Jag upplevde spöken i helgen?!

Godmorgon!

Den här helgens uppdatering blev inte alls som jag tänkt mig. Jag hade planerat att uppdatera er med varenda aktivitet som vi gjorde på herrgården men så blev det inte. Det var en fotograf med oss på plats som fotade allt vi gjorde så att alla skulle använda hennes bilder, men hon hann inte redigera dem så jag har faktiskt fortfarande inte fått bilderna! Men ni kommer att få MASSOR av bilder och uppdatering från helgen, trust me! Bara det att det blev ett par dagar förskjutning på det. 🙂

Men jag måste bara berätta det sjukaste! Jag har alltid sagt att jag inte tror på spöken. Jag är inte helt stängd utan jag har sagt att om jag mot förmodan skulle uppleva eller se ett spöke själv, ja då kanske jag kan tro att det finns men annars så tror jag faktiskt inte på det. Men efter det här helgen, alltså jag är helt SÄKER på att det finns spöken.

När vi kom till herrgården så blev alla tilldelade ett  rum. De flesta av oss influencer fick rum i en flygel som är ett separat hus från själva huvudhuset. Jag dock fick ett rum i huvudhuset. Det var 3 våningar och jag sov på mittenvåningen i ett ganska stort rum med en stor dubbelsäng. På samma våning låg även ett stort sällskapsrum, kök, matsal, ett till sällskapsrum, ”hall” och ett sista sovrum där fotografen sov. På översta våningen sov de som styrde upp helgen, i bröllopssviten.

Detta är mitt rum. Tagen med mobilen, jag skulle egentligen bara ta den snabbt för att skicka till min pojkvän och visa hur jag skulle sova. 

Hur som helst. Vi gick och la oss runt 1 på natten, jag gjorde mig ordning och kröp ner i sängen tillsammans med Daisy. Jag hade en lite olustig känsla i kroppen, jag var lite orolig och tyckte att det kändes konstigt. Jag kan inte riktigt säga vad det var men jag kände mig liksom rädd? Det hjälpte inte heller att det var speglar i hela rummet. Det var en spegel ovanför min säng, en spegel bredvid sängen, sen kom ett fönster och sedan en till spegel. Men liksom, aja what ever SOV NU! Så jag släckte och la mig tillrätta och försökte somna. Daisy brukar vanligtvis krypa intill min kropp, gärna under täcket eller så lägger hon sig med nosen i min nacke. Men hon hade jättesvårt att slappna av och ville absolut ligga med huvudet mot dörren istället för mot mig och hon vägrade att lägga ner huvudet och sova utan hon låg med huvudet upp och stirrade rakt ut  mörkret mot dörren. Hon började morra, alltså inte morra lite utan hela vägen från magen. Ni som har hund vet vad jag menar, det blir typ ett grövre ”morr” när dem morrar från magen. Hon skällde ut i luften också och jag försökte verkligen få henne att lugna sig och sa att det inte fanns något där. Detta är inte alls likt henne, visst att hon ibland morrar åt ingenting men då kanske i 1-2 minuter men hon höll på såhär i flera timmar! När klockan var runt 3 på morgonen (alltså 2 timmar efter att vi lagt oss) och Daisy precis lugnat sig och jag lagt huvudet på kudden och blundar så hör jag hur kristallampan i taket typ ”vibrerar” och jag öppnar ögonen på en gång och japp, den vibrerar och blinkar!! Daisy skäller hej villt..  Så fort jag tittar så slutar lampan och det blir helt mörkt i rummet igen. Jag försöker lugna mig själv med att det finns en logisk förklaring som att det är elfel eller så, det kan ju faktiskt hända. Men det som var konstigt var att, visst kan en lampa som är tänd plötsligt börja blinka för att en glödlampa håller på att ta slut eller så, men den här lampan var ju släckt?

