I det här inlägget tänkte jag att jag ska lista mina absoluta favorit recept som faller i kategorin lunch och middag. Jag har ju hur många recept som helst i kategorin ”Vegan & vegetariska recept” och dessa 7 nedan är mina absoluta favoriter som hör till lunch eller middag (inte i ordning)!


In this post, I thought I will list my absolute favorite recipes that fall under the lunch and dinner category. I have the number of recipes in the ”Vegan & Vegetarian recipes” category and these 6 are my absolute favorites to cook for   lucnh or dinner (not in order)!

CHILIROSTADE KIKÄRTOR & FÄRGSTARKA ROTFRUKTER

Detta är verkligen enkelt att göra och perfekt vardagsmat. När jag gör den här brukar jag göra en hel långpanna så att det finns över till matlådor då detta fungerar utmärkt att äta även dagarna efter man lagat det!

Det här är alltså chilirostade kikärtor med massa goda rotfrukter. Inte nog med att det är väldigt gott och hälsosamt så är den här rätten så himla fin att se på med alla dess färger vilket är extra bra eftersom att man äter lite med ögonen också. Eller det gör jag i alla fall.

Klicka HÄR för att komma till receptet!


This is really easy to make and perfect commonplace. When I do this, I usually do a lot in a roasting pan so thatI get some left overs to put in  lunch boxes as this works great to eat even days after you cooked it!

This is chili roasted chickpeas with a lot of good roots. Not only that it is very tasty and healthy but its also nice to look at with all the colors! Which is especially great because we  eat a little with our eyes too. Or I do, anyway.  

Click HERE for the recipe!

LINSCURRY MED KOKOSMJÖLK OCH LIME

Det här receptet är fantastiskt gott och jag ber er att ni provar att göra det! Jag har bjudit vänner på den här rätten också och alla har tyckt om den väldigt mycket!

Klicka HÄR för att komma till receptet!


This recipe is amazingly good and I beg you to try it out! I have invited friends to this  too and everyone has enjoyed it very much!

Click HERE to get to the recipe!

THAI GRYTA | RÖD CURRY

Ni som har följt mig ett tag vet att thaimat är min absoluta favorit. Jag verkligen älskar mat från det thailändska köket och särskilt om det är en gryta med kokosmjölk som bas och röd curry! MUMS!

Jag har självklart gjort egna varianter och den ovan är sådär superduper enkel med oj så god! Jag själv älskar när man kan göra en god maträtt simpelt. Det vill säga att jag  inte tycker att man behöver göra några krussiduller när man lagar mat utan jag brukar göra det enkelt för mig och använda simpla råvaror och enkla kryddor!

Klicka HÄR för att komma till receptet!


You who have followed me for a while know thai foos is my absolute favorite. I really love food from the Thai kitchen and especially if there is a base of coconut milk and red curry! YUM!

I have obviously made my own variants and the one above is so superduper simple and oh so good! I myself love when you can make a good dish simple.  I do not think you have to do any crunchies when cooking, but I usually make it easy for myself and use simple ingredients and simple spices!

Click HERE to get to the recipe!

HET KIKÄRTSCURRY MED VILDRIS

Detta är just nu mitt ”to go” recept. Jag gör lagar den här kikärtscurryn i alla fall 1 gång i veckan och det är lika gott varje gång.

Vad som är väldigt kul är att jag har fått säkert 30 direkt meddelanden på instagram där vissa av er har skickat bilder där ni har lagat denna och tackat för receptet och sagt att ni gillar det. Det gör mig så glad när jag får se era bilder och fina ord.

Klicka HÄR för att komma till receptet!


This is just my ”to go” recipe. I’m doing this chickpea curry at least once a week and it’s just as good every time.

What’s very fun is that I’ve got like 30 direct messages on instagram where some of you have sent pictures where you’ve made this and thanked  for the recipe and said you like it. It makes me so happy when I see your pictures and nice words.

Click HERE to get to the recipe!

TACOS | KRYDDMIX + GUACA

Vad vore detta inlägg utan tacos? Det vore helt värdelöst för tacos är fasen något av det bästa som finns! Eller egentligen är guacamole det bästa som finns men guacamole och tacos går väldigt fint ihop… 😉

I detta receptet så delar jag mitt recept på världens bästa guacamole samt en taco kryddmix. Man behöver inte köpa färdig kryddmix utan det går faktiskt väldigt fint att göra sin egen också!

Klicka HÄR för att komma till receptet!


What would this post be without tacos? It would be absolutely worthless without tacos. 

In this recipe, I share my recipe for the world’s best guacamole and a taco spice mix. You do not have to buy ready-made spice mix, but it’s actually very good to do your own too!

Click HERE to get to the recipe!

POTATIS & PURJOLÖKSOPPA

Potatis och purjulöksoppa har jag ätit sen jag var liten, min mamma brukade laga det och nu i vuxenålder så känns det här som en mysig lite nostalgisk rätt för mig.  Dock så har jag utvecklat receptet med kryddor för att göra den ännu bättre än den jag åt som barn och dessutom veganiserat den!

Detta är det bästa av alla comfort food. Klicka HÄR för att komma till receptet!


I have eaten Potato and leek soup since I was little, my mom used to cook it and now in adulthood, this feels like a cozy little nostalgic dish for me. However, I have developed the recipe with spices to make it even better than the one I ate as a child and also made it vegan!

This is the best comfort food. Click HERE to get to the recipe!

QUINOA SALLAD MED KIKÄRTOR

Åh så typiskt att den här bilden inte är jättebra för den gör verkligen inte den här salladen rättvisa. Det här är nämligen den godaste salladen jag vet och den gör jag i alla fall ett par gånger i månaden. Detta är perfekt när man är hungrig och vill ha något snabbt men fortfarande ha något som landar lätt i magen. En matig sallad med kikärtor, quinoa, hirs, bovete och amarant med goda grönsaker och granatäpple!

Klicka HÄR för att komma till receptet!


Oh so typical that this picture is not great, because this really does not make this salad fair. This is the best salad I know, and I do it at least a couple of times a month. This is perfect when you are hungry and want something fast but still want to have something that easily lands in your stomach. A delicious salad with chickpeas, quinoa, millet, buckwheat and amarant with good vegetables and pomegranate!

Click HERE to get to the recipe!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..