Veckans frågor

Hej! Vill ställa en fråga, den är dock inte relaterad till inlägget över.
Undrar hur du tänker angående det här med hälsohetsen på sociala medier. Du skriver ju mycket om att du inte vill bidra till den och jag förstår det här med att vilja dokumentera sitt liv och att om man då tränar vill man visa upp det. Men jag känner ändå att man genom att visa videor på Instagram när man tränar och genom att lägga ut bilder på sin vältränade mage bidrar till hälsohetsen. Berätta gärna hur du tänker när det kommer till den frågan  Tack för en bra blogg!

Svar: Om träningen enbart handlar om att förändra sin kropp, handlar om att man ska se ut på ett visst sätt och förmedlar enbart det, så ja, då kan det bidra till hets. Men om träningen handlar om mentalt välbefinnande, att kroppen ska må bra och att man ska träna för att orka göra sina vardagliga saker så tycker inte jag att det är hets. På min instagram och blogg har man alltid och kommer alltid att få tips på övningar både i video och stillbilder. För ett par år sedan så var det enbart det min blogg handlade om och det är därför min blogg och instagram heter just Fitspooration från början, att jag är såhär personlig och delar med mig av mitt privata liv så mycket som jag gör nu är helt nytt!  Jag är utbildad och licenserad personlig tränare sen 3 år tillbaka och är oerhört intresserad av träning och har tränat hela mitt liv. I mina medier vill jag förmedla precis som du säger att man ska må bra i sig själv och vara den mest hälsosamma versionen av sig själv och där är träning en viktig nyckel enligt mig. Det är inte hälsosamt att inte röra på sig överhuvudtaget och alla människor mår bättre av att röra på sig, vi är inte gjorda för att sitta på en stol på ett kontor eller skola dagarna i ända och sedan ligga i soffan på kvällen. Sen är det upp till var och en att bestämma hur länge och hur ofta man vill aktivera sig.  Om det så är en promenad i skogen, ett gympass, zumba, yoga, badminton, tennis eller vad som helst är upp till var och en. 🙂 Men det ingår också att umgås med människor man mår bra av, att äta bra mat som ger din kropp den energi den behöver, men också att veta att det är okej att unna sig. Va snäll mot både kropp och knopp helt enkelt! Det tycker jag är viktigt och det är det jag vill förmedla.

Kommer ni att klippa valpen ungefär som er andra valp är klippt eller kommer ni låta hennes päls vara lång? Såååå söt!

Svar: Vår lilla valp har aldrig blivit klippt! Jag tänkte ge mig på att klippa henne i helgen faktiskt. Jag klipper alltid Barbie själv och skulle vilja påstå att jag är ganska bra på det. Dock så lär det bli svårt nu i början med denna illa tös för hon lär tycka att rakmaskinen är läskig och otrevlig att få i ansiktet. Men hon kommer att vänja sig! Jag kommer till en början att bara raka nosen på henne och rumpan och så får hon vara lurvig på kroppen. Att jag kommer att trimma till nosen och rumpan på henne är för att livet ska bli lite enklare för henne själv. Typ att inte hela hennes ansikte ska vara blött efter att hon druckit vatten eller att bajset inte ska fastna i pälsen där bak!

En  perfekt lunch för en vegan! Chilimarinerad tofu och avokado med blandade grönsaker på en bädd av spenat och glasnudlar med wasabi och avokadodressing. 

Du är så otroligt fin! Har följt dig ett tag nu och jag tycker du utstrålar sån härlig energi och glädje. Jag undrar om du har tips på vad man kan äta under en dag som vegetarian/vegan? Jag äter i dagsläget allt, men jag känner att jag vill bli mer hälsosam och försöka äta mer vegetariskt/veganskt då jag hör allt bra som kommer till med kroppen och hälsan osv. Men har så svårt att veta vad man ska äta till frukost, mellis, lunch och middag utan att det blir för komplicerat då jag tyvärr inte är jättebra i köket. Hoppas du har en jättebra dag! Kram

Svar: Tack finaste du, jag blir verkligen jätteglad när jag läser dina fina ord! Från början tyckte jag också att det var svårt men nu när jag är ”van” så är det faktiskt inga konstigheter. Jag brukar äta smoothie bowls med granola, frukt, hampafrön, nötsmör osv som toppings. Avokado mackor eller vanliga mackor med vegan ost, tomat, gurka osv. Havregrynsgröt, chiapudding etc. Bara några exempel på frukost!

Till lunch och middag brukar jag göra olika sallader med quinoa, kikärtor, bönor, linsgrytor, pasta, tacos osv…

Mellanmål kan man äta frukt, smoothies, bananpannkakor, vegansk kvarg med bär, hummus med grönsaker, raw bollar, äppelskivor med jordnötssmör, chiapudding, en näve nötter osv…

KRAM!

