Igårkväll gjorde jag en röd curry thai gryta till middag som jag tänkte dela receptet på nu. Jag själv älskar när man kan göra en god maträtt simpelt. Det vill säga att jag  inte tycker att man behöver göra några krussiduller när man lagar mat utan jag brukar göra det enkelt för mig och använda simpla råvaror och enkla kryddor!

Detta är alltså superenkelt och inga konstigheter med andra ord!


Yesterday night I made a red curry thai stew for dinner that I thought to share the recipe for now. I myself love when you can make a good dish simple.  I do not think you have to do any crunchies when cooking, but I usually make it easy for myself and use simple ingredients and simple spices!

This is super simple and no wonder in other words!

Enkel thai gryta

Ingredienser
(Beroende på hur mycket du vill göra ta den mängd av varje du känner att du vill ha.)

Morötter
Blomkål
Broccoli
Röd paprika
Gul lök
Ärtskidor
Zucchini
Tofu
Kokosmjölk
Röd curry pasta
Sambal oelek
Soja
Sweet chili


Ingredients
(Depending on how much you want to do, take the amount of each you feel you want.)

carrots
Cauliflower
Broccoli
Red pepper
Yellow onion
Peas
Zucchini
Coconut milk

Red curry paste
Sambal oelek
Soya
Sweet chili

Gör såhär

Skär upp grönsakerna och tofu så som du vill ha dem och i den mängden du vill ha. Anledningen att jag inte har skrivit exakta mått i det här receptet är för att jag har freestylat hela receptet, hällt i lite av det ena och det andra och smakat av. Men beroende på hur många ni är som ska äta så anpassa mängden grönsaker efter det!

Har du en wok gryta? GRYMT, använd den! Här i Palma har jag tillgång till stekpanna enbart och det fungerar bra det med. Woka dina grönsaker på hög värme i lite olja.

När grönsakerna mjuknat lite ha i kokosmjölk, röd curry, sambal oelek, sweet chili och soja. Ta lite i taget av varje. Både röd curry och sambal oelek är ganska starkt så jag brukar ta lite åt gången och smaka av tills jag har fått den smaken jag är ute efter. Jag själv gillar när det är så pas starkt att näsan nästan rinner lite när man äter

Låt puttra en liten stund  och servera på en gång med ris eller nudlar!


Do this

Cut the vegetables and tofu as you want them and in the amount you want. The reason I have not written exact measurements in this recipe is because I have free styled the whole recipe, poured in some of the other and tasted. But depending on how many you are to eat, adjust the amount of vegetables after that!

Do you have a wok casserole? AWESOme, use it! Here in Palma I only  have access to the frying pan and it works well too. Wok your vegetables on high heat in a little oil.

When the vegetables softened a little bit add your coconut milk, red curry, sambal oelek, sweet chilli and soy. Take a little at a time of each. Both red curry and sambal oelek are quite strong (hot) so I usually take a bit and taste until I have the taste I’m looking for. I like it when it’s so hot that the nose almost runs a bit when eating

Let it simmer for a few minutes. Serve at once with rice or noodles! 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..