Jag tyckte att det var obehagligt så jag tände bordslampan som stod vid sidan av sängen och tänkte att jag skulle sova med den tänd. Haha, snacka om att jag var paranoid nu! Det tar 30-40 minuter (jag har inte riktigt koll) och så plötsligt så SLÄCKS bordslampan som jag just tänt och det blir kolsvart i rummet…  På riktigt alltså, vad är det som händer? Jag försöker att tända lampan men den går inte att tända och jag blir lite lätt illamående, nästan lite spyfärdig till och med. Jag ligger en ganska lång stund och bara är rädd och Daisy är fortfarande stirrig och morrar. Jag försökte titta under springan på dörren, står någon där?

Jag lyckades faktiskt somna till lite grann, tror jag i alla fall… haha! Jag blundar i vilket fall och tiden går. När jag öppnar ögonen nästa gång är så det tänt, I TAKET! Kristallkronan i taket är tänd!!!

Ser ni vilken tid denna bilden är fotad. 05:42 är bilden tagen från sängen då lampan precis tänts! Lampknapparna ser ni vid sedan av dörren.

Alltså, jag får panik. Fasen vad rädd jag är. Så jag tar Daisy under armen och går till närmsta sovrumsdörr och knackar på. Det är fotografen Hedda som ligger där och utan att ens tänka tanken att vi inte känner varandra och att jag vid det här tillfället inte ens mindes vad hon hette så kryper jag ner i hennes säng. Jag somnar då, det är en helt annan energi i detta rummet och jag får sova i 2 timmar innan det är dags att gå upp för frukost. Jag gick in i mitt rum igen på morgonen och lampan vid sidan av sängen går att tända igen.

Natt nummer 2 vägrar jag att sova i det rummet igen, alltså jag vill inte sova där. Jag som inte ens tror på spöken vill alltså inte sova i rummet för att jag plötsligt är helt säker på att det spökar. Ellinor och Katri som har ett rum i brölloppsviten byter rum med mig, så dem tar mitt rum och jag får ta deras rum. Snällt! Dem var ju i alla fall 2 personer. Vi går och lägger oss runt 1 på natten även på lördagen och det nya rummet jag fått har en helt annan energi, och även fast jag är lite paranoid efter natten innan så känns detta rummet bra, det spökar inte här. Men vi hör en SMÄLL, alltså en hög smäll från undervåningen och då har dörren till mitt gamla rum där Katri och Ellinor ligger nu smällts upp HÅRT. Dem smsar upp och säger att vi ska sluta driva med dem men vi alla ligger i sängarna. Hur tusan har den här dörren smällts upp med sådan hård kraft att vi på övervåningen till och med hör det?! Men efter detta så hände det inget mer.

Nu blev detta ett jättelångt inlägg men jag var bara tvungen att dela historian med er. Alltså jag är i chock. Jag tror ju inte på spöken men nu är jag helt säker, alltså det  var något konstigt i det där huset.

Har ni någon gång upplevt något liknande? Tror ni på spöken? 

 1. Jag tror på spöken, har aldrig upplevt något som du gjorde men jag vet att det krävs väldigt mycket energi för ett spöke att tända lampor/öppna dörrar. Så det var något väldigt stark ni hade att göra med. Händer det dig någon mer gång så bli inte rädd, det är det dom vill. Be bara bestämt att dom ska lämna dig ifred. Hoppas mitt svar var till lite hjälp. Ha en bra dag. Kram

  1. Men gud, usch vad obehagligt! Jag är inte alls särskilt påläst i detta ämnet alls eftersom att jag egentligen inte tror. Men det du säger låter faktiskt troligt! Särskilt det där med dörren för den var verkligen trög! Alltså så pass trög att den natten när jag sov där så lyckades inte jag stänga den helt, utan jag drog igen den så att den liksom ”fastnade” i dörrkarmen och på så sätt var ”stängd” men jag lyckades inte stänga den helt för då hade den typ inte gått att öppna igen, det var nästan som att dörren var för stor för att få plats i dörrkarmen. Men tjejerna som sov där natten efter mig hade tydligen fått igen dörren helt, dem måste ha dragigt hårt för att den skulle stängas! Sen att den har gått upp med sådan kraft är HELT stört!!

