligt att tjejer som är smala ska ta mindre smickrande bilder och tänka sig för vad de delar. Varför ska Ellen inte visa sig på bild som hon är? Ska ”snygga” tjejer förminska sig? Lite märkligt att be Ellen om det när hon alltid delar att alla ska vara nöjda med sig själva.

 7. Men ge er tjejer! Hur kan man bli provocerad av en magbild? Jisses, vad lättkränkta vi i Sverige är eller så är det jag som är för gammal och inte förstår hur en magbild kan provocera Ellen är svin snygg, klart hon ska få visa sin mage. Jag blir istället MOTIVERAD till att börja träna efter graviditeten

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..