#Metoo

Första gången en kille tog på mig så var det mot min vilja, jag var 14 år och umgicks med vänner. Dessa vänner, 2  killar skadade mig för livet. Båda tog på ”mina privata delar” trots att jag sa nej, dem fotade med sina mobiler, höll fast mig och turades om. Jag försökte komma loss och deras hårda grepp i både mitt hår och på armarna. Mitt huvud lämnades med kala fläckar som jag blödde från och blåmärken på handlederna. (Detta polisanmäldes).

2 år sedan hemma hos en vän. Vi var ett helt kompisgäng, vi grillade, spelade gitarr och hade kul långt in på natten. Den här killen viskade saker, opassande saker när de andra inte såg. Jag avvisade men han fortsatte. Vi satt i soffan allihoppa och han tog mig mellan benen under filten och jag tog snabbt bort hans hand och sa nej. Men det tog inte mer än 2 minuter så var handen där igen. Jag vågade inte säga något, han har flickvän där hemma och polarna i rummet fick inte veta. Han hotade mig, jag fick inte säga. Inte till någon. Jag bytte plats, vill inte sitta nära honom. Jag somnar och när jag vaknar ligger han på mig, jag känner honom genom byxorna och han har tungan i min hals. Jag vaknar snabbt, chockad och puttar bort honom. Vart är alla andra? Han passade visst på när dem var ute och rökte och jag vill gå hem…

Jag har varit med om att killar har kommit bakifrån och tagit mig mellan benen på dansgolvet när jag har haft på mig klänning på krogen.

Jag har varit med om att killar har klämt på min rumpa på tunnelbanan.

Jag har blivit kallad för fula ord.  Jag har blivit kallad för hora när jag avvisat. Äcklig, slampig, ful, fitta…

Detta är bara några saker som jag har fått utså. Sexuella trakasserier sker överallt. På nätet, ute på gatan, på krogen, på jobbet, i skolan, kanske till och med hemma. Detta är långt ifrån okej och vi behöver lyfta detta, stötta varandra och framförallt ALDRIG skuldbelägga offret. Aldrig.

 

LOADING..