Fina ni är. Gillar inte hundar. Livrädd för dem! Jag mena inget illa emot eran hund. Så hoppas inte du tog illa upp att jag skrev att jag inte gillar hundar. Er hund är ändå söt måste jag säga. När kommer vlogg/videomånaden börja?

Svar: Tack! Videomånaden börjar den 1a augusti och håller på tills den sista augusti. Alltså blir det en video varje dag i en hel månad från och med tisdag! Anledningen att jag har väntar ut hela juli istället för att börja direkt när jag nådde 30K på youtube är för att jag ville börja 1a datumet i en ny månad!

En bild i mitt vardagsrum

Åh! Alltid kul med inredningstips!! Visst har de s mkt fint på H&M Home? Bästa! Har du något mer på din to-do-list inredningsmässigt eller känns det som att lägenheten är ”klar” nu?  Hahah kanske det heter anannasfrukter? What do I know…

Svar: Själva lägenheten är nog hyfsat klar! Men balkongen har vi kvar lite att fixa på. Det här året har vi dock gjort av med fruktansvärt mycket pengar både på att köpa lägenheten och att inreda den från grunden  så vi har känt att vi vill spara lite pengar innan vi köper så mycket mer inredning, haha! 🙂

Hej finaste du! Om du skulle skaffa ett barn, skulle den äta en vegansk kost som dig och Jesper eller skulle ni ge henne ”vanlig” mat? Tack för en otroligt bra blogg och youtubekanal <3

Svar: Mitt barn kommer att äta veganskt hemma och i skolan. Men om hen äter hemma hos en kompis så får hen äta det som kompisens föräldrar serverar likaså att när det kommer hem kompisar till oss så kommer dem att få äta det veganska som vi serverar, är mitt barn bjudet på kalas så kommer den att få äta det som de andra barnen äter och jag kommer inte tjafsa om att det är gelatin i godispåsen. Jag vill inte krångla till det mer än nödvändigt för mina barn så dem får helt enkelt, men hemma hos oss kommer det alltid att vars 100% veganskt för det är hälsosammare och bättre för miljön och djuren. Sen får dem bestämma själva om de vill vara veganer eller inte när dem är tillräckligt stora att ta egna beslut!

Har ni kommit på något söt namn till lillen?

Svar: Ja, hon heter Daisy 

Tröjan är från Hunkydory och finns här (klick!!)

Vilken storlek har du på hunkedory tröjan?

Svar: Jag har storlek XS.

Hej Ellen! Jag bara undrar om du kunde göra en video eller blogg om din hudvård och hudvårdprodukter? Din hud är så himla glowy och fin!! Och tycker kort hår passar dig bra! Du är jättesöt! Kram

Svar: Tack fina du! Jag använder inga produkter för min hud. Mitt knep är att äta hälsosamt, dricka mycket vatten och inte hålla på så mycket med massa produkter. Den enda produkten jag använder är vanlig ekologisk kallpressad kokosolja! Smörjer in ansiktet med det varje morgon och kväll efter att jag tvättat det med vatten. 😀 Kram!

 1. Hej! Jättebra blogg <3
  Är intresserad av vegansk kost och undrar vilka produkter som "alltid" finns hemma i ditt skafferi, kyl och frys.

  Trevlig helg!

 2. Hej! Kan inte du ha en Q/A snart? Hade varit så kul. Jag är så nyfiken på vad du använder för solkrämer/ after sun också när du var utomlands och om du har solskydd till håret? Tacksam för svar 🙂 älskar din blogg. ❤️

 3. Hejsan! Vet inte om du kanske har skrivit det tidigare i din blogg, har försökt leta men hittar inte det! Undrar vart ni köpt er soffa? Sååå himla snygg är den!! Kram

 4. Hej Ellen!
  Såg på vloggen du lade upp igår och blev så ledsen när jag fick höra om hur mycket problem du har med din mage.
  Mmen jag skulle tipsa dig om, då jag haft problem med magen, att du går till en husläkare eller läkare rent generellt och försöker få en remiss till Karolinska Universitetssjukhuset i Huddige till deras Gastromottagning.
  Där bekräftades det att jag hade för lite gallsyra i magen så jag fick medicin mot det och mår mycket bättre idag!

  Blir så inspirerad av dig, en sån solstråle!
  Kram

 5. Snart kommer jag att sno hela din garderob! Hahah nej men du har sååååå fina kläder jämt, blir helt kär! Vart kommer kläderna från som du har på dig i din senaste vlogg när du övningskör?! tacksam för svar, måste ha dom kläderna ❤️

 6. Hej snygg! Skulle du inte kunna skriva ett litet inlägg om hur din träning ser ut i dagsläget? Är det mycket gym? Promenader? Pass? Osv…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..