Min kamera + objektiv

Så fina bilder! Vilken kamera använder du? <3

Svar: Tack! Jag har faktiskt köpt en ny kamera sen jag flyttade boggen hit då jag ville uppgradera mig lite. Idag fotar jag med en Olympus OM-D EM-M5II och varierar objektiv beroende på vilken typ av bild jag vill ha.

Bild fotad med OLYMPUS M.ZUIKO 45 mm f/1,8 objektiv för fin bakgrundsoskärpa. Bilden är helt oredigerad. Den svarta toppen finns HÄR (klick!!) (Ad-link)

Mitt favoritobjektiv som gör bilderna otroligt fina  är ett OLYMPUS M.ZUIKO 45 mm f/1,8 objektiv. Med det här objektivet får bilderna en fin bakgrundsoskärpa och levande kontrast. (Bakgrunden blir suddig). Det här objektivet hade ett väldigt överkommligt pris också, jag tror att jag betalade närmre 3000kr för objektivet vilket var ganska ”billigt” för det resultatet som det levererar! Det är dock väldigt in-zoomat och man måste stå på ett ganska långt avstånd. Ska jag fota en helkroppsbild där både fötter och huvud kommer med så måste man stå 10 meter ifrån personen. Så det är inte ett objektiv man kan fota en selfie med eller ta bild på personen som sitter mitt emot på restaurangen.

Bilderna är fotade med ett M.ZUIKO DIGITAL 17mm 1:1.8 objektiv.

Vill jag dock fota med ett lite smidigare objektiv där jag kan stå närmre det jag ska fota och inte backa iväg så använder jag ett M.ZUIKO DIGITAL 17mm 1:1.8 objektiv som är ett fantastiskt ‘allaround’ objektiv med en svag- vidvinkel.  Den här är ett fast objektiv och går alltså inte att zooma med. Detta objektiv ligger runt 3900kr.

Bilderna är fotade med ett  M.Zuiko Digital 14-42/3,5-5,6 EZ objektiv

Mitt tredje och sista objektiv som jag brukar använda är ett  M.Zuiko Digital 14-42/3,5-5,6 EZ objektiv som är helt fantastiskt och jag använder det dagligen! Den ger  skarpa bilder ända ut i kanten och har en zoomfunktion.Den har ett snabbt och tyst autofokus som ger jämna, brusfria stillbilder och videoinspelningar. Detta objektiv ligger runt 3500kr.

Det är objektivet som är det viktiga om man vill ta en bra bild i huvudsak och inte kamerahuset. Sedan är det såklart också viktigt att kamerahuset är bra  och klarar av att balansera upp bilderna men det är objektivet som är det big deal om man säger så!

  1. Hej fina Ellen! Vad heter din GOPro kamera? Skulle bli så glad om du svarade, ska snart utomlands så vill köpa den!! 🙂 kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..