   Tack för tips. Jag hoppas verkligen att jag aldrig ska uppleva något liknande igen men om det skulle hända någon annan gång ska jag absolut prova att be dem att lämna mig ifred. Jag tänkte inte ens på det när jag låg där faktiskt.

   Hoppas du också får en fin dag, stor kram <3

 2. Jag är väl lite som du var innan. Tror inte att jag tror på spöken iaf. Men hade liknande hänt mig hade jag också börjat fundera. Så läskigt!

 3. När jag var ungefär 12 år så sov jag hos en kompis, vars familj bodde i ett hus där den förra ägaren ramlat ner för trappen och dött. Hennes rum låg på övervåningen och hade en sådan där skrubb/garderob som har snetak (alltså ett utrymme mellan själva rummet och yttertaket på huset som man använder som förvaringsutrymme). För att komma in dit var man tvungen att gå igenom hennes rum, och öppna en garderobsdörr så vi visste att ingen kunde ha gått in och ut utan att vi skulle ha märkt det. Så har vi kollat på film och pratat, och lägger oss till rätta för att sova. Och precis när vi stänger ögonen så är smäller det på dörren till skrubben, som att någon står på insidan och slår med knuten näve så hårt den kan TRE GÅNGER. Och sedan blir det tyst. Vi tänker att det är hennes lillebror som jävlas så vi öppnar och tänder lampan, men där finns ingenting. Bara några kartonger och en madrass, och ingenting som hade rasat mot dörren eller som ens var i närheten av den. Sedan dess tror jag definitivt på spöken!

  1. Min farmor vaknade en natt av att någon sa hennes namn upprepade gånger, och när hon öppnar sina sömniga ögon ser hon en ljus gestalt stå bredvid sängen. Hon blir genast klarvaken av chock, och när hon kollar sig runt i rummet är gestalten borta men hon ser istället att det sipprar in rök genom sovrumsdörren. Hon inser då att lägenheten brinner och tar sig som tur är ut, 10 minuter senare står hela lägenheten i lågor.

 4. Men Gud, jag förstår verkligen dig. Fy asså jag skulle ha blivit livrädd❤️❤️Jättekonstigt, har det hänt innan? Jag tror verkligen inte på spöken men det har heller inte hänt något så då vet jag ju inte hur drt känns men fy❤️❤️Hoppas det går bra å sova nu efter detta❤️ily

  1. Alltså jag har aldrig upplevt något liknande innan. Som sagt så trodde jag ju inte ens på spöken men det känns som att dem övertygade mig nu. Det var hemskt läskigt, är så glad att jag är hemma i tryggt förvar nu haha!

   Tack finaste du ❤️ Ly

 5. Jag upplevde extremt mycket i mitt förra hem där jag bodde tillsammans med min familj under alla mina barn/tonårs år. Jag såg/hörde bland annat hur någon passera utanför sovrumsdörren hela nätterna. Jag brukade aldrig stänga till dörren helt utan sov alltid med en springa öppen. En natt vaknade jag av att någon klappade mig på axeln ”tröstande” och sängen kändes liksom tung, lite som att någon satt i den. Många nätter vaknade jag av att det stod en man i dörröppningen och glodde på mig. Dom första åren var jag så rädd på kvällarna att det tog mig timmar att somna, ända in i tonåren kunde jag vissa nätterna lägga mig och sova inne hos min mamma. Man kände sig alltid så himla utstirrad där hemma även fast man var helt ensam hemma. En dag efter skolan var jag och min kompis ensamma hemma, då hör vi hur någon börjar skriva på tangentbordet i rummet bredvid. På den tiden hade man ju stationära datorer med tagentbord som hade rätt ”tjocka” knappar så man hörde tydligt att det var just det som lät. Men Ingen av oss i familjen pratade om det här med varann förrän för något år sedan, (vi flyttade därifrån för flera år sedan). Då kom vi in på det här med just övernaturligt och jag nämnde för min mamma om alla upplevelser jag hade som barn i den lägenheten, visade sig att hon precis som jag hört/sett någon passera genom hallen på nätterna precis utanför våra sovrumsdörrar! Mina syskon märkte dock aldrig av någonting, men det gjorde jag och mamma. Nu på senaste har vi reflekterat över att både hon och jag började uppleva detta i samband med att vi båda blev kroniskt sjuka. Vi vill gärna tro att det kanske är min mammas pappa som fanns där för extra stöd under denna perioden och att det var därför bara jag och mamma märkte allt, men det kanske bara är önsketänk! Nu har vi flyttat därifrån och sen dess har jag inte upplevt något mer

  1. Åh fy vad läskigt. Jag hade fått PANIK om någon stod i dörröppningen. Samma sak om jag hörde att någon skrev på datorn sådär, fruktansvärt obehagligt. 🙁
   Hoppas att det var så kanske att det var din morfar som var där och ”spökade” för er, i så fall känns det väldigt fint och trevligt att ha haft honom i sovrumsdörren och tittat till dig så att du mådde bra. Är det en helt random man så är det ju tvärt om riktigt riktigt obehagligt!!

   Skönt i alla fall att ni får vara ifred nu <3

 6. Jag är övertygad om att det finns spöken. Det absolut märkligaste jag har varit med om var första gången jag skulle sova hos min flickvän, precis när vi lagt oss så är det någon som drar fjärrkontrollen längs golvet. Läskigt men ändå lite coolt att såna här saker kan hända 🙂

 7. Jag tror absolut att det finns energier runt om oss som vi inte alltid märker av. Kroppen är uppbyggd av energier & vi har ju lärt oss sedan grundskolan att energi kan aldrig förstöras. Energin av en människa/djur finns alltid kvar på ett eller annat sätt.

  Både jag & stor del av min släkt är mediala, var av min ena faster jobbar som medium. Har fått till mig att energier kan synas på bild. De 4 vita prickarna som syns under lampan på bilden du tog på morgonen kan vara energier, alltså spöken. Oftast visar de sig på det sättet på foton. Om du googlar ordet ”orb” så kan du läsa mer om det & även se bilder. Jag tror helt klart att det är orber du fångat på bild.

  Se det som en skithäftig grej du varit med om. Väldigt få andar kan skada en!
  Kram!

  1. Men gud så lustigt, jag hade inte ens reflekterat över de där som prickarna förens du nämnde det! Vad coolt!
   Ja, jag antar att om dem ville skada så hade dem gjort det, men nu var det nog mest att dem ville skrämma mig och det lyckades! haha

   Kram <3

 8. Jag trodde inte på spöken/andar tidigare men har själv varit med om att se ett. Det låter så töntigt när man ska berätta om det men det var typ rök formad som ett ansikte som kom ut ur väggen, samtidigt lät det som att ”anden” drog ett andetag, typ som när man har varit under vattnet och kommer upp till ytan och ska ta luft. Detta ansikte visade sig väldigt snabbt, typ 2 sekunder men är helt säker på vad jag såg.. Sjukt intressant sånt där!

 9. Oj inatt sov jag o min kille helt ensam i det huset .Så vackert där jag kände mej väldigt rofylld sov som en stock vi sov i det gröna rummet Så spökena ville väl inte visa sej för mej.Men hemma i mitt hus har det hänt massa konstigheter

 10. Oj inatt sov jag o min kille helt ensam i det huset .Så vackert där jag kände mej väldigt rofylld sov som en stock vi sov i det gröna rummet Så spökena ville väl inte visa sej för mej.Men hemma i mitt hus har det hänt massa konstigheter

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..